واکسن زگیل تناسلی و گارداسیل برای مردان

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

آیا می توان از زگیل تناسلی پیشگیری کرد؟ در سال 2006، سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) استفاده از گارداسیل (واکسن زگیل تناسلی) نخستین واکسنی که به منظور پیش­گیری از عفونت و با هدف اختصاصی گونه­ های HPV ساخته شده بود، تأیید کرد. گارداسیل یک واکسن چهارظرفیتی همانندسازی شده است که با تشدید تشکیل پادتن­ های خنثی­ کننده­ ی اختصاصی این آنتی­ ژن­ها، در برابر عفونت با HPV نوع 6، 11، 16 و 18 از بدن محافظت می نماید. در مجموع، واکسن گارداسیل در برابر آن گونه هایی از ویروس که مسئول ایجاد 70% سرطان­های دهانه ­ی رحم، 80% سرطان های مقعد، 40% سرطان­ های ناحیه خارجی تناسلی زنان و 90% زگیل­ های تناسلی هستند، تولید ایمنی می­ نماید.

هم­چنین، نشان داده شده است که واکسن گارداسیل از رشد ضایعات دیسپلاستیک پیش بدخیمی دهانه ­ی رحم، مانند CIN درجه III/II/I، همانند زگیل­های تحریک ­کننده­ ی سرطان در مقعد، ناحیه خارجی تناسلی زنان، مهبل و آلت پیش­گیری می­کند. واکسن گارداسیل (GARDASIL) برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم (سرویکس – cervical)، واژن، دهانه ورودی واژن (vulvar) و در زنان و دختران 9 تا 45 سال و پیشگیری از سرطان مقعدی ناشی از HPV تیپ های 16 و 18، پیشگیری از ضایعات پیش بدخیمی و دیسپلاستیک ناشی از HPV تیپ های 6، 11، 16 و 18 و پیشگیری از ابتلا به زگیل تناسلی ناشی از HPV تیپ های 6 و 11 در افراد 9 تا 45 سال توصیه می شود.

واکسن گارداسیل 9 (GARDASIL 9)

واکسن گارداسیل 9، نسل جدیدتر آمپول گارداسیل میباشد و علاوه بر 4 تیپ ویروس موجود در واکسن قبلی 5 تیپ پرخطر دیگر را پوشش داده و محافظت می کند برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم (سرویکس – cervical)، واژن، دهانه ورودی واژن (vulvar) در زنان و دختران 9 تا 45  سال وسرطان مقعد ناشی از HPV تیپ های 16، 18، 31، 33، 45، 52 و 58، پیشگیری از ضایعات پیش بدخیمی و دیسپلاستیک ناشی از HPV تیپ های 6، 11، 16 و 18، 31، 33، 45، 52 و 58 و پیشگیری از ابتلا به زگیل تناسلی ناشی از HPV تیپ های 6 و 11 در افراد 9 تا 45 سال توصیه می شود.

  • این واکسن دختران و زنان را از انجام تست غربالگری سرطان دهانه رحم (پاپ اسمیر) در ادامه زندگی معاف نمی کند. در ضمن گیرنده های این واکسن در صورت صلاحدید پزشک نبایستی تست دوره ای غربالگری سرطان مقعد را قطع کنند.
  • گارداسیل نقشی در پیشگیری از ابتلا به بیماری در افرادی که قبلا بدلیل فعالیت جنسی در معرض ویروس های موجود در واکسن قرار گرفته اند ندارد.
  • واکسن تاثیری در درمان زگیل تناسلی زنان و سرطان های دهانه رحم، واژن و دهانه خروجی واژن و نیز درمان ضایعات پیش بدخیمی شامل موارد زیر ندارد:
  • cervical intraepithelial neoplasia (CIN), vulvar intraepithelial neoplasia (VIN), vaginal intraepithelial neoplasia (VaIN), or anal intraepithelial neoplasia (AIN)
  • -لازم است بدانید که همه سرطان های مقعد، واژن و دهانه واژن توسط ویروس HPV ایجاد نمیشه و واکسن گارداسیل و گارداسیل 9 فقط از ابتلای به سرطان مقعد، واژن و دهانه واژن ناشی از ویروس های HPV موجود در واکسن پیشگیری می کند.

واکسن گارداسیل

زمان های تزریق آمپول گارداسیل

گارداسیل به طور استاندارد در 3 دوز جداگانه پایه، و ماه های 2 و 6 ماه تزریق می­شود. واکسیناسیون بیش­ترین تأثیر را بر افرادی که قبلاً در معرض HPV نبوده ­اند دارد و بنابراین، در ابتدا برای زنان جوان 9 تا 25 ساله که هنوز در معرض HPV قرار نگرفته­ اند، پیشنهاد شد. گمان بر این است که این واکسن تا 99% در پیش­گیری از تشکیل زگیل­ های تناسلی در این گروه مؤثر است. هم­چنین، مدارک موجود نشان می­دهد که گارداسیل برای زنان تا سن 45 سالگی نیز می­ تواند سودمند باشد، به شرط آن که تا آن سن دچار دست­ کم به یکی از گونه­ های HPV مورد هدف واکسن (یعنی تیپ های 6، 11، 16 و 18 ویروس HPV) مبتلا نشده باشند.

به نظر می­رسد که این به دلیل توانایی گارداسیل در کاهش میزان عود مجدد عفونت های راجعه HPV یا ماندگار باشد، که با افزایش خطر پیش­رفت بدخیمی همراه است. بنابراین ثابت شده است که گارداسیل در ایجاد دفاع در برابر ضایعات درجه ­ی پایین و بالای مربوط به HPV گونه­ های 6، 11، 16 و 18، همانند تسریع در کاهش شدید عوارض مرتبط با HPV و ابعاد بیماری، بسیار مؤثر است. آثار محافظتی گارداسیل تا 5 سال پس از واکسیناسیون باقی می ماند و طی این مدت سطح ایمنی بدن نسب به بیماری کاهش نمی یابد.

دوز واکسن گارداسیل

برای سنین 9 تا 14 سال واکسن را می توان در 2 یا 3 دوز تزریق کرد. برای برنامه 2 دوزه، دوز دوم 6 تا 12 ماه بعد از دوز اول تزریق می شود.اگر دوز دوم کمتر از 5 ماه از دوز اول تزریق شود، دوز سوم بایستی حداقل 4 ماه بعد از دوز دوم تزریق شود. برای برنامه 3 دوزه، واکسن بایستی در ماه های صفر، 2 و 6 تزریق شود. برای سنین 15 تا 45 سال، گارداسیل در 3 دوز در فواصل ماه های 0، 2 و 6 تزریق می شود.

واکسن گارداسیل از کجا بخریم؟

برای خرید واکسن گارداسیل می توان به هلال احمر و یا برخی داروخانه ها مراجعه کرد.

عوارض جانبی واکسن گارداسیل

عوارض جانبی تجویز HPV4 خفیف و شامل بی­حالی، تورم در موضع تزریق، سردرد، تهوع و تب است.

اخیراً FDA استفاده ­ی درمانی از HPV4 را گسترش داده و شامل افراد 9 تا 25 ساله نموده است. نشان داده شده که واکسن گارداسیل در مردان و زنان دارای اثر یکسان در پیش­گیری از ابتلا به زگیل تناسلی و ایجاد واکنش درازمدت ایمنی است. هم­چنین، مشخص شده که واکسن در کاهش پیدایش زگیل­ های محرک سرطان­های مقعد که مانند CIN با عفونت HPV همراه هستند، مؤثر است. افزودن مردان به استفاده­ کنندگان از واکسن گارداسیل دارای این فایده­ ی جانبی نیز هست که پیدایش عفونت در زنان را با پیش­گیری از انتقال ویروس و هدف­ گیری مستقیم منبع آن، کاهش می­دهد. کاهش بار HPV از طریق حذف بالقوه ­ی مخزن لازم برای رشد و تکثیر ویروس، گام مهمی در حذف نهایی آن است.

به علاوه، گزارش ­های جمعیت­ محور مهمی از کاهش زگیل تناسلی در جوامع واقعی، به خاطر پوشش فراگیر واکسیناسیون HPV، از استرالیا رسیده است که نه تنها کاهش در تناوب زگیل تناسلی در زنان با سن مناسب برای واکسیناسیون را نشان می­دهد، بلکه ایجاد آثار محافظتی به وسیله ­ی ایمنی گروهی را در افراد دگرجنس ­گرا تأیید می­کند. با گذشت 4 سال از آغاز برنامه­ ی واکسیناسیون، اخیراً ناپدید شدن زگیل­ های تناسلی در افراد زیر 21 سال این جمعیت گزارش شده است.

عوارض جانبی واکسن گارداسیل 9

  • در افرادی که به مخمر یا دوز قبلی واکسن، واکنش آلرژیک شدید نشان داده باشند نبایستی از این واکسن استفاده کنند.
  • از آنجایی که واکسن می تواند باعث غش بشود لذا افراد بایستی 15 دقیقه بعد از تزریق تحت نظر باشند. گاه سنکوپ می تواند با علائمی شبیه تشنج همراه باشد که گذرا بوده و با برقراری مجدد گردش خون مغز برطرف می شود.
  • بی خطر بودن واکسن در زنان باردار ثابت نشده است.
  • شایعترین (بیش از 10 درصد) واکنش موضعی یا سیستمیک واکسن شامل درد محل تزریق، تورم، قرمزی، و سردرد هست.
  • مدت ایمنی که گارداسیل ایجاد می کند مشخص نشده است.

واکسن زگیل تناسلی

سرواریکس (HPV2)

در پاییز 2009، FDA استفاده از واکسن همانندساز HPV دیگری (HPV2) را در زنان 10 تا 25 ساله تأیید کرد.

مشخص شده که زنان واکسینه شده پس از درمان زگیل تناسلی، بسیار کم­تر دچار بیماری­ های متعاقب و مرتبط با HPV شده­ اند. با وجودی که سرواریکس یک واکسن دوظرفیتی است که فقط روی گونه ­های پرخطر 16 و 18 HPV هدف­ گیری شده، از لحاظ دوزاژ و برنامه ­ی تجویز شبیه HPV4 است. این دو گونه­ ی سرطان­زا غالباً با سرطان دهانه­ ی رحم، CIN درجه III/II/I و آدنوکارسینوما in situ همراهند. سرواریکس بر ضد گونه­ هایی که معمولاً با زگیل­های تناسلی همراهند، ایجاد ایمنی نمی­کند.

علت ایجاد زگیل­ تناسلی عفونت زمینه­ ای HPV است که جزو شایع­ترین بیماری­های هست که از طریق جنسی منتقل می­گردد. فقط در آمریکا سالانه 3 تا 6 میلیون نفر به عفونت­ های دارای علائم دچار می­شوند که تقریباً برابر با 1% جمعیت فعال جنسی است. با وجودی که تقریباً 120 گونه ­ی متفاوت HPV وجود دارد، تقریباً 90% آسیب­ های زگیلی توسط عفونت با ویروس­های نوع 6 و 11 ایجاد می­شوند. این­ها به دلیل پتانسیل بدخیمی محدود و پیش­رفت نادرشان به سمت بدخیمی، در گروه گونه­ های کم­ خطر در نظر گرفته می­شوند. در مقابل، زگیل­ های مرتبط با گونه­ های پرخطر 16 و 18 ممکن است به اشکال سرطان­زا تغییر شکل دهند. به علاوه، عفونت با این گونه­ ها با پیش­رفت انواعی از آسیب­ های سرطانی و پیش ­سرطانی پیوند دارد.

روش­های متفاوت درمانی وجود دارند، از درمان­های موضعی گرفته تا جراحی و مداخله و تغییر وضعیت ایمنی، و این­ ها می­توانند با توجه به هزینه و مدت درمان متفاوت باشند. تا امروز با توجه به اثرگذاری کلی و قدرت درمان زگیل تناسلی در کوتاه ­مدت و درازمدت، روش درمانی منحصر به فردی که برتر از روش­های دیگر باشد شناخته نشده است. انتخاب روش درمانی اغلب وابسته به نظر و تمایلات بیمار و همچنین ابعاد و گستردگی بیماری است. زگیل تناسلی و عفونت­های HPV، با شیوع بالا و فقدان درمان مناسب، هم­چنان یکی از نگرانی­ های مهم بهداشت عمومی هستند. این حقایق بر اهمیت واکسیناسیون روتین HPV با HPV4 یا HPV2 تأکید دارد، که با پیش­گیری از عفونت ویروسی و انتقال آن می­تواند نقش مهمی در کاهش بار بیماری داشته باشد.

واکسن گارداسیل برای مردان

مردان نمی توانند به سرطان دهانه رحم مبتلا شوند، اما واکسن HPV ممکن است از زگیل تناسلی، سرطان آلت تناسلی، سرطان مقعد و گسترش HPV به شرکای جنسی جلوگیری کند. گارداسیل 9 برای مردان 9 تا 26 سال تایید شده است.


دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و متخصص زگیل تناسلی در تهران

منبع:

Current Update on the Treatment of Genital Warts

Valerie R Yanofsky, Rita V Linkner, David Pompei, Gary Goldenberg Disclosures

Expert Rev Dermatol. 2013;8(3):321-332.

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
2.9/5 - (70 امتیاز)
  • تصویر کاربر احسان پنجشنبه ۲۶ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر اقای دکتر
    اقای دکتر من گهگاهی در ادرارم ترشحات و لکەی خیلی کوچک قهوەای میبینم چی میتونه باشە و ایا جای نگرانی هست و تغذیه میتونه ربط داشته باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۶ دی ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      بهتره آزمایش بدهید

  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۲۶ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 667 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ۱۹ ساله هستم حدود ۲ ساله برای ریزش مو سر از قرص فیناستراید استفاده میکنم احساس میکنم مثل قبل نعوظ ندارم
    به نظرتون مال قرص فیناستراید هست ?
    این قرص در آینده مشکل ساز نیست ? مثل عقیم شدن ?
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۶ دی ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      در برخی افراد ممکن است مشکل ساز در مسایل جنسی باشد لذا ترجیحا بهتر است دارو را قطع کنید.

  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۲۴ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دکتر من حدودا یک ماه هست که سر التم سوزش خفیف داشت هنگام برخورد به شلوار و شرت تا اینکه هفته پیش رفتم دکتر مجاری ادرار و ایشون گفتن عفونت قارچیه و چند تا پماد دادن از جمله میکونازول ، محلول کانازول ، و پماد اد ، حدودا شیش روز هست که دارم استفاده میکنم اما احساس میکنم بهتر نشده از این بابت که هنوز پوست سر التم پژمرده است
    1. تصویر کاربر حسین شنبه ۲۱ دی ۹۸( 6 سال پیش)
      سوال من رو جواب نمیدین؟
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۴ دی ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      پژمردگی سر آلت طبیعی است و من در این عکس یافته غیر طبیعی نمی بینم و به نظر با تداوم مصرف داروها بهتر هم خواهید شد

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۴ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    سلام چند روزی است درد پا و امروز تیر کشیدن لگن سمت راست و الان هم بدجور کنار بیضه خیلی درد دارم ممنون میشم راهنمایی کنید علت اصلی چیه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۴ دی ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      به نظر میاد منشا درد از کمر باشد با اینحال بایستی بررسی شوید

  • تصویر کاربر یاسر دوشنبه ۲۳ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 381 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی هستم 26ساله طی برخوردی که با دستگاه کمبایین تقریباً 6سال پیش داشتم دستگاه تمام پوست آلت تناسلی و بیضه ها رو درآورد..واس درمان و جراحی پلاستیک منو به بیمارستان امام خمینی ره بردن..اونجا دکتر خراسانی طی چند عمل و برداشتن پوست از جاهای مختلف بدن یجوری یرهم آوردن..طی عمل ها و پوست گذاری شکل هردو داغون شده هیچ..برای بیضه ها هم کیسه دان درست نکردن بخدا بدجوری اذیت میشم موقع راه رفتن یا موقع هم خوابی.. هروقت هم که رفتم و پیشش میگه احتیاجی نیست میخواستم بپرسم امکان ساخت کیسه دان واس بیضه و گذاشتن پوستی برای آلت وجود داره که ضایع نباشه و کسی نفهمه چه بلایی سرم اومده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۳ دی ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      خیر امکان کیسه ساختن برای بیضه ها نیست

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر وحید جمعه ۱۹ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    جناب دکتر سلام

    بنده بعد از ازمایش hpv dna pc
    که جوابش منفی شد
    و‌گفتید اون‌ازمایش فقط داخل مجاری رو‌نشون میده نتیجش، رفتم ازمایش
    hpv Geno
    هم انجام دادم
    که جوابش منفی شده
    اکنون من باز باید قرص هارا مصرف کنم؟ اکنون ضایعه ای مشخص بر روی پوست من مشخص نیست خیلی
    و‌اینکه از کجا تشخیص دهیم‌این‌ضایعه ها به چه علت‌است؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۹ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر الهه شنبه ۱۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من مدتی هست که دچار خارش مقعدشده ام به دنبال تغییر اجابت مزاج بسمت یبوست,و چندروزی هست متوجه یک ضایعه دراطراف مقعدم شدم میتونه زگیل باشه یا بواسیرو...هست,کاملا نرمه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      زگیل نیست

  • تصویر کاربر س شنبه ۱۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 222 مشاهده پرسش
    سلام آیا این زگیل هست رو بازوی من؟ اگر زگیله همون زگیل تناسلی؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      خیر

  • تصویر کاربر پریا سه شنبه ۹ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 176 مشاهده پرسش
    اقای دکتر عکسی ک فرستاده بودم رو زگیل تناسلی تشخیص دادین...الان من میتونم واکسن بزنم...بهترین درمان از نظر شما چی میتونه باشه به جز لیزر...و اینکه ممکنه باعث سرطان بشه...لطفا کمکم کنید شوهرمم ممکنه ک از من بگیره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۹ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      اقای دکتر عکسی ک فرستاده بودم رو زگیل تناسلی تشخیص دادین...الان من میتونم واکسن بزنم؟.............................بله

      بهترین درمان از نظر شما چی میتونه باشه به جز لیزر؟..............لیزر قطعا بهترین روش درمانی است ولی اگر دسترسی نداشتید کرایو کنید

      و اینکه ممکنه باعث سرطان بشه؟........................خیلی بعیده

      .لطفا کمکم کنید شوهرمم ممکنه ک از من بگیره؟............................بله

  • تصویر کاربر مهدوی دوشنبه ۸ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 302 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    تشکر از مطالب عالی و مفیدتون خدا خیرتون بده
    یک سوال
    من شهرستان هستم یک ماهه متوجه شدم اچ پی وی دارم(نوع 16 و 18 منفی بود در ازمایش ولی مابقیش رو مثبت) و تحت درمان کرایو هستم. میخاستم از شما بپرسم که خوبه همین الان شروع به تزریق واکسن گارداسیل هم کنم که مدلهای دیگرو لااقل ایمن شم یا خیر؟ لازم به ذکر است که بنده حدود 10 سال هست که بیماری آرتریت روماتویید هم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۸ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      بله

درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط