بیماری های جنسی

علائم و نشانه های بیماری های جنسی در مردان

بیماری های جنسی از جمله عفونت هایی هستند که از طریق روابط جنسی بین افراد انتقال می یابند. این مشکلات با این که اغلب همراه با علامت هستند اما ممکن است بدون علامت نیز باشند. در این مطلب به چند مورد از بیماری های جنسی مردان و علائم آن ها اشاره شده است.

کلامیدیا

کلامیدیا یک عفونت جنسی با عامل باکتریایی است که از طریق رابطه جنسی دهانی، مقعدی یا واژینال با فرد مبتلا انتقال می یابد. بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری علائمی از خود بروز نمی دهند. با این حال از جمله علائم آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

درد در هنگام دفع ادرار

خروج ترشحات از آلت تناسلی مردانه

تورم بیضه ها

در موارد نادر، کلامیدیا از طریق رابطه جنسی مقعدی نیز منتقل شده و علائم زیر را ایجاد می کند:

درد مقعدی

خروج ترشحات

خونریزی

سوزاک

سوزاک یک عفونت منتقل شونده جنسی با عامل باکتریایی است که می تواند مقعد، گلو یا میزراه را آلوده کند. اغلب افراد مبتلا به سوزاک علامتی نداشته اما افراد دارای علامت معمولا موارد زیر را تجربه می کنند:

درد در هنگام دفع ادرار

خروج ترشحات سبز، سفید یا زرد رنگ از آلت تناسلی

تورم یا درد بیضه ها

درد مفاصل

راش پوستی

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)

ویروس پاپیلومای انسانی نام گروهی از ویروس ها با بیش از ۱5۰ نوع متفاوت است. این بیماری یکی از رایج ترین عفونت های منتقل شونده جنسی است که اغلب افراد در طول زندگی خود حداقل به یک نوع از آن ابتلا می یابند. اغلب این گونه ها نسبتا بی خطر بوده و تنها 40 مورد از آن ها در دسته خطرناک جای می گیرند. این گروه نیز خود به دسته کم خطر و پر خطر تقسیم می شوند. در حالی که انواع کم خطر ممکن است سبب بروز زگیل تناسلی شوند، انواع پر خطر می توانند سرطان های مقعد، گلو و آلت تناسلی مردانه را رقم زنند.

سیفلیس

سیفلیس یک عفونت جنسی با عامل باکتریایی است که از طریق رابطه جنسی دهانی، مقعدی و واژینال به دیگران انتقال می یابد. این بیماری تاریخی در دنیای امروز نیز رواج داشته و بر شیوع آن افزوده می شود. سیفلیس به دلیل ارتباط با خطر بالای ابتلا به ویروس ایدز، یکی از جدی ترین بیماری های جنسی به شمار می رود. سیفلیس دارای 4 مرحله متفاوت است که با نام های اولیه، ثانویه، نهفتگی و سوم شناخته می شوند. هر مرحله دارای علائم مخصوص به خود است.

پیشگیری از عفونت های جنسی

بسیاری از افراد مبتلا به عفونت های جنسی، هیچ گونه علامت آشکاری را تجربه نمی کنند. این گفته بدان معناست که داشتن رابطه جنسی محافظ شده، جهت پیشگیری از انتقال بیماری ها اهمیت دارد. تنها راه پیشگیری کامل از ابتلا به این عفونت ها، اجتناب از هر گونه رابطه جنسی و عدم تماس با مایعات و زخم های بدن افراد مبتلا است. برخی بیماری های جنسی همچون ویروس پاپیلوما و هپاتیت A یا B دارای واکسن هایی هستند که جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره آن ها باید با پزشک خود صحبت کرد.

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی