اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بیماری واریکوسل چیست؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

واریکوسل اتساع و پیچ خوردگی غیرطبیعی شبکه وریدی (سیاهرگی) بالای بیضه‌ها است. به طورکلی علل بروز واریکوسل را به سه دسته ی ژنتیکی، اختلالات داخلی رگ ها وعوامل مربوط به ساختار فیزیکی بدن (Body habitus) تقسیم می کنند.

خون رسانی به بیضه از طریق سه سرخ رگ عروقی مستقل صورت میگیرد و تخلیه خون کثیف از بیضه توسط شبکه سیاهرگی (شبکه ی پمپینیفرم ) انجام می شود که این سیاهرگ ها در ادامه ی مسیر خود به سیاهرگ کلیه در سمت چپ و سیاهرگ اجوف تحتانی در سمت راست تخلیه می شوند. این بیماری به علت گشاد شدن غیر طبیعی شبکه ی سیاهرگی بیضه و سیاهرگ طناب بیضه ایجاد می شود.

واریکوسل چیست؟

واریکوسل (Varicocele) به زبان ساده همان «واریس بیضه» است. این عارضه زمانی رخ می‌دهد که سیاهرگ‌های درون کیسه بیضه (اسکروتوم) که وظیفه انتقال خون از بیضه به سمت قلب را دارند، دچار اتساع و پیچ‌خوردگی می‌شوند. این شبکه سیاهرگی که به آن شبکه پامپینی‌فرم گفته می‌شود، در حالت عادی به خنک نگه داشتن بیضه‌ها کمک می‌کند؛ اما در صورت بروز واریکوسل، دریچه‌های لانه کبوتری در این رگ‌ها به درستی عمل نکرده و باعث تجمع خون و افزایش دمای بافت بیضه می‌شوند.

واریکوسل 3

علت واریکوسل چیست؟

به طورکلی علل بروز واریکوسل را به سه دسته ی ژنتیکی، اختلالات داخلی رگ ها وعوامل مربوط به ساختار فیزیکی بدن (Body habitus) تقسیم می کنند. در یک مطالعه ریسک بروز واریکوسل در اقوام درجه یک بیماران مبتلا به این بیماری به خصوص در برادران بیمار را 4 تا 8 برابر جمعیت عمومی گزارش کردند.

فقدان دریچه ی سیاهرگی یا نارسایی در عملکرد دریچه ای سیاهرگ های طناب بیضه ی چپ می تواند باعث برگشت خون به شبکه ی سیاهرگی بیضه و در نتیجه اتساع آن شود.

تاثیرات مخرب ناشی از این بیماری بر روی بیضه ها قابل توجه بوده و به اثبات رسیده است. نمونه برداری از بیضه های بیماران مبتلا به این بیماری یک طرفه نشان دهنده ی توقف در بلوغ اسپرم ها و کاهش تولید اسپرم و همچنین کاهش ضخامت و قطر لوله های اسپرم ساز است.

نکته قابل توجه اینجاست که حتی در واریکوسل یک طرفه، تغییرات مخرب در هر دو بیضه دیده می شود البته شدت آن در بیضه ی مبتلا به این بیماری بیشتر است. از دیگر تغییرات مشاهده شده در نمونه برداری بیضه ی این بیماران می توان به اختلال در سلول های تولید کننده ی تستوسترون و سلولهای موثر در اسپرم سازی و همچنین اختلال در مویرگ های بیضه اشاره کرد.

علائم واریکوسل

بسیاری از مبتلایان علائم خاصی ندارند، اما در موارد پیشرفته‌تر نشانه‌های زیر بروز می‌کند:

  • درد مبهم و مزمن: دردی که با ایستادن طولانی یا فعالیت بدنی شدید افزایش یافته و با دراز کشیدن بهبود می‌یابد.

  • تورم یا برجستگی: مشاهده رگ‌های پیچ‌خورده در کیسه بیضه که ظاهری شبیه به “کیسه کرم” پیدا می‌کنند.

  • آتروفی بیضه: کوچک شدن بیضه در سمتی که درگیر واریکوسل است (معمولاً سمت چپ).

  • احساس سنگینی: ایجاد حس فشار و سنگینی مداوم در کیسه بیضه.

ترمیم واریکوسل

تشخیص واریکوسل

پزشک متخصص ارولوژی از روش‌های زیر برای تشخیص استفاده می‌کند:

  • معاینه فیزیکی: در حالت ایستاده و با استفاده از مانور والسالوا (زور زدن شبیه دفع مدفوع) پزشک رگ‌های متسع را لمس می‌کند.

  • سونوگرافی داپلر رنگی: دقیق‌ترین روش برای اندازه‌گیری قطر رگ‌ها و مشاهده بازگشت خون (رفلاکس) به داخل بیضه است.

  • آزمایش اسپرم (Semen Analysis): برای بررسی تعداد، شکل و حرکت اسپرم‌ها تجویز می‌شود.

روش‌های درمان واریکوسل

همه موارد واریکوسل نیاز به درمان ندارند. درمان تنها زمانی توصیه می‌شود که فرد دچار درد شدید، آتروفی بیضه یا ناباروری باشد.

  • جراحی میکروسکوپی (گلد استاندارد): بهترین و دقیق‌ترین روش است که با استفاده از میکروسکوپ، رگ‌های خراب بسته شده و به رگ‌های سالم و لنفاوی آسیبی نمی‌رسد.

  • جراحی لاپاراسکوپی: از طریق سوراخ‌های کوچک در شکم انجام می‌شود.

  • آمبولیزاسیون: روشی غیرجراحی که توسط رادیولوژیست مداخله‌ای انجام شده و در آن با فنر یا چسب مخصوص، رگ مسدود می‌شود.

خطرات عمل واریکوسل

مانند هر جراحی دیگری، این عمل نیز خطرات احتمالی دارد که البته در روش میکروسکوپی بسیار نادر هستند:

  • هیدروسل: تجمع مایع اطراف بیضه (شایع‌ترین عارضه در روش‌های قدیمی).

  • عود مجدد: احتمال بازگشت بیماری (در روش میکروسکوپی کمتر از ۱ درصد است).

  • آسیب به شریان بیضه: که می‌تواند منجر به از بین رفتن بیضه شود (در جراحی میکروسکوپی به ندرت رخ می‌دهد).

سن ابتلا به واریکوسل

این بیماری به ندرت در سن پایین تر از ده سال دیده می شود و بروز آن بین 10 تا 15 سالگی به شدت افزایش می یابد که می تواند نشان دهنده ی ارتباط آن با بلوغ فرد باشد. شیوع این بیماری در بزرگسالان برابر با 8 تا 16 درصد می باشد. اگر چه اغلب موارد این بیماری در طرف چپ گزارش شده ولی در گزارشات جدید تر شیوع موارد دو طرفه افزایش یافته و در 15 تا 50 درصد موارد واریکوسل به صورت دو طرفه مشاهده می شود. به طور کلی بروز جداگانه ی واریکوسل در سمت راست شایع نبوده و دراین صورت باید به وجود یک توده که بر روی سیاهرگ ها فشار می آورد و مانع بازگشت خون می شود مشکوک شد.

واریکوسل

شدت و درجه واریکوسل

تقسیم بندی شدت واریکوسل به هنگام معاینه به صورت زیر است:

واریکوسل درجه 1: فقط در زمان افزایش فشار داخل شکم در هنگام زور زدن قابل لمس است.

واریکوسل درجه 2 : به راحتی و بدون نیاز به زور زدن قابل لمس است ولی قابل رویت نیست.

واریکوسل درجه 3: سیاهرگ های متسع و گشاد شده بدون نیاز به زور زدن از ورای پوست کیسه بیضه به راحتی قابل رویت است.

اگر میزان شیوع این بیمار را به طور کلی 15 درصد درنظر بگیریم، 9% موارد درجه 1، 4% موارد درجه 2 و 2% آن درجه 3 است.

واریکوسل، با تغییرات بیوشیمیایی خاصی نیز همراه است. کاهش غلظت تستوسترون داخل بیضه و در موارد واریکوسل درجه ی 3 حتی کاهش غلظت تستوسترون در خون نیز دیده شده است. از اثرات منفی ثابت شده واریکوسل بر بیضه، کاهش رشد بیضه است که ارتباط معکوس با کیفیت بیضه دارد.

بزرگ تر شدن بیضه پس از عمل جراحی واریکوسل اگرچه نشانه ی موفقیت در درمان محسوب می شود ولی الزاما به معنای بهبود کیفیت اسپرم بیمار نیست.

تاثیر واریکوسل بر روی کیفیت اسپرم نیز قابل مشاهده است و شامل تغییراتی مانند کاهش حرکت اسپرم ها، افزایش اسپرم های نابالغ واسپرم های با اشکال غیر طبیعی می باشد.

علل مختلفی برای تغییرات ذکر شده به دنبال این بیماری مطرح شده است از این علل می توان به افزایش فشار سیاهرگی و جریان معکوس مواد سمی از غدد فوق کلیوی به بیضه اشاره کرد.

از منطقی ترین علل می توان به آسیب حرارتی ناشی از این بیماری به بیضه ها اشاره نمود. دمای داخل بیضه به طور طبیعی بین 33 تا 34 درجه ی سانتیگراد بوده و این دما جهت تولید اسپرم طبیعی الزامی است ولی با بروز واریکوسل دمای بیضه ها بالاتر رفته و منجر به بروز اختلال در فرآیند اسپرم سازی بیضه ها می شود.

درمان واریکوسل

آیا واریکوسل بر باروری تاثیر می‌گذارد؟

پاسخ کوتاه: بله. واریکوسل شایع‌ترین علت قابل درمان ناباروری در مردان است. این بیماری از سه طریق بر کیفیت اسپرم اثر می‌گذارد:

  1. افزایش دما: بیضه‌ها برای اسپرم‌سازی به دمایی حدود ۲ تا ۳ درجه کمتر از دمای بدن نیاز دارند. خون جمع شده در رگ‌ها دما را بالا برده و تولید اسپرم را مختل می‌کند.

  2. استرس اکسیداتیو: تجمع خون باعث ایجاد رادیکال‌های آزاد شده که به دی‌ان‌ای (DNA) اسپرم آسیب می‌زند.

  3. کاهش هورمون‌ها: در موارد شدید، تولید تستوسترون ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد. طبق آمار، حدود ۴۰ درصد مردان مبتلا به ناباروری اولیه و ۸۰ درصد مردان مبتلا به ناباروری ثانویه دچار واریکوسل هستند.


بیشتر بدانید…

عوارض عمل واریکوسل


دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4/5 - (18 امتیاز)
  • تصویر کاربر فرزانه سه شنبه ۶ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    با سلام من و همسرم دچار زگيل دستگاه تناسلى شديم من مراحل آمپول گارداسيل و پاپ اسمير و يكبار كرايو تراپى رو پشت سر گذاشتم هنوز نوبت كلپوسكوپى نشده اما همسرم مكانيك هست و بخاطر موقعيت شغلى ك داره بيخياله نسبت بخودش و روز ب روز داره بدترش ميشه بايد چيكار كنم آيا محلولى هست براى درمان ايشون ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۶ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      محلول پودوفیلین ۲۵ درصد ۲ بار در هفته 

  • تصویر کاربر موسی سه شنبه ۶ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 365 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر
    بنده همسرم مبتلا به زگیل تناسلی هستش و حدود 5ماه میگذره ازش و یکبار لیزر انجام داده و تعداد یکی بود اما دوباره برگشته تعداد بیشتر و ما تو رابطه از کاندوم استفاده میکردیم و گاهی بدون کاندوم اما بیشتر با کاندوم بوده.لطفا میشه راهنمایی بفرمایید هم من و هم همسرم چه کاری انجام بدیم؟
    درضمن روی آلتم و اطرافش چیزی ندیدم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۶ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام توصیه هایی که برای کنترل زگیل تناسلی و کاهش میزان عود و بعضا ریشه کنی آن می شود: شعار ما: مراقب باشید، پیگیری کنید ولی نگران نباشید • برای زدودن موهای ناحیه تناسلی به هیچ عنوان از تیغ و مواد موبر استفاده نکنید. بجای ان از ماشین های اصلاح سر با شماره نه چندان کم استفاده شود. • پرهیز از خاراندن ناحیه تناسلی • پرهیز از خشک کردن ناحیه تناسلی بصورت مالشی • عدم استفاده از لیف در ناحیه تناسلی • کاهش دفعات رابطه ی جنسی با همسر تا حذف کامل ضایعات • قطع رابطه ی جنسی غیر ایمن • استفاده از کاندوم در روابط جنسی • درمان همزمان هر دو شریک جنسی • معاینه ی دوره ای توسط خود بیمار و نیز پزشک با درشت نمایی و نور مناسب • درمان زودهنگام ضایعات جدید با روش های سریع الاثر مثل لیزر • تقویت سیستم ایمنی از طریق o عدم استعمال دخانیات o استفاده از سبزیجات و میوه جات تازه بویژه سیر تازه، چای سبز، لیموترش و میوه هایی که رنگدانه ی قرمز دارند. o استفاده از مکمل ها، ویتامین و آنتی اکسیدان ها مثل کپسول های پاور فیت و ایمیونس o ورزش o کاهش استرس • تزریق واکسن گارداسیل برای افراد بین 9 تا 45 سال

  • تصویر کاربر مهدیه سه شنبه ۶ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    ایا بعد از این که زگیل واژنی را با سرکه یا روغن گرچک شست و شو دادیم کندن زگیل با ناخن کار درسته؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۶ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      کار درستی نیست

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 702 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.بنده از بیماران خودتون هستم و دو هفته گذشته با نامزدم از اصفهان اومدیم خدمتتون برای چکاپ.ایشون که هیچ مشکلی نداشتن و بنده هم یه مورد کوچیک داشتم که گفتین نمونه برداری کنم.در ازمایشگاه کیوان نمونه برداری کردم و جواب ازمایشو براتون ارسال کردم که بهم بگین مبتلا هستم یا خیر؟ طبق گفته خودتون چون پارتنرم 5 ماهه واکسن hpv زدن،اگر ویروس من از نوع 6 باشه برای رابطه ما مشکلی نخواهد داشت،درسته؟ فقط هر 5 سال بک دز ماکسنو تزریق کنیم. و امکان داره من به نوع دیگه ای از این ویروس هم مبتلا باشم اما ازمایشگاه تشخیص نداده باشه؟
    1. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۵ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      لیست پرسش ها
      آخرین ویرایش: 2019/09/22
      زگیل تناسلی - پرسش 171580
      تصویر کاربرمحمد دوشنبه ۵ اسفند ۹۸ زگیل تناسلی
      سلام اقای دکتر.بنده از بیماران خودتون هستم و دو هفته گذشته با نامزدم از اصفهان اومدیم خدمتتون برای چکاپ.ایشون که هیچ مشکلی نداشتن و بنده هم یه مورد کوچیک داشتم که گفتین نمونه برداری کنم.در ازمایشگاه کیوان نمونه برداری کردم و جواب ازمایشو براتون ارسال کردم که بهم بگین مبتلا هستم یا خیر؟ طبق گفته خودتون چون پارتنرم 5 ماهه واکسن hpv زدن،اگر ویروس من از نوع 6 باشه برای رابطه ما مشکلی نخواهد داشت،درسته؟ فقط هر 5 سال یک دز واکسنو تزریق کنیم. و امکان داره من به نوع دیگه ای از این ویروس هم مبتلا باشم اما ازمایشگاه تشخیص نداده باشه؟
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۰ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام
      اقای دکتر.بنده از بیماران خودتون هستم و دو هفته گذشته با نامزدم از اصفهان اومدیم خدمتتون برای چکاپ.ایشون که هیچ مشکلی نداشتن و بنده هم یه مورد کوچیک داشتم که گفتین نمونه برداری کنم.در ازمایشگاه کیوان نمونه برداری کردم و جواب ازمایشو براتون ارسال کردم که بهم بگین مبتلا هستم یا خیر؟.................به تیپ 6 کبتلا هستم
      طبق گفته خودتون چون پارتنرم 5 ماهه واکسن hpv زدن،اگر ویروس من از نوع 6 باشه برای رابطه ما مشکلی نخواهد داشت،درسته؟....................بله درسته 
      فقط هر 5 سال بک دز ماکسنو تزریق کنیم. و امکان داره من به نوع دیگه ای از این ویروس هم مبتلا باشم اما ازمایشگاه تشخیص نداده باشه؟......................بله

    3. تصویر کاربر محمد شنبه ۱۰ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      به نوع 6 مبتلا هستم؟؟؟؟ اقای دکتر چطور متوجه بشم که دیگه به چه نوع هایی مبتلا هستم؟ چطور پس ازمایشگاه نتونسته تشخیص بده؟؟ من از امروز دوباره استرسها و دردهام شروع شد. الان من رابطمو با اینکه چند بار رابطه مالشی با نامزدم داشتم ترک کنم بهتره یا ادامه بدیم؟
      اقای دکتر چند درصد احتمال داره که به غیر از نوع 6 به نوع های دیگه هم مبتلا باشم و ازمایشگاه تشخیص نداده باشه؟؟؟؟ این اخرین سوالم مهمترین سوالمه
    4. تصویر کاربر محمد شنبه ۱۰ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      اقای دکتر من خیلی میترسم و همش گریه میکنم،اقای دکتر نامزد من خانم خیلی درس خون،خوشگل و با استعداده،ایشون موزیسین هم هستن. من با تمام وجود میترسم ایشونو به یه نوع سخت ویروس مبتلا کنم(نوع 6 مشخصه که دارم و من از دو جا نمونه برداری کردم،حالا نکنه یه نوع بد هم دارم و ازمایشگاه تشخیص نداده!با اینکه دکتر کیوانی پزشک آزمایشگاه گفتن همچین چیزی امکان نداره) به نظر شما پا رو عشقم بذارم و برای آینده خوبش نامزدمو باید ترک کنم؟ معرفت اینو میگه؟
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      به نظر من شما زندگی عادی تان را داشته باشید زگیل تناسلی بیماری خطرناک و مهلک و کشنده نیست و فقط بایستی اصولی را برای کنترلش مراعات کنید. توصیه هایی که برای کنترل زگیل تناسلی و کاهش میزان عود و بعضا ریشه کنی آن می شود: شعار ما: مراقب باشید، پیگیری کنید ولی نگران نباشید • برای زدودن موهای ناحیه تناسلی به هیچ عنوان از تیغ و مواد موبر استفاده نکنید. بجای ان از ماشین های اصلاح سر با شماره نه چندان کم استفاده شود. • پرهیز از خاراندن ناحیه تناسلی • پرهیز از خشک کردن ناحیه تناسلی بصورت مالشی • عدم استفاده از لیف در ناحیه تناسلی • کاهش دفعات رابطه ی جنسی با همسر تا حذف کامل ضایعات • قطع رابطه ی جنسی غیر ایمن • استفاده از کاندوم در روابط جنسی • درمان همزمان هر دو شریک جنسی • معاینه ی دوره ای توسط خود بیمار و نیز پزشک با درشت نمایی و نور مناسب • درمان زودهنگام ضایعات جدید با روش های سریع الاثر مثل لیزر • تقویت سیستم ایمنی از طریق o عدم استعمال دخانیات o استفاده از سبزیجات و میوه جات تازه بویژه سیر تازه، چای سبز، لیموترش و میوه هایی که رنگدانه ی قرمز دارند. o استفاده از مکمل ها، ویتامین و آنتی اکسیدان ها مثل کپسول های پاور فیت و ایمیونس o ورزش o کاهش استرس • تزریق واکسن گارداسیل برای افراد بین 9 تا 45 سال

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر پوریا شنبه ۱۰ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. درست در خط بین ناحیه کیسه بیضه و ران پای سمت چپ چند عدد برجستگی وجود دارن که شکلشون عمودی و رنگشون صورتی هست. بزرگترینش حدود 3 میلیمتر ارتفاع داره و بقیه حدود 1 میلیمتر هستن. اوایل من فکر می‌کردم جوش هست ولی یکهو بزرگ شدن. میخواستم ببینم آیا این hpv هست یا wart و آیا درمان داره؟ ممنونم
    1. تصویر کاربر پوریا جمعه ۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      چرا من هر روز که این صفحه رو آپدیت میکنم تاریخ سوالم رو همین امروز نشون میده؟ در صورتی که من اینو یه هفته ست پرسیدم:(
    2. تصویر کاربر پوریا جمعه ۹ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      چرا من هر روز که این صفحه رو آپدیت میکنم تاریخ سوالم رو همین امروز نشون میده؟ در صورتی که من اینو یه هفته ست پرسیدم:(
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۰ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      به احتمال زیاد وارت هستند بهترین درمان لیزر هست ولی کرایوتراپی یا پودوفیلین یا اسید سالیسیلیک هم می توانید استفاده کنید

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بهنام سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 583 مشاهده پرسش
    باسلام و ادب حضور جناب دكتر جباري عزيز
    ازمايشات از قبيل ميزان اسپرم و سرعت حركت انجام شده.
    هردو كمي پايين تر از ميزان نرمال نشان ميدهند.( ويتامين C , E در حال مصرف )
    اندوسكوپي ، واريكوسل گريد 2 نشان داده است
    حقيقتا" از عوارض احتمالي جراحي كمي نگران هستم براي همين به دنبال درمان بدون ريسك يا با حداقل ريسك هستم.
    با توجه به استفاده از ويتامين هاي مذكور آيا ميتوان بدون نياز به جراحي واريكوسل ، صاحب فرزند شد.
    از شما جناب دكتر قبلا" كمال تشكر و امتنان را دارم.
    با تشكر برزگر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      امکان باروری هست ولی با اینحال بازهم جراحی را توصیه می کنم
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 612 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام و خسته نباشید خدمت دکتر جباری
    من 31 سال دارم.
    در 14 سالگی بیضه راستم رو از دست دادم.
    پارسال دردی در بیضه چپ حس کردم. بعد سونوگرافی( یک سال و نیم قبل):
    ابعاد بیضه چپ 26*43
    کالیبرهای وریدی اطراف بیضه چپ در حالت ایستاده و با مانور السالوا بیش از حد طبیعی بوده و به 2.8 میلی متر می رسد.
    نظریه واریکوسل سمت چپ.

    دیروز هم آزمایش اسپرم دادم بعد دو و نیم روز از آخرین انزال. تو خونه نمونه گرفتم و تو یربع رسوندم ازمایشگاه. نمونه رو هم روی شکم گذاشته بودم. البته چون استرس داشتم نتونستم خودمو خوب تحریک کنم و التم نعوظ پیدا نکرد زیاد و خیلی کم انزال داشتم که نمیدونم در نتایج اثر میذاره یا نه.
    نتیجه آزمایش:
    volume: 1.2 ml
    appearance: milky
    viscosity: normal
    liquefaction: 20 minutes
    PH:7.6
    WBC: 0-1
    epithelial cell : --
    bacteria: --
    RBC:--
    agglutination: yes(+) .
    immature germcell: 1-2
    sperm count: 68.2 milion/ml
    quick(a):14.8
    slow(b): 25.2
    none(c):19.8
    immotile(d): 40.2
    normal:72.3

    نظرتون چیه؟ < چیکار کنم بنظرتون
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر چرا جواب نمیدین؟
      در اس ام اس گفته بودن ظرف 24 ساعت جواب داده خواهد شد.
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در کل خوبه حرکتش کمی ضعیفه اما قابل چشم پوشی هست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط