آیا واکسن گارداسیل باعث نازایی میشود؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

ابتلا به بیماری‌های مقاربتی تا چند سال پیش، یکی از دغدغه‌های اصلی مردم، به‌ خصوص خانم‌ها بود، اما امروزه به‌ دلیل طراحی تولید واکسن‌های مخصوص، احتمال ابتلا به این بیماری‌ها کاهش یافته و افراد می‌توانند یک زندگی جنسی خوب، در عین حفظ سلامتی را تجربه کنند. واکسن گارداسیل از جمله واکسن‌هایی است که در چند سال اخیر موردتوجه افراد قرار گرفته و آن‌ها در تلاش هستند که با تزریق این واکسن، بدن خود را از ابتلا به ویروس HPV یا زگیل تناسلی دور نگه دارند.

واکسن گارداسیل یا HPV چیست؟

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) یک ویروس بسیار خطرناک است که می‌تواند منجر به سرطان دهانه رحم شود. بنابراین باید سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد تا سرعت گسترش زگیل‌های تناسلی و به‌دنبال آن سرطان‌های ناشی از این ویروس کاهش یابد. از طرفی باید بدانید که عفونت‌های اچ پی وی، بدون هیچ علائمی ایجاد می‌شوند و بسیاری از افراد حتی متوجه ابتلا به این عارضه نخواهند شد. از همین رو تزریق به‌موقع گارداسیل می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

در حال حاضر در آمریکا، 3 دوز واکسن HPV در یک دوره زمانی 6 ماهه تجویز می شود، و دوز یادآور دیگری توصیه نمی شود. مانند همه واکسن ها، واکسن HPV بطور دائم پایش می شود تا از اثربخشی و بی خطر بودن آن اطمینان حاصل شود.

واکسن پاپیلوگارد

فاصله زمانی‌های مناسب برای تزریق واکسن گارداسیل

واکسن گارداسیل یا HPV به‌صورت یک دوره سه مرحله‌ای تجویز می‌شود، یعنی فرد باید سه دوز از این واکسن را استفاده کند تا متوجه تاثیرات آن شود. بهترین زمان برای دریافت این واکسن در مردان، 9 تا 21 سال است و آن‌ها باید پیش از آنکه سیستم ایمنی بدنشان ضعیف شود یا با شرکای جنسی مختلف ارتباط داشته باشند، این واکسن را تزریق کنند. در خانم‌ها نیز بهترین زمان برای تزریق واکسن گارداسیل، 9 تا 26 سال است. البته این بدان معنا نیست که بعد از سن 21 در مردان و 26 در زنان، دیگر نتوان واکسن را تزریق کرد، بلکه منظور این است که در بازه سنی مشخص شده، واکسن بیشترین و سریع‌ترین تاثیرگذاری را خواهد داشت.

در رابطه با فاصله تزریق واکسن گارداسیل باید گفت دوز اول درست زمانی که تصمیم به استفاده از این واکسن می‌گیرید تزریق می‌شود، اما زمان تزریق دوز دوم واکسن گارداسیل و دوز سوم متفاوت است. به طوری‌که دوز دوم باید یک ماه بعد از دوز اول تزریق شود و زمان تزریق دوز سوم واکسن گارداسیل سه ماه بعد از تزریق دوم است.

تشخیص زگیل از روی تصویر

حداکثر ۵ تصویر (هر فایل تا ۱۰ مگابایت)

تایید شماره موبایل

لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید

ورود کد تایید

کد ۶ رقمی ارسال شده را وارد نمایید

ارسال موفق

تصاویر شما با موفقیت ارسال شد. نتیجه بررسی به زودی اطلاع‌رسانی می‌شود.

⏳ در حال پردازش...

آیا تاخیر میان تزریق دوزهای واکسن، مشکل‌ساز است؟

گاهی‌اوقات شرایط به‌گونه‌ای پیش می‌رود که فرد نمی‌تواند واکسن را به موقع و در زمان تعیین‌شده تزریق کند؛ در چنین حالتی آیا مشکل پیش می‌آید؟ در رابطه با این موضوع باید گفت اگر تاخیر در دوز دوم واکسن گارداسیل به‌مدت یک الی دو هفته باشد، مشکلی پیش نمی‌آید و اثرگذاری واکسن کم نخواهد شد. تاخیر در دوز سوم واکسن گارداسیل نیز به همین شکل است، اما توصیه می‌شود زمان تاخیر طولانی نشود و شما در زمان‌های مناسب برای تزریق دوز بعدی اقدام کنید.

چطور بدانیم که واکسن زگیل تناسلی بی خطر و ایمن هست؟

 همه واکسن های مورد استفاده در آمریکا قبل از آنکه توسط اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) مجوز خود را دریافت کنند بایستی سال ها مورد آزمایشات وسیع ایمنی قرار گیرند. در زمان استفاده نیز بصورت دائم از نظر بی خطری و اثربخشی پایش می شوند. هر دو نوع واکسن HPV، گارداسیل و سرواریکس، در حال حاضر از نظر هرگونه واقعه ی ناخواسته پایش می شوند. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های آمریکا (CDC) از سه سامانه برای پایش و ارزیابی ایمنی واکسن بعد از دریافت مجوز استفاده می کند.

مطالعات متعددی برای تعیین ایمنی و بی خطر بودن واکسن HPV انجام شده است. با اینحال، هیچ نگرانی ایمنی جدی در این مطالعات به اثبات نرسیده است. یافته های مطالعات ایمنی واکسن HPV با مطالعات ایمنی دیگر واکسن ها، از جمله واکسن dap و واکسن مننگوکوک مشابه است. در سال هایی که مطالعات ایمنی واکسن HPV و پایش آن انجام شده است یعنی از زمانی که واکسن در سال 2006 مجوز گرفته است، هیچ نگرانی ایمنی جدی به دلیل استفاده از واکسن HPV مشاهده نشده است.

اگر به زگیل تناسلی مبتلا شدیم چه کنیم؟

درمان های مختلفی برای زگیل تناسلی ارائه می شوند. با این حال از دید دانشگاه علوم پزشکی، سریعترین درمان، لیزر زگیل تناسلی است.

عوارض واکسن زگیل تناسلی چیست؟

هر روش و داروی درمانی، در کنار مزایا و فوایدی که دارد، از عوارض جانبی و معایبی برخوردار است و واکسن گارداسیل نیز از چنین موضوعی نیز مستثنا نیست.  چندین عارضه ی خفیف تا متوسط در اثر تزریق با این واکسن شناخته شده است. این مشکلات طولانی مدت نبوده و خودبخود برطرف می شوند. این عوارض شامل موارد زیر است:

واکنش های ناحیه تزریق در دست شامل:

  • درد ( حدود 8 نفر از هر 10 نفر)
  • قرمزی و تورم (حدود 1 نفر از هر 4 نفر)

تب

  • تب خفیف (37.7 درجه سانتیگراد) (حدود 1 نفر از هر 10 نفر)
  • تب متوسط (38.8 درجه سانتیگراد) (حدود 1 نفر از هر 65 نفر)

دیگر عوارض

  • سردرد (حدود 1 نفر از هر 3 نفر)

بروز حالت غش و علائم مختصر و کوتاه مرتبط با آن (مثل حرکات لرزشی بدن) ممکن است بعد از هر اقدام و روش پزشکی از جمله واکسیناسیون رخ بدهد. اطلاعات جدید مطرح می کند که غش کردن بعد از واکسیناسیون در نوجوانان شایع تر است. نشستن یا درازکشیدن بعد از واکسیناسیون به مدت 15 دقیقه می تواند به پیشگیری از غش کردن و بروز صدمات ناشی از افتادن کمک کند. واکنش های آلرژیک تهدید کننده ی زندگی ناشی از واکسن خیلی نادر هستند. درصورت بروز، معمولا در عرض چند دقیقه تا چند ساعت بعد از تزریق واکسن رخ می دهد.

اگر این عوارض به‌مرورزمان بهبود پیدا نکردند و بدتر شدند، حتما به پزشک مراجعه کنید تا خطری سلامت شما را تهدید نکند.

چرا به زگیل تناسلی مبتلا می شویم؟

سوالات متداول

اگر بین نوبت های تزریق فاصله زیادی بیفتد آیا بایستی که زدن واکسن را مجددا از ابتدا شروع کرد؟

در رابطه با فاصله تزریق واکسن گارداسیل توصیه می شود که هر 3 دوز واکسن زگیل تناسلی در یک دوره ی 6 ماهه تزریق گردد، دوز دوم واکسن گارداسیل بایستی یک تا دو ماه بعد از دوز اول، و دوز سوم را شش ماه بعد از دوز اول تزریق کرد. با اینحال، اگر فاصله بین نوبت های تزریق بیش از این طول کشید، نیازی به شروع مجدد واکسیناسیون از ابتدا نیست. حتی اگر ماه ها یا سال ها از نوبت قبلی گذشته باشد، دوره واکسیناسیون بایستی تکمیل شود.

آیا واکسن باعث سرطان می شود؟

 واکسن زگیل تناسلی از یک پروتئین از ویروس ساخته شده است و نمی تواند باعث عفونت HPV یا سرطان شود.

آیا واکسن باعث ناباروری می شود؟

 اطلاعاتی وجود ندارد تا مطرح کند که واکسن زگیل تناسلی بر روی باروری در آینده تاثیر دارد. در حقیقت، دریافت واکسن و محافظت در برابر سرطان گردن رحم، می تواند زن را برای توان بارداری و داشتن فرزندان سالم محافظت کند. درمان سرطان گردن رحم احتمال دارد منجر به ناتوانی زن در بروز بارداری شود. همچنین احتمال دارد درمان ضایعات پیش بدخیمی باعث شود تا خطر مشکلات گردن رحم در زن افزایش یابد، که خود می تواند باعث زایمان زودرس یا مشکلات دیگری شود.

کلام آخر

طبق آمار، با دریافت واکسن گارداسیل می‌توان تا 70 درصد سرطان‌های مربوط به زگیل تناسلی را کاهش داد و حتی از بدتر شدن ضایعات ناحیه تناسلی جلوگیری کرد. بنابراین اگر به سلامت و زندگی جنسی خود اهمیت می‌دهید، این واکسن را در زمان مناسب و دوزهای به‌ موقع تزریق کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.2/5 - (43 امتیاز)
  • تصویر کاربر یاشار شنبه ۲۱ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    با سلام،بنده دوتا سوال داشتم لطف کنید حداقل اولین مورد رو جواب بدید
    جناب دکتر بنده چند سال هست که صبح ها که از خواب پا میشم میبینم چند قطره ادرار اومده بیرون و همیشه همینطوره، معمولا بعد از نعوظ صبحگاهی این اتفاق میفته چون در حالت عادی هم که دچار نعوظ میشم بعد از برگشتن آلت به حالت اول چندقطره ادرار بیرون میاد، تا حالا دو سه باری برای مسایل دیگه سونوگرافی دادم و از نظر پروستات و مثانه و کلیه مشکلی وجود نداشته، هم چنین چند سالی هست که ندانسته به خودارضایی مبتلا شدم و شده که 6 ماه هم این کار رو نکرده باشم اما همچنان مشکلم وجود داشته، این مشکل واقعا اذیت میکنه چون نماز میخونم همش باید جلوگیری کنم برخورد نکنه با لباسم، توی اینترنت دکتر دیگری گفته بودن این پیش آب هست، ولی بیشتر شبیه ادرار هست رنگ و چسبناکی


    مورد دوم هم درمورد زخم های روی الت هست که بیشتر در اثر خودارضایی زیاد بوجود اومده میخواستم ببینم میشه جای زخم ها رو بهبود داد؟تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۰ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام
      در مورد سوال اول توصیه می کنم استبرا کنید ضمن اینکه معلوم نیست که حتما مایعی که خارج می شود ادرار باشد
      در مورد بهبود زخم ها هم قدم اول ترک خودارضایی اس
    2. تصویر کاربر یاشار شنبه ۲۱ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      تشکر بابت پاسخ سریعتون، همیشه استبرا میکنم ولی نمیدونم شاید در اثر استمنا بدنم اسیب دیده باشه و توانایی نگهداشتن ادرار رو نداشته باشه(نمیدونم ربطی داره اصلا یا نه)، بذارم روی حساب ادرار بنظرتون؟

      در مورد سوال دومم هم مدتی هست که خداروشکر استمنا نمیکنم با پماد یا داروی خاصی میشه جای زخم های قسمت تناسلی رو خوب کرد؟ممنون
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۱ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بذارم روی حساب ادرار بنظرتون؟..............به نظر من خیر به حساب ادرار نذارید
      در مورد سوال دومم هم مدتی هست که خداروشکر استمنا نمیکنم با پماد یا داروی خاصی میشه جای زخم های قسمت تناسلی رو خوب کرد؟................بله هست اما بدون معاینه و دیدن ماهیت زخم ها نمی توان دارویی تجویز کرد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۰ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    دکتر من مشکل التهاب در مجاری ادرارم دارم که مدام مجبورم میکنه که برم برای تخلیه ادرارم و اینکه من سندروم روده تحریک پذیرم دارم حالا از اونه یا ن مشکل از مجاری ادرارم یا مثانه ام هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۰ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام
      همینطوری که مشخص نمیشه و نیاز به بررسی های متعدد هست لذا نیاز به مراجعه حضوری ب هارولوژیست و انجام بررسی های لازم هست
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    با سلام من مجرد 23 ساله به خاطر سوزش و تکرر ادار به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونو عفونت مثانه تشخیص داده شد و با تجویز دو برگ "سیپروفلوکساسین 500 و دو امپول که فکر کنم سفالوزیوم و یه همچین اسمی داشت، حالا با گذشت یک ماه همون تکرر ادرار رو بدون سوزش موقع تخلیه دارم موندم چه کار کنم ..
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام
      برای تکرر ادرارتان یک چارت ادراری ۲۴ ساعته که در آن دفعات ادرار و دفعات مصرف مایعات و حجم هر کدام به ترتیب همراه با ساعت در یک جدول نوشته شده باشد تهیه کنید
  • تصویر کاربر آرین چهارشنبه ۱۸ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشی
    من یه مشکلی برام از 2 ماه پیش شروع شده
    مشکلم هم اینه که بعد ادرارم تقریبا نوک آلتم درد و سوزش داره.بعضی اوقات هم انتهای کمرم درد میگیره.یه وقتیا هم بین بیضه با مقعدم حتی داخل خود مقعدم میسوزه
    بعضی روزا 7 8 دفعه میرم برای ادرار و بعضی اوقاتم 5 6 دفعه.اما شب ادراری ندارم.البته این درده بعضی اوقاتم کمتره.یه خورده پرش ادرارم هم کم شده(مخصوصا موقهای که ادرارم کمه)
    آزمایش کشت ادرار برای عفونت هم 2 بار دادم هر دو بار منفی بوده.سونوگرافی هم دادم که مثانه و کلیه ام سالم بود ولی پروستاتم مختصر ورم داشت
    2 تا دکتر هم رفتم که بهم سیپروفلوکساسین برای 2 هفته با تامسولوسین دادن که تاثییری نداشت
    یکی هم کوتریموکسازول با فنازومیکس 100 داد که اونم تاثیر آنچنانی نداشته
    خواستم ببینم دکتر مشکل از چیه؟یعنی بخاطر اون ورم پروستاته
    اگه آره باید چیکار کنم.خیلی خیلی ممنون از وقتی که میزارید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۸ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام
      بله مشکل از التهاب و ورم پروستات هست و نیاز به درمان های طولانی مدت یک تا ۶ ماهه دارد
  • تصویر کاربر سيد چهارشنبه ۱۸ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 266 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما جناب دكتر جباري
    بنده سي و پنج سال دارم و اختلال در مجاري إدرار دارم از نوع هيپوسپادياس قدامي و البته منفذ إدرار هم كمي تنگ هست كه گاهي در أزمان إدرار باعث سوزش خفيف ميشه ، ميخواستم سوال كنم كه در اين سن امكان ترميم وجود دارد يا خير و ميزان هزينه عمل جراحي رو اگه لطف بفرماييد حدودا چقدر ميشه با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۸ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام
      ترمیم در این سن امکان پذیر است هزینه را از بیمارستان بایستی بپرسید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر mahsa سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    سلام.دکتر تو رو خدا کمکم کنید روز و شب ندارم از استرس بخاطر یه لحظه حماقت ی عمر بدبخت شدم.راهی برای ریشه کردن این ویروس از بدنم هست؟همش استرس دارم ازدواج کنم منتقل بشه ابروم بره اخه تو ی خانواده مذهبی هم هستم دکتر دارم دیوونه میشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      راهی برای ریشه کنی نیست البته گاهی بدن خودش ویروس را از بین می برد
      ولی توصیه می شود ضایعات موجود را درمان کنید
  • تصویر کاربر hamid جمعه ۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    باسلام اقای دکتر. من مدتی هست که بالای الت تناسلیم این زگیلهارودیدم . راه درمان چیست ؟؟ دکتر پوست هم میتونم برم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      راه درمان که در مقاله نوشته شده است. بله به دکتر پوست هم می توانید مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط