اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

توصیه های پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه: چی نخوریم؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

کمتر از 10% جمعیت دنیا به سنگ کلیه مبتلا هستند. سنگ کلیه در مردان شایع تر است. برای پیشگیری از سنگ کلیه، بهترین راه رعایت رژیم غذایی می باشد.

انواع سنگ کلیه

انواع سنگ کلیه عبارتند از: سنگ کلیه کلسیمی، شاخ گوزنی یا استروایت، اوریک اسید و سیستین است.

علت تشکیل سنگ کلیه

علت سنگ کلیه می تواند ارثی بوده یا به دلیل بعضی از بیماری های مشخص باشد، ولی غالبا علت آن نامشخص و در 80% موارد از نوع اگزالات کلسیم و در بقیه موارد غالبا از نوع فسفات کلسیم و اسید اوریک می باشد.

سنگ کلیه در دو محدوده سنی بیشتر رخ می دهد:

  • بین 20 تا 30 سال
  • بین 50 تا 60 سال

عادات غذایی و شیوه زندگی اثر مستقیمی بر روی خطر سنگ سازی دارند.

عوامل سنگ ساز در مورد سنگ های اگزالات کلسیم عبارتند از:

پایین بودن حجم ادرار (کمتر از 2 لیتر در روز)

بالا بودن کلسیم ادرار (بیش از 250 میلی گرم در روز)

بالا بودن اگزالات ادرار ( بیش از 40 میلی گرم در روز)

بالا بودن اسید اوریک ادرار (بیش از 600 میلی گرم در روز)

پائین بودن سیترات ادرار ( کمتر از 320 میلی گرم در روز)

پائین بون منیزیوم ادرار ( کمتر از 50 میلی گرم در روز)

انواع سنگ کلیه

عوامل سنگ ساز در مورد سنگ های فسفات کلسیم علاوه بر موارد فوق عبارتند از:

-بالا بودن فسفات ادرار ( بیش از 1000 میلی گرم در روز)

-بالا بودن PH ادرار (قلیایی شدن ادرار به PH بیش از 7)

عوامل سنگ ساز در مورد سنگ های اسید اوریکی که 10 تا 15 درصد سنگ ها را می سازند عبارتند از:

✔️ بالا بودن اسید اوریک ادرار

✔️ پائین بودن PH ادرار به کمتر از 5/5 (اسیدی بودن ادرار)

علت تشکیل سنگ اگزالات کلسیم

اگزالات ماده ای طبیعی است که در بسیاری از مواد غذایی یافت می شود. بدن، انرژی خود را از غذا تأمین می کند. پس از اینکه بدن شما مواد مورد نیاز خود را دریافت کرد، مواد اضافی از طریق جریان خون به کلیه رفته و از طریق ادرار خارج می شود. در ادرار مواد مختلفی وجود دارد. اگر ادرار غلیظ بوده و مقدار مواد زائد بیشتر از مایعات بدن باشد، کریستال ها شکل می گیرند.

این کریستال ها ممکن است به هم بچسبند و تشکیل جرم سختی به نام سنگ کلیه را دهند. اگزالات یکی از موادی است که می تواند باعث تشکیل کریستال در ادرار شود. در صورتی که مقدار زیادی اگزالات در حجم کمی از مایع ادرار وجود داشته باشد، اگزالات به کلسیم موجود در ادرار ساخته شده توسط کلیه می چسبد و تشکیل سنگ کلیه اگزالات کلسیم را می دهد.

برای سنگ کلیه چی نخوریم؟

غذاهایی که باید محدود یا قطع شوند:

برای سنگ کلیه چی نخوریم

۱. غذاهای پراگزالات (برای سنگ اگزالات کلسیم) اسفناج، چغندر، آجیل و مغزها (به خصوص بادام و بادام زمینی)، شکلات و کاکائو، چای پررنگ، سیب‌زمینی شیرین، ریواس — همه اینها اگزالات بالایی دارند و مستقیماً به تشکیل سنگ کمک می‌کنند.

۲. نمک و غذاهای پرسدیم نمک زیاد کلسیم دفعی از کلیه را افزایش می‌دهد. فست‌فود، غذاهای کنسروی، سوسیس و کالباس، چیپس، ترشیجات و سس‌های آماده باید به شدت محدود شوند. مصرف روزانه نمک نباید از ۲۳۰۰ میلی‌گرم تجاوز کند.

۳. پروتئین حیوانی زیاد گوشت قرمز، مرغ، ماهی و تخم‌مرغ در مقادیر زیاد اسید اوریک و اگزالات تولید می‌کنند. برای سنگ اسید اوریک این محدودیت جدی‌تر است.

۴. غذاهای پوریندار (برای سنگ اسید اوریک) جگر، کله‌پاچه، ماهی ساردین، میگو، عدس زیاد — پورین بالا → اسید اوریک بالا → سنگ اسید اوریک.

۵. نوشیدنی‌های قندی و گازدار نوشابه به خصوص نوشابه‌های تیره (کولا) فسفریک اسید دارند که خطر سنگ را بالا می‌برد. آبمیوه‌های صنعتی شیرین نیز به خاطر فروکتوز بالا مضر هستند.

۶. مکمل ویتامین C دوز بالا همانطور که قبلاً گفتیم، بیشتر از ۱۰۰۰mg در روز به اگزالات تبدیل می‌شود.

۷. کافئین زیاد قهوه، چای پررنگ و نوشیدنی‌های انرژی‌زا ادرار را غلیظ می‌کنند و دفع کلسیم را افزایش می‌دهند.

عوامل سنگ ساز در مورد سنگ های اگزالات کلسیم

مصرف بیش از حد کدام ویتامین باعث سنگ کلیه می‌شود؟

-ویتامین C — اصلی‌ترین مقصر

مصرف بیش از ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ میلی‌گرم در روز ویتامین C (اسید اسکوربیک) خطر سنگ کلیه را به طور جدی افزایش می‌دهد. بدن ویتامین C اضافی را به اگزالات تبدیل می‌کند — و اگزالات اصلی‌ترین ماده تشکیل‌دهنده شایع‌ترین نوع سنگ کلیه (سنگ اگزالات کلسیم) است. مکمل‌های دوز بالای ویتامین C که در بازار فراوان هستند می‌توانند این مشکل را ایجاد کنند، در حالی که دریافت ویتامین C از طریق میوه و سبزیجات این خطر را ندارد.

-ویتامین D — دومین عامل مهم

مصرف بیش از حد ویتامین D باعث هیپرکلسمی (کلسیم بالا در خون) می‌شود. کلسیم اضافی از طریق ادرار دفع می‌شود و در کلیه رسوب می‌کند — نتیجه: سنگ کلسیمی. این مشکل بیشتر در افرادی دیده می‌شود که بدون آزمایش و تجویز پزشک، مکمل ویتامین D دوز بالا (بیشتر از ۴۰۰۰ واحد در روز) مصرف می‌کنند.

کلسیم سیترات و سنگ کلیه

کلسیم سیترات و سنگ کلیه

اگر شما به مقدار  1500 میلی گرم در روز از منابع مختلف (غذا و مکمل ها) کلسیم دریافت کنید، مشکلی ندارد. همیشه دریافت کلسیم همراه با غذا ریسک بیشتری برای تشکیل سنگ کلیه به نسبت دریافت کلسیم بین وعده های غذایی دارد.

از آنجایی که کلسیم کربنات و کلسیم سیترات هر دو برای جذب اگزالات موجود در دستگاه گوارش مفید هستند، کلسیم سیترات برای کمک به دفع سیترات موجود در ادرار و کاهش ریسک تشکیل سنگ های کلسیمی توصیه می شود.

سنگ کلیه و  عادات غذایی

در این متن تاثیر عادات غذایی بر سنگ کلیه را توضیح خواهیم داد.

نقش آب

مطالعات نشان می دهند که اگر حجم ادرار روزانه بیش از دو لیتر باشد میزان عود سنگ به طور قابل توجهی کاهش می یابد. برای رسیدن به این میزان حجم ادرار بایستی حدود 3 لیتر آب در روز نوشید.

نقش پروتئین

اثر پروتئین حیوانی در مقایسه با پروتئین گیاهی متفاوت است به طوری که شیوع سنگ های کلیوی در گیاه خواران، نصف جمعیت عمومی می باشد. محدود کردن پروتئین های حیوانی در رژیم غذایی، می تواند در کاهش ایجاد و یا عود سنگ های کلیوی سودمند باشد. پروتئین های حیوانی از طریق افزایش کلسیم، اگزالات و اسید اوریک در ادرار و کاهش سیترات و PH ادرار باعث سنگ سازی می شوند.

نقش دیگر نوشیدنی ها

اگرچه نقش آب در کاهش ایجاد، و یا عود سنگ های کلیوی مورد پذیرش همه می باشد ولی نقش دیگر نوشیدنی ها در سنگ کلیه در متون علمی مورد توافق همه نیست.

تاثیر نوشیدنی بر سنگ کلیه

نقش نمک

نمک از طریق افزایش کلسیم، اگزالات ادرار و کاهش سیترات ادرار، در افزایش ایجاد و یا عود سنگ نقش دارد.

نقش میوه ها و سبزیجات

 میوه ها و سبزیجات می توانند اثرات ضد سنگ سازی داشته باشند. این غذاها به دلیل داشتن مقادیر زیادی آب، پتاسیم، منیزیوم و مقادیر کم کلرید سدیم و قدرت قلیایی کردن بالا به خاطر بیکربنات و سیترات بالا،  نقش به سزایی در کاهش سنگ سازی دارد.

نقش شیر و محصولات لبنی

محدود کردن کلسیم رژیم غذایی در بیماران با ریسک بالای سنگ کلیه توصیه نمی شود. رژیم کم کلسیم نه تنها منجر به کاهش کلسیم ادرار نمی شود بلکه باعث افزایش اگزالات ادرار نیز می شود لذا به این افراد توصیه به استفاده از شیر و لبنیات در حد معمول می شود.

کربوهیدرات، چربی، مولتی ویتامین و سنگ کلیه

ویتامین a و سنگ کلیه

برای دفع سنگ کلیه چه بخوریم؟

سنگ کلیه و وزن بدن

اگرچه نقش وزن بدن، شاخص توده بدن (BMI) و ترکیبات بدن در ایجاد سنگ هنوز مورد بحث است ولی مطالعات بزرگ نشان می دهند که با افزایش وزن بدن، شاخص توده بدن (BMI) و دور مچ دست، خطر تولید سنگ کلیه هم افزایش می یابد. جنس سنگ در این گروه از افراد نسبت به عموم مردم متفاوت بوده و بجای سنگ های کلسیمی، شیوع سنگ های اسید اوریکی بیشتر می باشد.

سنگ کلیه و وزن بدن

سنگ کلیه و ورزش

مطالعاتی که اثر ورزش بر روی کاهش بروز سنگ را نشان دهند کم می باشد. از طرف دیگر شواهد قابل توجهی نشان می دهد که بین بی حرکتی و در بستر ماندن و خطر بالای بروز سنگ کلیه ارتباط وجود دارد. در کل ورزش باعث کنترل فشار خون، افزایش جریان خون کلیه، کاهش التهابات و بهبود حساسیت به انسولین می شود. در کل برآیند مطالعات به این سمت است که ورزش در کاهش بروز سنگ مؤثر است.

سنگ کلیه و وقایع استرس زا در زندگی

زندگی پر استرس با خطر بالاتر سنگ کلیه همراه است. این مسئله به ویژه در زنان به اثبات رسیده است. استرس نه تنها خطر شروع بیماری را افزایش می دهد بلکه دفعات دفع سنگ را نیز بالا می برد. به نظر می رسد پاسخ های هورمونی به استرس در این امر دخیل باشند.

ده قانون برای پیشگیری از سنگ کلیه

  • • وزن خود را در حد ایده آل نگه داشته و روزانه به طور منظم و در هوای باز ورزش کنید.
  • • روزانه به میزان کافی آب بنوشید به طوری که 2 لیتر در روز حجم ادرارتان باشد.
  • • مصرف پروتئین های گوشت قرمز و مرغ را به حدود 20 گرم در روز محدود کنید.
  • • در روز حدود 40 گرم پروتئین گیاهی مصرف کنید.
  • • هر روز میوه و سبزیجات بخورید و از محصولات غنی از اگزالات بپرهیزید.
  • • شیر و محصولات لبنی را در حدی بنوشید که میزان دریافت کلسیم روزانه شما به حدود 1000 میلی گرم در روز برسد.
  • • دستورالعمل های بین المللی مصرف چربی و کربوهیدرات را رعایت کنید.
  • • از محصولات مواد غذایی تازه و منجمد استفاده کنید و از مصرف غذاهای از قبل پخته شده و یا مواد غذایی کنسرو شده اجتناب کنید.
  • • از مصرف خودسرانه مکمل های غذایی بپرهیزید و از داروها و مکمل ها تنها تحت نظارت پزشکی استفاده کنید.
  • • تا آنجایی که ممکن است از وقایع پر استرس زنگی اجتناب کنید.

سنگ کلیه چه رنگ است؟

رنگ سنگ کلیه بسته به ترکیب آنها زرد یا قهوه ای است و از نظر ظاهری نیز صاف یا دندانه دار هستند.

سوال: فولنس و سنگ کلیه

با سلام
پسر 6 ماهه ای دارم که در بدو تولد مشکل عفونت ادراری و فولنس کلیه چپ داشت. یک دوره 30 روزه سفالکسین مصرف کرد تا عفونت برطرف شد. دکتر فوق تخصص کلیه اطفال مشهد گفت فولنس مشکلی نداره و هر دو ماه فقط باید ازمایش ادرار بدهد. آزمایشات را هر دو ماه انجام دادیم و عفونتی نبود تا اینکه این ماه (6 ماهگی) دکتر یک سونوگرافی نوشت که نتیجه اش:
حداقل 7 شن ریزه 1 تا 2.5 میلیمتری در کالیسهای تحتانی کلیه چپ و 3 شن ریزه 1.5 میلیمتری در کالسهای تحتانی کلیه راست بود. فولنس در سیستم دفعی کلیه ها مشاهده شد.
به دکترش مراجعه کردم .تری کا سیترات براش نوشت روزی 3 دفعه 3.5 سی سی. آیا به نظر شما برطرف میشود .
آیا شن ریزه ها در اثر فولنس است؟ آیا نیاز به جراحی دارد؟ شن ریزه ها آیا دفع می شود؟
در ضمن پسرم بعد از مصرف آنتی بیوتیک دچار یبوست هم شد که 10 روز یکبار هم شکمش کار نمی کرد. دکتر بهش پیدرولاکس داد که 3 ماه بهش دادم و تازه قطع کردم.  آیا ملین ها باعث ایجاد سنگ میشه؟ آیا فولنس درمان داره؟

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.2/5 - (61 امتیاز)
  • تصویر کاربر زهرا جمعه ۲۰ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 1106 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید منو شوهرم یکساله برای بارداری اقدام کردیم ک جواب نگرفتیم ازمایش اسپرم نوشتن واسه شوهرم ک‌1-2نوشته بعد ی هفته ی دکتر دیگه نوشت دوباره همون بود عدد اسپرم امروز بردیم دکترنشون دادیم میگن واسه بارداری باید کاشت انجام بدیم😞😞😞میخواستم‌ببینم راه درمانی نداره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۰ تیر ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام به نظر میاد آزمایش دو صفحه باشد که شما فقط بخش ابتدایی ا فرستادید قسمت اصلی آزمایش ارسال نشده

  • تصویر کاربر ام سه شنبه ۳ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 166113 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر یک پسر ۲۳ ساله هستم و سوالم اینکه آیا میشود با بریدن و جدا کردن بیضه ها شهوت و میل جنسی به زنان را در مردان برای همیشه از بین برد اگر میشود آیا عمل اینکار در ایران شدنیست؟؟؟؟؟و اگر شدنیست هزینه عمل آن چقدر میشود؟
    و تاثیرات منفی که میتواند بر روی بدن مرد بگذارد چیست؟؟
    اگر جدا کردن بیضه ها تاثیری در از بین بردن میل جنسی ندارد راه کار از بین بردنش چیست؟ چون از میلی که به جنس مخالف دارم خیلی بهم فشار میاره و تاثیرات بدی بر روی فکر و رفتار و... گذاشته و باعث خود ارضایی های زیاد شده و دیگر توانایی جلوگیری از آن را ندارم
    میخوام کلا میل جنسی نداشته باشم
    اگه میشه راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۳ تیر ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام
      آقای دکتر یک پسر ۲۳ ساله هستم و سوالم اینکه آیا میشود با بریدن و جدا کردن بیضه ها شهوت و میل جنسی به زنان را در مردان برای همیشه از بین برد اگر میشود آیا عمل اینکار در ایران شدنیست؟؟؟؟؟...........................خیر
      و اگر شدنیست هزینه عمل آن چقدر میشود؟.............................شدنی نیست
      و تاثیرات منفی که میتواند بر روی بدن مرد بگذارد چیست؟؟............................کم خونی، افسردگی، پوکی استخوان، کاهش توده عضلانی بدن
      اگر جدا کردن بیضه ها تاثیری در از بین بردن میل جنسی ندارد راه کار از بین بردنش چیست؟ چون از میلی که به جنس مخالف دارم خیلی بهم فشار میاره و تاثیرات بدی بر روی فکر و رفتار و... گذاشته و باعث خود ارضایی های زیاد شده و دیگر توانایی جلوگیری از آن را ندارم

      میدونم سخته و بی پولی و اقتصاد  بد و ........ولی زن بگیرید
      میخوام کلا میل جنسی نداشته باشم

    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۳ تیر ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام
      آقای دکتر یک پسر ۲۳ ساله هستم و سوالم اینکه آیا میشود با بریدن و جدا کردن بیضه ها شهوت و میل جنسی به زنان را در مردان برای همیشه از بین برد اگر میشود آیا عمل اینکار در ایران شدنیست؟؟؟؟؟...........................خیر
      و اگر شدنیست هزینه عمل آن چقدر میشود؟.............................شدنی نیست
      و تاثیرات منفی که میتواند بر روی بدن مرد بگذارد چیست؟؟............................کم خونی، افسردگی، پوکی استخوان، کاهش توده عضلانی بدن
      اگر جدا کردن بیضه ها تاثیری در از بین بردن میل جنسی ندارد راه کار از بین بردنش چیست؟ چون از میلی که به جنس مخالف دارم خیلی بهم فشار میاره و تاثیرات بدی بر روی فکر و رفتار و... گذاشته و باعث خود ارضایی های زیاد شده و دیگر توانایی جلوگیری از آن را ندارم

      میدونم سخته و بی پولی و اقتصاد  بد و ........ولی زن بگیرید
      میخوام کلا میل جنسی نداشته باشم

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۳ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 756 مشاهده پرسش
    سلام من 5ماه پیش عمل جراحی چربی های بالای آلت کردم که بعد از عمل ناحیه ورم داشت دکتر جراح گفت بعد از 2ماه میرود اما بعد از دوماه کم شد اما اکنون‌ منعطف به دوناحیه شده است معاینه جدید که رفتم دکتر جراح گفت شروع فتق هست اما خودم درد نداشته و در سونوگرافی نیز چیزی موجود نبود با این وجود دکتر میگوید شروع هست ولی بیرون نزده درضمن من در مدت 3ماه بعد از اون دوماهی که‌جراح گفت 35کیلو وزن با ورزش سنگین مثل دراز‌نشست و حرکات شکم کم‌کردم حالا میخواهم بدونم آیا فتق هست یا چیز دیگه اگر هست بخاطر ورزش یا به خاطر عوارض جراحی ضعیف شده که خود دکتر میگوید این نمی‌تواندباشد.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۳ تیر ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام
      تشخیص فتق با معاینه هست و در مواردی که جای شکی از طرف پزشک وجود داشته باشد از سونوگرافی کمک می گیرد. لذا از روی این عکس امکان تشخیص فتق بویژه فتق های خفیف وجود ندارد.

  • تصویر کاربر مهرداد پنجشنبه ۲۹ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 610 مشاهده پرسش
    سلام
    من دیروز در هنگام برگشت به منزل متوجه نوعی درد در نوک الت تناسلیم شدم اما توجهم رو جلب نکرد ولی امروز در هنگام خواب باز درد خفیفی که بعد خوابیدن بر روی شکم متوجهش شدم اونم باز از همون ناحیه باعث شد کمی بررسی کنم و متوجه شدم درست در ناحیه خروجی الت تناسلی من نوعی زخم مانند خیلی شبیه به افت دهان ایجاد شده که کمی هم درد داره. علت این زخم مانند چیه ؟ ایا سفلیس هست یا چیزی مشابه ؟
    1. تصویر کاربر مهرداد چهارشنبه ۲۸ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      عکس های مشکل من
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۹ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام
      به نظر من این زخم در اثر چسبندگی نوک آلت به لباس زیر بدلیل ترشحات بوجود میاد و چیز مهمی نیست و بتدریج برطرف خواهد شد میتونید با پماد ویتامین آ چشمی روزی 2 بار چربش کنید

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مرتضی پنجشنبه ۲۹ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 604 مشاهده پرسش
    سلام
    بنده 26 سالمه سابقه خودارضایی تا همین یک ماه پیش دارم تقریبا از یک هفته پیش بالای الت تناسلیم درد خفیفی داشتم که بهتر شده که از چند روز پیش همش حس میکنم ادرار دارم ولی میرم دستشویی خبری نیست از دیشب سر التم میسوزه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۹ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام

      بهتره سونوگرافی از کلیه و مثانه و پروستات و نیز آزمایش کشت و کامل ادرار انجام دهید شاید عفونت ادراری و یا التهاب پروستات یا سنگ باشد

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مریم دوشنبه ۲۴ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 22400 مشاهده پرسش
    من حدود 20 روز پیش یک سنگ 12 میل که در داخل حالب راست گیر کرده بود و باعث هیدرونفروز شدید کلیه شده بود رو سنگ شکن کردم و 3 سنگ دیگر هم در کلیه چپ داشتم بعد از اون تب و لرز و عفونت کردم و در بیمارستان بستری شدم و بعد از ان هم انتی بیوتیک مصرف کردم و الان هم لووفلوکساسین مصرف می کنم وهمزمان با دفع این سنگ دیگر اثری هم از سه سنگ دیگر به جا نمانده و ازمایش ادرار هم عدم وجود باکتری رو نشان داد ولی الان گاه گاهی دچار سوزش ادرار می شوم خواستم علت را بدانم ایا ممکن سنگها در مثانه مانده باشند و هنگام دفع سوزش ایجاد کنند یا هنوز عفونت دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۴ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      سوزش علل متعددی می تواند داشته باشد: باقی ماندن بخشی از سنگ در مثانه، خراش ناشی از عبور سنگ، التهاب ناشی از عفونت...................نیاز به سونوی کنترل و آزمایش کشت و کامل ادرار یک هفته بعد از اتمام آنتی بیوتیک می باشد. آب زیاد بنوشید.
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۲۴ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    سلام،دکتر جان یک بار در مورد مکمل ها ازتون سوال کردم که گفتین اثر سوئ میزاره رو کلیه،البته من اینو میدونم،من منظورم اینکه ایا برای اینکه من تنگی حالی داشتم و عمل کردم نباید مصرف کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۴ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      اگر کارکرد کلیه عملکرده تان نرمال باشد از بابت جراحی حالب منعی برای مصرف دارو نیست
  • تصویر کاربر شعبان سه شنبه ۱۱ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1813 مشاهده پرسش
    مثانه سمت چپ ورم كرده و هيچ گونه دردى هم ندارم كمك كنيد مشكل چيه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۱ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      شاید فتق باشد یا هیدروسل یا واریکوسل. توصیه می کنم سونوگرافی انجام دهید
  • تصویر کاربر محمودی پنجشنبه ۳۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    Fullneesخفیف درکلیه راست پسرم که 18 سال سن داره توسط سونومشاهده شده میخواستم بدونم چی هست وهمچنین مایع TURBID در مثانه مشاهده شده ،تشخیص شما چیست ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۳۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر فاطمه جمعه ۲۴ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    ميخاستم نظرتون را نسبت به سونوگرافيم بيان كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۴ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط