علائم و علل سرطان مثانه

در این مقاله مطالعه می کنید:

علائم سرطان مثانه چیست؟ آیا التهاب مثانه خطرناک است؟ مثانه عضوی است بادکنکی شکل که در ناحیه لگن قرار گرفته و ادرار را در خود ذخیره می کند و سرطان مثانه سرطانی است که در مثانه شروع به رشد می کند. سرطان مثانه بیشتر اوقات از سلول هایی که سطح داخلی مثانه را پوشانده اند شروع می شود. سرطان مثانه بطور بارز افراد مسن تر را مبتلا می کند اگرچه در هر سنی می تواند رخ دهد. بخش اعظم سرطان های مثانه در مراحل اولیه تشخیص داده می شوند یعنی زمانی که سرطانه مثانه تا حد قابل توجهی قابل درمان است.

با اینحال، حتی سرطان مثانه در مراحل اولیه نیز احتمال دارد عود کند. به همین دلیل، بیماران با سرطان مثانه اغلب بایستی بعد از درمان از نظر احتمال عود سرطان مثانه با تست هایی تحت نظر باشند.

تکرر ادرار

علائم سرطان مثانه

علائم سرطان مثانه در زنان و مردان شامل موارد زیر می باشد:

  • وجود خون در ادرار (هماچوری) – ادرار ممکن است قرمز روشن یا قهوه ای رنگ باشند. گاهی ادرار ظاهری نرمال دارد، اما ممکن است خون را در آزمایش میکروسکوپیک ادرار تشخیص دهند.
  • تکرر ادرار
  • ادرار کردن دردناک
  • درد کمر
  • درد لگن

چه زمانی به دکتر مراجعه کنید؟

اگر هر علامت و نشانه ای مانند وجود خون در ادرار باعث نگرانی شما شد، حتما زمان ملاقاتی را با پزشک خود ترتیب دهید.

علل سرطان مثانه

علت سرطان مثانه همیشه روشن نیست. از علل زمینه ای سرطان مثانه می توان به سیگار کشیدن، عفونت انگلی، قرار گرفتن در معرض اشعه و مواد شیمیایی اشاره کرد. وقتی که سلول های مثانه بصورت غیر طبیعی شروع به رشد کنند سرطان مثانه بروز می کند. بجای رشد و تقسیم سلولی در یک نظم مشخص، در سلول ها جهشی رخ داده که باعث رشد خارج از کنترل و فنا ناپذیر سلول ها می شود.

انواع سرطان مثانه

انواع مختلفی از سول های مثانه می توانند سرطانی شوند. نوع سرطان مثانه براساس نوع سلولی که در مثانه سرطانی می شود تعیین می گردد. نوع سرطان مثانه تعیین می کند که چه نوع درمانی بهترین گزینه درمانی برای آن می باشد.

انواع سرطان مثانه

انواع سرطان مثانه شامل:

# سرطان (کارسینوما) سلول ترانزیشنال

 سرطان سلول ترانزیشنال در سلول هایی که سطح داخلی مثانه را می پوشانند رخ می دهد. وقتی مثانه پر است سلول های ترانزیشنال منبسط شده و زمانی که مثانه خالی است منقبض می شوند.همین نوع سلول ها سطح داخلی حالب ها و پیشابراه را نیز پوشاند ه اند، و تومورها در این نواحی نیز می توانند ایجاد شوند. سرطان سلول های ترانزیشنال شایع ترین نوع سرطان مثانه می باشد.

# سرطان (کارسینوما) سلول سنگفرشی

 سلول های سنگفرشی در واکنش به عفونت و التهاب در مثانه ایجاد می شوند. با گذشت زمان، آن ها ممکن است سرطانی شوند. سرطان سلول های سنگفرشی مثانه در اکثر ممناطق دنیا نادر است. اما در بخشی از جهان که نوع خاصی از عفونت انگلی (به نام عفونت شیستومیازیس) یک علت شایع عفونت های مثانه است، سرطان سلول های سنگفرشی شایع تر است.

# آدنوکارسینوما

 آدنوکارسینوما از سلول ها سازنده غدد ترشح کننده موکوس در مثانه منشا می گیرند. آدنوکارسینومای مثانه نیز نادر است. بعضی از سرطان های مثانه شامل بیش از یک نوع سلول می باشند.

عوامل خطر

عواملی که می تواند خطر سرطان مثانه را در شما افزایش دهند شامل:

# سیگار کشیدن

 کشیدن سیگار، سیگار برگ، پیپ و قلیان ممکن است خطر سرطان مثانه را با تولید مواد شیمیایی و تجمع آن در ادرار افزایش دهد. وقتی شما سیگار می کشید مواد شیمیایی در دود سیگار در بدن تغییراتی ایجاد کرده و بخشی از آن در ادرار دفع می شود. این مواد شیمیایی مضر ممکن است باعث آسیب سلول های پوششی مثانه شده، که می تواند خطر بروز سرطان را در شما افزایش دهد.

# افزایش سن

 خطر سرطان مثانه با افزایش سن در شما افزایش می یابد. سرطان مثانه در هر سنی می تواند رخ دهد، اما ندرتا در افراد جوان تر از ۴۰ سال بروز می کند.

# سفید پوست بودن

 خطر بروز سرطان مثانه در سفیدپوستان بیشتر از دیگر نژادها می باشد.

# جنس مذکر

 احتمال بروز سرطان مثانه در مردان بیشتر از زنان است.

بیماری های مردانه بیضه

# قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی

 کلیه نقش کلیدی در تصفیه مواد شیمیایی مضر از جریان خون شما و انتقال آن به مثانه بازی می کند. به همین خاطر، تصور می شود بعضی مواد شیمیایی خاص ممکن است باعث افزایش خطر سرطان مثانه شوند. مواد شیمیای که خطر سرطان مثانه را افزایش مس دهند شامل آرسنیک و مواد شیمیایی به کار رفته در تولید رنگ، لاستیک، چرم، پارچه ها و محصولات رنگی می باشند.

# سابقه درمان سرطان

 درمان با داروی ضد سرطان سیکلوفسفامید باعث افزایش خطر سرطان مثانه در شما می شود. افرادی که تحت درمان رادیوتراپی (پرتو درمانی) در ناحیه لگن برای سرطان قبلی خود قرار می گیرند در معرض خطر بیشتری برای بروز سرطان مثانه هستند.

# مصرف یک داروی خاص دیابت

افرادی که داروی دیابت pioglitazone (Actos) برای بیشتر از یکسال قرار می گیرند خطر بیشتری برای سرطان مثانه دارند. دیگر داروهای دیابت حاوی pioglitazone شامل ترکیب pioglitazone و متفورمین با نام تجاری (Actoplus Met) و ترکیب pioglitazone و glimepiride با نام تجاری (Duetact) می باشند.

# التهاب مزمن مثانه

 عفونت ها یا التهابات (سیستیت) مزمن یا مکرر مثانه، مانند آن چیزی که ممکن است در استفاده طولانی مدت از سوند ادراری رخ دهد، ممکن است خطر سرطان سلول های سنگفرشی مثانه را افزایش دهد.. در بعضی از مناطق جهان، سرطان سلول سنگفرشی با التهاب مزمن مثانه ناشی از عفونت انگلی شیستوزومیازیس ارتباط دارد.

# سابقه شخصی یا خانوادگی سرطان

 اگر شما قبلا سرطان مثانه داشته اید، احتمال بیشتری دارد تا مجدد مبتلا شوید. اگر یک یا بیشتر از خویشاوندان بی واسطه شما سابقه سرطان مثانه دارند، خطر بروز بیماری در شما افزایش می یابد، اگرچه پخش شدن سرطان مثانه در خانواده ها نادر است. سابقه خانوادگی سرطان غیر پولیپوز کولورکتال (نوعی سرطان روده بزرگ)، که سندروم لینچ Lynch syndrome نیز نامیده می شود، می تواند خطر سرطان سیستم ادراری را علاوه بر روده بزرگ، رحم، تخمدان ها و دیگر اعضای بدن در شما افزایش دهد.

آیا التهاب مثانه خطرناک است؟

در اکثر موارد التهاب، ناشی از یک عفونت باکتریایی است که به آن عفونت دستگاه ادراری (UTI) می گویند. عفونت مثانه می‌تواند دردناک و آزار دهنده باشد و اگر عفونت به کلیه‌ ها سرایت کند، می‌تواند به یک مشکل جدی سلامت تبدیل شود.

عوارض سرطان مثانه

۱) سرطان مثانه اغلب عود می کند. به همین دلیل، افراد با سرطان مثانه اغلب بایستی سال ها بعد از درمان موفقیت آمیز نیز تحت پیگیری باشند. نوع آزمایشات و دفعات آن به نوع سرطان مثانه شما و نوع درمان بستگی دارد.

۲) از پزشک خود بخواهید که طرح و جدول پیگیری شما را برای تان ترسیم کند. عموما پزشک توصیه می کند داخل پیشابراه و مثانه شما هر سه تا شش ماه برای چند سال اول بعد از درمان توسط دستگاه مخصوصی دیده شود (سیستوسکوپی). بعد از آن ممکن است هر سال یک بار سیستوسکپی شوید. پزشک ممکن است آزمایشات دیگری در فواصل مختلف به شما توصیه کند.

۳) بیماران با سرطان های پیشرونده ممکن است آزمایشات را با فواصل کم تری انجام دهند. و در آن هایی که سرطان پیشروی کمتری دارد ممکن است فواصل بین آزمایشات طولانی تر باشد.

درمان تبخال تناسلی

آمادگی برای ملاقات با پزشک

اگر علائم و نشانه هایی داشتید که شما را نگران کرده، حتما به پزشک خانوادگی خود مراجعه کنید. پزشک معالج شما ممکن است آزمایشات و اقداماتی را برای بررسی علت علائم و نشانه های شما درخواست کند. اگر پزشک خانوادگی تان شک کرد که شما مبتلا به سرطان مثانه هستید، شما را به ارولوژیست ارجاع خواهد داد. گاهی اوقات هم نیاز به مراجعه به بعضی متخصص های دیگر مثل اونکولوژیست هست.

از آنجائی که وقت ویزیت شما با پزشک محدود است، و از آنجائی که مطالبی زیادی در این ملاقات بایستی مطرح شود، لذا آمادگی قبلی برای این ملاقات ایده ی خوبی است. در اینجا بعضی اطلاعات که به آمادگی شما کمک می کند و آن چیزی که می بایستی از پزشک تان انتظار داشته باشید ارائه می شود.

آنچه شما می توانید انجام دهید:

✔️ هر علامتی را که تجربه کرده اید یادداشت کنید، حتی علائمی که به نظر می رسد به انگیزه مراجعه شما برای مراجعه به پزشک ارتباط ندارد.

✔️ اطلاعات کلیدی شخصی خود را یادداشت کنید، شامل استرس های شدید و تغییرات اخیر در زندگی.

✔️ فهرستی از داروهایی که مصرف می کنید را تهیه کنید، از جمله فهرستی از ویتامین ها و مکمل هایی که مصرف می کنید.

✔️ یکی از اعضای خانواده یا دوستان را همراه خود ببرید، گاهی اوقات به یاد آوردن همه اطلاعات در زمان ملاقات مشکل می باشد. فردی که همراه شما هست ممکن است بعضی مطالبی را که شما فراموش کرده اید به یاد شما بیاورد.

✔️ سوالاتی را که می خواهید از پزشک بپرسید یادداشت کنید.

زمان ملاقات شما با پزشک محدود است لذا تهیه فهرستی از سوالات می تواند به شما در استفاده بهینه از زمان کمک کند. سوالات را براساس میزان اهمیت اولویت بندی کنید.

بعضی از سوالات اساسی در مورد سرطان مثانه شامل موارد زیر است:

  • آیا من سرطان مثانه دارم؟
  • سرطان من در چه مرحله ای است؟
  • آیا من نیاز به آزمایشات بیشتری دارم؟
  • چه روش های درمانی برای من وجود دارد؟
  • آیا درمان ها می توانند سرطان مثانه من را بطور کامل بهبود بخشند؟
  • خطرات بالقوه هر روش درمانی چیست؟
  • به نظر شما بهترین روش درمانی برای من چیست؟
  • آیا من به ملاقات با متخصص دیگری هم نیاز دارم؟
  • برنامه درمانی من در آینده چگونه خواهد بود؟
  • هزینه های درمانی من به چه میزان است و آیا تحت پوشش بیمه هست؟

علاوه بر سوالاتی که برای پرسش از پزشک آماده کرده اید، از بیان هر سوال دیگری که در طول ملاقات به ذهنتان می رسد تردید نکنید.

از پزشک خود چه انتظاری داشته باشید؟

پزشک احتمالا سوالاتی از شما خواهد پرسید. آمادگی برای پاسخ به سوالات این فرصت را در اختیار شما خواهد گذاشت تا نقطه نظرات جدیدی را مطرح کنید. سوالاتی که از شما پرسیده خواهد شد:

  • علائم شما از چه زمانی شروع شده است؟
  • علائم دائمی است یا گاهی بروز می کند؟
  • شدت علائم شما چقدر است؟
  • چه چیزهایی علائم شما را بهبود می بخشد؟
  • چه چیزهایی علائم شما را بدتر می کند؟

در ادامه با تشخیص و درمان سرطان مثانه آشنا شوید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.6/5 - (71 امتیاز)
  • تصویر کاربر م جمعه ۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    ادرارم ابتدا بدون مشکلی تخلیه می شه اما در نهایت مقداری باقی میمونه که که تیکه تیکه تخلیه میشه و گاها این تیکه تیکه تخلیه شدن به اندازه ادراری هست که در جالت طبیعی از مثانه خارج میشه اما احساس فشاراردر در مثانه به مانند حالت طبیعی احساس نمیشه اما با این وضع ادرار زیادی به این حالت خارج میشه و نمیفهممممممم چرا که باعث میشه مدت زیادی درwcبمونم،اذیتم میکنه آقای دکتر..برای همین رفتم دکتر که گفت بایست ادرارت نهایت در20ثانیه بایست تخلیه شه و کفت برم سونوگرافی که رفتم و جواب آزمایش هیچ مشکلی نداشت حتی دولیوان آبی که قبل آزمایش بهم دادند ورفتمwc سریع و بدون مشکلی تخلیه شد اما خیلی وقتها اینطور نیست...که بعد ترازوسین رو دکتر تجویز کرد که هیچ تاثیری نداشت...مشکل بعدی من همین جمع شدن بیضه یا آلت هستش که اگه هردو شل باشند احساس بهتری دارم حتی بار دفع ادرار...خواهش میکنم راهنماییم کنید از شر این وضعیت راحت شم! دکترعزیز با عرض پوزش میخوام این رو هم ذکر کنم که جمع شدن بیضه و آلت در حدیه که هیچ برجستگی ای از روی شلوار دیده نمیشه درحالی که آلتم 16سانته اما نمیدونم اگه این اندازه طبیعیه چرا برجستگی دوستام و آشناهام از روی شلوار مشخصه!!!آیا آلتم کوچیکه که این مشکلات رو دارم؟!!!شاید اگر قطورتر و بلندتر بود این مشکلات رو نداشتم!!! منو ببخشید که خیلی طولانی و راحت صحبت کردم و حتی درمورد مشکلات دیگرم صحبت کردم اما اگر بتونم از این حالت بیرون بیام قطعا دعاتون میکنم...
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      اطلاعات شما برای تشخیص و درمان ناکافی است ولی توصیه می کنم نوار مثانه بگیرید (تست یورودینامیک) و بر ای مشکل دوم هم یک روز در میان نصف قرص تادالافیل 10 میلی گرمی مصرف کنید
  • تصویر کاربر ج جمعه ۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1464 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر عزیز،اینجانب حدود یکسال است که ازدواج کرده ام و6ماه می شود که جلوگیری از بارداری نکرده ایم ولی هنوز حاملگی اتفاق نیافتاده است،برای بررسی تست semen دادم که تعداد اسپرم ها در واحد92میلیون بود، 6.2میلی لیتر حجم داشت ومورفولوژی و موارد دیگر نرمال بود،تنها موضوعی که مرا نگران کرد این بود که درصد اسپرهای متحرک57.5% ودرصد اسپرم های پیشرونده 47.5 % بود وگلبول های سفید بالا تر از حد مجاز بود، به متخصص اورولوژی مراجعه کردم که برای عفونت افلوکساسین و ناپروکسن داد (یک هفته)و برا ی تشخیص واریکوسل سونوگرافی انجام دادم که خوشبختانه مشکلی نبود،نهایتا برای تقویت ویتامین e وq10 plus نوشت،میخواستم بدونم مشکل بر طرف می شود؟ضمنا موضوع دیگری هم که فکر مرا مشغول کرده این است که بعد از خروج الت پس از انزال حجم قابل توجهی از منی از واژن خارج می شود (در این مدت همسرم پس از انزال از جا بلند می شد و به سرویس بهداشتی میرفت که من مجابش کردم که باید مدتی در همان حالت بخوابد)ممنون میشوم اگر راهنمایی کامل انجام دهید که چه کارهایی باید انجام دهیم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      25 درصد زوج های نابارور در بررسی ها نرمال هستند. نمی توان پیش بینی کرد که مشکل حل می شود یا خیر. به نظر من هم بهتره نیم ساعتی بعد از نزدیکی از جا بلند نشود و یک بالش کوتاه هم طی این مدی زیر باسن بگذارد.
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 518 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر جباری ممنون از این که پاسخ بنده را دادید فرموده بودید قرص پاروکستین مصرف کنم اما مقدار ان رو نفرموده بودید. ضمن اینکه چند روزی که فلوکستین مصرف می کنم دچار سردرد و کم خوابی هستم آیا با قرض پاروکستین این عوارض وجود دارد؟ اقای دکتر نمیدونم اسپری را درست مصرف کرده ام یا نه ولی هنگام سکس انگاراز درون شروع به انزال می کنم و بیحس بودن الت یا نبودن برایم فرقی ندارد. ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاروکستین 20 میلی روزانه یک عدد حدود 4 بعد از ظهر
      سردرد بعیده ولی کم خوابی بله
  • تصویر کاربر zohre پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    salam aghay dr chand roz bad az ertebat alaem zegil broz mikone?josh sefid ke dard dare va cherk dare to nahie maghad va prine zegil hast?
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      از دو ماه تا یکسال بعد از ارتباط. خیر جوش های مذکور زگیل نیستند
  • تصویر کاربر م.ن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 537 مشاهده پرسش
    با سلام وتشکر از وقتی که گذاشین، در سوال قبلی در مورد پروتزفرمودیدبایستی بررسی های تخصصی شوید تا مشخص شود که علت آن جسمی است یا روانی و دیگر اینکه به آمپول جواب می دهد یا خیر آیا این موضوع که من در شبها در زمان خواب نعوض دارم چیزی را مشخص نمی کند البته به محض بیدار این حالت ازبین میرود در ضمن چیزی که در خودم مشاهده کردم هیچ تمایلی برایرابطه ندارم مگر بزور همسرم ودر این مدت چند ماهی که رابطه نداشیم حتی یک بار جنوب نشدم. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      داشتن نعوظ شبانگاهی در طول خواب بدان معناست که شما از نظر جسمی سالم هستید و از نظر روانی مشل دارید. پائین بودن میل جنسی شما هم تائید کننده روانی بودن علت مشکل شماست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عاطفه پنجشنبه ۲۲ شهریور ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 270 مشاهده پرسش
    سلام.مثانم خیلی اذیتم میکنه همش احساس پربودن دارم نمیدونم چیکارکنم.کلافه شدم لطفأراهنمایی کنیددکترم رفتم برطرف نشد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۲ شهریور ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
      اطلاعات تان کافی نیست. توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به ارولوژِست مراجعه کنید. شرح حال کامل و معاینه دقیق و نوارمثانه و ........ برای بررسی و توصیه درمان مناسب از موارد مورد نیاز هست.
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۱۰ شهریور ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 379 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    میخواستم بدونم که بعد از تزریق بوتاکس چه مدت طول میکشه تا علائم بهبودی تکرر ادرار مشاهده شود و چه مدت حدودا طول میکشد تا اثر بوتاکس از بین برود؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۰ شهریور ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
      علائم بهبودی بتدریج ظاهر می شود و متوسط حدود ۶ ماه اثراتش می ماند البته گاهی کمتر.
  • تصویر کاربر بهار سه شنبه ۶ شهریور ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر

    پدرم یکسال پیش بعلت نارحتی که در پهلو احساس میکرد نزد پزشک بردم چون کلیه های سنگ سازی دارند که بعد از آزمایش و سونوگرافی مشخص شد که علت بزرگی پروستات ایشان بوده که دکتر عمل را ترجیح داده بود ولی پدرم درمان دارویی رو خواستن که دو ماهه اول تحت درمان پزشکی با داروهای پروستاتان و سیپروفلوکساسین و تامسولوسین بودن و سیستوسکوپی هم به تشخیص پزشک انجام شد ولی 8 ماه دیگر نزد پزشک نرفتن که دوباره دردها برگشت که با مراجعه به پزشک و سونوگرافی احتمال TCC داده شد که با رفتن به بیمارستان بقیه الله تهران تحت بستری و عمل Turp و تراش مثانه قرار گرفتن که داروهای تامسولوسین و سیپروفلوکساسین و پروستاتان و فیناید 5 داده شد و بعد از دو هفته لذای جواب آزمایشات نزد پزشک رفتن که تشخیص سرطان مثانه در مرحله یک بدخیم داده شد که البته پدرم بعد از عمل دفع ادراری خوب شد و کمی سوزش داشتن ولی درد نداشتن که برای سوزش داروی فنازومکس داده شد و داروها هم فینوپرست 5 و تامزو و افوکساسین و پروستاتان مصرف شد که بعد از یک هفته از مراجعه در 3 مرداد ماه ادرار خونی داشتن و روز بعد هم لخته خون و ادرار قطره ای دفع میشد و سوزش شدید داشتن که صبح امروز با تخلیه لخته های خون ادرار پاک شده و دیگر سوزش ندارن و ارار به خوبی دفع می شود. که البته نزد پزشک برای ایشان وقت گرفتم ولی چون من اهل خرم آباد هستم میخواستم نظر شما و تشخیص شما پزشک محترم را بدانم که در از عود بیماری پدرم پیشگیری نمایم. سن پدرم هم 71 سال است و هیچ گونه بیماری اعم از فشارخون و چربی و قند ندارد و سیگاری هم نیست ممنون میشوم البته این را هم اضافه کنم که به پروستات پدرم دست نزدن و عملی صورت نگرفته و عکس سونو و آزمایشات ارسال میشود به پیوست نامه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۶ شهریور ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام مجدد مدارک را دیدم و پاسخ همانی است که خدمت تان عرض کردم
  • تصویر کاربر نرگس پنجشنبه ۱ شهریور ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    سلام.
    من یه دختر 19 ساله هستم. از بچگی زیاد عفونت میگرفتم و سه ساله دچار مشکلاتی مثل تکرر ادرار، عدم تخلیه کامل مثانه هستم. پارسال سیستوسکوپی انجام دادم. الان که دارو میخورم(باکلوفن، ترازوسین، ویسول) بهترم و مدتی هست که عفونت ادرار نگرفتم. ولی مشکلم هنوز ادامه داره. من تو این مدت زیر دلم و پشت کمرم خیلی درد میکنه دردش مداومه و اصلا قطع نمیشه.بعد از این که دستشویی میرم به خصوص زمانی که دیر به دیر دستشویی میرم، دردش شدید تر میشه. میخواستم بدونم درد دل و کمرم برای این مشکلم هست؟ در سونوی جدید کلیه هام شن داشته اما دل درد و کمر دردم از خیلی وقت پیش بوده.
    ممنون میشم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ شهریور ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
      هم میتونه مرتبط باشه و هم ارتباطی نداشته باشه ابتدا بهتره توسط متخصص مغز و اعصاب از نظر اعصاب کمری بررسی شوید.
      در یوروفلومتری سرعت جریان ادرار کم هست که می تواند دلایل عصبی داشته باشد
      سنگریزه ها در حال حاضر نیاز به اقدام درمانی ندارد مایعات بیشتر بنوشید ، ورزش کنید و سالیانه با سونوگرافی پیگیری کنید
  • تصویر کاربر روح جمعه ۲ شهریور ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    با عرض سلام.یکساله که بعد از انزال دچار دردکلیه و اسهال و دل درد میشوم و با مصرف سفکسیم به مدت دو روز بهبود میابم. بیماری من چیست و درمان قطعی آن چگونه است؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲ شهریور ۹۷( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی