واکسن زگیل تناسلی و گارداسیل برای مردان

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

آیا می توان از زگیل تناسلی پیشگیری کرد؟ در سال 2006، سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) استفاده از گارداسیل (واکسن زگیل تناسلی) نخستین واکسنی که به منظور پیش­گیری از عفونت و با هدف اختصاصی گونه­ های HPV ساخته شده بود، تأیید کرد. گارداسیل یک واکسن چهارظرفیتی همانندسازی شده است که با تشدید تشکیل پادتن­ های خنثی­ کننده­ ی اختصاصی این آنتی­ ژن­ها، در برابر عفونت با HPV نوع 6، 11، 16 و 18 از بدن محافظت می نماید. در مجموع، واکسن گارداسیل در برابر آن گونه هایی از ویروس که مسئول ایجاد 70% سرطان­های دهانه ­ی رحم، 80% سرطان های مقعد، 40% سرطان­ های ناحیه خارجی تناسلی زنان و 90% زگیل­ های تناسلی هستند، تولید ایمنی می­ نماید.

هم­چنین، نشان داده شده است که واکسن گارداسیل از رشد ضایعات دیسپلاستیک پیش بدخیمی دهانه ­ی رحم، مانند CIN درجه III/II/I، همانند زگیل­های تحریک ­کننده­ ی سرطان در مقعد، ناحیه خارجی تناسلی زنان، مهبل و آلت پیش­گیری می­کند. واکسن گارداسیل (GARDASIL) برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم (سرویکس – cervical)، واژن، دهانه ورودی واژن (vulvar) و در زنان و دختران 9 تا 45 سال و پیشگیری از سرطان مقعدی ناشی از HPV تیپ های 16 و 18، پیشگیری از ضایعات پیش بدخیمی و دیسپلاستیک ناشی از HPV تیپ های 6، 11، 16 و 18 و پیشگیری از ابتلا به زگیل تناسلی ناشی از HPV تیپ های 6 و 11 در افراد 9 تا 45 سال توصیه می شود.

واکسن گارداسیل 9 (GARDASIL 9)

واکسن گارداسیل 9، نسل جدیدتر آمپول گارداسیل میباشد و علاوه بر 4 تیپ ویروس موجود در واکسن قبلی 5 تیپ پرخطر دیگر را پوشش داده و محافظت می کند برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم (سرویکس – cervical)، واژن، دهانه ورودی واژن (vulvar) در زنان و دختران 9 تا 45  سال وسرطان مقعد ناشی از HPV تیپ های 16، 18، 31، 33، 45، 52 و 58، پیشگیری از ضایعات پیش بدخیمی و دیسپلاستیک ناشی از HPV تیپ های 6، 11، 16 و 18، 31، 33، 45، 52 و 58 و پیشگیری از ابتلا به زگیل تناسلی ناشی از HPV تیپ های 6 و 11 در افراد 9 تا 45 سال توصیه می شود.

  • این واکسن دختران و زنان را از انجام تست غربالگری سرطان دهانه رحم (پاپ اسمیر) در ادامه زندگی معاف نمی کند. در ضمن گیرنده های این واکسن در صورت صلاحدید پزشک نبایستی تست دوره ای غربالگری سرطان مقعد را قطع کنند.
  • گارداسیل نقشی در پیشگیری از ابتلا به بیماری در افرادی که قبلا بدلیل فعالیت جنسی در معرض ویروس های موجود در واکسن قرار گرفته اند ندارد.
  • واکسن تاثیری در درمان زگیل تناسلی زنان و سرطان های دهانه رحم، واژن و دهانه خروجی واژن و نیز درمان ضایعات پیش بدخیمی شامل موارد زیر ندارد:
  • cervical intraepithelial neoplasia (CIN), vulvar intraepithelial neoplasia (VIN), vaginal intraepithelial neoplasia (VaIN), or anal intraepithelial neoplasia (AIN)
  • -لازم است بدانید که همه سرطان های مقعد، واژن و دهانه واژن توسط ویروس HPV ایجاد نمیشه و واکسن گارداسیل و گارداسیل 9 فقط از ابتلای به سرطان مقعد، واژن و دهانه واژن ناشی از ویروس های HPV موجود در واکسن پیشگیری می کند.

واکسن گارداسیل

زمان های تزریق آمپول گارداسیل

گارداسیل به طور استاندارد در 3 دوز جداگانه پایه، و ماه های 2 و 6 ماه تزریق می­شود. واکسیناسیون بیش­ترین تأثیر را بر افرادی که قبلاً در معرض HPV نبوده ­اند دارد و بنابراین، در ابتدا برای زنان جوان 9 تا 25 ساله که هنوز در معرض HPV قرار نگرفته­ اند، پیشنهاد شد. گمان بر این است که این واکسن تا 99% در پیش­گیری از تشکیل زگیل­ های تناسلی در این گروه مؤثر است. هم­چنین، مدارک موجود نشان می­دهد که گارداسیل برای زنان تا سن 45 سالگی نیز می­ تواند سودمند باشد، به شرط آن که تا آن سن دچار دست­ کم به یکی از گونه­ های HPV مورد هدف واکسن (یعنی تیپ های 6، 11، 16 و 18 ویروس HPV) مبتلا نشده باشند.

به نظر می­رسد که این به دلیل توانایی گارداسیل در کاهش میزان عود مجدد عفونت های راجعه HPV یا ماندگار باشد، که با افزایش خطر پیش­رفت بدخیمی همراه است. بنابراین ثابت شده است که گارداسیل در ایجاد دفاع در برابر ضایعات درجه ­ی پایین و بالای مربوط به HPV گونه­ های 6، 11، 16 و 18، همانند تسریع در کاهش شدید عوارض مرتبط با HPV و ابعاد بیماری، بسیار مؤثر است. آثار محافظتی گارداسیل تا 5 سال پس از واکسیناسیون باقی می ماند و طی این مدت سطح ایمنی بدن نسب به بیماری کاهش نمی یابد.

دوز واکسن گارداسیل

برای سنین 9 تا 14 سال واکسن را می توان در 2 یا 3 دوز تزریق کرد. برای برنامه 2 دوزه، دوز دوم 6 تا 12 ماه بعد از دوز اول تزریق می شود.اگر دوز دوم کمتر از 5 ماه از دوز اول تزریق شود، دوز سوم بایستی حداقل 4 ماه بعد از دوز دوم تزریق شود. برای برنامه 3 دوزه، واکسن بایستی در ماه های صفر، 2 و 6 تزریق شود. برای سنین 15 تا 45 سال، گارداسیل در 3 دوز در فواصل ماه های 0، 2 و 6 تزریق می شود.

واکسن گارداسیل از کجا بخریم؟

برای خرید واکسن گارداسیل می توان به هلال احمر و یا برخی داروخانه ها مراجعه کرد.

عوارض جانبی واکسن گارداسیل

عوارض جانبی تجویز HPV4 خفیف و شامل بی­حالی، تورم در موضع تزریق، سردرد، تهوع و تب است.

اخیراً FDA استفاده ­ی درمانی از HPV4 را گسترش داده و شامل افراد 9 تا 25 ساله نموده است. نشان داده شده که واکسن گارداسیل در مردان و زنان دارای اثر یکسان در پیش­گیری از ابتلا به زگیل تناسلی و ایجاد واکنش درازمدت ایمنی است. هم­چنین، مشخص شده که واکسن در کاهش پیدایش زگیل­ های محرک سرطان­های مقعد که مانند CIN با عفونت HPV همراه هستند، مؤثر است. افزودن مردان به استفاده­ کنندگان از واکسن گارداسیل دارای این فایده­ ی جانبی نیز هست که پیدایش عفونت در زنان را با پیش­گیری از انتقال ویروس و هدف­ گیری مستقیم منبع آن، کاهش می­دهد. کاهش بار HPV از طریق حذف بالقوه ­ی مخزن لازم برای رشد و تکثیر ویروس، گام مهمی در حذف نهایی آن است.

به علاوه، گزارش ­های جمعیت­ محور مهمی از کاهش زگیل تناسلی در جوامع واقعی، به خاطر پوشش فراگیر واکسیناسیون HPV، از استرالیا رسیده است که نه تنها کاهش در تناوب زگیل تناسلی در زنان با سن مناسب برای واکسیناسیون را نشان می­دهد، بلکه ایجاد آثار محافظتی به وسیله ­ی ایمنی گروهی را در افراد دگرجنس ­گرا تأیید می­کند. با گذشت 4 سال از آغاز برنامه­ ی واکسیناسیون، اخیراً ناپدید شدن زگیل­ های تناسلی در افراد زیر 21 سال این جمعیت گزارش شده است.

عوارض جانبی واکسن گارداسیل 9

  • در افرادی که به مخمر یا دوز قبلی واکسن، واکنش آلرژیک شدید نشان داده باشند نبایستی از این واکسن استفاده کنند.
  • از آنجایی که واکسن می تواند باعث غش بشود لذا افراد بایستی 15 دقیقه بعد از تزریق تحت نظر باشند. گاه سنکوپ می تواند با علائمی شبیه تشنج همراه باشد که گذرا بوده و با برقراری مجدد گردش خون مغز برطرف می شود.
  • بی خطر بودن واکسن در زنان باردار ثابت نشده است.
  • شایعترین (بیش از 10 درصد) واکنش موضعی یا سیستمیک واکسن شامل درد محل تزریق، تورم، قرمزی، و سردرد هست.
  • مدت ایمنی که گارداسیل ایجاد می کند مشخص نشده است.

واکسن زگیل تناسلی

سرواریکس (HPV2)

در پاییز 2009، FDA استفاده از واکسن همانندساز HPV دیگری (HPV2) را در زنان 10 تا 25 ساله تأیید کرد.

مشخص شده که زنان واکسینه شده پس از درمان زگیل تناسلی، بسیار کم­تر دچار بیماری­ های متعاقب و مرتبط با HPV شده­ اند. با وجودی که سرواریکس یک واکسن دوظرفیتی است که فقط روی گونه ­های پرخطر 16 و 18 HPV هدف­ گیری شده، از لحاظ دوزاژ و برنامه ­ی تجویز شبیه HPV4 است. این دو گونه­ ی سرطان­زا غالباً با سرطان دهانه­ ی رحم، CIN درجه III/II/I و آدنوکارسینوما in situ همراهند. سرواریکس بر ضد گونه­ هایی که معمولاً با زگیل­های تناسلی همراهند، ایجاد ایمنی نمی­کند.

علت ایجاد زگیل­ تناسلی عفونت زمینه­ ای HPV است که جزو شایع­ترین بیماری­های هست که از طریق جنسی منتقل می­گردد. فقط در آمریکا سالانه 3 تا 6 میلیون نفر به عفونت­ های دارای علائم دچار می­شوند که تقریباً برابر با 1% جمعیت فعال جنسی است. با وجودی که تقریباً 120 گونه ­ی متفاوت HPV وجود دارد، تقریباً 90% آسیب­ های زگیلی توسط عفونت با ویروس­های نوع 6 و 11 ایجاد می­شوند. این­ها به دلیل پتانسیل بدخیمی محدود و پیش­رفت نادرشان به سمت بدخیمی، در گروه گونه­ های کم­ خطر در نظر گرفته می­شوند. در مقابل، زگیل­ های مرتبط با گونه­ های پرخطر 16 و 18 ممکن است به اشکال سرطان­زا تغییر شکل دهند. به علاوه، عفونت با این گونه­ ها با پیش­رفت انواعی از آسیب­ های سرطانی و پیش ­سرطانی پیوند دارد.

روش­های متفاوت درمانی وجود دارند، از درمان­های موضعی گرفته تا جراحی و مداخله و تغییر وضعیت ایمنی، و این­ ها می­توانند با توجه به هزینه و مدت درمان متفاوت باشند. تا امروز با توجه به اثرگذاری کلی و قدرت درمان زگیل تناسلی در کوتاه ­مدت و درازمدت، روش درمانی منحصر به فردی که برتر از روش­های دیگر باشد شناخته نشده است. انتخاب روش درمانی اغلب وابسته به نظر و تمایلات بیمار و همچنین ابعاد و گستردگی بیماری است. زگیل تناسلی و عفونت­های HPV، با شیوع بالا و فقدان درمان مناسب، هم­چنان یکی از نگرانی­ های مهم بهداشت عمومی هستند. این حقایق بر اهمیت واکسیناسیون روتین HPV با HPV4 یا HPV2 تأکید دارد، که با پیش­گیری از عفونت ویروسی و انتقال آن می­تواند نقش مهمی در کاهش بار بیماری داشته باشد.

واکسن گارداسیل برای مردان

مردان نمی توانند به سرطان دهانه رحم مبتلا شوند، اما واکسن HPV ممکن است از زگیل تناسلی، سرطان آلت تناسلی، سرطان مقعد و گسترش HPV به شرکای جنسی جلوگیری کند. گارداسیل 9 برای مردان 9 تا 26 سال تایید شده است.


دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و متخصص زگیل تناسلی در تهران

منبع:

Current Update on the Treatment of Genital Warts

Valerie R Yanofsky, Rita V Linkner, David Pompei, Gary Goldenberg Disclosures

Expert Rev Dermatol. 2013;8(3):321-332.

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
2.9/5 - (70 امتیاز)
  • تصویر کاربر Khatere سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    Salam mikhastam bedunam aya vaseye darman zigil dastgaye leiser baham tafavoti daran? Chon man shahrestanam va mikham bedunam aya agar tasiri dar ode zigil daran biam tehran
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      من لیزر دی اکسید کربن استفاده می کنم (لیزر CO2) و اطلاعی از دستگاه دیگر مراکز و شهرستان ها ندارم ولی برخی کوتر می کنند به اسم لیزر
  • تصویر کاربر ساراحسني چهارشنبه ۱۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    اگر آقایی ضایع پوستی بر روی آلت تناسلی خود نداشته باشد میتوان قطعی گفت که او زگیل تناسلی ندارد؟
    چگونه میتوان ثابت کرد که شخصی زگیل تناسلی داشته و دیگری منتقل کرده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      اگر آقایی ضایع پوستی بر روی آلت تناسلی خود نداشته باشد میتوان قطعی گفت که او زگیل تناسلی ندارد؟ ............................خیر
      چگونه میتوان ثابت کرد که شخصی زگیل تناسلی داشته و دیگری منتقل کرده....................در آقایان تشخیص براساس معاینه و دیدن زگیل هست و در موارد وجود ضایعه ی مشکوک از اون ضایعه نمونه برداری و تست PCR می شود. گاه برخی از ابتدای مجرا نیز تست PCR نمونه گیری می کنند.
      در عکس دوم ضایعه ی سیاه مشکوکی در بیخ و زیر آلت دیده می شود که البته چون خیلی برجسته نیست احتمال دارد خال باشد گرچه می توان برای تست PCR نز ازش نمونه گیری کرد
  • تصویر کاربر سلام سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 256 مشاهده پرسش
    ميخواستم بدونم با توجه به جواب آزمايشم و اينكه در حين نمونه برداري حتي آزمايشگاه هم دچار شك شده احتمال اشتباه در جواب آزمايش هست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      جواب ازمایش و عکسی ارسال نشده است
  • تصویر کاربر نیما سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر
    من یکسال پیش فقط یکبار رابطه جنسی داشتم، به تازگی متوجه برجستگی هایی بر روی تنه الت تناسلی خود شدم اما متاسفانه اصلا راجع به وجود آن ها قبل از رابطه و یا تازه پدیدار شدن آن ها هیچ ایده ای ندارم. در حال حاضر به دلیل محل کارم در دریا تا حدود 2 ماه دسترسی به هیچ پزشک متخصصی ندارم. از زمان مشاهده این برجستگی ها به شدت حالم دگرگون شده و حال و روز خوبی ندارم استدعا دارم با بررسی تصاویر پیوست بنده را راهنمایی بفرمایید و از این فشار عصبی من بکاهید. ترس از بیماری از خود بیماری ازار دهنده تر است. خواهشمندم تا انجایی که امکان تشخیص وجود دارد صریح راهنمایی بفرمایید. با تشکر از لطف شما.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      من در این عکس ها ضایعه ای به نفع زگیل نمی بینم با اینحال عکس واضح تر بفرستید
  • تصویر کاربر محبوبه سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    سلام.یک بار واسه زگیل هام سوال کردم و بعدرفتم دکتر و این‌ازمایش و گفتن انجام بدم این جواب ازمایش‌ منه .میخواستم‌لطف کنید و بگید چیزیش غیر عادی نیست؟ وقت دکتر که باز گرفتم واسه اول شهریوره اگه چیز خاصی هست که زودتر برم جای دیگه ایی دکتر.ممنون‌میشم‌اکه جواب بدید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      همه چیز نرمال هست فقط یه التهاب خفیف گزارش شده که اهمیتی ندارد
    2. تصویر کاربر محبوبه سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      ممنون از لطفتون. پس این دونه هایی که زدم یه بازم‌ لیزر کردم،و بازم زدم چی هستن.؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      چون من معاینه نکرده ام نمی توانم نظری بدهم ولی گاه برخی دونه های طبیعی تناسلی را با زگیل اشتباه می گیرند
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ع.ش-1 یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 539 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.
    اینکه تو پاسخ گفتید نمونه dna بافتی دقیق تره یعنی اینکه دکتر من نبایست ژنوتایپینگ این ویروس و ازنمونه dna خون بررسی میکرد و کلا بی فایده بوده این ازمایش و ممنکه جواب نمونه بافت و خون متفاوت باشه؟جواب نمونه خون منفی بوده.مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      تا آنجایی که من اطلاع دارم در خون آنتی بادی ضد ویروس را اندازه گیری می کنند نه خود ویروس را. در واقع ویروس در خون وجود نیست.
  • تصویر کاربر مهران جمعه ۲۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 504 مشاهده پرسش
    اول باید از جواب شما تشکر کنم و مرسی..
    جناب دکتر من ی مدت کوتاهی خارج از کشور هستم و میخاستم اینجا برم دکتر..ولی میترسم تمرکز کاری خودم و زمان رو از دست بدم ولی از طرفی به پزشک های ایرانی و از جمله دانش شما کاملا اعتماد دارم و فقط بحث دارو و احیانا واکسن برای بنده مهم است..اگه شما تایید میفرمایید که اینجا داوریی هست که در ایران نیست شاید بتونم تهیه کنم...پر حرفی بنده رو ببخشید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      خیر دارویی نیست که در ایران نباشد و باعث از بین رفتن و ریشه کنی ویروس شود
  • تصویر کاربر شهرزاد سه شنبه ۲۰ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 539 مشاهده پرسش
    سلام
    من (زن) شش ماه پیش متوجه وجود دانه های ریزی اطراف مقعدم شدم و در ابتدا این دانه ها 4 یا 5 عدد بود یک ماه پیش به دکتر مراجعه کردم و متوجه شدم زگیل تناسلی است. درمان با داروی اسیدی جواب نداد و حتی بیشتر و وسیع تر هم شد (حدودا 20 تا شده). دیروز فریز انجام دادم و درد شدیدی در ناحیه زگیل ها احساس می کنم اما باز هم امیدی به بهبودی ازین راه ندارم چون ظاهر زگیل ها نشانی از بهبودی ندارند فقط تیره تر شده اند و ظاهر مشمئز کننده ای پیدا کرده اند. الان به شدت افسرده شدم. دکتر به من گفت برای فریز کردن باید چند جلسه مراجعه کنم و معلوم نیست درمانم تا کی ادامه دارد. آقای دکتر اگر فریز کردن بی فایده است با توجه به دردآور بودنش، بهتر نیست ادامه ندهم و درمان با لیزر را انجام دهم؟ آیا لیزر هم مثل فریز کردن درد دارد؟
    سوال دومم این است که در اطراف واژن تا به امروز زگیلی ندیدم. آیا می توانم امیدوار باشم که داخل رحم هم زگیلی وجود نداشته باشد؟
    (دو سال پیش در رحم من یک پولیپ کوچک وجود داشت که باعث ایجاد خونریزی های نامنظم قاعدگی می شد و با دارو درمان شده و کاملا بهبود یافته.)
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۰ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      بهتره لیزر کنید چون با لیزر تمام زگیل های موجود در یک جلسه بطور کامل از بین میرود. من خودم از بیحسی استفاده می کنم. میشه امیددوار بود ولی بهتره پاپ اسمیر انجام دهید
  • تصویر کاربر شقايق چهارشنبه ۱۴ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشيد دكترواقع عذر خواهم از اينكه خيلي مزاحمتون ميشم ولي يه سوالي تو ذهنم پيش اومد كفتم بپرسم اونم اينه كه خودم تو خونه ميتونم اين پوماد الدرا ٥/. رو استفاده كنم يا بايد تومطب توسط پزشك مصرف بشه اگر ميتونم به چه شكل و برنامه اي بايد مصرف كنم و ديكه اينكه خودم ميتونم براي اطمينان از تشخيص پزشك از اسيد استيك استفاده كنم ؟ و سوال سوم اين كه ايا داروي خوراكي هست كه روند بهبود اين عارضه رو تسريع ببخشه ، ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۴ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      کرم آلدرا یک شب در میان به مدت 4 ساعت توسط خود فرد روی ضایعات زده می شود. و بعد شسته می شود. جواب بقیه سوالات منفی است
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 602 مشاهده پرسش
    ضمن تشکر از پاسخ به سوال قبلی ، اگر احتمال آلودگی از طریق لباس زیر و ... وجود دارد چرا در هیچ یک از مقالات جزو موارد پیشگیری نوشته نشده و تاکید میشود فقط از طریق تماس جنسی منتقل میشود؟ به عبارت دیگر اگر از طریق لباس زیر آلوده احتمال اننتقال وجود دارد پس وجود زگیل همیشه نشانه رابطه جنسی مشکوک نیست؟برای ویروس کشی لباس های زیرچکارکنیم وشستشوی مشترک درماشین لباسشوئی خطرناک نیست؟ درسایت آزمایشگاه رازی نوشته ویروس پس از یکی دو سال ممکن است از بین برود.آیا صحیح است؟ احتمال عود زگیل ها پس از برداشتن در چه صورتی بیشتر است؟خواهش میکنم برای رفع نگرانی خانم بنده کمی بیشترکمک بفرمائید باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      انتقال از طریق لباس زیر صورت نمی گیرد من هم جایی این مطلب را ندیدم ولی احتیاط شرط عقل هست. احتمال از بین رفتن ویروس بعد از دوسال می باشد.هر چیزی که سیستم ایمنی را ضعیف کند مثل بعضی از بیماری ها یا داروها یا حتی سیگار کشیدن
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط