اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

علائم، تشخیص و درمان واریکوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

علائم واریکوسل در اغلب بیماران مراجعه کننده با واریکوسل یک طرفه مشهود نمی باشد. درد مبهم ناشی از واریکوسل علامت ناشایعی است که فقط در 2 تا 10 درصد بیماران مشاهده می شود.

در گذشته واریکوسل، به عنوان یک بیماری پیشرونده معرفی شده بود ولی در بعضی مطالعات اخیر در سال 2009 نشان داده شد که بین گذشت زمان و بدتر شدن کیفیت اسپرم بیماران ارتباطی وجود ندارد. با توجه به شیوع حدود 15 درصدی واریکوسل در زمان بلوغ و میزان 85 درصد باروری در بالغین مبتلا به واریکوسل، می توان نتیجه گیری کرد که تحت نظر گرفتن این بیماران یک انتخاب معقول در برخورد با اغلب موارد واریکوسل در سنین نوجوانی می باشد.

واریکوسل چیست؟

واریکوسل یعنی گشاد شدن ورودی های (سیاهرگ ها) بیضه به دلیل برگشت خون وریدی که از بیضه به سمت قلب پیش می رود. واریکوسل شایع ترین عمل جراحی انجام شده برای اصلاح ناباروری مردان است.

علائم بیماری واریکوسل در آقایان

بيمار ممکن است با شکايت بزرگی يا عدم تقارن بيضه‌ها، يا درد بيضه، و يا پس از ازدواج با ناباروری مراجعه کند. ولی شايعترين فرم آن بدون علامت، و بطور اتفاقی حين معاينه متوجه آن می‌گردند. درمعاينه، بزرگی و تورم عروق بيضه، بخصوص در سمت چپ مشهود است و درحالت ايستاده و يا افزايش فشار شکمی ‌تشديد می‌يابد و در حالت خوابيده از بين می‌رود (درصورتيکه تورم عروق درحالت خوابيده از بين نرفت، بايستی به نوع ثانويه آن شک کرد.)

علل واریکوسل گرید 3

علائم واریکوسل خفیف و شدید

شدت واریکوسل بر اساس معاینه فیزیکی به سه گرید (درجه) تقسیم می‌شود که علائم هر کدام متفاوت است:

۱. واریکوسل خفیف (گرید ۱):

در این مرحله، بیماری با چشم دیده نمی‌شود و حتی در حالت عادی با دست هم لمس نمی‌شود.

معمولاً بدون درد است. ممکن است تنها در آزمایش اسپرم، کاهش جزئی در حرکت یا تعداد اسپرم مشاهده شود. بسیاری از افراد سال‌ها با گرید ۱ زندگی می‌کنند بدون اینکه متوجه آن شوند.

۲. واریکوسل متوسط (گرید ۲):

در این مرحله، رگ‌ها در حالت عادی (بدون نیاز به زور زدن) توسط پزشک قابل لمس هستند، اما هنوز با چشم دیده نمی‌شوند.

احساس سنگینی در بیضه پس از یک روز کاری طولانی. ممکن است بیضه درگیر، کمی نرم‌تر از بیضه سالم به نظر برسد.

۳. واریکوسل شدید (گرید ۳):

این مرحله به وضوح قابل تشخیص است و رگ‌های متسع از روی پوست کیسه بیضه دیده می‌شوند.

  • علائم ظاهری: کیسه بیضه ظاهری شبیه به «کیسه پر از کرم» پیدا می‌کند.

علت بیماری واریکوسل

بیضه‌ها از طریق اتصال به طناب منوی در جای خود نگه داشته شده‌اند. طناب نگهدارنده هر بیضه، همچنین حامل سیاهرگ‌ها، سرخرگ‌ها و اعصاب متعلق به هر غده بیضه می‌باشد. در سیاهرگ‌های سالم در داخل کیسه بیضه، یک سری دریچه‌های یک طرفه وجود دارد که خون را از داخل بیضه به کیسه بیضه می‌برند و از آنجا آن را به طرف قلب بر می‌گردانند. گاهی اوقات خون به راحتی در داخل این سیاهرگ‌ها حرکت نمی‌کند و در آنجا انباشته شده و باعث بزرگ شدن سیاهرگ می‌شود.

اصولاً هیچ عامل خطر شناخته شده‌ای برای تشکیل واریکوسل وجود ندارد و علت دقیق به وجود آمدن آن نیز ناشناخته است. واریکوسل به آرامی و در طی یک دوره زمانی طولانی تشکیل می‌شود. اغلب مردانی که به این عارضه دچار می‌شوند در سنین 15 تا 25 سال هستند.

بیماری پیرونی

درد واریکوسل کجاست؟ 

بسیاری از بیماران در توصیف محل درد دچار تردید می‌شوند، زیرا درد واریکوسل همیشه در یک نقطه متمرکز نیست.

  • کیسه بیضه (Scrotum): اصلی‌ترین محل احساس درد، مستقیماً در داخل کیسه بیضه و معمولاً در سمت چپ است (حدود ۹۰٪ موارد واریکوسل در سمت چپ رخ می‌دهد). این درد به صورت یک حس کشیدگی یا سنگینی توصیف می‌شود.

  • کشاله ران و ناحیه اینگوینال: به دلیل اشتراک مسیرهای عصبی، درد واریکوسل می‌تواند به سمت کشاله ران تیر بکشد.

  • درد شکمی و زیر شکم: در برخی موارد، تجمع خون در سیاهرگ‌های متسع باعث ایجاد دردی مبهم در ناحیه زیر شکم می‌شود.

  • ویژگی‌های درد: این درد معمولاً با ایستادن طولانی‌مدت یا فعالیت بدنی افزایش می‌یابد و با دراز کشیدن به پشت (به دلیل تخلیه خون از رگ‌ها با کمک نیروی گرانش) به سرعت فروکش می‌کند. همچنین، درد در هوای گرم به دلیل گشاد شدن بیشتر رگ‌ها، شدت می‌یابد.

تشخیص واریکوسل

واریکوسل معمولا با معاینه ی بالینی تشخیص داده می شود. معاینه بایستی در یک اتاق گرم انجام گیرد. معاینه هم در حالت عادی و هم در حال انجام مانور زورزدن توسط بیمار انجام می شود. در ضمن حین معاینه، بیضه ها بایستی از لحاظ اندازه و قوام نیز ارزیابی شوند.

برای تعیین اندازه ی بیضه از روش های مختلفی مثل خط کش و یا سونوگرافی استفاده می شود. دقیق ترین روش اندازه گیری استفاده از سونوگرافی است. از مزایای دیگر سونوگرافی تشخیص توده های احتمالی بیضه است و همچنین می تواند موارد ناشایع واريکوسل داخل بیضه ای را که در کمتر از 2 درصد بیماران رخ می دهد به دقت نشان دهد.

در صورت امکان بایستی از بیمار آزمایش منی انجام شود زیرا این آزمایش معرف مناسبی برای عملکرد بیضه در بالغین می باشد ولی باید در نظر داشت که انجام این آزمایش در نوجوانان و دوره ی بلوغ یعنی در سن 12 تا 18 سالگی به دلیل ملاحظات اخلاقی از محدودیت هایی برخوردار است. بعلاوه پارامترهای منی در این سن ممکن است با بالغین تفاوت هایی داشته باشدکه ناشی از عدم تکامل جنسی کامل این گروه سنی است.

بنابراین اغلب پزشکان از انجام آزمایش منی در این گروه سنی از بیماران صرف نظر می کنند. از دیگر آزمایش ها می توان به اندازه گیری هورمون FSH اشاره کرد ولی این تست با پارامترهای غیر طبیعی در مایع منی و یا میزان باروری افراد ارتباط مشخصی نداشته و در نتیجه امروزه از این تست به عنوان معیاری در درمان جراحی واریکوسل استفاده نمی شود.

روش سونوگرافی رنگی داپلر قادر به تشخیص موارد خفیف که درمعاینه ی بیمار قابل تشخیص نیست می باشد. به این نوع واریکوسل اصطلاحا واریکوسل تحت بالینی یا Subclinical می گویند. از آنجایی که واریکوسل Subclinical در 60 درصد بیماران مراجعه کننده به کلینیک های ناباروری و همچنین در حدود 40 درصد مردان بارور وجود دارد لذا اهمیت بالینی این تشخیص تا حد زیادی زیر سوال می باشد.

تصاویر واریکوسل

درد واریکوسل چگونه است؟

در اینجا ویژگی های بارز دردهای اسکروتومی مرتبط با واریکوسل را بیان می کنیم:

✅ معمولاً درد موضعی و خفیف است که پس از بلوغ شروع می شود (وقتی اولین واریکوسل ایجاد می شود).
✅ تقریباً همیشه در سمت چپ و نه در سمت راست قرار دارد ، زیرا 95٪ واریکوسل ها فقط در سمت چپ اتفاق می افتند.
✅ این درد معمولاً در “مفصل” اطراف آن یا بالای آن است. پوست اسکروت آسیب نمی زند. معمولاً در ناحیه کشاله ران، که نشانه درد فتق است، درد وجود ندارد.
✅ درد واریکوسل خفیف یا “احتقانی” است، همچنین ممکن است فرد به تدریج احساس “سنگینی” یا افزایش درد کند. درد واریکوسل شدید نیست.
✅ درد با فعالیت بدنی (یعنی ورزش، رابطه جنسی)، ایستادن و حتی نشستن بدتر می شود. غالباً فقط در پایان روز وجود دارد.
✅ از آنجایی که درد در اثر افزایش فشار وارد بر ناحیه بیشتر می شود، اگر دراز بکشید درد واریکوسل کاملاً برطرف می شود. این امر آن را از نظر اپیدیدیمیت که یک درد التهابی ثابت تر است، متفاوت می کند.
✅ به همین ترتیب ، ممکن است در طول روز یا عصر شبانه احساس درد کنید، اما هرگز صبح بعد از خواب طولانی در تمام شب احساس درد نمی کنید که این یک ویژگی مشخص است.
✅ قرص های مسکن واقعاً کمکی نمی کنند زیرا درد در طبیعت التهاب ندارد.

نکاتی در مورد درمان واریکوسل

در حال حاضر مواردی که توصیه به درمان واریکوسل به روش جراحی می شود شامل موارد زیر است:

1) عقیمی در زمینه ی واریکوسل تایید شده با آزمایش منی

2) کاهش قابل توجه رشد بیضه ی مبتلا به واريکوسل

3) کاهش رشد هر دو بیضه

4) درد مرتبط با واریکوسل(در اینگونه موارد بهبودی درد در 70 تا 90 درصد موارد پس از جراحی اتفاق می افتد).

5) غیر طبیعی بودن آزمایش اسپرم ( فقط در بیماران بالای 18 سال)

روش انتخابی برای جراحی واریکوسل بر اساس تجربه و ترجیح جراح و همچنین میزان عوارض تعیین می شود. میزان موفقیت جراحی معمولا بر اساس میزان عود واريکوسل و احتمال بروز هیدروسل سنجیده می شود. زمان دقیقی برای بروز عوارض فوق الذکر تعیین نشده است ولی میانگین زمان لازم برای بروز هیدروسل بعد ازجراحی واریکوسل بین 6 ماه تا 2 سال در نظر گرفته می شود. اگر چه بسیاری از موارد هیدروسل با گذشت زمان بهبود خودبخودی می یابند ولی در حدود نیمی از موارد نیاز به اقدام جراحی جهت درمان هیدروسل وجود دارد.

یکی از روش های جراحی واریکوسل که در آن میزان عود و دیگر عوارض مانند هیدروسل نسبت به دیگر روش های جراحی خیلی کم تر می باشد جراحی با استفاده از میکروسکوپ و به عبارتی دیگر میکروسرجری است.

مراقبت پیش و پس از عمل واریکوسل

پس از تصمیم گیری برای عمل و انجام آزمایشات روتین خون و بررسی اسپرم موهای ناحیه عمل شب قبل یا صبح عمل تراشیده می شوند. ازساعت 12 شب قبل از عمل بیمار دیگر چیزی نمی خورد. عمل با بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر(نخاعی) بسته به شرایط بیمار و صلاحدید متخصص بیهوشی انجام می گردد.

مدت زمان عمل بستگی به فاکتورهای گوناگون دارد و متوسط 30 تا 40 دقیقه می باشد. بیمار همان روز یا فردا صبح مرخص میشود و به مدت حداقل 7تا 14 روز استراحت پزشکی خواهد داشت. بهتر است نزدیکی از روز هفتم به بعدانجام گردد.

تاثیر پیاده‌روی بر واریکوسل

رابطه بین پیاده‌روی و واریکوسل یک رابطه دوگانه است که بستگی به شدت فعالیت و تجهیزات بیمار دارد:

جنبه منفی (فشار گرانشی):

از آنجا که واریکوسل نتیجه نارسایی دریچه‌های سیاهرگی است، ایستادن و پیاده‌روی طولانی‌مدت باعث می‌شود ستونی از خون تحت تأثیر گرانش به سمت بیضه‌ها فشار وارد کند. این موضوع باعث:

  • اتساع بیشتر رگ‌ها.

  • افزایش دمای بیضه.

  • تشدید درد و احساس سنگینی می‌شود.

جنبه مثبت (بهبود گردش خون عمومی):

پیاده‌روی ملایم و اصولی، به بهبود گردش خون کل بدن کمک می‌کند و از یبوست (که یکی از عوامل تشدیدکننده واریکوسل به دلیل فشار شکمی است) جلوگیری می‌کند.

توصیه‌های مهم برای پیاده‌روی با واریکوسل:

۱. استفاده از شورت‌های مناسب: پوشیدن شورت‌های حمایت‌کننده (مانند شورت‌های اسلیپ یا بیضه‌بندهای ورزشی) در هنگام پیاده‌روی بسیار حیاتی است. این لباس‌ها با بالا نگه داشتن بیضه‌ها، از کشش رگ‌ها و تجمع خون جلوگیری کرده و درد را به شدت کاهش می‌دهند.

پیاده روی با واریکوسل

۲. زمان‌بندی: به جای یک ساعت پیاده‌روی مداوم، آن را به بازه‌های ۱۵ دقیقه‌ای تقسیم کنید و در بین آن کمی استراحت کنید (ترجیحاً در وضعیتی که پاها کمی بالاتر از سطح بدن قرار گیرند).

۳. پرهیز از سطوح شیب‌دار: پیاده‌روی در سربالایی فشار داخل شکمی را افزایش داده و می‌تواند علائم واریکوسل را بدتر کند.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.3/5 - (87 امتیاز)
  • تصویر کاربر بهزاد سه شنبه ۱۵ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    من 31 سالمه، تا یک ماهه پیش هیچ وقت سکس نداشتم، 17 روز پیش شب تولدم اونقدر دوستام مسخرم کردن تصمیم گرفتم واسه اولین بار سکس کنم در مقابل پول، خوب بار اولم بود قبل از سکس ناحیه رو با تیغ زدم موهایه زایدش رو، حدود 11 ساعت قبل سکس، طبیعتا میکرو اینجری بوجود میاد، نمیدونم چقدرش تا 11 ساعت ترمیم میشه، موقع سکس قبل از نعوذ بدون اجازه من یکدفعه حدود 30 ثانیه اورال سکس بدون کاندوم انجام شد، و بعدش کاندوم استفاده کردم و سکس واژینال، حالا خیلی نگرانم از بابت بیماری، من سابق بر این حدود سه ساله که الرژی دارم، و گاهی اوقات بدنم راش میشه و میخاره و قرمز و الان که دارم قبل از سکسم داشتم، اما حدود دو روز قبل یک شب تا صبح تب لرز داشتم، و بعد از اون صبحش خوب شدم ولی غده لنفاوی کشاله رانم سمت راست به نظر ملتهبه و فشار میدم کمی درد میگیزه، و زیر ختنه گاهم سمت چپ از امروز صبح متورم شده، سوالم اینه احتمال گرفتن چه بیماریهایی وجود دارد، و اینکه با توجه به اینکه از نظر مالی مشکل دارم اگه تا دو هفته دیگه که حقوق میگیرم برای مراجعه به پزشک صبر کنم خطری وجود دارد یا خیر؟ پیشاپیش تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۵ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      احتمال بروز سوزاک و بیماری های مشابه و تبخال تناسلی و زگیل تناسلی هست و اگر علائم تان روز به روز تشدید شد ترجیحا بهتر است زودتر برای معاینه و درمان مناسب به پزشک مراجعه کنید
  • تصویر کاربر ابراهیم دوشنبه ۱۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 5856 مشاهده پرسش
    با سلامو خسته نباشید اقای دکتر جوانی 28 ساله هستم که از بیماری هیپوگنادیسم گنادوتروپین رنج میبرم که از سن 19 سالگی تحته درمان هستم و هر ده روز یا دو هفته یک آمپوله تستسترون تزریق میکنم آلت تناسلی وبیضه هایم کوچک است سوالم این ست که چرا بیضه هایم بزگ نمیشود مگر هورمون یا امپولی برای بزر گ کردنه بیضه وجود ندارد؟
    سواله دیگری که دارم این ست که ایا من میتوانم ازدواج کنم یا تا آخر عمر باید مجرد بمانم خیلی نگرانم نمی دانم چه خاکی بر سرم بریزم آخه چ دختری حاضر است بامن ازدواج کند نمی دانم چکار کنم لطفا کمکم کنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      سوالم این ست که چرا بیضه هایم بزرگ نمی شود مگر هورمون یا آمپولی برای بزر گ کردن بیضه وجود ندارد؟..........................خیر راهی برای افزایش سایز بیضه نیست ولی با تستوسترون آلت بزرگ خواهد شد
      سواله دیگری که دارم این ست که ایا من میتوانم ازدواج کنم یا تا آخر عمر باید مجرد بمانم ؟..................اگر آلت بزرگ شده و نعوظ هم دارید(یعنی آلت سفت می شود) و میل جنسی هم دارید می توانید ازدواج کنید در مورد بچه دار شدن هم قطعی نیست ولی با آمپول های هورمونی در برخی افراد امکان باروری هم هست البته ابتدا بایستی ازمایش ژنتیک و کاریوتایپ انجام دهید
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    .با توجه به اینکه طبق پاسخ ازمایش .بنده داری کم کاری تیروئید ظاهرا شدید هم هستم.ایا این میتواند علت کیفیت بد ازمایش اسپرم باشد؟.............................خیر
    ایا قابل درمانه و اسپرم میتواند بهبود یابد؟...................................شاید نمی توان بطور قطع گفت
    2.بالا بودن fsh در ازمایش چه دلیلی دارد؟...........................کم کاری بیضه در امر ساختن اسپرم
    3.ایا بالا بودن fshمیتواند علت کیفیت بد اسپرم باشد؟............................بالا بودن FSH علت نیست معلول هست
    یا اینکه بد بودن کیفیت اسپرم باعثه افزایش fsh گردیده؟...................دقیقا
    4.ایا کم کاری تیروئید باعثه افزایش fshگردیده است؟......................خیر
    5.ایا بالا بودن fshقابل درمان هست؟.........................خیر
    6.با توجه به نتایج ازمایشات ایا بنظرتون اقدام به عمل واریکوسل نمایم..................بله
    7.امکان بهبودی و یا خراب شدن وضعیت بعد از عمل چقدر هست؟......................بهبودی 30 درصد و خراب شدن کمتر ا5 درصد
    8.پیشنهاد کلی حضرتعالی؟.............................براساس آزمایش تنها پیشنهادی ندارم چون اطلاعات بیشتری در مورد خودتان ندارم جناب دکتر ممنون از پاسخ سوالات .میخواستم راهنمایی بفرمایید 1.ایا کم کاری بیضه با توجه به ازمایش بنده میتواند بدلیل واریکوسل باشد؟یا علت دیگری دارد؟ 2.اگر علت دیگری دارد ایا عمل واریکوسل میتواند تاثیری در بهبود اسپرم داشته باشد.؟ 3.شما در جواب سوال یک فرمودید که کم کاری تیروئید نمیتواند تاثیر داشته باشد ولی در جواب سوال 2 اعلام کردید که شاید کیفیت اسپرم بهبود یابد بی زحمت این تناقض رو توضیح دهید مضافآ اینکه جسارتا بنده تو مطالعاتی که از اینترنت داشتم متوجه شدم که کم کاری تیروئید میتواند تاثیر داشته باشد؟ 4.ایا من منتظر بهبود تیروئید و مشاهده تاثیر ان باشم و سپس عمل کنم؟ 5.هزینه عمل واریکوسل؟ 6.ایا همان روز عمل مرخص میشم؟ ممنون از راهنمایی دقیقتون.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      1.ایا کم کاری بیضه با توجه به ازمایش بنده میتواند بدلیل واریکوسل باشد؟........................احتمالش هست ولی نه حتمی
      یا علت دیگری دارد؟......................خیلی علل احتمالی ناشناخته دیگر هم ممکن است داشته باشد
      2.اگر علت دیگری دارد ایا عمل واریکوسل میتواند تاثیری در بهبود اسپرم داشته باشد؟............................نه چندان
      3.شما در جواب سوال یک فرمودید که کم کاری تیروئید نمیتواند تاثیر داشته باشد ولی در جواب سوال 2 اعلام کردید که شاید کیفیت اسپرم بهبود یابد بی زحمت این تناقض رو توضیح دهید.......................تناقضی وجود ندارد من تصور کردم این دو سوال مستقل از هم هستند
      مضافآ اینکه جسارتا بنده تو مطالعاتی که از اینترنت داشتم متوجه شدم که کم کاری تیروئید میتواند تاثیر داشته باشد؟ .............................بله بشرطی که شما کم کاری تیروئید داشته باشید ولی T4 شما نرمال هست
      4.ایا من منتظر بهبود تیروئید و مشاهده تاثیر ان باشم و سپس عمل کنم؟.............................خیر
      5.هزینه عمل واریکوسل؟..............................اطلاع ندارم
      6.ایا همان روز عمل مرخص میشم؟................................بله
  • تصویر کاربر mehdi شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 4488 مشاهده پرسش
    سلام بنده 27 ساله هستم و حدود 2 سال هست که دچار مشکلات در دفع ادرار شدم. اولش با کلیه درد شروع شد و بعد با گیر ادراری های متعدد ادامه پیدا کرد و دراوایل هر وقت آزمایش ادرار می دادم خون داخل ادرارم بود در طول این 2 سال پیش حدود 10 تا متخصص رفتم وانواع آزمایش های ادرار و سایتولوژی و سونوگرافی از تمام کلیه و مثانه و پروستات وبیضه ها و ... انجام دادم ونتیجش خوب بود و انواع داروهای رواتکسین، هیدورکلروتیازید، پروستاتان، پرازوسین، آزیترومایسین، داکسی سایکلین، تاوانکس، باکلوفن ، افلوکساسین، سیپرو و ... را مصرف کردم تا اینکه در نهایت مجبور شدم عمل سیستوسکوپی رو انجام بدم که نتیجش رو براتون می فرستم دکتر بعد از دیدن سیستوسکوپی من گفت که التهاب پروستات شدید داری و داروهای ، تاوانکس، باکلوفن و تامسولوسین رو برام نوشت و گفت بعد از یک ماه مجدد مراجعه کن...بعد از مراجعه مجدد سه قرص امنیک و تاوانکس و فلوکستین رو بهم داد که بامصرف اونا اونقدر داغون شدم که تا حدود سه هفته با کمک آب گرم و بهتر بگم نزدیک به جوش ادرار می کردم. تااینکه با مراجعه به پزشک دیگر قرص فیناستراید(صبح 1 عدد) و تامسولوسین(شب 1 عدد) رو بهم داد و گفت فلوکستین رو قطع کن.
    در حال حاضر دارم این دو تا قرص رو مصرف میکنم(فیناستراید حدود 1 سال و تامسولوسین حدود1 سال و 10 ماه) ولی دیگر هم بهبودی کامل حاصل نشد. حالم جوریه که یه مدت خوبم ولی یک دفعه ای مشکلم عود می کنه و مجبورم هر 1 ساعت یا 45 دقیقه یکبار به دستشویی بروم و موقع دستشویی کردن اکثر مواقع به صورت روان ادرار دفع نمیشه و بعضی مواقع به صورت جهشی و طی چند بار دفع میشه و در حالی که مصرف مایعات من در روز کم است و الآن حدود 1 سال و چند ماهه که همه ی غذاها و خوراکی ها و میوه های طبع سرد را هم نمی خورم( به جز برنج و پنیر.) مشکل دیگه ای هم که دارم اینه که تا قبل از مصرف قرص فیناستراید من تقریباً هفته ای یا ده روز یا دو هفته یکبار در خواب جنب می شدم ولی از وقتی این قرص رو می خورم اصلا جنب نمی شم و یا اگر خواب شهوتی ببینم ممکن است حالت جنب اتفاق بیفتد ولی هیچ مایع منی از من خارج نمی شود.
    مشکل دیگه هم که دارم اینه که بعضی مواقع صبح ها تآکیید می کنم مخصوصا صبح ها که میرم سر کار بدون اینکه زیاد مایعات بخورم خیلی زیاد دستشوییم می گیره مثلا صبح ساعت 7 یک لیوان آب با قرص می خورم ولی دیگه هیچ مایعات و آبی نمیخورم تا حدود ساعت 1 یا 2 بعد از ظهر ولی در طی این مدت حدود 10 بار می رم دستشویی و در هربار دستشویی مقدار زیادی ادرار به صورت سفید و شفاف از من خارج میشه و من واقعا کلافه میشم که این همه آب از کجا میاد...این اتفاق در اولین روز کاری(معمولا شنبه ها ) برام می افته... مشکلاتم در فصل سرما بیشتر هست...
    یک خواهش از شما:
    من آدم به شدت خجالتی هستم طوری که تو کل عمرم همش 4 بار استخر نرفتم ولی تو این 2 سال مجبور شدم چندین بار معاینه بشم و عمل سیستسکوپی رو انجام بدم و بابت این موضوعات همیشه خودم رو سرزنش کردم و خودخوری کردم و در پیشگاه خداوند هم خیلی دعا کردم که آبروم دیگه بیشتر از این نره ولی چه کنم (اللهم اغفرلی الذنوب التی تحبس الدعا...) خواهشا نگید که باید نوار مثانه انجام بدم ... من پارسال یکی از پزشک ها نوار ادرار بهم داد (که روندش اینه که باید ایستادنی ادرار می کردم) ولی من بعد از چندین بار تلاش و 2 روز معطلی آخر نتونستم ایستادنی ادرار کنم نمی دونم چرا ولی با توجه به مطالعاتی که درباره نوار مثانه داشتم، سوند بهت می زنن و با تزریق مایع به داخل مثانه ازت می خوان که ادرار کنی اون هم در حالت خوابیده...مشکل دیگه ای که دارم هم اینه که خیلی زود تحریک میشم و حالت نعوظ برام اتفاق می افته نمونش تو معاینه شدن توسط پزشک...خواشا اگه راهی جایگزین می دونید معرفی کنید چون می دونم که نمیتونم نوار مثانه انجام بدم...خواهش می کنم
    در ضمن تازگی دچار مشکل ibs شدم که دو کپسول colpermine و colofac retard مصرف میکنم...آیا مصرف این داروها باعث بدتر شدن مشکلم می شه؟
    اگر از وضعیت تأهل هم بپرسید مجرد هستم و فعلا به دلیل بعضی مشکلات امکان ازدواج ندارم...
    راستش دیگه بریدم ... فکر کنم دچار افسردگی شدم صبح که از خواب پا میشم همش دعا دعا می کنم که بتونم سر کار دوام بیارم ودچار گیر و مشکلات دیگه نشم از سر کار هم که میام خونه به خاطر مشکل زیاد دستشویی رفتن خیلی کم میرم بیرون..

    خواهشاً جواب من را بدهید. اجرتان با مادر سادات حضرت زهرا(س)... فقط خواهشاً مشکلات نوشته شده را درسایت قرار ندهید. با تشکر از محبت شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۱ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      با توجه به اینکه داروهای زیادی استفاده کردید و نتیجه نگرفتید و همچنین IBS داریداحتمالا مشکلات شما منشا عصبی دارد و داروهای اعصاب نتایج بهتری را برای شما بدنبال خواهد داشت
    2. تصویر کاربر mehdi جمعه ۱۱ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام...ممنون از پاسخگویی شما...چند سوال داشتم؟
      1) تشخیص شما درباره مشکل من چیه؟
      2) آیا از روی آزمایش psa می توان فهمید که مشکل التهاب پروستات(پروستاتیت) فرد برطرف شده یا نه؟
      3) به نظر شما اگه داروهای مثانه عصبی مثل بتانکول رو مصرف کنم با توجه به بعضی از موارد منع مصرف آن (مثل احتباس ادرار، احساس دفع فوری و مكرر ادرار) و مشکل پروستاتیتی که من داشتم ونمی دانم در حال حاضر دارم یا نه (چون پزشکم وقتی آزمایش psa من رو دید گفت که مشکلت حل شده)مشکلی برام پیش نمیاد؟
      4) میشه دارو برام تجویز کنید؟
      ***خواهش میکنم ...چون دیگه خسته شدم...
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      1) تشخیص شما درباره مشکل من چیه؟.....................در بالا در مورد تشخیص من خدمت تان عرض کردم
      2) آیا از روی آزمایش psa می توان فهمید که مشکل التهاب پروستات(پروستاتیت) فرد برطرف شده یا نه؟..................برخی موارد بله ولی همیشه خیر
      3) به نظر شما اگه داروهای مثانه عصبی مثل بتانکول رو مصرف کنم با توجه به بعضی از موارد منع مصرف آن (مثل احتباس ادرار، احساس دفع فوری و مكرر ادرار) و مشکل پروستاتیتی که من داشتم ونمی دانم در حال حاضر دارم یا نه (چون پزشکم وقتی آزمایش psa من رو دید گفت که مشکلت حل شده)مشکلی برام پیش نمیاد؟.....................خیر مشکل جدی رخ نخواهد داد
      4) میشه دارو برام تجویز کنید؟....................به نظر من ترجیحا تحت نظر یک پزشک باشید خیلی بهتر است تا اینکه مرتب پزشک را تغییر و داروهای متفاوت بگیرید
    4. تصویر کاربر mehdi شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام و ممنون از پاسخگویی شما...
      با توجه به تشخیص شما مبنی بر اینکه:«احتمالا مشکلات شما منشا عصبی دارد و داروهای اعصاب نتایج بهتری را برای شما بدنبال خواهد داشت» شما چه دارویی پیشنهاد می دین؟
      اینکه هم گفتین «به نظر من ترجیحا تحت نظر یک پزشک باشید خیلی بهتر است تا اینکه مرتب پزشک را تغییر و داروهای متفاوت بگیرید» باید بگم که تا حالا به بیش از 10 متخصص مراجعه کردم ولی چون مشکلم حل نشده دیگه کلافه شدم و به هر دری می زنم شاید خدا خواست و مشکلم حل شد به شما هم مراجعه کردم تا شاید بر اساس تجربیات فراوانی که دارید دارویی برام تجویز کنید که حالم بهتر بشه خواهشا راهنمایی کنید و داروهای لازمه رو تجویزنمایید...باز هم ممنون
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      داروی سرترالین 50 حداقل برای مدت یکسال
    6. تصویر کاربر mehdi شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      ممنون آقای دکتر...
      1) داروهای که مصرف می کنم(تامسولوسین و فیناستراید) رو ادامه بدم؟ و با داروهای آی بی اس ( colpermin و colofac retard) تداخل نداره؟
      2)دارو رو شبها قبل خواب مصرف کنم؟
      3) من حدود یک ماه داروی فلوکستین(داروی ضدافسردگی) رو هم مصرف کردم ولی حالم بدتر شد و مشکلات ادراری شدیدی پیدا کردم و تو این یک ماه داغون شدم....این رو گفتم که در جریان وضعیتم موقع مصرف این داروی ضدافسردگی باشید... آیا داروی سرترالین هم از این دسته هست؟
    7. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      1) داروهای که مصرف می کنم(تامسولوسین و فیناستراید) رو ادامه بدم؟.............بله
      و با داروهای آی بی اس ( colpermin و colofac retard) تداخل نداره؟ ...............خیر
      2)دارو رو شبها قبل خواب مصرف کنم؟........................صبح ها
      3) من حدود یک ماه داروی فلوکستین(داروی ضدافسردگی) رو هم مصرف کردم ولی حالم بدتر شد و مشکلات ادراری شدیدی پیدا کردم و تو این یک ماه داغون شدم....این رو گفتم که در جریان وضعیتم موقع مصرف این داروی ضدافسردگی باشید... آیا داروی سرترالین هم از این دسته هست؟...........................بله ولی با اینحال توصیه می کن حداقل یکسال استفاده کنید
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشین
    من نامزدی ام
    تحریک میشم ولی نمیتونم سکس داشته باشم
    بعد از ادرار کردن یا مدفوع کردن مایعی شبیه منی از آلتم خارج میشود و بعدش بیضه هام و اسپرماتیک کوردم بشدت درد میگیرن تا چند ساعت
    یسری دارو آنتی دپرسنت هم میخورم نمیذارن ارضا بشم با خودارضایی
    چه میتونم بکنم؟؟
    آیا طبیعیه یا بیماریه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      اینحالات طبیعی هست و البته بخشی از آن مربوط به داروهایی که می خورید نیز می باشد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مهران جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 543 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر من دو هفته بعداز عمل واريكوسل آزمايش اسپرم دادم و 18 سال دارم و اين نتايج آزمايشه؟گريد 3 داشتم.وضعيتم چطوره؟
    volume....... 3
    color...... milky
    PH....... 8
    viscosity...... normal
    liquefaction time........ 30 min
    sperm count........ 60.1
    normal form....... 70%
    abnormal form...... 30%
    motil after1 hrs...... 65%
    motil after 2 hrs...... 60%
    WBC....... 12-15
    RBC...... 0-1
    EP cell....... 0-1
    gread0........ 35%
    gread1....... 25%
    gread2........ 25%
    gread3....... 10%
    gread4...... 5%
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      ممنون از عکس دسته گلی که فرستادید. در این آزمایش شکل و تعداد اسپرم نرمال هست. بایستی ملاک Grading آزمایشگاه معلوم شود تا در مورد حرکت اسپرم ها مشخص شود
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط