واکسن زگیل تناسلی و گارداسیل برای مردان

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

آیا می توان از زگیل تناسلی پیشگیری کرد؟ در سال 2006، سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) استفاده از گارداسیل (واکسن زگیل تناسلی) نخستین واکسنی که به منظور پیش­گیری از عفونت و با هدف اختصاصی گونه­ های HPV ساخته شده بود، تأیید کرد. گارداسیل یک واکسن چهارظرفیتی همانندسازی شده است که با تشدید تشکیل پادتن­ های خنثی­ کننده­ ی اختصاصی این آنتی­ ژن­ها، در برابر عفونت با HPV نوع 6، 11، 16 و 18 از بدن محافظت می نماید. در مجموع، واکسن گارداسیل در برابر آن گونه هایی از ویروس که مسئول ایجاد 70% سرطان­های دهانه ­ی رحم، 80% سرطان های مقعد، 40% سرطان­ های ناحیه خارجی تناسلی زنان و 90% زگیل­ های تناسلی هستند، تولید ایمنی می­ نماید.

هم­چنین، نشان داده شده است که واکسن گارداسیل از رشد ضایعات دیسپلاستیک پیش بدخیمی دهانه ­ی رحم، مانند CIN درجه III/II/I، همانند زگیل­های تحریک ­کننده­ ی سرطان در مقعد، ناحیه خارجی تناسلی زنان، مهبل و آلت پیش­گیری می­کند. واکسن گارداسیل (GARDASIL) برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم (سرویکس – cervical)، واژن، دهانه ورودی واژن (vulvar) و در زنان و دختران 9 تا 45 سال و پیشگیری از سرطان مقعدی ناشی از HPV تیپ های 16 و 18، پیشگیری از ضایعات پیش بدخیمی و دیسپلاستیک ناشی از HPV تیپ های 6، 11، 16 و 18 و پیشگیری از ابتلا به زگیل تناسلی ناشی از HPV تیپ های 6 و 11 در افراد 9 تا 45 سال توصیه می شود.

واکسن گارداسیل 9 (GARDASIL 9)

واکسن گارداسیل 9، نسل جدیدتر آمپول گارداسیل میباشد و علاوه بر 4 تیپ ویروس موجود در واکسن قبلی 5 تیپ پرخطر دیگر را پوشش داده و محافظت می کند برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم (سرویکس – cervical)، واژن، دهانه ورودی واژن (vulvar) در زنان و دختران 9 تا 45  سال وسرطان مقعد ناشی از HPV تیپ های 16، 18، 31، 33، 45، 52 و 58، پیشگیری از ضایعات پیش بدخیمی و دیسپلاستیک ناشی از HPV تیپ های 6، 11، 16 و 18، 31، 33، 45، 52 و 58 و پیشگیری از ابتلا به زگیل تناسلی ناشی از HPV تیپ های 6 و 11 در افراد 9 تا 45 سال توصیه می شود.

  • این واکسن دختران و زنان را از انجام تست غربالگری سرطان دهانه رحم (پاپ اسمیر) در ادامه زندگی معاف نمی کند. در ضمن گیرنده های این واکسن در صورت صلاحدید پزشک نبایستی تست دوره ای غربالگری سرطان مقعد را قطع کنند.
  • گارداسیل نقشی در پیشگیری از ابتلا به بیماری در افرادی که قبلا بدلیل فعالیت جنسی در معرض ویروس های موجود در واکسن قرار گرفته اند ندارد.
  • واکسن تاثیری در درمان زگیل تناسلی زنان و سرطان های دهانه رحم، واژن و دهانه خروجی واژن و نیز درمان ضایعات پیش بدخیمی شامل موارد زیر ندارد:
  • cervical intraepithelial neoplasia (CIN), vulvar intraepithelial neoplasia (VIN), vaginal intraepithelial neoplasia (VaIN), or anal intraepithelial neoplasia (AIN)
  • -لازم است بدانید که همه سرطان های مقعد، واژن و دهانه واژن توسط ویروس HPV ایجاد نمیشه و واکسن گارداسیل و گارداسیل 9 فقط از ابتلای به سرطان مقعد، واژن و دهانه واژن ناشی از ویروس های HPV موجود در واکسن پیشگیری می کند.

واکسن گارداسیل

زمان های تزریق آمپول گارداسیل

گارداسیل به طور استاندارد در 3 دوز جداگانه پایه، و ماه های 2 و 6 ماه تزریق می­شود. واکسیناسیون بیش­ترین تأثیر را بر افرادی که قبلاً در معرض HPV نبوده ­اند دارد و بنابراین، در ابتدا برای زنان جوان 9 تا 25 ساله که هنوز در معرض HPV قرار نگرفته­ اند، پیشنهاد شد. گمان بر این است که این واکسن تا 99% در پیش­گیری از تشکیل زگیل­ های تناسلی در این گروه مؤثر است. هم­چنین، مدارک موجود نشان می­دهد که گارداسیل برای زنان تا سن 45 سالگی نیز می­ تواند سودمند باشد، به شرط آن که تا آن سن دچار دست­ کم به یکی از گونه­ های HPV مورد هدف واکسن (یعنی تیپ های 6، 11، 16 و 18 ویروس HPV) مبتلا نشده باشند.

به نظر می­رسد که این به دلیل توانایی گارداسیل در کاهش میزان عود مجدد عفونت های راجعه HPV یا ماندگار باشد، که با افزایش خطر پیش­رفت بدخیمی همراه است. بنابراین ثابت شده است که گارداسیل در ایجاد دفاع در برابر ضایعات درجه ­ی پایین و بالای مربوط به HPV گونه­ های 6، 11، 16 و 18، همانند تسریع در کاهش شدید عوارض مرتبط با HPV و ابعاد بیماری، بسیار مؤثر است. آثار محافظتی گارداسیل تا 5 سال پس از واکسیناسیون باقی می ماند و طی این مدت سطح ایمنی بدن نسب به بیماری کاهش نمی یابد.

دوز واکسن گارداسیل

برای سنین 9 تا 14 سال واکسن را می توان در 2 یا 3 دوز تزریق کرد. برای برنامه 2 دوزه، دوز دوم 6 تا 12 ماه بعد از دوز اول تزریق می شود.اگر دوز دوم کمتر از 5 ماه از دوز اول تزریق شود، دوز سوم بایستی حداقل 4 ماه بعد از دوز دوم تزریق شود. برای برنامه 3 دوزه، واکسن بایستی در ماه های صفر، 2 و 6 تزریق شود. برای سنین 15 تا 45 سال، گارداسیل در 3 دوز در فواصل ماه های 0، 2 و 6 تزریق می شود.

واکسن گارداسیل از کجا بخریم؟

برای خرید واکسن گارداسیل می توان به هلال احمر و یا برخی داروخانه ها مراجعه کرد.

عوارض جانبی واکسن گارداسیل

عوارض جانبی تجویز HPV4 خفیف و شامل بی­حالی، تورم در موضع تزریق، سردرد، تهوع و تب است.

اخیراً FDA استفاده ­ی درمانی از HPV4 را گسترش داده و شامل افراد 9 تا 25 ساله نموده است. نشان داده شده که واکسن گارداسیل در مردان و زنان دارای اثر یکسان در پیش­گیری از ابتلا به زگیل تناسلی و ایجاد واکنش درازمدت ایمنی است. هم­چنین، مشخص شده که واکسن در کاهش پیدایش زگیل­ های محرک سرطان­های مقعد که مانند CIN با عفونت HPV همراه هستند، مؤثر است. افزودن مردان به استفاده­ کنندگان از واکسن گارداسیل دارای این فایده­ ی جانبی نیز هست که پیدایش عفونت در زنان را با پیش­گیری از انتقال ویروس و هدف­ گیری مستقیم منبع آن، کاهش می­دهد. کاهش بار HPV از طریق حذف بالقوه ­ی مخزن لازم برای رشد و تکثیر ویروس، گام مهمی در حذف نهایی آن است.

به علاوه، گزارش ­های جمعیت­ محور مهمی از کاهش زگیل تناسلی در جوامع واقعی، به خاطر پوشش فراگیر واکسیناسیون HPV، از استرالیا رسیده است که نه تنها کاهش در تناوب زگیل تناسلی در زنان با سن مناسب برای واکسیناسیون را نشان می­دهد، بلکه ایجاد آثار محافظتی به وسیله ­ی ایمنی گروهی را در افراد دگرجنس ­گرا تأیید می­کند. با گذشت 4 سال از آغاز برنامه­ ی واکسیناسیون، اخیراً ناپدید شدن زگیل­ های تناسلی در افراد زیر 21 سال این جمعیت گزارش شده است.

عوارض جانبی واکسن گارداسیل 9

  • در افرادی که به مخمر یا دوز قبلی واکسن، واکنش آلرژیک شدید نشان داده باشند نبایستی از این واکسن استفاده کنند.
  • از آنجایی که واکسن می تواند باعث غش بشود لذا افراد بایستی 15 دقیقه بعد از تزریق تحت نظر باشند. گاه سنکوپ می تواند با علائمی شبیه تشنج همراه باشد که گذرا بوده و با برقراری مجدد گردش خون مغز برطرف می شود.
  • بی خطر بودن واکسن در زنان باردار ثابت نشده است.
  • شایعترین (بیش از 10 درصد) واکنش موضعی یا سیستمیک واکسن شامل درد محل تزریق، تورم، قرمزی، و سردرد هست.
  • مدت ایمنی که گارداسیل ایجاد می کند مشخص نشده است.

واکسن زگیل تناسلی

سرواریکس (HPV2)

در پاییز 2009، FDA استفاده از واکسن همانندساز HPV دیگری (HPV2) را در زنان 10 تا 25 ساله تأیید کرد.

مشخص شده که زنان واکسینه شده پس از درمان زگیل تناسلی، بسیار کم­تر دچار بیماری­ های متعاقب و مرتبط با HPV شده­ اند. با وجودی که سرواریکس یک واکسن دوظرفیتی است که فقط روی گونه ­های پرخطر 16 و 18 HPV هدف­ گیری شده، از لحاظ دوزاژ و برنامه ­ی تجویز شبیه HPV4 است. این دو گونه­ ی سرطان­زا غالباً با سرطان دهانه­ ی رحم، CIN درجه III/II/I و آدنوکارسینوما in situ همراهند. سرواریکس بر ضد گونه­ هایی که معمولاً با زگیل­های تناسلی همراهند، ایجاد ایمنی نمی­کند.

علت ایجاد زگیل­ تناسلی عفونت زمینه­ ای HPV است که جزو شایع­ترین بیماری­های هست که از طریق جنسی منتقل می­گردد. فقط در آمریکا سالانه 3 تا 6 میلیون نفر به عفونت­ های دارای علائم دچار می­شوند که تقریباً برابر با 1% جمعیت فعال جنسی است. با وجودی که تقریباً 120 گونه ­ی متفاوت HPV وجود دارد، تقریباً 90% آسیب­ های زگیلی توسط عفونت با ویروس­های نوع 6 و 11 ایجاد می­شوند. این­ها به دلیل پتانسیل بدخیمی محدود و پیش­رفت نادرشان به سمت بدخیمی، در گروه گونه­ های کم­ خطر در نظر گرفته می­شوند. در مقابل، زگیل­ های مرتبط با گونه­ های پرخطر 16 و 18 ممکن است به اشکال سرطان­زا تغییر شکل دهند. به علاوه، عفونت با این گونه­ ها با پیش­رفت انواعی از آسیب­ های سرطانی و پیش ­سرطانی پیوند دارد.

روش­های متفاوت درمانی وجود دارند، از درمان­های موضعی گرفته تا جراحی و مداخله و تغییر وضعیت ایمنی، و این­ ها می­توانند با توجه به هزینه و مدت درمان متفاوت باشند. تا امروز با توجه به اثرگذاری کلی و قدرت درمان زگیل تناسلی در کوتاه ­مدت و درازمدت، روش درمانی منحصر به فردی که برتر از روش­های دیگر باشد شناخته نشده است. انتخاب روش درمانی اغلب وابسته به نظر و تمایلات بیمار و همچنین ابعاد و گستردگی بیماری است. زگیل تناسلی و عفونت­های HPV، با شیوع بالا و فقدان درمان مناسب، هم­چنان یکی از نگرانی­ های مهم بهداشت عمومی هستند. این حقایق بر اهمیت واکسیناسیون روتین HPV با HPV4 یا HPV2 تأکید دارد، که با پیش­گیری از عفونت ویروسی و انتقال آن می­تواند نقش مهمی در کاهش بار بیماری داشته باشد.

واکسن گارداسیل برای مردان

مردان نمی توانند به سرطان دهانه رحم مبتلا شوند، اما واکسن HPV ممکن است از زگیل تناسلی، سرطان آلت تناسلی، سرطان مقعد و گسترش HPV به شرکای جنسی جلوگیری کند. گارداسیل 9 برای مردان 9 تا 26 سال تایید شده است.


دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و متخصص زگیل تناسلی در تهران

منبع:

Current Update on the Treatment of Genital Warts

Valerie R Yanofsky, Rita V Linkner, David Pompei, Gary Goldenberg Disclosures

Expert Rev Dermatol. 2013;8(3):321-332.

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
2.9/5 - (70 امتیاز)
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 659 مشاهده پرسش
    با سلام.خسته نباشید.پسری هستم18 ساله.حدودا مدت زیادی است (چندین ماه) که در خواب جنب نمیشوم و به همین دلیل فشار بهم میاد و مجبورم از طریق خود ارضایی تخلیه بشم.تا الان هم هیچگونه رابطه جنسی نداشته ام.و بخاطر کم رویی و ... نتوانستم این موضوع را با کسی و حتی هیچ دکتری در میان بگذارم.خیلی نگرانم.میترسم این که جنب نمیشم یک بیماری باشد و خبر نداشته باشم. خواهش میکنم راهنمایی ام کنید.ممنون.منتظر پاسختون هستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      افرادي كه فعاليت جنسي دارند چه به روش خودارضايي و چه به روش ارتباط با جنس مخالف معمولا در خواب جنب نمي شوند و اين امر غير طبيعي نيست.
  • تصویر کاربر نوید دوشنبه ۲۳ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1328 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    خسته نباشید
    من 28 سال سن دارم و مجرد هستم و اهل خودارضایی هم نیستم و در طول این مدت فقط دفعات انگشت شماری در زمان بیداری ارضای جنسی شده ام که از آخرین دفعه حدود دو سال میگذره
    الان نزدیک دو هفته است که تقریبا هفته ای 5 مرتبه من شبها محتلم می شم میخواستم بدونم که این امر طبیعی است یا خیر
    در صورت غیرطبیعی بودن چه راهکاری را پیشنهاد می نمایید؟
    از لطف شما صمیمانه سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۳ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      اين امر غير طبيعي نيست. خوردن موال با طبع گرم و روي شكم خوابيدن و گرماي زياد و افكار جنسي تحريك اميز از عوامل افزايش احتلام شبانه هستند.
  • تصویر کاربر احسان سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    سلام جناب اقای دکتر. وقت بخیر چند وقته به دلیل التهاب پروستات و ریزش مو قرص فیناستراید 1و پروستاتان استفاده میکنمو از هنگام استفاده ی این داروها به علاوه ی قرص اعصا ب فلووکسامین اصلا نعوذ ندارم.سوالی از خدمتتون داشتم.
    ایا فیناستراید در حجم منی و نعوذ تاثیر دارد؟
    پروستاتان چطور؟
    فلووکسامین چطور؟
    پیشنهاد شما پیست
    اقای دکتر یه سوال دیگه هم ئاشتم اگر کسی مشکل هورمونی نداشته باشد ولی در ازمایش اسپرم حجم منی در چندین ازمایش کمتر از سطح عادی یعنی 1.5 باشد په دارویی راپیشنهاد میکنید که موثرباشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      ایا فیناستراید در حجم منی و نعوذ تاثیر دارد؟.........................خیر
      پروستاتان چطور؟.........................امکانش هست
      فلووکسامین چطور؟....................امکانش هست
      پیشنهاد شما چیست؟...........................قطع دو داروی فوق در صورت امکان
      اقای دکتر یه سوال دیگه هم داشتم اگر کسی مشکل هورمونی نداشته باشد ولی در ازمایش اسپرم حجم منی در چندین ازمایش کمتر از سطح عادی یعنی 1.5 باشد په دارویی راپیشنهاد میکنید که موثرباشد؟...............................wellman
  • تصویر کاربر فردین سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من خانمم که گوشه لبش تبخال داشت البته چند روز ازش میگذشته با دهان آلتمو تحریک کرد خواستم بدونم امکان انتقال بصورت تبخال تناسلی هست باید چیکارش کنم مرسی ممنون از راهنماییتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      بله امکان انتقال هست. الان کاریش نمی توان کرد بایستی صبر کنید ببینید انتقال یافته یا خیر
  • تصویر کاربر نیما سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    حدود 7_8 سالی بود خود ارضایی میکردم حدود یک سال و نیم پیش یه شب رفتم تو اینترنت یه سری مطب در مورد خود ارضایی و میل جنسی خوندم که باعث ترسم شد این فکر افتاد تو سرم که میل جنسی ندارم اونشب اصلا نتونستم بخوابم فردا صبح رفتم پیش دکتر عمومی یه آزمایش نوشت انجام دادم همه چی نرمال بود گهگهاهی ی درد خفیفی تو بیضه سمت راستم داشتم بخاطر همین پیش یه متخصص ارولوژی رفتم معاینه کرد گفت واریکوسل دارم سونوگرافی نوشت انجام ک مشخص شد بیضه سمت راستم واریکوسل داره گفت باید عمل کنم در مورد میل جنسی هم بهشون گفتم دوتا قرص نوشت استفاده کردم تاثیر چندانی نداشت بعدش گفتم بیخیال شم شاید تلقین هست خودش خوب شه اما فایده نداشت حدود یه ماه پیش رفتم شیراز پیش یه متخصص گفتم احساس میکنم میل جنسی و نعوذ ندارم ی آزمایش نوشت انجام دادم بردم پیش دکتر نگاه کرد یه آمپول تستوسترون و یه بسته کپسول سینورکس نوشت گرفتم مصرف کردم اما اثری نداشت

    الان میل جنسی و نعوذ حتی نعوذ صبحگاهی ندارم این فکر که ی مشکلی دارم داره دیوونه م می‌کنه با روانشناس هم صحبت کردم که حرفای اونم کمکی نکرد
    آقای دکتر تو رو به قرآن قسم میدم راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      با توضیحاتی که دادید و آزمایشات پیش رو به نظر من شما مشکلجسمی ندارید و بتدریج و بدون دارو بتدریج برطرف می شود کافیست که نسبت به این موضوع بی توجه باشید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ع.ش-1 یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 538 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.
    اینکه تو پاسخ گفتید نمونه dna بافتی دقیق تره یعنی اینکه دکتر من نبایست ژنوتایپینگ این ویروس و ازنمونه dna خون بررسی میکرد و کلا بی فایده بوده این ازمایش و ممنکه جواب نمونه بافت و خون متفاوت باشه؟جواب نمونه خون منفی بوده.مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      تا آنجایی که من اطلاع دارم در خون آنتی بادی ضد ویروس را اندازه گیری می کنند نه خود ویروس را. در واقع ویروس در خون وجود نیست.
  • تصویر کاربر مهران جمعه ۲۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 503 مشاهده پرسش
    اول باید از جواب شما تشکر کنم و مرسی..
    جناب دکتر من ی مدت کوتاهی خارج از کشور هستم و میخاستم اینجا برم دکتر..ولی میترسم تمرکز کاری خودم و زمان رو از دست بدم ولی از طرفی به پزشک های ایرانی و از جمله دانش شما کاملا اعتماد دارم و فقط بحث دارو و احیانا واکسن برای بنده مهم است..اگه شما تایید میفرمایید که اینجا داوریی هست که در ایران نیست شاید بتونم تهیه کنم...پر حرفی بنده رو ببخشید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      خیر دارویی نیست که در ایران نباشد و باعث از بین رفتن و ریشه کنی ویروس شود
  • تصویر کاربر شهرزاد سه شنبه ۲۰ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 537 مشاهده پرسش
    سلام
    من (زن) شش ماه پیش متوجه وجود دانه های ریزی اطراف مقعدم شدم و در ابتدا این دانه ها 4 یا 5 عدد بود یک ماه پیش به دکتر مراجعه کردم و متوجه شدم زگیل تناسلی است. درمان با داروی اسیدی جواب نداد و حتی بیشتر و وسیع تر هم شد (حدودا 20 تا شده). دیروز فریز انجام دادم و درد شدیدی در ناحیه زگیل ها احساس می کنم اما باز هم امیدی به بهبودی ازین راه ندارم چون ظاهر زگیل ها نشانی از بهبودی ندارند فقط تیره تر شده اند و ظاهر مشمئز کننده ای پیدا کرده اند. الان به شدت افسرده شدم. دکتر به من گفت برای فریز کردن باید چند جلسه مراجعه کنم و معلوم نیست درمانم تا کی ادامه دارد. آقای دکتر اگر فریز کردن بی فایده است با توجه به دردآور بودنش، بهتر نیست ادامه ندهم و درمان با لیزر را انجام دهم؟ آیا لیزر هم مثل فریز کردن درد دارد؟
    سوال دومم این است که در اطراف واژن تا به امروز زگیلی ندیدم. آیا می توانم امیدوار باشم که داخل رحم هم زگیلی وجود نداشته باشد؟
    (دو سال پیش در رحم من یک پولیپ کوچک وجود داشت که باعث ایجاد خونریزی های نامنظم قاعدگی می شد و با دارو درمان شده و کاملا بهبود یافته.)
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۰ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      بهتره لیزر کنید چون با لیزر تمام زگیل های موجود در یک جلسه بطور کامل از بین میرود. من خودم از بیحسی استفاده می کنم. میشه امیددوار بود ولی بهتره پاپ اسمیر انجام دهید
  • تصویر کاربر شقايق چهارشنبه ۱۴ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 532 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشيد دكترواقع عذر خواهم از اينكه خيلي مزاحمتون ميشم ولي يه سوالي تو ذهنم پيش اومد كفتم بپرسم اونم اينه كه خودم تو خونه ميتونم اين پوماد الدرا ٥/. رو استفاده كنم يا بايد تومطب توسط پزشك مصرف بشه اگر ميتونم به چه شكل و برنامه اي بايد مصرف كنم و ديكه اينكه خودم ميتونم براي اطمينان از تشخيص پزشك از اسيد استيك استفاده كنم ؟ و سوال سوم اين كه ايا داروي خوراكي هست كه روند بهبود اين عارضه رو تسريع ببخشه ، ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۴ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      کرم آلدرا یک شب در میان به مدت 4 ساعت توسط خود فرد روی ضایعات زده می شود. و بعد شسته می شود. جواب بقیه سوالات منفی است
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 599 مشاهده پرسش
    ضمن تشکر از پاسخ به سوال قبلی ، اگر احتمال آلودگی از طریق لباس زیر و ... وجود دارد چرا در هیچ یک از مقالات جزو موارد پیشگیری نوشته نشده و تاکید میشود فقط از طریق تماس جنسی منتقل میشود؟ به عبارت دیگر اگر از طریق لباس زیر آلوده احتمال اننتقال وجود دارد پس وجود زگیل همیشه نشانه رابطه جنسی مشکوک نیست؟برای ویروس کشی لباس های زیرچکارکنیم وشستشوی مشترک درماشین لباسشوئی خطرناک نیست؟ درسایت آزمایشگاه رازی نوشته ویروس پس از یکی دو سال ممکن است از بین برود.آیا صحیح است؟ احتمال عود زگیل ها پس از برداشتن در چه صورتی بیشتر است؟خواهش میکنم برای رفع نگرانی خانم بنده کمی بیشترکمک بفرمائید باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      انتقال از طریق لباس زیر صورت نمی گیرد من هم جایی این مطلب را ندیدم ولی احتیاط شرط عقل هست. احتمال از بین رفتن ویروس بعد از دوسال می باشد.هر چیزی که سیستم ایمنی را ضعیف کند مثل بعضی از بیماری ها یا داروها یا حتی سیگار کشیدن
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط