بیماری واریکوسل چیست؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

واریکوسل اتساع و پیچ خوردگی غیرطبیعی شبکه وریدی (سیاهرگی) بالای بیضه‌ها است. به طورکلی علل بروز واریکوسل را به سه دسته ی ژنتیکی، اختلالات داخلی رگ ها وعوامل مربوط به ساختار فیزیکی بدن (Body habitus) تقسیم می کنند.

خون رسانی به بیضه از طریق سه سرخ رگ عروقی مستقل صورت میگیرد و تخلیه خون کثیف از بیضه توسط شبکه سیاهرگی (شبکه ی پمپینیفرم ) انجام می شود که این سیاهرگ ها در ادامه ی مسیر خود به سیاهرگ کلیه در سمت چپ و سیاهرگ اجوف تحتانی در سمت راست تخلیه می شوند. این بیماری به علت گشاد شدن غیر طبیعی شبکه ی سیاهرگی بیضه و سیاهرگ طناب بیضه ایجاد می شود.

واریکوسل چیست؟

واریکوسل (Varicocele) به زبان ساده همان «واریس بیضه» است. این عارضه زمانی رخ می‌دهد که سیاهرگ‌های درون کیسه بیضه (اسکروتوم) که وظیفه انتقال خون از بیضه به سمت قلب را دارند، دچار اتساع و پیچ‌خوردگی می‌شوند. این شبکه سیاهرگی که به آن شبکه پامپینی‌فرم گفته می‌شود، در حالت عادی به خنک نگه داشتن بیضه‌ها کمک می‌کند؛ اما در صورت بروز واریکوسل، دریچه‌های لانه کبوتری در این رگ‌ها به درستی عمل نکرده و باعث تجمع خون و افزایش دمای بافت بیضه می‌شوند.

واریکوسل 3

علت واریکوسل چیست؟

به طورکلی علل بروز واریکوسل را به سه دسته ی ژنتیکی، اختلالات داخلی رگ ها وعوامل مربوط به ساختار فیزیکی بدن (Body habitus) تقسیم می کنند. در یک مطالعه ریسک بروز واریکوسل در اقوام درجه یک بیماران مبتلا به این بیماری به خصوص در برادران بیمار را 4 تا 8 برابر جمعیت عمومی گزارش کردند.

فقدان دریچه ی سیاهرگی یا نارسایی در عملکرد دریچه ای سیاهرگ های طناب بیضه ی چپ می تواند باعث برگشت خون به شبکه ی سیاهرگی بیضه و در نتیجه اتساع آن شود.

تاثیرات مخرب ناشی از این بیماری بر روی بیضه ها قابل توجه بوده و به اثبات رسیده است. نمونه برداری از بیضه های بیماران مبتلا به این بیماری یک طرفه نشان دهنده ی توقف در بلوغ اسپرم ها و کاهش تولید اسپرم و همچنین کاهش ضخامت و قطر لوله های اسپرم ساز است.

نکته قابل توجه اینجاست که حتی در واریکوسل یک طرفه، تغییرات مخرب در هر دو بیضه دیده می شود البته شدت آن در بیضه ی مبتلا به این بیماری بیشتر است. از دیگر تغییرات مشاهده شده در نمونه برداری بیضه ی این بیماران می توان به اختلال در سلول های تولید کننده ی تستوسترون و سلولهای موثر در اسپرم سازی و همچنین اختلال در مویرگ های بیضه اشاره کرد.

علائم واریکوسل

بسیاری از مبتلایان علائم خاصی ندارند، اما در موارد پیشرفته‌تر نشانه‌های زیر بروز می‌کند:

  • درد مبهم و مزمن: دردی که با ایستادن طولانی یا فعالیت بدنی شدید افزایش یافته و با دراز کشیدن بهبود می‌یابد.

  • تورم یا برجستگی: مشاهده رگ‌های پیچ‌خورده در کیسه بیضه که ظاهری شبیه به “کیسه کرم” پیدا می‌کنند.

  • آتروفی بیضه: کوچک شدن بیضه در سمتی که درگیر واریکوسل است (معمولاً سمت چپ).

  • احساس سنگینی: ایجاد حس فشار و سنگینی مداوم در کیسه بیضه.

ترمیم واریکوسل

تشخیص واریکوسل

پزشک متخصص ارولوژی از روش‌های زیر برای تشخیص استفاده می‌کند:

  • معاینه فیزیکی: در حالت ایستاده و با استفاده از مانور والسالوا (زور زدن شبیه دفع مدفوع) پزشک رگ‌های متسع را لمس می‌کند.

  • سونوگرافی داپلر رنگی: دقیق‌ترین روش برای اندازه‌گیری قطر رگ‌ها و مشاهده بازگشت خون (رفلاکس) به داخل بیضه است.

  • آزمایش اسپرم (Semen Analysis): برای بررسی تعداد، شکل و حرکت اسپرم‌ها تجویز می‌شود.

روش‌های درمان واریکوسل

همه موارد واریکوسل نیاز به درمان ندارند. درمان تنها زمانی توصیه می‌شود که فرد دچار درد شدید، آتروفی بیضه یا ناباروری باشد.

  • جراحی میکروسکوپی (گلد استاندارد): بهترین و دقیق‌ترین روش است که با استفاده از میکروسکوپ، رگ‌های خراب بسته شده و به رگ‌های سالم و لنفاوی آسیبی نمی‌رسد.

  • جراحی لاپاراسکوپی: از طریق سوراخ‌های کوچک در شکم انجام می‌شود.

  • آمبولیزاسیون: روشی غیرجراحی که توسط رادیولوژیست مداخله‌ای انجام شده و در آن با فنر یا چسب مخصوص، رگ مسدود می‌شود.

خطرات عمل واریکوسل

مانند هر جراحی دیگری، این عمل نیز خطرات احتمالی دارد که البته در روش میکروسکوپی بسیار نادر هستند:

  • هیدروسل: تجمع مایع اطراف بیضه (شایع‌ترین عارضه در روش‌های قدیمی).

  • عود مجدد: احتمال بازگشت بیماری (در روش میکروسکوپی کمتر از ۱ درصد است).

  • آسیب به شریان بیضه: که می‌تواند منجر به از بین رفتن بیضه شود (در جراحی میکروسکوپی به ندرت رخ می‌دهد).

سن ابتلا به واریکوسل

این بیماری به ندرت در سن پایین تر از ده سال دیده می شود و بروز آن بین 10 تا 15 سالگی به شدت افزایش می یابد که می تواند نشان دهنده ی ارتباط آن با بلوغ فرد باشد. شیوع این بیماری در بزرگسالان برابر با 8 تا 16 درصد می باشد. اگر چه اغلب موارد این بیماری در طرف چپ گزارش شده ولی در گزارشات جدید تر شیوع موارد دو طرفه افزایش یافته و در 15 تا 50 درصد موارد واریکوسل به صورت دو طرفه مشاهده می شود. به طور کلی بروز جداگانه ی واریکوسل در سمت راست شایع نبوده و دراین صورت باید به وجود یک توده که بر روی سیاهرگ ها فشار می آورد و مانع بازگشت خون می شود مشکوک شد.

واریکوسل

شدت و درجه واریکوسل

تقسیم بندی شدت واریکوسل به هنگام معاینه به صورت زیر است:

واریکوسل درجه 1: فقط در زمان افزایش فشار داخل شکم در هنگام زور زدن قابل لمس است.

واریکوسل درجه 2 : به راحتی و بدون نیاز به زور زدن قابل لمس است ولی قابل رویت نیست.

واریکوسل درجه 3: سیاهرگ های متسع و گشاد شده بدون نیاز به زور زدن از ورای پوست کیسه بیضه به راحتی قابل رویت است.

اگر میزان شیوع این بیمار را به طور کلی 15 درصد درنظر بگیریم، 9% موارد درجه 1، 4% موارد درجه 2 و 2% آن درجه 3 است.

واریکوسل، با تغییرات بیوشیمیایی خاصی نیز همراه است. کاهش غلظت تستوسترون داخل بیضه و در موارد واریکوسل درجه ی 3 حتی کاهش غلظت تستوسترون در خون نیز دیده شده است. از اثرات منفی ثابت شده واریکوسل بر بیضه، کاهش رشد بیضه است که ارتباط معکوس با کیفیت بیضه دارد.

بزرگ تر شدن بیضه پس از عمل جراحی واریکوسل اگرچه نشانه ی موفقیت در درمان محسوب می شود ولی الزاما به معنای بهبود کیفیت اسپرم بیمار نیست.

تاثیر واریکوسل بر روی کیفیت اسپرم نیز قابل مشاهده است و شامل تغییراتی مانند کاهش حرکت اسپرم ها، افزایش اسپرم های نابالغ واسپرم های با اشکال غیر طبیعی می باشد.

علل مختلفی برای تغییرات ذکر شده به دنبال این بیماری مطرح شده است از این علل می توان به افزایش فشار سیاهرگی و جریان معکوس مواد سمی از غدد فوق کلیوی به بیضه اشاره کرد.

از منطقی ترین علل می توان به آسیب حرارتی ناشی از این بیماری به بیضه ها اشاره نمود. دمای داخل بیضه به طور طبیعی بین 33 تا 34 درجه ی سانتیگراد بوده و این دما جهت تولید اسپرم طبیعی الزامی است ولی با بروز واریکوسل دمای بیضه ها بالاتر رفته و منجر به بروز اختلال در فرآیند اسپرم سازی بیضه ها می شود.

درمان واریکوسل

آیا واریکوسل بر باروری تاثیر می‌گذارد؟

پاسخ کوتاه: بله. واریکوسل شایع‌ترین علت قابل درمان ناباروری در مردان است. این بیماری از سه طریق بر کیفیت اسپرم اثر می‌گذارد:

  1. افزایش دما: بیضه‌ها برای اسپرم‌سازی به دمایی حدود ۲ تا ۳ درجه کمتر از دمای بدن نیاز دارند. خون جمع شده در رگ‌ها دما را بالا برده و تولید اسپرم را مختل می‌کند.

  2. استرس اکسیداتیو: تجمع خون باعث ایجاد رادیکال‌های آزاد شده که به دی‌ان‌ای (DNA) اسپرم آسیب می‌زند.

  3. کاهش هورمون‌ها: در موارد شدید، تولید تستوسترون ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد. طبق آمار، حدود ۴۰ درصد مردان مبتلا به ناباروری اولیه و ۸۰ درصد مردان مبتلا به ناباروری ثانویه دچار واریکوسل هستند.


بیشتر بدانید…

عوارض عمل واریکوسل


دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.8/5 - (19 امتیاز)
  • تصویر کاربر راضیه یکشنبه ۱۲ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 374 مشاهده پرسش
    من مدت یکساله که در گیر زگیل تناسلی شدم 29 سالمه و امروز به پزشک زنان مراجعه کردم که گفت از طریق تماس سطحی جنسی دچار شدین، گفتن باید ازطریق محلول برداشته بشه
    خواستم بدونم چقدر زمان میبره تا محلول اثربذاره و زگیل رفع بشه؟ درضمن داروهای زیر رو برام تجویز کردن1) maxi care_x
    2) sebamed
    3) 0ptiwom
    4) میکونازول
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۲ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      اگر دارو موثر باشد بین ۲ تا ۴ هفته زمان می برد البته در مورد برخی داروها زمان بیشتری می برد
  • تصویر کاربر فاطمه یکشنبه ۱۲ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1229 مشاهده پرسش
    با سلام
    من در تاریخ برج 10 سال 95 چند ضایعه روی واژن و درون کانال مقعد مشاهده کردم که ضایعات همراه با خارش بودند. پس از مراجعه به پزشک زنان تشخیص زگیل تناسلی دادند و درمان با کرایو را آغاز کردند . که باتوجه به این که عود داشتم چندین بار کرایو کردم اما تعداد ضایعاتی که عود داشتند 2 الی 3 عدد بودند که فقط یکی از آن ها روی سطح واژن بود. و من احتمال میدم که زگیل از درون کانال مقعد به درون واژن منتشر شده بود چون من تقریبا 6 ماه قبل از ظهور علائم بر روی واژن ، یک بار رابطه دخول مقعدی داشتم و حدودا 4 ماه بعد از گذشت آن رابطه مقعدی هنگام شستشوی مقعد با دست پس از اجابت مزاج درون آنال برجستگی حس میکردم اما به این دلیل که اطلاعاتی در مورد زگیل نداشتم این لمس برجستگی را جدی نگرفتم . تا اینکه مدتی بعد از لمس این ضایعات (حدودا یکی دوماه بعد) یک بار رابطه جدید برقرار کردم که رابطه جدید مقعدی نبود اما به صورت نیمه دخول واژنی داشتم . اما طرف مقابلم انگشت دستش را وارد مقعدم میکرد و همان انگشت را وارد واژنم میکرد پس از گذشت چند روز از این رابطه ی جدید متوجه چند ضایعه ی خارش دار روی واژن شدم و زمانی که به پزشک مراجعه کردم تشخیص زگیل دادند و باتوجه به اینکه بنده حین شستشوی مقعد برجستگی در کانال انال احساس کرده بودم لذا از پزشک خود خواستم درون کانال آنال رو هم چک کنند که پس از معاینه وجود دو عدد زگیل درون کانال آنال را تایید کردند. که همزمان در جلسه اول هم کرایو رو برای من انجام دادند و هم نمونه پاپ اسمیر واژینال جهت بررسی اچ پی وی گرفتند که در جواب تست پاپ اسمیر تایپ 6 و 53 گزارش شده بود.
    سوال من از شما این است که باتوجه به اینکه زگیل در عرض مدت چند روز خودش رو نشون نمیده و از ابتلا تا ظهور علائم هفته ها و یا ماهها و گاها سال ها طول میکشه آیا میشه گفت این زگیل ها از همون رابطه قبلی یعنی رابطه ی دخول مقعدی من ایجاد شده بودند که پس از برقرای رابطه جدید به علت تماس انگشت از درون مقعد به درون واژن سبب شد که زگیل ها منتشر بشند و روی سطح واژن ایجاد بشن و همچنین درون واژن رو به این ویروس الوده کنن؟

    سوال مهم تر این که من الان 4 ماه هست که عودی روی واژن به هیچ عنوان نداشتم و همچنین درون کانال آنال نیز متوجه ضایعه و یا خارش نشدم.اما مدتیست که روی چین های مقعد احساس خارش دارم .امروز به پزشک زنانم مراجعه کردم و ایشان از من نمونه پاپ اسمیر واژینال و نمونه پاپ اسمیر مقعدی گرفتند و پس از معاینه گفتند یک ضایعه مسطح در سطح خارجی مقعد یعنی تقریبا همان جایی که احساس خارش دارم دیده شده که مشکوک است و احتمال دارد که زگیل تناسلی از نوع زگیل مسطح باشد . سوال من این است که آیا اگر جواب تست پاپ اسمیر اچ پی وی واژینال و مقعدی من منفی شد آیا به این معنیست که ویروس به طور کل از بین رفته و ان ضایعه مشکوک زگیل نبوده است ؟ چون توی نت خونده بودم اگه تست پاپ اسمیر اچ پی وی واژینال شخصی منفی شد به این معناست که این ویروس از همه جای بدن وی پاک شده است اما پزشک زنان من به من گفتند اگر تست پاپ اسمیر اچ پی وی شما منفی شد به این معنا نیست که این ویروس در سایر نواحی بدن شما وجو ندارد بلکه به این معناست که در آن نواحی که نمونه برداری شده (یعنی درون واژن و درون کانال آنال ) ویروس وجود ندارد ولی ممکن است در نواحی دیگر یعنی اطراف و یا خارج از مقعد و واژن این ویروس و زگیل همچنان وجود داشته باشد. و هم اینکه ممکن است درون واژن و یا درون مقعد ان لحظه یعنی در زمان نمونه برداری ویروسی نباشد ولی احتمال دارد ان نواحی هم بعدا اوت کند و ویروس مجددا ظاهر شود. خلاصه با این حرف همه ی فرضیات من را به باد داد .خب اگه قرار باشه تست پاپ که اینقد هزینه داره جواب قطعی نده و فقط بگه در آن زمان خاص یا در آن ناحیه خاص ویروس نباشه و ممکن است در زمان های دیگر و یا در نواحی دیگر ویروس ظاهر شود خب اصلا چرا ما این تست رو انجام بدیم؟
    خواستم نظر شما رو بدونم که چه زمانی با اطمینان میشه گفت این ویروس به طور کامل ریشه کن شده که بشه یک رابطه ی جنسی همراه با سکس اورال رو بدون هیچگونه خطر برای طرف مقابل برقرار کرد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۲ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      آیا میشه گفت این زگیل ها از همون رابطه قبلی یعنی رابطه ی دخول مقعدی من ایجاد شده بودند که پس از برقرای رابطه جدید به علت تماس انگشت از درون مقعد به درون واژن سبب شد که زگیل ها منتشر بشند و روی سطح واژن ایجاد بشن و همچنین درون واژن رو به این ویروس الوده کنن؟.................................بله امکانش هست
      من هم با نظر خانم دکتر موافقم و علت اینکه پاپ اسمیر انجام می شود اینست که این ویروس می تواند ریسک سرطان گردن رحم را بالا بیرد لذا تست پاپ اسمیر از این ناحیه نمونه برداری می کند تا هم از نظر تغییرات احتمالی سلولی پیش سرطانی بررسی شود و هم همزمان تست PCR برای ویروس HPV انجام گردد.
      واقیهت اینه که راهی برای اینکه بفهمید آیا این ویروس از بدن تان پاکسازی شده یا خیر نیست ولی بصورت غیر مستقیم میضه فهمید یعنی اگر قبلا کسی تست ناحیه دهانه رحم مثبت بوده و حالا همانجا منفی شده می توان اینگونه برداشت کرد که بدن ویروس را پاکسازی کرده است
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۲ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من شهرستان هستم و خجالت می کشم به دکتر مراجعه کنم
    میشه خواهش کنم راهنمایی بفرمایید که آیا این عکسی که براتون میفرستم زگیل هست یا خیر ؟
    آخه چند ساله که دارمش !
    ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۲ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      اونی که روی تنه ی آلت است به زگیل می خورد ولی اونهایی که روی بیضه هست زگیل نیستند
    2. تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۲ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      ممنونم آقای دکتر خیلی لطف کردین
      چطور می تونیم مطمئن بشیم ؟
      البته جسارتا بدون مراجعه به دکتر .
      آیا می تونم براتون عکس دیگه ای بفرستم ؟
      اگر بله ممنون میشم بفرمایید چطور عکسی بفرستم خدمتتون
      خیلی خیلی ممنونم
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۲ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      بله از همین بخش مجددا عکس ارسال کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فاطمه یکشنبه ۱۲ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 323 مشاهده پرسش
    ایا برای درمان و کاهش ویروس موجود در بدن زگیل اطراف مقعد تزریق سه بار واکسن موثر است یا نه ؟ با توجه به ویروسی بودن آیا لیزر از انتقال بیماری به دیگران جلوگیری میکند؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۲ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      ایا برای درمان و کاهش ویروس موجود در بدن زگیل اطراف مقعد تزریق سه بار واکسن موثر است یا نه ؟................................خیر
      با توجه به ویروسی بودن آیا لیزر از انتقال بیماری به دیگران جلوگیری میکند؟..............................لیزر ضایعات موجود را از بین می برد و اگر نهفته داشته باشید باز هم مسری است و ناقل هستید
  • تصویر کاربر حمیده یکشنبه ۱۲ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من 7 سالی هست ازدواج کردم واز اون موقع متوجه شدم که شوهرم مبتلا به زگیل تناسلی هستش٫منم از اون موقع مبتلا شدم٫چندین بار از داروهای اسیدی استفاده کردم٫اما دوباره عود کردن٫یکباراز اینترنت داروی خودتون و گرفتم زدم بازم عود کرد٫الان 7 ماه باردارم٫بازم زگیل دارم٫تحقیق کردم گفتن سرطان زاست٫خیلی میترسم٫آقای دکتر لطفا کمکم کنید٫چطور تواین شرایط بارداریم این زگیل و ریشه کن کنم؟ آقای دکتر آیا واقعا سرطان زاست؟خواهش میکنم یه راهی و بگیدکه ریشه کن بشه٫ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۲ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      چطور تواین شرایط بارداریم این زگیل و ریشه کن کنم؟............................با لیزر می توانید درمان کنید و اگر زیاد نیستند تا بعد از زایمان صبر کنید
      آقای دکتر آیا واقعا سرطان زاست؟............................غابلا خیر طرطانزا نیست بویژه در انواع کم خطرش
      توصیه هایی که برای کنترل زگیل تناسلی و کاهش میزان عود و در بعضا ریشه کنی آن می شود:
      • عدم اصلاح موهای ناحیه تناسلی با تیغ وترجیحا استفاده از ماشین های اصلاح سر با شماره نه چندان پائین
      • نخاراندن ناحیه تناسلی
      • عدم خشک کردن ناحیه تناسلی با حوله بصورت مالشی
      • عدم استفاده از لیف در ناحیه تناسلی
      • کم کردن دفعات نزدیکی در صورت ابتلای همزمان شریک جنسی
      • قطع رابطه جنسی غیر ایمن
      • استفاده از کاندوم
      • چکاپ دوره ای توسط خود فرد و نیز پزشک با درشت نمایی مناسب
      • درمان سریع هر ضایعه جدید ترجیحا با روش های سریع الاثرتر مثل لیزر
      • تقویت سیستم ایمنی از طریق:
      o عدم استفاده از دخانیات و الکل
      o استفاده از سبزیجات و میوه جات تازه بویژه سیر تازه
      o استفاده از مکمل ها و آنتی اکسیدان ها
      o ورزش
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بهنام سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    باسلام و ادب حضور جناب دكتر جباري عزيز
    ازمايشات از قبيل ميزان اسپرم و سرعت حركت انجام شده.
    هردو كمي پايين تر از ميزان نرمال نشان ميدهند.( ويتامين C , E در حال مصرف )
    اندوسكوپي ، واريكوسل گريد 2 نشان داده است
    حقيقتا" از عوارض احتمالي جراحي كمي نگران هستم براي همين به دنبال درمان بدون ريسك يا با حداقل ريسك هستم.
    با توجه به استفاده از ويتامين هاي مذكور آيا ميتوان بدون نياز به جراحي واريكوسل ، صاحب فرزند شد.
    از شما جناب دكتر قبلا" كمال تشكر و امتنان را دارم.
    با تشكر برزگر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      امکان باروری هست ولی با اینحال بازهم جراحی را توصیه می کنم
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 622 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام و خسته نباشید خدمت دکتر جباری
    من 31 سال دارم.
    در 14 سالگی بیضه راستم رو از دست دادم.
    پارسال دردی در بیضه چپ حس کردم. بعد سونوگرافی( یک سال و نیم قبل):
    ابعاد بیضه چپ 26*43
    کالیبرهای وریدی اطراف بیضه چپ در حالت ایستاده و با مانور السالوا بیش از حد طبیعی بوده و به 2.8 میلی متر می رسد.
    نظریه واریکوسل سمت چپ.

    دیروز هم آزمایش اسپرم دادم بعد دو و نیم روز از آخرین انزال. تو خونه نمونه گرفتم و تو یربع رسوندم ازمایشگاه. نمونه رو هم روی شکم گذاشته بودم. البته چون استرس داشتم نتونستم خودمو خوب تحریک کنم و التم نعوظ پیدا نکرد زیاد و خیلی کم انزال داشتم که نمیدونم در نتایج اثر میذاره یا نه.
    نتیجه آزمایش:
    volume: 1.2 ml
    appearance: milky
    viscosity: normal
    liquefaction: 20 minutes
    PH:7.6
    WBC: 0-1
    epithelial cell : --
    bacteria: --
    RBC:--
    agglutination: yes(+) .
    immature germcell: 1-2
    sperm count: 68.2 milion/ml
    quick(a):14.8
    slow(b): 25.2
    none(c):19.8
    immotile(d): 40.2
    normal:72.3

    نظرتون چیه؟ < چیکار کنم بنظرتون
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر چرا جواب نمیدین؟
      در اس ام اس گفته بودن ظرف 24 ساعت جواب داده خواهد شد.
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در کل خوبه حرکتش کمی ضعیفه اما قابل چشم پوشی هست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط