بیماری واریکوسل چیست؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

واریکوسل اتساع و پیچ خوردگی غیرطبیعی شبکه وریدی (سیاهرگی) بالای بیضه‌ها است. به طورکلی علل بروز واریکوسل را به سه دسته ی ژنتیکی، اختلالات داخلی رگ ها وعوامل مربوط به ساختار فیزیکی بدن (Body habitus) تقسیم می کنند.

خون رسانی به بیضه از طریق سه سرخ رگ عروقی مستقل صورت میگیرد و تخلیه خون کثیف از بیضه توسط شبکه سیاهرگی (شبکه ی پمپینیفرم ) انجام می شود که این سیاهرگ ها در ادامه ی مسیر خود به سیاهرگ کلیه در سمت چپ و سیاهرگ اجوف تحتانی در سمت راست تخلیه می شوند. این بیماری به علت گشاد شدن غیر طبیعی شبکه ی سیاهرگی بیضه و سیاهرگ طناب بیضه ایجاد می شود.

واریکوسل چیست؟

واریکوسل (Varicocele) به زبان ساده همان «واریس بیضه» است. این عارضه زمانی رخ می‌دهد که سیاهرگ‌های درون کیسه بیضه (اسکروتوم) که وظیفه انتقال خون از بیضه به سمت قلب را دارند، دچار اتساع و پیچ‌خوردگی می‌شوند. این شبکه سیاهرگی که به آن شبکه پامپینی‌فرم گفته می‌شود، در حالت عادی به خنک نگه داشتن بیضه‌ها کمک می‌کند؛ اما در صورت بروز واریکوسل، دریچه‌های لانه کبوتری در این رگ‌ها به درستی عمل نکرده و باعث تجمع خون و افزایش دمای بافت بیضه می‌شوند.

واریکوسل 3

علت واریکوسل چیست؟

به طورکلی علل بروز واریکوسل را به سه دسته ی ژنتیکی، اختلالات داخلی رگ ها وعوامل مربوط به ساختار فیزیکی بدن (Body habitus) تقسیم می کنند. در یک مطالعه ریسک بروز واریکوسل در اقوام درجه یک بیماران مبتلا به این بیماری به خصوص در برادران بیمار را 4 تا 8 برابر جمعیت عمومی گزارش کردند.

فقدان دریچه ی سیاهرگی یا نارسایی در عملکرد دریچه ای سیاهرگ های طناب بیضه ی چپ می تواند باعث برگشت خون به شبکه ی سیاهرگی بیضه و در نتیجه اتساع آن شود.

تاثیرات مخرب ناشی از این بیماری بر روی بیضه ها قابل توجه بوده و به اثبات رسیده است. نمونه برداری از بیضه های بیماران مبتلا به این بیماری یک طرفه نشان دهنده ی توقف در بلوغ اسپرم ها و کاهش تولید اسپرم و همچنین کاهش ضخامت و قطر لوله های اسپرم ساز است.

نکته قابل توجه اینجاست که حتی در واریکوسل یک طرفه، تغییرات مخرب در هر دو بیضه دیده می شود البته شدت آن در بیضه ی مبتلا به این بیماری بیشتر است. از دیگر تغییرات مشاهده شده در نمونه برداری بیضه ی این بیماران می توان به اختلال در سلول های تولید کننده ی تستوسترون و سلولهای موثر در اسپرم سازی و همچنین اختلال در مویرگ های بیضه اشاره کرد.

علائم واریکوسل

بسیاری از مبتلایان علائم خاصی ندارند، اما در موارد پیشرفته‌تر نشانه‌های زیر بروز می‌کند:

  • درد مبهم و مزمن: دردی که با ایستادن طولانی یا فعالیت بدنی شدید افزایش یافته و با دراز کشیدن بهبود می‌یابد.

  • تورم یا برجستگی: مشاهده رگ‌های پیچ‌خورده در کیسه بیضه که ظاهری شبیه به “کیسه کرم” پیدا می‌کنند.

  • آتروفی بیضه: کوچک شدن بیضه در سمتی که درگیر واریکوسل است (معمولاً سمت چپ).

  • احساس سنگینی: ایجاد حس فشار و سنگینی مداوم در کیسه بیضه.

ترمیم واریکوسل

تشخیص واریکوسل

پزشک متخصص ارولوژی از روش‌های زیر برای تشخیص استفاده می‌کند:

  • معاینه فیزیکی: در حالت ایستاده و با استفاده از مانور والسالوا (زور زدن شبیه دفع مدفوع) پزشک رگ‌های متسع را لمس می‌کند.

  • سونوگرافی داپلر رنگی: دقیق‌ترین روش برای اندازه‌گیری قطر رگ‌ها و مشاهده بازگشت خون (رفلاکس) به داخل بیضه است.

  • آزمایش اسپرم (Semen Analysis): برای بررسی تعداد، شکل و حرکت اسپرم‌ها تجویز می‌شود.

روش‌های درمان واریکوسل

همه موارد واریکوسل نیاز به درمان ندارند. درمان تنها زمانی توصیه می‌شود که فرد دچار درد شدید، آتروفی بیضه یا ناباروری باشد.

  • جراحی میکروسکوپی (گلد استاندارد): بهترین و دقیق‌ترین روش است که با استفاده از میکروسکوپ، رگ‌های خراب بسته شده و به رگ‌های سالم و لنفاوی آسیبی نمی‌رسد.

  • جراحی لاپاراسکوپی: از طریق سوراخ‌های کوچک در شکم انجام می‌شود.

  • آمبولیزاسیون: روشی غیرجراحی که توسط رادیولوژیست مداخله‌ای انجام شده و در آن با فنر یا چسب مخصوص، رگ مسدود می‌شود.

خطرات عمل واریکوسل

مانند هر جراحی دیگری، این عمل نیز خطرات احتمالی دارد که البته در روش میکروسکوپی بسیار نادر هستند:

  • هیدروسل: تجمع مایع اطراف بیضه (شایع‌ترین عارضه در روش‌های قدیمی).

  • عود مجدد: احتمال بازگشت بیماری (در روش میکروسکوپی کمتر از ۱ درصد است).

  • آسیب به شریان بیضه: که می‌تواند منجر به از بین رفتن بیضه شود (در جراحی میکروسکوپی به ندرت رخ می‌دهد).

سن ابتلا به واریکوسل

این بیماری به ندرت در سن پایین تر از ده سال دیده می شود و بروز آن بین 10 تا 15 سالگی به شدت افزایش می یابد که می تواند نشان دهنده ی ارتباط آن با بلوغ فرد باشد. شیوع این بیماری در بزرگسالان برابر با 8 تا 16 درصد می باشد. اگر چه اغلب موارد این بیماری در طرف چپ گزارش شده ولی در گزارشات جدید تر شیوع موارد دو طرفه افزایش یافته و در 15 تا 50 درصد موارد واریکوسل به صورت دو طرفه مشاهده می شود. به طور کلی بروز جداگانه ی واریکوسل در سمت راست شایع نبوده و دراین صورت باید به وجود یک توده که بر روی سیاهرگ ها فشار می آورد و مانع بازگشت خون می شود مشکوک شد.

واریکوسل

شدت و درجه واریکوسل

تقسیم بندی شدت واریکوسل به هنگام معاینه به صورت زیر است:

واریکوسل درجه 1: فقط در زمان افزایش فشار داخل شکم در هنگام زور زدن قابل لمس است.

واریکوسل درجه 2 : به راحتی و بدون نیاز به زور زدن قابل لمس است ولی قابل رویت نیست.

واریکوسل درجه 3: سیاهرگ های متسع و گشاد شده بدون نیاز به زور زدن از ورای پوست کیسه بیضه به راحتی قابل رویت است.

اگر میزان شیوع این بیمار را به طور کلی 15 درصد درنظر بگیریم، 9% موارد درجه 1، 4% موارد درجه 2 و 2% آن درجه 3 است.

واریکوسل، با تغییرات بیوشیمیایی خاصی نیز همراه است. کاهش غلظت تستوسترون داخل بیضه و در موارد واریکوسل درجه ی 3 حتی کاهش غلظت تستوسترون در خون نیز دیده شده است. از اثرات منفی ثابت شده واریکوسل بر بیضه، کاهش رشد بیضه است که ارتباط معکوس با کیفیت بیضه دارد.

بزرگ تر شدن بیضه پس از عمل جراحی واریکوسل اگرچه نشانه ی موفقیت در درمان محسوب می شود ولی الزاما به معنای بهبود کیفیت اسپرم بیمار نیست.

تاثیر واریکوسل بر روی کیفیت اسپرم نیز قابل مشاهده است و شامل تغییراتی مانند کاهش حرکت اسپرم ها، افزایش اسپرم های نابالغ واسپرم های با اشکال غیر طبیعی می باشد.

علل مختلفی برای تغییرات ذکر شده به دنبال این بیماری مطرح شده است از این علل می توان به افزایش فشار سیاهرگی و جریان معکوس مواد سمی از غدد فوق کلیوی به بیضه اشاره کرد.

از منطقی ترین علل می توان به آسیب حرارتی ناشی از این بیماری به بیضه ها اشاره نمود. دمای داخل بیضه به طور طبیعی بین 33 تا 34 درجه ی سانتیگراد بوده و این دما جهت تولید اسپرم طبیعی الزامی است ولی با بروز واریکوسل دمای بیضه ها بالاتر رفته و منجر به بروز اختلال در فرآیند اسپرم سازی بیضه ها می شود.

درمان واریکوسل

آیا واریکوسل بر باروری تاثیر می‌گذارد؟

پاسخ کوتاه: بله. واریکوسل شایع‌ترین علت قابل درمان ناباروری در مردان است. این بیماری از سه طریق بر کیفیت اسپرم اثر می‌گذارد:

  1. افزایش دما: بیضه‌ها برای اسپرم‌سازی به دمایی حدود ۲ تا ۳ درجه کمتر از دمای بدن نیاز دارند. خون جمع شده در رگ‌ها دما را بالا برده و تولید اسپرم را مختل می‌کند.

  2. استرس اکسیداتیو: تجمع خون باعث ایجاد رادیکال‌های آزاد شده که به دی‌ان‌ای (DNA) اسپرم آسیب می‌زند.

  3. کاهش هورمون‌ها: در موارد شدید، تولید تستوسترون ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد. طبق آمار، حدود ۴۰ درصد مردان مبتلا به ناباروری اولیه و ۸۰ درصد مردان مبتلا به ناباروری ثانویه دچار واریکوسل هستند.


بیشتر بدانید…

عوارض عمل واریکوسل


دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.8/5 - (19 امتیاز)
  • تصویر کاربر میلاد چهارشنبه ۱۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 31618 مشاهده پرسش
    سلام من مدته 7 روزه که احساس میکنم سر آلتم میلرزه طوری که احساس میکنم داره موبایلم رو حالته ویبره
    زنگ میخوره ذهنمو خیلی درگیر کرده علت از چیست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      تحریکات عصبی و اسپاسم های عضلانی است به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 563 مشاهده پرسش
    سوال من:
    سلام وقت بخیر من 18 سالمه و مشکل بیضه نزول نکرده سمت چپ دارم میخوام بدونم باید چیکار کنم تو سایت که خوندم تو high scrotal60 % گیر کرده چون همیشه هر وقت دست میزنم قابل لمسه میخوام بدونم با توجه به چیزی که تو اینترنت نوشته بیضه بدرد نخور شده باید تخلیه شود یا میاد پایین راه درمان چیه بدون جراحی هم میشه؟
    اگر قرار بر جراحی باشه چطوری هست چند برش میخوره تو فیلم دیدم دو برش زدن و درد بعد عمل هست ممنون میشم راهنمایی کنید
    پاسخ شما:
    سلام
    ابتدا بایستی سونوگرافی انجام دهید تنها راه جراحی است اگر طول طناب بیضه اجازه دهد پایین آورده می شود اگر بشه پایین آور دو برش و اگر نشه یک برش دارد. درد بعد از عمل قابل تحمل هست و جدی نیست
    سوال جدیدم:
    سلام وقت بخیر پیرو سوال قبلی و لطف شما در پاسخگویی سونو گرافی رو انجام دادم بیضه یک میلیمتر کوچک شده و روبروی الت قرار گرفته کنار آلت حالا با این تفاسیر میخوام نظر شما رو بدونم
    1-میشه این بیضه با توجه به محلش و سالم بودنش پایین اورد یا خیر؟
    2-پیشنهاد دکترم این بود که بجای عمل 6 ماه یکبار سونو بدم چون معتقد است بیضه که بعد از 20 سال اتفاقی نیوفتاده احتمال سرطانی شدن ان ضعیف است نظر شما چیست؟
    3-و اگر بخواهم عمل کنم باید در چه مواردی در بیمارستان به دکترم بخاطر عمل رضایت دهم ؟
    4- بیضه من همنطور که گفتم تو اینترنت دیدم 60درصد نزول کرده ایا این بیضه اسپرم سازیش از بین رفته یا همچنان کار میکند؟
    سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      1-میشه این بیضه با توجه به محلش و سالم بودنش پایین اورد یا خیر؟.........اگر بیضه high scrotal هست یعنی در کیسه ی بیضه لمس می شود نیازی به جراحی نیست ولی اگر در کیسه لمس نمی شود ترجیحا بهتر است پایین آورده شود و به احتمال خیلی زیاد میشه پایین آورد.
      2-پیشنهاد دکترم این بود که بجای عمل 6 ماه یکبار سونو بدم چون معتقد است بیضه که بعد از 20 سال اتفاقی نیوفتاده احتمال سرطانی شدن ان ضعیف است نظر شما چیست؟...........................احتمال سرطانی شدنش ضعیف هست ولی با جراحی با توجه ب شرایطی که در پاسخ سوال قبل گفتم بیشتر موافقم
      3-و اگر بخواهم عمل کنم باید در چه مواردی در بیمارستان به دکترم بخاطر عمل رضایت دهم ؟........................در خصوص درد و عفونت و خونریزی و احتمال آسیب به بیضه و احتمال عدم امکان پایین آوردن بیضه
      4- بیضه من همنطور که گفتم تو اینترنت دیدم 60درصد نزول کرده ایا این بیضه اسپرم سازیش از بین رفته یا همچنان کار میکند؟...................قابل قضاوت نیست.
  • تصویر کاربر مجید شنبه ۱۷ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    قسمت اول:
    دکتر سونو از کلیه ومجاری ادرار دادم .همانطور که تو فایل پیوست هست همه چی طبیعی است.فقط دو تا کیست پارا پلویک با جدار نازک وفاقد سپتا نوشته میخاستم بدونم:
    1-آیا این کیست در آینده به سرطان تبدیل میشه؟
    2-آیا این کیست یک کیست ساده یا ژنتیکی یا پلی کیستیک است؟
    3-به درمان احتیاج داره؟
    4-ممکن بزرگ بشه و وقتی بزرگ شد چه کاری باید بکنیم؟
    5-آیا نیاز داره پیگیری بکنیم.وپیگیریش به چه علت هست.به خاطرسرطانی شدنش هست

    قسمت دوم:
    سونو از بیضه دادم توسونو که پیوست هست هم چی طبیعی است فقط نوشته هیدروسل خفیف مشاهده شد:
    1-چون من چندین ساله که ورزش سنگین انجام میدم ممکنه براثر اون ایجاد شده باشه مثلا روز قبل سونو ورزش سنگین کرده بودم؟
    2-هیدروسل خطری داره؟
    3-دارو لازم داره؟
    4-ممکنه برا اثر هیدروسل بیضه دچار سرطان بشه؟
    ممنون از زحمات شما دکتر
    در صورت امکان جوابها رو به شماره وقسمت بدید ممنون میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      خسته نباشید
      قسمت اول:
      دکتر سونو از کلیه ومجاری ادرار دادم .همانطور که تو فایل پیوست هست همه چی طبیعی است.فقط دو تا کیست پارا پلویک با جدار نازک وفاقد سپتا نوشته میخاستم بدونم:
      1-آیا این کیست در آینده به سرطان تبدیل میشه؟......................خیر
      2-آیا این کیست یک کیست ساده یا ژنتیکی یا پلی کیستیک است؟................کیست ساده هست
      3-به درمان احتیاج داره؟...............................خیر
      4-ممکن بزرگ بشه و وقتی بزرگ شد چه کاری باید بکنیم؟....................بله ممکنه بزرگ بشه یا نشه، اگر بزرگ بشه و فشار روی کلیه بیاره با لاپاروسکوپی تخلیه می کنند
      5-آیا نیاز داره پیگیری بکنیم.وپیگیریش به چه علت هست.به خاطرسرطانی شدنش هست............پیگیری سالیانه می خواهد نه به دلیل احتمال سرطانی شدن بلکه بدلیل احتمال بزرگ شدن و فشار آوردن به کلیه البته این احتمال خیلی خیلی کم هست.

      قسمت دوم:
      سونو از بیضه دادم توسونو که پیوست هست هم چی طبیعی است فقط نوشته هیدروسل خفیف مشاهده شد:
      1-چون من چندین ساله که ورزش سنگین انجام میدم ممکنه براثر اون ایجاد شده باشه مثلا روز قبل سونو ورزش سنگین کرده بودم؟............خیر
      2-هیدروسل خطری داره؟............خیر
      3-دارو لازم داره؟............خیر
      4-ممکنه برا اثر هیدروسل بیضه دچار سرطان بشه؟............خیر
    2. تصویر کاربر مجید سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      دکتر یک دکتری گفت که باید سی تی اسکن با تزربق هم بدی لازمه دکتر؟
      با توجه به اینکه جوابهای سونو رو دیده اید.
    3. تصویر کاربر مجید سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      دکتر یک دکتری گفت که باید سی تی اسکن با تزربق هم بدی لازمه دکتر؟
      با توجه به اینکه جوابهای سونو رو دیده اید.
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      دکتر یک دکتری گفت که باید سی تی اسکن با تزربق هم بدی لازمه دکتر؟.......................قطعا سی تی نمای بهتر و ارزیابی دقیق تری می دهد.
    5. تصویر کاربر مجید چهارشنبه ۱۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام وخسته نباشیو
      دکتر سی تی رو انجام دادم
      ریپورت رو براتون فرستادم مسکلی هست یا خیر؟
      کیست همان کیست ساده است؟
    6. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۷ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      ریپورتی ارسال نشده
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر Mi سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    سلام دکتر روز بخیر معذرت میخوام ب نظر شما اینا زیگل هستن؟ قرص پاور فیت رو میشه بدون نسخه تهیه کرد و آزاد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      دکتر روز بخیر معذرت میخوام به نظر شما اینا زیگل هستن؟ .............به نظر من مشکوک هستند خیلی شبیه زگیل می باشند وولی نه صد در صد
      قرص پاور فیت رو میشه بدون نسخه تهیه کرد و آزاد؟..............................بله
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 5560 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. پس از 5ماه زندگی مشترک،یکباره همسرم تمام دارایی های من را بر داشت و درخواست مهریه و نفقه و.. را به اجرا گذاشت. منهم درخواست تمکین دادم که بعدش اونها درخواست طلاق گذاشتند. در جلسه دادگاه هیچ دلیلی ارائه نکردن. قاضی گفت پس چرا درخواست دادید؟ یکدفعه گفت پرده بکارت را خودش پاره کرده!!! من که هاج و واج شده بودم، قاضی گفت بفرستم پزشکی قانونی برای تست؟!چون دروغ میگفت خودم به قاضی پیشنهاد دادم هرجایی میخواهند برای مشخص شدن ادعای کذبشون بفرستند. علی ایحال پزشکی قانونی هم به اورولوژیست ارجاع دادن. آقای دکتر بعد از معاینه خواستند طول و قطر را افزایش بدم‌. بعد از آن صراحتا گفتند مشکلی نیست و این موضوع را نوشتند. خانم همونجا گفت تست اسپرم از من بگیرند!!! که من گفتم شما اصلا این ارتباط را به کل زیر سوال برده بودی حالا تست اسپرم میخواهید؟! که آقآئ ذکتر گفتند آن هآ رآ وکیلها بهتون یاد میدهند. علی ایحال نامه را بردم پزشک قانونی. اما اونجا همون صراحت متن نامه آقای دکتر را به قاضی ننوشتند که جای سوال داره!! بهرحال آقای قاضی دوباره به پزشکی قانونی نامه زدند که آیا توانایی ارتباط جنسی و زناشویی دارم یا خیر؟ نامه را که بردم دوباره نامه ای دادند که پیش یه اورولوژیست ببرم و جواب بیارم. حدود 1 ساعت بعد زنگ زدند که نرو و نامه را برگردان که دکتر پرونده میخواد ببینه! وقتی برگشتم نامه را گرفتند و یه نامه دیگه خطاب به یک آقای دکتر خاص دادند که باید تست ویجید بدم! که البته من گفتم چرا شما جواب صریح دکتر قبلی را نمیفرستید به قاضی که گفتند برو این کارو بکن. اونجا یکی بود گفت شب تا صبح بستری میکنند و کلی چیز دیگه!!! راستش خیلی ترسیدم که این چه کاری هستش!! میشه لطفا بفرمائید این تست چیه و آیا اوکی بودن توی این تست سخته؟ و اصلا درچه صورتی اوکی یا not okمیشه؟ باور کنید از دیروز استرس گرفتم. ممنون میشم آقای دکتر اگه راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      ریجی اسکن تست سختی نیست و خیلی آسان هست. ۲ تا نوار یا باند کشی معمولی به آلت وصل می کنند و یک شب تا صبح نعوظ هایی که در طی شب درآلت شما رخ می دهد را ثبت می کند. نکته ی مهمش اینه که حتما بایستی بخوابی و خوابت ببره چون نعوظ های شبانگاهی فقط در خواب عمیق رخ میده و اگر بدلیل اضطراب یا هر دلیل دیگری نتوانید بخوابید نتیجه تست غیر طبیعی نشان خواهدداد.
    2. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام آقای دکتر. صبح شما بخیر. خیلی ممنونم از لطفتون برای پاسخ به سوالم. شما فرمودید باند را میبندد تا نعوذ شبانه را ثبت کنند. خواستم بپرسم اگه تحریکی یا .. نباشه این موضوع در شرایط نرمال در خواب اتفاق می افته؟ یا اینکه مثلا باید فیلم و اینا دید و یا دارویی چیزی باید خورد؟! باور کنید از استرس این تست دیشب خوابم نبرده. میشه لطفا راهنماییم کنید؟
    3. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام آقای دکتر. صبح شما بخیر. خیلی ممنونم از لطفتون برای پاسخ به سوالم. شما فرمودید باند را میبندد تا نعوذ شبانه را ثبت کنند. خواستم بپرسم اگه تحریکی یا .. نباشه این موضوع در شرایط نرمال در خواب اتفاق می افته؟ یا اینکه مثلا باید فیلم و اینا دید و یا دارویی چیزی باید خورد؟! باور کنید از استرس این تست دیشب خوابم نبرده. میشه لطفا راهنماییم کنید؟
    4. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام آقای دکتر. صبح شما بخیر. خیلی ممنونم از لطفتون برای پاسخ به سوالم. شما فرمودید باند را میبندد تا نعوذ شبانه را ثبت کنند. خواستم بپرسم اگه تحریکی یا .. نباشه این موضوع در شرایط نرمال در خواب اتفاق می افته؟ یا اینکه مثلا باید فیلم و اینا دید و یا دارویی چیزی باید خورد؟! باور کنید از استرس این تست دیشب خوابم نبرده. میشه لطفا راهنماییم کنید؟
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      توضیحات کامل و دقیق را خدمت تان گفتم نکته ی جدید دیگری وجود ندارد.
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بهنام سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    باسلام و ادب حضور جناب دكتر جباري عزيز
    ازمايشات از قبيل ميزان اسپرم و سرعت حركت انجام شده.
    هردو كمي پايين تر از ميزان نرمال نشان ميدهند.( ويتامين C , E در حال مصرف )
    اندوسكوپي ، واريكوسل گريد 2 نشان داده است
    حقيقتا" از عوارض احتمالي جراحي كمي نگران هستم براي همين به دنبال درمان بدون ريسك يا با حداقل ريسك هستم.
    با توجه به استفاده از ويتامين هاي مذكور آيا ميتوان بدون نياز به جراحي واريكوسل ، صاحب فرزند شد.
    از شما جناب دكتر قبلا" كمال تشكر و امتنان را دارم.
    با تشكر برزگر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      امکان باروری هست ولی با اینحال بازهم جراحی را توصیه می کنم
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 625 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام و خسته نباشید خدمت دکتر جباری
    من 31 سال دارم.
    در 14 سالگی بیضه راستم رو از دست دادم.
    پارسال دردی در بیضه چپ حس کردم. بعد سونوگرافی( یک سال و نیم قبل):
    ابعاد بیضه چپ 26*43
    کالیبرهای وریدی اطراف بیضه چپ در حالت ایستاده و با مانور السالوا بیش از حد طبیعی بوده و به 2.8 میلی متر می رسد.
    نظریه واریکوسل سمت چپ.

    دیروز هم آزمایش اسپرم دادم بعد دو و نیم روز از آخرین انزال. تو خونه نمونه گرفتم و تو یربع رسوندم ازمایشگاه. نمونه رو هم روی شکم گذاشته بودم. البته چون استرس داشتم نتونستم خودمو خوب تحریک کنم و التم نعوظ پیدا نکرد زیاد و خیلی کم انزال داشتم که نمیدونم در نتایج اثر میذاره یا نه.
    نتیجه آزمایش:
    volume: 1.2 ml
    appearance: milky
    viscosity: normal
    liquefaction: 20 minutes
    PH:7.6
    WBC: 0-1
    epithelial cell : --
    bacteria: --
    RBC:--
    agglutination: yes(+) .
    immature germcell: 1-2
    sperm count: 68.2 milion/ml
    quick(a):14.8
    slow(b): 25.2
    none(c):19.8
    immotile(d): 40.2
    normal:72.3

    نظرتون چیه؟ < چیکار کنم بنظرتون
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر چرا جواب نمیدین؟
      در اس ام اس گفته بودن ظرف 24 ساعت جواب داده خواهد شد.
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در کل خوبه حرکتش کمی ضعیفه اما قابل چشم پوشی هست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط