بیماری واریکوسل چیست؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

واریکوسل اتساع و پیچ خوردگی غیرطبیعی شبکه وریدی (سیاهرگی) بالای بیضه‌ها است. به طورکلی علل بروز واریکوسل را به سه دسته ی ژنتیکی، اختلالات داخلی رگ ها وعوامل مربوط به ساختار فیزیکی بدن (Body habitus) تقسیم می کنند.

خون رسانی به بیضه از طریق سه سرخ رگ عروقی مستقل صورت میگیرد و تخلیه خون کثیف از بیضه توسط شبکه سیاهرگی (شبکه ی پمپینیفرم ) انجام می شود که این سیاهرگ ها در ادامه ی مسیر خود به سیاهرگ کلیه در سمت چپ و سیاهرگ اجوف تحتانی در سمت راست تخلیه می شوند. این بیماری به علت گشاد شدن غیر طبیعی شبکه ی سیاهرگی بیضه و سیاهرگ طناب بیضه ایجاد می شود.

واریکوسل چیست؟

واریکوسل (Varicocele) به زبان ساده همان «واریس بیضه» است. این عارضه زمانی رخ می‌دهد که سیاهرگ‌های درون کیسه بیضه (اسکروتوم) که وظیفه انتقال خون از بیضه به سمت قلب را دارند، دچار اتساع و پیچ‌خوردگی می‌شوند. این شبکه سیاهرگی که به آن شبکه پامپینی‌فرم گفته می‌شود، در حالت عادی به خنک نگه داشتن بیضه‌ها کمک می‌کند؛ اما در صورت بروز واریکوسل، دریچه‌های لانه کبوتری در این رگ‌ها به درستی عمل نکرده و باعث تجمع خون و افزایش دمای بافت بیضه می‌شوند.

واریکوسل 3

علت واریکوسل چیست؟

به طورکلی علل بروز واریکوسل را به سه دسته ی ژنتیکی، اختلالات داخلی رگ ها وعوامل مربوط به ساختار فیزیکی بدن (Body habitus) تقسیم می کنند. در یک مطالعه ریسک بروز واریکوسل در اقوام درجه یک بیماران مبتلا به این بیماری به خصوص در برادران بیمار را 4 تا 8 برابر جمعیت عمومی گزارش کردند.

فقدان دریچه ی سیاهرگی یا نارسایی در عملکرد دریچه ای سیاهرگ های طناب بیضه ی چپ می تواند باعث برگشت خون به شبکه ی سیاهرگی بیضه و در نتیجه اتساع آن شود.

تاثیرات مخرب ناشی از این بیماری بر روی بیضه ها قابل توجه بوده و به اثبات رسیده است. نمونه برداری از بیضه های بیماران مبتلا به این بیماری یک طرفه نشان دهنده ی توقف در بلوغ اسپرم ها و کاهش تولید اسپرم و همچنین کاهش ضخامت و قطر لوله های اسپرم ساز است.

نکته قابل توجه اینجاست که حتی در واریکوسل یک طرفه، تغییرات مخرب در هر دو بیضه دیده می شود البته شدت آن در بیضه ی مبتلا به این بیماری بیشتر است. از دیگر تغییرات مشاهده شده در نمونه برداری بیضه ی این بیماران می توان به اختلال در سلول های تولید کننده ی تستوسترون و سلولهای موثر در اسپرم سازی و همچنین اختلال در مویرگ های بیضه اشاره کرد.

علائم واریکوسل

بسیاری از مبتلایان علائم خاصی ندارند، اما در موارد پیشرفته‌تر نشانه‌های زیر بروز می‌کند:

  • درد مبهم و مزمن: دردی که با ایستادن طولانی یا فعالیت بدنی شدید افزایش یافته و با دراز کشیدن بهبود می‌یابد.

  • تورم یا برجستگی: مشاهده رگ‌های پیچ‌خورده در کیسه بیضه که ظاهری شبیه به “کیسه کرم” پیدا می‌کنند.

  • آتروفی بیضه: کوچک شدن بیضه در سمتی که درگیر واریکوسل است (معمولاً سمت چپ).

  • احساس سنگینی: ایجاد حس فشار و سنگینی مداوم در کیسه بیضه.

ترمیم واریکوسل

تشخیص واریکوسل

پزشک متخصص ارولوژی از روش‌های زیر برای تشخیص استفاده می‌کند:

  • معاینه فیزیکی: در حالت ایستاده و با استفاده از مانور والسالوا (زور زدن شبیه دفع مدفوع) پزشک رگ‌های متسع را لمس می‌کند.

  • سونوگرافی داپلر رنگی: دقیق‌ترین روش برای اندازه‌گیری قطر رگ‌ها و مشاهده بازگشت خون (رفلاکس) به داخل بیضه است.

  • آزمایش اسپرم (Semen Analysis): برای بررسی تعداد، شکل و حرکت اسپرم‌ها تجویز می‌شود.

روش‌های درمان واریکوسل

همه موارد واریکوسل نیاز به درمان ندارند. درمان تنها زمانی توصیه می‌شود که فرد دچار درد شدید، آتروفی بیضه یا ناباروری باشد.

  • جراحی میکروسکوپی (گلد استاندارد): بهترین و دقیق‌ترین روش است که با استفاده از میکروسکوپ، رگ‌های خراب بسته شده و به رگ‌های سالم و لنفاوی آسیبی نمی‌رسد.

  • جراحی لاپاراسکوپی: از طریق سوراخ‌های کوچک در شکم انجام می‌شود.

  • آمبولیزاسیون: روشی غیرجراحی که توسط رادیولوژیست مداخله‌ای انجام شده و در آن با فنر یا چسب مخصوص، رگ مسدود می‌شود.

خطرات عمل واریکوسل

مانند هر جراحی دیگری، این عمل نیز خطرات احتمالی دارد که البته در روش میکروسکوپی بسیار نادر هستند:

  • هیدروسل: تجمع مایع اطراف بیضه (شایع‌ترین عارضه در روش‌های قدیمی).

  • عود مجدد: احتمال بازگشت بیماری (در روش میکروسکوپی کمتر از ۱ درصد است).

  • آسیب به شریان بیضه: که می‌تواند منجر به از بین رفتن بیضه شود (در جراحی میکروسکوپی به ندرت رخ می‌دهد).

سن ابتلا به واریکوسل

این بیماری به ندرت در سن پایین تر از ده سال دیده می شود و بروز آن بین 10 تا 15 سالگی به شدت افزایش می یابد که می تواند نشان دهنده ی ارتباط آن با بلوغ فرد باشد. شیوع این بیماری در بزرگسالان برابر با 8 تا 16 درصد می باشد. اگر چه اغلب موارد این بیماری در طرف چپ گزارش شده ولی در گزارشات جدید تر شیوع موارد دو طرفه افزایش یافته و در 15 تا 50 درصد موارد واریکوسل به صورت دو طرفه مشاهده می شود. به طور کلی بروز جداگانه ی واریکوسل در سمت راست شایع نبوده و دراین صورت باید به وجود یک توده که بر روی سیاهرگ ها فشار می آورد و مانع بازگشت خون می شود مشکوک شد.

واریکوسل

شدت و درجه واریکوسل

تقسیم بندی شدت واریکوسل به هنگام معاینه به صورت زیر است:

واریکوسل درجه 1: فقط در زمان افزایش فشار داخل شکم در هنگام زور زدن قابل لمس است.

واریکوسل درجه 2 : به راحتی و بدون نیاز به زور زدن قابل لمس است ولی قابل رویت نیست.

واریکوسل درجه 3: سیاهرگ های متسع و گشاد شده بدون نیاز به زور زدن از ورای پوست کیسه بیضه به راحتی قابل رویت است.

اگر میزان شیوع این بیمار را به طور کلی 15 درصد درنظر بگیریم، 9% موارد درجه 1، 4% موارد درجه 2 و 2% آن درجه 3 است.

واریکوسل، با تغییرات بیوشیمیایی خاصی نیز همراه است. کاهش غلظت تستوسترون داخل بیضه و در موارد واریکوسل درجه ی 3 حتی کاهش غلظت تستوسترون در خون نیز دیده شده است. از اثرات منفی ثابت شده واریکوسل بر بیضه، کاهش رشد بیضه است که ارتباط معکوس با کیفیت بیضه دارد.

بزرگ تر شدن بیضه پس از عمل جراحی واریکوسل اگرچه نشانه ی موفقیت در درمان محسوب می شود ولی الزاما به معنای بهبود کیفیت اسپرم بیمار نیست.

تاثیر واریکوسل بر روی کیفیت اسپرم نیز قابل مشاهده است و شامل تغییراتی مانند کاهش حرکت اسپرم ها، افزایش اسپرم های نابالغ واسپرم های با اشکال غیر طبیعی می باشد.

علل مختلفی برای تغییرات ذکر شده به دنبال این بیماری مطرح شده است از این علل می توان به افزایش فشار سیاهرگی و جریان معکوس مواد سمی از غدد فوق کلیوی به بیضه اشاره کرد.

از منطقی ترین علل می توان به آسیب حرارتی ناشی از این بیماری به بیضه ها اشاره نمود. دمای داخل بیضه به طور طبیعی بین 33 تا 34 درجه ی سانتیگراد بوده و این دما جهت تولید اسپرم طبیعی الزامی است ولی با بروز واریکوسل دمای بیضه ها بالاتر رفته و منجر به بروز اختلال در فرآیند اسپرم سازی بیضه ها می شود.

درمان واریکوسل

آیا واریکوسل بر باروری تاثیر می‌گذارد؟

پاسخ کوتاه: بله. واریکوسل شایع‌ترین علت قابل درمان ناباروری در مردان است. این بیماری از سه طریق بر کیفیت اسپرم اثر می‌گذارد:

  1. افزایش دما: بیضه‌ها برای اسپرم‌سازی به دمایی حدود ۲ تا ۳ درجه کمتر از دمای بدن نیاز دارند. خون جمع شده در رگ‌ها دما را بالا برده و تولید اسپرم را مختل می‌کند.

  2. استرس اکسیداتیو: تجمع خون باعث ایجاد رادیکال‌های آزاد شده که به دی‌ان‌ای (DNA) اسپرم آسیب می‌زند.

  3. کاهش هورمون‌ها: در موارد شدید، تولید تستوسترون ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد. طبق آمار، حدود ۴۰ درصد مردان مبتلا به ناباروری اولیه و ۸۰ درصد مردان مبتلا به ناباروری ثانویه دچار واریکوسل هستند.


بیشتر بدانید…

عوارض عمل واریکوسل


دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.8/5 - (19 امتیاز)
  • تصویر کاربر نعیم چهارشنبه ۲۳ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دکتر عزیزمن مشکل تکرر ادرارشدیددارم نزدیک ۸ساله سونوگرافیم و تمام ازمایشام سالمه ولی پروستاتم 26سی سی ۲۴سالمه پدربزرگم پروستات داشته من حتی قرص مثانه بیشفعالم یک ماه خوردم خوب نشدم ولی به احتمال زیاد باتحقیاقتم که انجام دادم مثانه عصبی دارم درضمن من کلیم یکماه پیش سونو دادم گفتن سالمه الان که ازمایش دادم bunمن ۲۵ البته چندروز قبل ازمایش پروپرانول وداروی انتی بیوتیک خوردم سرم وامپول سرماخوردگی زدم
    الان چندتا سوال دارم آیا اندازه پروستاتم نرماله?چون میگن تا ۲۰نرماله آیا bun۲۵یعنی نارسایی کلیه دارم چون bunباید زیر۱۰باشه یا بخاطر داروهام بوده چون کراتینم نرماله.واینکه اگر مثانم عصبی بود بانوارمثانه درمانش چقدر طول میکشه?
    خواهشا دکتر عزیزیه جواب روشن بهم بدین دیگه خیلی خستم نه مهمونی میرم نه مسافرت خیلی افسردم
    باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۳ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      برای تکرر ادرار بهتره یک چارت ادراری تهیه کنید که در آن جدولی شامل 3 ستون باشد ستون اول ساعت، ستون دوم حجم ادرارو ستون سوم حجم مایعات مصرفی نوشته شود. این چارت را در دو روز متفاوت به مدت 24 ساعت انجام دهید.
      در مورد حجم پروستات و میزان BUN هم جای نگرانی نیست
  • تصویر کاربر M چهارشنبه ۲۳ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 316 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت اقای دکتر
    من جوانی 23 ساله هستم که مدت زیادی به خودارضایی معتاد بودم والان الحمدلله یک ساله که ترک کردم. مدتی است که پس از ادرار من و معمولا هنگام زور زدن مایعی شبیه منی از آلتم خارج میشه، پیش پزشک رفتم هم آزمایش خون وهم سونوگرافی گرفتم، خونم سالم بود و در سونو حجم پروستات من 33ccگزارش شد. اقای دکتر مشکل من چی خواهش میکنم جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۳ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      ضمن تبریک برای ترک خودارضایی بایستی خدمتتان عرض کنم که اینحالت طبیعی است و مشکل محسوب نمی شود
  • تصویر کاربر ساریا چهارشنبه ۲۳ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 281 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیزم ببخشید من تکرر ادرار دارم نه تویه ازمایشم عفونت ادرار دارم و نه سنگ کلیه دارم تویه ازمایش سوناگرافی حتی عفونتم دیده نشده وقتی میرم دستشویی ادارم میاد احساس میکنم باز دارم ولی پایین نمیاد ووقتی اون باقی مانده ادرار نمیاد سوزش گردن مییرم سردرد شدید میشه راهنماییم کنین ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۰ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      اطلاعات تان خیلی ناقش هست. سن< وضعیت تاهل و بارداری ، تست یورودینامیک، سابثه ی بیماریو ......
    2. تصویر کاربر ساریا یکشنبه ۲۰ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      من 24 سال دارم دخترم هستم ازدواج نکردم نفع معده شدید دارم فقط که اسید معدم میاد تو دهنم این سابقه بیماریمه ممنونم
    3. تصویر کاربر ساریا یکشنبه ۲۰ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      منو راهنمایی میکنینن چی کار کنم
    4. تصویر کاربر ساریا دوشنبه ۲۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام دکتر عزیزم ببخشید من تکرر ادرار دارم نه تویه ازمایشم عفونت ادرار دارم و نه سنگ کلیه دارم تویه ازمایش سوناگرافی حتی عفونتم دیده نشده وقتی میرم دستشویی ادارم میاد احساس میکنم باز دارم ولی پایین نمیاد ووقتی اون باقی مانده ادرار نمیاد سوزش گردن مییرم سردرد شدید میشه راهنماییم کنین ممنونم من 24 سال دارم دخترم هستم ازدواج نکردم نفع معده شدید دارم فقط که اسید معدم میاد تو دهنم این سابقه بیماریمه ممنونم یکم زودم عصبی میشم اون نفع که دارم التهاب معدمه اندسکوپییم کردم حالا نمیدونم چی کار کنم چه ازمایشی بدم همش احساس میکنم تنگی مجاری ادرار دارم اگه حالا اقای دکتر بعضی وقتا پایین نمیاد ادرارم دارما نمیاد منو سردرد شدید میگیره حالا اندازه ادرارم 2 سه قطرست عدابم میده نطر شما در مورد بیماریم چیه
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۳ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      بهتره ورزش کنید بویژه ورزش عضلات کف لگن به نام ورزش کگل
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مرضیه یکشنبه ۲۰ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    باسلام آقای دکتر پسری ۲ ساله دارم که ۲هفته ای است از پوشک او را گرفته ام و حدود ۱۰ روز بود که ویروس گرفته بود و تب و سرفه میکرد داروهای استامینوفن و کتوتیفن و چند بار اموکسی ۲۰۰ دادم کمی بهتر شد تا این که حدود ۲۴ ساعت ادرار نکرد او را دکتر اطفال بردیم متاسفانه به او سوند زدند و سوند نوزادی زدن گفتن احتمالا تنگه که بقیه سوندا جواب نداده بعد از تخلیه مثانه سوند خارج شد و پسرم۲بار با دفعات طولانی ادرار کرد ولی باگریه خیلی می سوخت بعد از آن دیگه فقط شب به شب یکبار ادرا میکند ان هم خیلی با گریه و ادرارش را نگه میدارد چون میسوزه بردیمش پیش دکتر مجاری ادراری دارو داد قرص باکلوفنو پرازوسین و شربت لاکتالوز برای امدن مدفوع که چندروز یکبار مدفوع هم میکنه و شربت سفکسیم ۱۰۰ که گفت بهش بدید بعد از چندروز خودبه خود ادرارش میاد الان بعد داروها شبی دوبار ادرار میکنه ضمن اینکه خیلی گریه میکنه و بازم نگه میداره و دکترم گفت تنگی مجرا داره به نظر شما چیکار کنیم این داروها جواب میده پسرم خوب میشه آزمایش ادرار و کشت اون هم خوب بوده مشکلی نداشته تا کی اینطوریه مشکلی براش پیش نیاد خیلی میترسم . ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۰ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      اگر تنگی مجرای ادراری بود قاعتا قبل از این دو هفته نیز بایستی علائمی وجود داشت که ظاهرا نداشته است. اگر آزمایشات خوبه و سونوگرافی هم نرمال باشه جای نگرانی نیست
  • تصویر کاربر آبتین شنبه ۲۶ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 375 مشاهده پرسش
    سلام.داخل مجرای اداریم وارت تناسلی هست باید برای درمان چه اقدامی انجام دهم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      فقط لیزر
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      فقط لیزر
    3. تصویر کاربر آبتین جمعه ۱۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      با سلام مجدد دکتر من هم اطراف آلت تناسلیم هم داخل مجاری ادراریم زیگل بود .زیگل های اطراف آلتم رو لیزر کردم دکتر گفت زیگلی که داخل مجرای ادراریت هست رو نمیتونی لیزر کنی اگه ریزر کنی مجرات تنگ میشه .سیستوسگوپی کردن دیدن زیگل فقط اول مجرا هستن. طوری اگر با دست دو طرف مجرا رو باز میکردم با چشم میدیدمش گفتن باید جراحی کنی .دکتر جراحی کرد تا حدی که تونست زیگل ها رو برداشت حالا بعد از یک ماه نگاه که میکنم داخل مجرا رو باز زیگل هست و داره رشد میکنه باید چیکار کنم؟
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      نه اتفاقا با لیزر تنگی مجرا رخ نمی دهد و موارد زیادی را من لیزر زگیل در ابتدای مجرا کرده ام و هیچکدام نگی مجرا نداده است
    5. تصویر کاربر آبتین جمعه ۱۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      مرسی بابت پاسخ دکتر .دکتر من اهل شیراز هستم میتونید ی دکتر در شیراز بهم پیشنهاد کنید ؟برا لیزر باید پیش متخصص پوست برم یا متخصص کلیه و مجاری؟آخه زیگل های اطراف آلتم رو متخصص پوست لیزر کرد.
    6. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      متاسفانه کسی را در شیراز که لیزر ضایعات داخل مجرا انجام دهد را نمی شناسم ولی حتما بایستی ارولوژیست باشد. من خودم در مطب انجام می دهم
    7. تصویر کاربر آبتین جمعه ۱۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      دکتر هزینه لیزر چقد میشه بیام تهران مطب شما؟
    8. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۰ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      بستگی به گستردگی زگیل داره بین 500 هزار تا یک میلیون البته فقط زگیلی که با باز کردن سروراخ مجرا قابل دیدن باشد
    9. تصویر کاربر آبتین یکشنبه ۲۰ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      دکتر اگر زیگل داخل مجرا باشد و قابل دید نباشد و از طریق سیستوسکوپی قابل دید باشد میشه لیزرش کرد؟اگر نمیشود باید چیکار کرد؟
    10. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۳ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله می شود لیزر کرد ولی در این موارد که داخل تر باشه و نیاز به سیستوسکوپی باشه بایستی در بیمارستان اینکار انجام شود
    11. تصویر کاربر آبتین چهارشنبه ۲۳ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      دکتر من الان شرایطم طوری نیست که بتونم بیام تهران .اگر دو ماه بگذره مشکلی به وجود نمیاد؟ تا شرایطمو محیا کنم بعد بیام تهران؟
    12. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۶ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      نمی توان نظری در این خصوص بدهم گاهی وارت رشد نمی کند و گاهی رشد سریع دارد قضاوت و تصمیم گیری در این مورد با خودتان است
    13. نمایش سایر 11 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بهنام سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 595 مشاهده پرسش
    باسلام و ادب حضور جناب دكتر جباري عزيز
    ازمايشات از قبيل ميزان اسپرم و سرعت حركت انجام شده.
    هردو كمي پايين تر از ميزان نرمال نشان ميدهند.( ويتامين C , E در حال مصرف )
    اندوسكوپي ، واريكوسل گريد 2 نشان داده است
    حقيقتا&quot; از عوارض احتمالي جراحي كمي نگران هستم براي همين به دنبال درمان بدون ريسك يا با حداقل ريسك هستم.
    با توجه به استفاده از ويتامين هاي مذكور آيا ميتوان بدون نياز به جراحي واريكوسل ، صاحب فرزند شد.
    از شما جناب دكتر قبلا&quot; كمال تشكر و امتنان را دارم.
    با تشكر برزگر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      امکان باروری هست ولی با اینحال بازهم جراحی را توصیه می کنم
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 625 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام و خسته نباشید خدمت دکتر جباری
    من 31 سال دارم.
    در 14 سالگی بیضه راستم رو از دست دادم.
    پارسال دردی در بیضه چپ حس کردم. بعد سونوگرافی( یک سال و نیم قبل):
    ابعاد بیضه چپ 26*43
    کالیبرهای وریدی اطراف بیضه چپ در حالت ایستاده و با مانور السالوا بیش از حد طبیعی بوده و به 2.8 میلی متر می رسد.
    نظریه واریکوسل سمت چپ.

    دیروز هم آزمایش اسپرم دادم بعد دو و نیم روز از آخرین انزال. تو خونه نمونه گرفتم و تو یربع رسوندم ازمایشگاه. نمونه رو هم روی شکم گذاشته بودم. البته چون استرس داشتم نتونستم خودمو خوب تحریک کنم و التم نعوظ پیدا نکرد زیاد و خیلی کم انزال داشتم که نمیدونم در نتایج اثر میذاره یا نه.
    نتیجه آزمایش:
    volume: 1.2 ml
    appearance: milky
    viscosity: normal
    liquefaction: 20 minutes
    PH:7.6
    WBC: 0-1
    epithelial cell : --
    bacteria: --
    RBC:--
    agglutination: yes(+) .
    immature germcell: 1-2
    sperm count: 68.2 milion/ml
    quick(a):14.8
    slow(b): 25.2
    none(c):19.8
    immotile(d): 40.2
    normal:72.3

    نظرتون چیه؟ &lt; چیکار کنم بنظرتون
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر چرا جواب نمیدین؟
      در اس ام اس گفته بودن ظرف 24 ساعت جواب داده خواهد شد.
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در کل خوبه حرکتش کمی ضعیفه اما قابل چشم پوشی هست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط