واکسن زگیل تناسلی و گارداسیل برای مردان

در این مقاله مطالعه می کنید:

آیا می توان از زگیل تناسلی پیشگیری کرد؟ در سال ۲۰۰۶، سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) استفاده از گارداسیل (واکسن زگیل تناسلی) نخستین واکسنی که به منظور پیش­گیری از عفونت و با هدف اختصاصی گونه­ های HPV ساخته شده بود، تأیید کرد. گارداسیل یک واکسن چهارظرفیتی همانندسازی شده است که با تشدید تشکیل پادتن­ های خنثی­ کننده­ ی اختصاصی این آنتی­ ژن­ها، در برابر عفونت با HPV نوع ۶، ۱۱، ۱۶ و ۱۸ از بدن محافظت می نماید. در مجموع، واکسن گارداسیل در برابر آن گونه هایی از ویروس که مسئول ایجاد ۷۰% سرطان­های دهانه ­ی رحم، ۸۰% سرطان های مقعد، ۴۰% سرطان­ های ناحیه خارجی تناسلی زنان و ۹۰% زگیل­ های تناسلی هستند، تولید ایمنی می­ نماید.

هم­چنین، نشان داده شده است که واکسن گارداسیل از رشد ضایعات دیسپلاستیک پیش بدخیمی دهانه ­ی رحم، مانند CIN درجه III/II/I، همانند زگیل­های تحریک ­کننده­ ی سرطان در مقعد، ناحیه خارجی تناسلی زنان، مهبل و آلت پیش­گیری می­کند. واکسن گارداسیل (GARDASIL) برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم (سرویکس – cervical)، واژن، دهانه ورودی واژن (vulvar) و در زنان و دختران ۹ تا ۴۵ سال و پیشگیری از سرطان مقعدی ناشی از HPV تیپ های ۱۶ و ۱۸، پیشگیری از ضایعات پیش بدخیمی و دیسپلاستیک ناشی از HPV تیپ های ۶، ۱۱، ۱۶ و ۱۸ و پیشگیری از ابتلا به زگیل تناسلی ناشی از HPV تیپ های ۶ و ۱۱ در افراد ۹ تا ۴۵ سال توصیه می شود.

واکسن گارداسیل ۹ (GARDASIL ۹)

واکسن گارداسیل ۹، نسل جدیدتر آمپول گارداسیل میباشد و علاوه بر ۴ تیپ ویروس موجود در واکسن قبلی ۵ تیپ پرخطر دیگر را پوشش داده و محافظت می کند برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم (سرویکس – cervical)، واژن، دهانه ورودی واژن (vulvar) در زنان و دختران ۹ تا ۴۵  سال وسرطان مقعد ناشی از HPV تیپ های ۱۶، ۱۸، ۳۱، ۳۳، ۴۵، ۵۲ و ۵۸، پیشگیری از ضایعات پیش بدخیمی و دیسپلاستیک ناشی از HPV تیپ های ۶، ۱۱، ۱۶ و ۱۸، ۳۱، ۳۳، ۴۵، ۵۲ و ۵۸ و پیشگیری از ابتلا به زگیل تناسلی ناشی از HPV تیپ های ۶ و ۱۱ در افراد ۹ تا ۴۵ سال توصیه می شود.

  • این واکسن دختران و زنان را از انجام تست غربالگری سرطان دهانه رحم (پاپ اسمیر) در ادامه زندگی معاف نمی کند. در ضمن گیرنده های این واکسن در صورت صلاحدید پزشک نبایستی تست دوره ای غربالگری سرطان مقعد را قطع کنند.
  • گارداسیل نقشی در پیشگیری از ابتلا به بیماری در افرادی که قبلا بدلیل فعالیت جنسی در معرض ویروس های موجود در واکسن قرار گرفته اند ندارد.
  • واکسن تاثیری در درمان زگیل تناسلی زنان و سرطان های دهانه رحم، واژن و دهانه خروجی واژن و نیز درمان ضایعات پیش بدخیمی شامل موارد زیر ندارد:
  • cervical intraepithelial neoplasia (CIN), vulvar intraepithelial neoplasia (VIN), vaginal intraepithelial neoplasia (VaIN), or anal intraepithelial neoplasia (AIN)
  • -لازم است بدانید که همه سرطان های مقعد، واژن و دهانه واژن توسط ویروس HPV ایجاد نمیشه و واکسن گارداسیل و گارداسیل ۹ فقط از ابتلای به سرطان مقعد، واژن و دهانه واژن ناشی از ویروس های HPV موجود در واکسن پیشگیری می کند.

واکسن گارداسیل

زمان های تزریق آمپول گارداسیل

گارداسیل به طور استاندارد در ۳ دوز جداگانه پایه، و ماه های ۲ و ۶ ماه تزریق می­شود. واکسیناسیون بیش­ترین تأثیر را بر افرادی که قبلاً در معرض HPV نبوده ­اند دارد و بنابراین، در ابتدا برای زنان جوان ۹ تا ۲۵ ساله که هنوز در معرض HPV قرار نگرفته­ اند، پیشنهاد شد. گمان بر این است که این واکسن تا ۹۹% در پیش­گیری از تشکیل زگیل­ های تناسلی در این گروه مؤثر است. هم­چنین، مدارک موجود نشان می­دهد که گارداسیل برای زنان تا سن ۴۵ سالگی نیز می­ تواند سودمند باشد، به شرط آن که تا آن سن دچار دست­ کم به یکی از گونه­ های HPV مورد هدف واکسن (یعنی تیپ های ۶، ۱۱، ۱۶ و ۱۸ ویروس HPV) مبتلا نشده باشند.

به نظر می­رسد که این به دلیل توانایی گارداسیل در کاهش میزان عود مجدد عفونت های راجعه HPV یا ماندگار باشد، که با افزایش خطر پیش­رفت بدخیمی همراه است. بنابراین ثابت شده است که گارداسیل در ایجاد دفاع در برابر ضایعات درجه ­ی پایین و بالای مربوط به HPV گونه­ های ۶، ۱۱، ۱۶ و ۱۸، همانند تسریع در کاهش شدید عوارض مرتبط با HPV و ابعاد بیماری، بسیار مؤثر است. آثار محافظتی گارداسیل تا ۵ سال پس از واکسیناسیون باقی می ماند و طی این مدت سطح ایمنی بدن نسب به بیماری کاهش نمی یابد.

دوز واکسن گارداسیل

برای سنین ۹ تا ۱۴ سال واکسن را می توان در ۲ یا ۳ دوز تزریق کرد. برای برنامه ۲ دوزه، دوز دوم ۶ تا ۱۲ ماه بعد از دوز اول تزریق می شود.اگر دوز دوم کمتر از ۵ ماه از دوز اول تزریق شود، دوز سوم بایستی حداقل ۴ ماه بعد از دوز دوم تزریق شود. برای برنامه ۳ دوزه، واکسن بایستی در ماه های صفر، ۲ و ۶ تزریق شود. برای سنین ۱۵ تا ۴۵ سال، گارداسیل در ۳ دوز در فواصل ماه های ۰، ۲ و ۶ تزریق می شود.

واکسن گارداسیل از کجا بخریم؟

برای خرید واکسن گارداسیل می توان به هلال احمر و یا برخی داروخانه ها مراجعه کرد.

عوارض جانبی واکسن گارداسیل

عوارض جانبی تجویز HPV4 خفیف و شامل بی­حالی، تورم در موضع تزریق، سردرد، تهوع و تب است.

اخیراً FDA استفاده ­ی درمانی از HPV4 را گسترش داده و شامل افراد ۹ تا ۲۵ ساله نموده است. نشان داده شده که واکسن گارداسیل در مردان و زنان دارای اثر یکسان در پیش­گیری از ابتلا به زگیل تناسلی و ایجاد واکنش درازمدت ایمنی است. هم­چنین، مشخص شده که واکسن در کاهش پیدایش زگیل­ های محرک سرطان­های مقعد که مانند CIN با عفونت HPV همراه هستند، مؤثر است. افزودن مردان به استفاده­ کنندگان از واکسن گارداسیل دارای این فایده­ ی جانبی نیز هست که پیدایش عفونت در زنان را با پیش­گیری از انتقال ویروس و هدف­ گیری مستقیم منبع آن، کاهش می­دهد. کاهش بار HPV از طریق حذف بالقوه ­ی مخزن لازم برای رشد و تکثیر ویروس، گام مهمی در حذف نهایی آن است.

به علاوه، گزارش ­های جمعیت­ محور مهمی از کاهش زگیل تناسلی در جوامع واقعی، به خاطر پوشش فراگیر واکسیناسیون HPV، از استرالیا رسیده است که نه تنها کاهش در تناوب زگیل تناسلی در زنان با سن مناسب برای واکسیناسیون را نشان می­دهد، بلکه ایجاد آثار محافظتی به وسیله ­ی ایمنی گروهی را در افراد دگرجنس ­گرا تأیید می­کند. با گذشت ۴ سال از آغاز برنامه­ ی واکسیناسیون، اخیراً ناپدید شدن زگیل­ های تناسلی در افراد زیر ۲۱ سال این جمعیت گزارش شده است.

عوارض جانبی واکسن گارداسیل ۹

  • در افرادی که به مخمر یا دوز قبلی واکسن، واکنش آلرژیک شدید نشان داده باشند نبایستی از این واکسن استفاده کنند.
  • از آنجایی که واکسن می تواند باعث غش بشود لذا افراد بایستی ۱۵ دقیقه بعد از تزریق تحت نظر باشند. گاه سنکوپ می تواند با علائمی شبیه تشنج همراه باشد که گذرا بوده و با برقراری مجدد گردش خون مغز برطرف می شود.
  • بی خطر بودن واکسن در زنان باردار ثابت نشده است.
  • شایعترین (بیش از ۱۰ درصد) واکنش موضعی یا سیستمیک واکسن شامل درد محل تزریق، تورم، قرمزی، و سردرد هست.
  • مدت ایمنی که گارداسیل ایجاد می کند مشخص نشده است.

واکسن زگیل تناسلی

سرواریکس (HPV2)

در پاییز ۲۰۰۹، FDA استفاده از واکسن همانندساز HPV دیگری (HPV2) را در زنان ۱۰ تا ۲۵ ساله تأیید کرد.

مشخص شده که زنان واکسینه شده پس از درمان زگیل تناسلی، بسیار کم­تر دچار بیماری­ های متعاقب و مرتبط با HPV شده­ اند. با وجودی که سرواریکس یک واکسن دوظرفیتی است که فقط روی گونه ­های پرخطر ۱۶ و ۱۸ HPV هدف­ گیری شده، از لحاظ دوزاژ و برنامه ­ی تجویز شبیه HPV4 است. این دو گونه­ ی سرطان­زا غالباً با سرطان دهانه­ ی رحم، CIN درجه III/II/I و آدنوکارسینوما in situ همراهند. سرواریکس بر ضد گونه­ هایی که معمولاً با زگیل­های تناسلی همراهند، ایجاد ایمنی نمی­کند.

علت ایجاد زگیل­ تناسلی عفونت زمینه­ ای HPV است که جزو شایع­ترین بیماری­های هست که از طریق جنسی منتقل می­گردد. فقط در آمریکا سالانه ۳ تا ۶ میلیون نفر به عفونت­ های دارای علائم دچار می­شوند که تقریباً برابر با ۱% جمعیت فعال جنسی است. با وجودی که تقریباً ۱۲۰ گونه ­ی متفاوت HPV وجود دارد، تقریباً ۹۰% آسیب­ های زگیلی توسط عفونت با ویروس­های نوع ۶ و ۱۱ ایجاد می­شوند. این­ها به دلیل پتانسیل بدخیمی محدود و پیش­رفت نادرشان به سمت بدخیمی، در گروه گونه­ های کم­ خطر در نظر گرفته می­شوند. در مقابل، زگیل­ های مرتبط با گونه­ های پرخطر ۱۶ و ۱۸ ممکن است به اشکال سرطان­زا تغییر شکل دهند. به علاوه، عفونت با این گونه­ ها با پیش­رفت انواعی از آسیب­ های سرطانی و پیش ­سرطانی پیوند دارد.

روش­های متفاوت درمانی وجود دارند، از درمان­های موضعی گرفته تا جراحی و مداخله و تغییر وضعیت ایمنی، و این­ ها می­توانند با توجه به هزینه و مدت درمان متفاوت باشند. تا امروز با توجه به اثرگذاری کلی و قدرت درمان زگیل تناسلی در کوتاه ­مدت و درازمدت، روش درمانی منحصر به فردی که برتر از روش­های دیگر باشد شناخته نشده است. انتخاب روش درمانی اغلب وابسته به نظر و تمایلات بیمار و همچنین ابعاد و گستردگی بیماری است. زگیل تناسلی و عفونت­های HPV، با شیوع بالا و فقدان درمان مناسب، هم­چنان یکی از نگرانی­ های مهم بهداشت عمومی هستند. این حقایق بر اهمیت واکسیناسیون روتین HPV با HPV4 یا HPV2 تأکید دارد، که با پیش­گیری از عفونت ویروسی و انتقال آن می­تواند نقش مهمی در کاهش بار بیماری داشته باشد.

واکسن گارداسیل برای مردان

مردان نمی توانند به سرطان دهانه رحم مبتلا شوند، اما واکسن HPV ممکن است از زگیل تناسلی، سرطان آلت تناسلی، سرطان مقعد و گسترش HPV به شرکای جنسی جلوگیری کند. گارداسیل ۹ برای مردان ۹ تا ۲۶ سال تایید شده است.


دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و متخصص زگیل تناسلی در تهران

منبع:

Current Update on the Treatment of Genital Warts

Valerie R Yanofsky, Rita V Linkner, David Pompei, Gary Goldenberg Disclosures

Expert Rev Dermatol. ۲۰۱۳;۸(۳):۳۲۱-۳۳۲.

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
2.9/5 - (70 امتیاز)
  • تصویر کاربر حسين شنبه ۱۴ آبان ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر وقت بخير.من حدود ٣ سال پيش از دستگاه لارجر باكس استفاده ميكردم بد اين كه چند وقتي استفاده كردم گذاشتم كنار گذشت 4 5 روز با دوست دختر ام رابطه جنسي برقرار كنم و وقتي كه ارضاع شدم يه پوستي با اب مني ازم خارج شد انگار از جايي كنده شده بوده و الان حدود 6 ماهه خود به خود تحريك جنسي كاذب ميشم در قسمت سر الت ام و اينم بهتون بگم من مبتلا به بيماري ام اس خفيفي هستم كه حدود ٢ ماه متوجه شدم ممنون ميشم كمك ام كنيد اگه صلاح دونستيد من حضوري هم خدمت شما برسم.و اين كه جديدا ميرم ادارر ميكنم سر الت ام دچار درد گرفتگي ميشه عنوان سوال ضربه زدن به الت بر اثر دستگاه لارجر باكس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۴ آبان ۱( 2 سال پیش)

      سلام

      منظورتان از تحریک جنسی کاذب چیه؟!

  • تصویر کاربر میلاد جمعه ۶ آبان ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر امیدوارم حالتون عالی باشه ممنون از پاسخگویی‌تون ، بنده 27 سال دارم و 3 ساله که مشکل ارکشن دارم به اینصورت که هنگام نعوذ بدنه آلت سفت میشه ولی فقط سر آلت به تدریج سریع از حالت نعوذ خارج میشه (منقبض میشه چروکیده میشه) ودراینحال رگ زیر آلت(مجرای پیشاب) هم سفت نیست  ، حتی سونو کالرداپلر با تزریق هم انجام دادم طوری شد که نزدیک 4 ساعت ارکشن از بین نمیرفت و.. برطرفش کردن که نوشته جریان دیاستولیک بتدریج ساپرس گردیده و حتی منفی میشود . با تزریق هم سر آلت منقبض شده بود ، هنگام نعوذ آب مذی با کمی زور زدن خارج میشه وگرنه پس از چند ساعت بعد از ادرار مایع ژلاتینی خارج میشه ، ممکنه نشت وریدی باشه ؟ یا علل دیگه ای داره و چه درمانی دارد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۶ آبان ۱( 2 سال پیش)

      سلام

      با توجه به نتیجه سونو گرافی به نظر میاد شما هیچ مشکلی ندارید و نشت وریدی هم ندارید وشاید با توجه به سن تان ریشه عصبی و روانی داشته باشد و سکس تراپ بهتر می تواند به درمان مشکل شما کمک کند.

  • تصویر کاربر هادی شنبه ۳۰ مهر ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر نزدیک به ۳هفته پیش روی آلات تناسلی یه تاول ابکی ایجاد شد بعداز ۲روز ترکید اون جرم داخلی پاشید رو آلات تناسلی به طور کامل کبود شد به پزشک متخصص پوست مراجعه کردم پماد زینک استاید وموپروسین تجویز کرد العان پوست کبور از بین رفت دلی آلات تناسلی ترمیم نمیشه بعد اون کبودی قسمت سمت راست چندتا تاول زده باید چکار کنم ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳۰ مهر ۱( 2 سال پیش)

      سلام در صورت صلاحدید عکس واضح بفرستید تا بتوانم کمک تان کنم.

  • تصویر کاربر یاسین جمعه ۲۹ مهر ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب اقای دکتر نزدیک یک هفتست کلاهک و زیر کلاهک قرمز و پوسته پوسته میشه و همراه با سوزش هست ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۹ مهر ۱( 2 سال پیش)

      سلام در صورت صلاحدید عکس واضح بفرستید تا بتوانم کمک تان کنم.

  • تصویر کاربر Mohammad پنجشنبه ۲۸ مهر ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 848 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    من نوجوانی 16ساله هستم که متاسفانه درگیری شدیدی با خود ارضایی دارم و احساس میکنم آلت تناسلی طبیعی ندارم ضمن اینکه به دلیل انجام و تکرار زیاد این عمل آلت من به سمت چپ مایل شده است. (تنها در یک پوزیشن که همان به سمت چپ میتوانم خود ارضایی کنم)میخواستم ببینم آیا آلت من طبیعی است یا خیر. همچنین پوست پایین کلاهک مازک شده بود اما من کاری نکردم و درد و سوزشش تز بین رفت
    1. تصویر کاربر Mohammad چهارشنبه ۲۷ مهر ۱( 2 سال پیش)
      اوکی
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۸ مهر ۱( 2 سال پیش)

      سلام در صورت صلاحدید عکس واضح بفرستید تا بتوانم کمک تان کنم.

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر شیرین چهارشنبه ۲۸ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 167 مشاهده پرسش
    دکتر من همیشه رو ناحیه سینم پر از خال کرم و گوشتی بوده ، حالا نمیدونم از قبل بوده یا جدیده، من یه تعداد خال کرم و کوچیک تو ناحیه کشاله ران و زیر نافد میبینم ، خواستم بدونم اینا زگیله؟ من چند ماه ازدواج کردم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۸ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      بعید می دونم

  • تصویر کاربر دریا چهارشنبه ۲۸ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 161 مشاهده پرسش
    من سوالم رو توی گوگل مطرح کردم.
    یه دونه متوسط روی لبه واژنم هست ک وسطش سفیده ک خیلی درد و سوزش داره میخواستم اینجا عکسش روهم برای تشخیص براتون ارسال کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۸ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر م.م سه شنبه ۲۷ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر خسته نباشید..اقای دکتر دختری باکره وومجرد و 34 سالمه من دوسال پیش زگیل تناسلی داشتم کرایو انجام دادم و الان دوز دوم واکسن را هم تزریق کردم و در حال حاضر مشکلی ندارم اقای دکتر یه خواستگار دارم منو میخواد و میخواد ک ازدواج کنیم و منم اونو میخوام ولی تمام ترسم از ازدواجه از اینکه اونم دچار اون بشه واقعا نمیدونم جواب مثبت بدم یا نه..این زگیل شده کابوس و روزو شبم توروخدا راهنماییم کنید ک چ کنم اقای دکتر من برا خودم نمیترسم میترسم اون مبتلا بشه و مشکل برامون پیش بیاد...از ازدواج کردن بخاطر همین میترسم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۷ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      ابتلای به این ویروس منعی برای ازدواج نیست چون بیماری خطرناک و نگران کننده ای نیست

  • تصویر کاربر محسن سه شنبه ۲۷ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 182 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید
    اگر کسی تو ازمایش مثبت باشه
    امکان داره بعد مدتی منفی بشه؟ من همسرم منفی خودم مثبت
    جواب من میشه اشتباه باشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۷ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      دکتر خسته نباشید  اگر کسی تو ازمایش مثبت باشه امکان داره بعد مدتی منفی بشه؟ .........................بله 
      جواب من میشه اشتباه باشه........................بله

  • تصویر کاربر ناشناس دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 183 مشاهده پرسش
    با سلام اینجانب پس. از مراجعه به شما و درمان با لیزر و ازبین بردن زگیل به تجویز شما یک دوره 6 ماهه مصرف پاور فیت و زینک را شروع کردم که 2 مله از آن هنوز باقی است
    چون در حال سفر به خارج برای مدت یکسال میباشم میخواستم ببینم ایا نیاز هست برای س یک دوره سه ماهه دیگر هم قرص تهیه کنم و با خود ببرم که مجموعا 9 ماه مصرف کرده باشم؟ یا مصرف همان دوره شش ماهه کافیست. لازم به ذکر است پس از. لیزر هسچگونه عود و بروز مجدد زیگیل نداشته ام
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی