آیا درمان بزرگی پروستات با طب سنتی امکانپذیر است؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

روش های مختلفی برای درمان بزرگی پروستات یا همان بزرگی خوش خیم پروستات وجود دارد که از جمله می توان به دارو درمانی و جراحی اشاره کرد. اما پس از هر درمان علمی و یا به منظور پیشگیری و یا حاد شدن وضعیت بیماری، می توان از تغییر سبک زندگی و یا عبارت رایج در میان مردم یعنی درمان بزرگی پروستات با طب سنتی بهره برد. برای کمک به کنترل علائم بزرگی خوش خیم پروستات، سعی کنید فعالیت هایی که در ادامه مطلب بیان خواهیم کرد را انجام دهید.

کمک به کنترل علائم بزرگی خوش خیم پروستات

محدود کردن نوشیدنی ها قبل از خواب

یک یا دو ساعت قبل از خواب هیچ نوشیدنی مصرف نکنید، تا مجبور نشوید نیمه شب برای رفتن به توالت از خواب بلند شوید.

محدود کردن مصرف کافئین و الکل

 این مواد می توانند تولید ادرار را افزایش دهند، مثانه را تحریک کرده و باعث بدتر شدن علائم ادراری شود.

محدودیت مصرف ضد احتقان ها یا آنتی هیستامین ها

 این داروها عضلات اطراف مجرای خروجی مثانه را که جریان ادرار را کنترل می کنند، سفت کرده و بدین وسیله ادرار کردن را سخت تر می کنند.

تکرر ادرار

تخلیه به موقع ادرار

هر زمان که احساس نیاز به ادرار کردن داشتید، برای تخلیه آن اقدام کنید. نگهداشتن طولانی مدت ادرار ممکن است باعث کشیده شدن عضلات مثانه و در نهایت آسیب آن شود.

تهیه جدول زمانبندی

برای ادرار کردن و رفتن به دستشویی جدول زمانبندی داشته باشید. سعی کنید به طور منظم ادرار کنید، مثلا هر چهار تا شش ساعت در طول روز، تا بدین طریق مثانه را عادت دهید. این کار به خصوص برای افرادی که تکرر ادرار یا احساس فوریت در ادرار دارند می تواند مفید باشد.

داشتن رژیم غذایی سالم

رژیم غذایی سالمی داشته باشید. چاقی می تواند با بزرگی پروستات همراه باشد.

داشتن فعالیت بدنی

فعالیت داشته باشید. عدم فعالیت بدنی به احتباس ادرار کمک می کند. حتی مقدار کم ورزش می تواند به کاهش مشکلات ادراری ناشی از بزرگ شدن پروستات کمک کند.

داشتن ادرار مجدد

وقتی ادرار می کنید، بعد از چند لحظه دوباره ادرار کنید. این عمل به عنوان دوبار ادرار یا  double voiding شناخته می شود.

گرم نگه داشتم بدن

خودتان را گرم نگهدارید. سرما می تواند باعث احتباس ادرار و افزایش احساس فوریت در ادرار کردن شود.

درمان گیاهی زودانزالی

آیا درمان بزرگی پروستات با طب سنتی امکانپذیر است؟

در رابطه با داروی گیاهی برای پروستات و به بیان دیگر، درمان پروستات در طب سنتی باید گفت که سازمان غذا و دارو آمریکا هیچگونه داروی گیاهی را برای درمان بزرگی خوش خیم پروستات تایید نکرده است. مطالعات بر روی داروهای گیاهی برای درمان بزرگی پروستات با طب سنتی نتایج مختلفی داشته اند. یک مطالعه نشان داد که عصاره نخل باد بزنی اره ای saw palmetto extract به عنوان دارویی در تسکین علائم BPH به اندازه فیناستراید موثر بوده است، اگر چه حجم پروستات کاهش نیافته است. اما در یک مطالعه دارونما-کنترلی هیچ مدرکی دال بر اثر بخشی بهتر عصاره نخل اره ای saw palmetto extract نسبت به دارونما یافت نشد.

داروهای گیاهی دیگر از جمله عصاره بتا sitosterol ،pygeum و چمن چاودار به عنوان داروهای مفید برای کاهش علائم بزرگی خوش خیم پروستات پیشنهاد شده اند. اما ایمنی و اثر بخشی این داروها به اثبات نرسیده است. اگر شما درمان بزرگی پروستات را با طب سنتی یا گیاهی دریافت کرده اید، به دکتر متخصص ارولوژی اطلاع دهید؛ چرا که بعضی محصولات گیاهی خاص ممکن است خطر ابتلا به خونریزی را افزایش داده و یا با دیگر داروهایی که مصرف می کنید، تداخل داشته باشد.

 

شاید دوست داشته باشید بخوانید: پروستات چیست


دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.1/5 - (163 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر احمدزاده دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 895 مشاهده پرسش
    با سلام محضر آقای دکتر
    بنده 33سال،متاهل هستم.مدتی است که حجم و فشار ادرار م کم شده،سونوگرافی شکم انجام دادم و مشکلی در کلیه هام و مثانه ندارم.اما پروستاتم مختصری بزرگتر از حد طبیعی است،حجم 29 سی سی.ازمایش پی اس ا دادم که توتال هشتاد و شش صدم و فری پانزده صدم است.گاها سوزش خفیف در پیشابراه التی دارم که احساس میکنم خروج ادرار از پیشابراه التی سخته.گاها هم احساس بی حسی در ناحیه کشاله ران و درد خفیف بالای استخوان لگن دارم،اما نه همیشه.وقتی احساس ادرار میکنم درد در هر دو کلیه و میزنای میکنم.لطفا با این توضیحاتی که دادم مشکلی در پروستات که ندارم؟ چه اقداماتی باید انجام بدم؟ آیا پروستاتیت دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      اگر چه این علائم در پروستاتیت دیده می شود ولی در برخی بیماری های دیگر مثل تنگی مجرا و اختلالات عصبی مثانه و اسفنکتر ادراری هم دیده می شود لذا می شود مدتی دارو برای پروستات استفاده کرد و اگر بهبودی حاصل نشد تست های تشخیصی بیشتری مثل تست یورودینامیک و آزمایش 4 glass را انجام داد.
  • تصویر کاربر عباس دوشنبه ۱۴ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 200 مشاهده پرسش
    با سونوگرافی پروستات متوجه شدم که پروستات من از اندازه طبیعی آن بزرگتر است- برابر نظر پزشک- من 58 سال دارم- آیا این مشکلی برای من ایجاد نمی کند؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۴ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      اندازه ی پروستات به تنهایی اهمیت خاصی ندارد و تابع سن (یعنی با افزایش سن بتدریج پروستات بزرگ می شود) و نیز تابع ژنتیک می باشد. لذا اگر در ادرار کردن مشکل جدی ندارید و همچنین آزمایش خون پروستات PSA طبیعی می باشد نیاز به اقدام درمانی ندارید.
  • تصویر کاربر محمدجعفری شنبه ۱۴ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 219 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت جناب آقای دکتر جباری :مشکل اینجانب که حدود 5 سال از شروع آن می گذرد مربوط به علائمی که در مقاله ورم پروستات ذکر نموده ایدمیباشد که با سوزش ادرا شروع میشود ودر ادامه باعث خروج عفونت می گردد وعلائمی همچون آنفلانزا (تهوع، تب ودرد..)درد زیر شکم وفاصله بین بیضه ومقعد همراه است وهمچنین احساس درد در مجراومسیر خروجی ادرار که با فشار انگشت بیشتر حس می گردد.با توجه به اینکه پس از هربار مراجعه به دکتر آنتی بیوتیک تجویز میگردد ودر آزمایشات وسنوگرافی علتی مشخص نگردیده و پس از مدتی دوباره عود می گرددبصورت مزمن در آمده است خواهشمند است جهت درمان ارائه طریق فرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۴ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم آزمایش ادراری glass 4 انجام دهید که در آن در 4 لوله ی مجزا ابتدای ادرار, وسط ادرار, ترشحات ناشی از ماساژ پزوستات و انتهای ادرار بعد از ماساژ را کشت و آزمایش می کنند را انجام دهید.
      متاسفانه عفونت های مزمن پروستات راجعه بوده و هر از چندگاهی عود کرده و ناز به درمان مجددد دارد. انزال منظم، لگن آب گرم و ماساژ پروستات, استفاده از کاندوم در زمان نزدیکی مواردی است که به درمان موثرتر و کاهش دفعات عود کمک می کند
  • تصویر کاربر عباس دوشنبه ۲۵ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    با سلام آیا التهاب پرستات کامل درمان می شود یا تبدیل به سرطان می شود من بارها به دکتر مراجعه کردم ولی دوباره برگشت کرده است و فایده نداشته است ؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۵ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      به سرطان تبدیل نمی شود و همیشه هم درمانش دائمی نیست و خیلی اوقات عود می کند
  • تصویر کاربر سعید سه شنبه ۱۹ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 222 مشاهده پرسش
    اقای دکتر سلام وقت بخیر بنده psa 7 میباشد دکتر متخصص تجویز نمونه برداری را نموده ایا به جای ان میتوانم mrs پروستات mriلگن انجام دهم مشگلم جهت تشخیص مشخص میشود یانه چون دیابتی میباشم واز عوارص ان دلهره دارم متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۹ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      mrs پروستات جای نمونه برداری را نمی گیرد ولی می توانید قبل از نمونه برداری mrs کنید و اگر نرمال بود با انجام دوره ای PSA پیگیری کنید و اگر افزایش داشت نمونه برداری کنید.
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر