علائم و علل سرطان مثانه

در این مقاله مطالعه می کنید:

علائم سرطان مثانه چیست؟ آیا التهاب مثانه خطرناک است؟ مثانه عضوی است بادکنکی شکل که در ناحیه لگن قرار گرفته و ادرار را در خود ذخیره می کند و سرطان مثانه سرطانی است که در مثانه شروع به رشد می کند. سرطان مثانه بیشتر اوقات از سلول هایی که سطح داخلی مثانه را پوشانده اند شروع می شود. سرطان مثانه بطور بارز افراد مسن تر را مبتلا می کند اگرچه در هر سنی می تواند رخ دهد. بخش اعظم سرطان های مثانه در مراحل اولیه تشخیص داده می شوند یعنی زمانی که سرطانه مثانه تا حد قابل توجهی قابل درمان است.

با اینحال، حتی سرطان مثانه در مراحل اولیه نیز احتمال دارد عود کند. به همین دلیل، بیماران با سرطان مثانه اغلب بایستی بعد از درمان از نظر احتمال عود سرطان مثانه با تست هایی تحت نظر باشند.

تکرر ادرار

علائم سرطان مثانه

علائم سرطان مثانه در زنان و مردان شامل موارد زیر می باشد:

  • وجود خون در ادرار (هماچوری) – ادرار ممکن است قرمز روشن یا قهوه ای رنگ باشند. گاهی ادرار ظاهری نرمال دارد، اما ممکن است خون را در آزمایش میکروسکوپیک ادرار تشخیص دهند.
  • تکرر ادرار
  • ادرار کردن دردناک
  • درد کمر
  • درد لگن

چه زمانی به دکتر مراجعه کنید؟

اگر هر علامت و نشانه ای مانند وجود خون در ادرار باعث نگرانی شما شد، حتما زمان ملاقاتی را با پزشک خود ترتیب دهید.

علل سرطان مثانه

علت سرطان مثانه همیشه روشن نیست. از علل زمینه ای سرطان مثانه می توان به سیگار کشیدن، عفونت انگلی، قرار گرفتن در معرض اشعه و مواد شیمیایی اشاره کرد. وقتی که سلول های مثانه بصورت غیر طبیعی شروع به رشد کنند سرطان مثانه بروز می کند. بجای رشد و تقسیم سلولی در یک نظم مشخص، در سلول ها جهشی رخ داده که باعث رشد خارج از کنترل و فنا ناپذیر سلول ها می شود.

انواع سرطان مثانه

انواع مختلفی از سول های مثانه می توانند سرطانی شوند. نوع سرطان مثانه براساس نوع سلولی که در مثانه سرطانی می شود تعیین می گردد. نوع سرطان مثانه تعیین می کند که چه نوع درمانی بهترین گزینه درمانی برای آن می باشد.

انواع سرطان مثانه

انواع سرطان مثانه شامل:

# سرطان (کارسینوما) سلول ترانزیشنال

 سرطان سلول ترانزیشنال در سلول هایی که سطح داخلی مثانه را می پوشانند رخ می دهد. وقتی مثانه پر است سلول های ترانزیشنال منبسط شده و زمانی که مثانه خالی است منقبض می شوند.همین نوع سلول ها سطح داخلی حالب ها و پیشابراه را نیز پوشاند ه اند، و تومورها در این نواحی نیز می توانند ایجاد شوند. سرطان سلول های ترانزیشنال شایع ترین نوع سرطان مثانه می باشد.

# سرطان (کارسینوما) سلول سنگفرشی

 سلول های سنگفرشی در واکنش به عفونت و التهاب در مثانه ایجاد می شوند. با گذشت زمان، آن ها ممکن است سرطانی شوند. سرطان سلول های سنگفرشی مثانه در اکثر ممناطق دنیا نادر است. اما در بخشی از جهان که نوع خاصی از عفونت انگلی (به نام عفونت شیستومیازیس) یک علت شایع عفونت های مثانه است، سرطان سلول های سنگفرشی شایع تر است.

# آدنوکارسینوما

 آدنوکارسینوما از سلول ها سازنده غدد ترشح کننده موکوس در مثانه منشا می گیرند. آدنوکارسینومای مثانه نیز نادر است. بعضی از سرطان های مثانه شامل بیش از یک نوع سلول می باشند.

عوامل خطر

عواملی که می تواند خطر سرطان مثانه را در شما افزایش دهند شامل:

# سیگار کشیدن

 کشیدن سیگار، سیگار برگ، پیپ و قلیان ممکن است خطر سرطان مثانه را با تولید مواد شیمیایی و تجمع آن در ادرار افزایش دهد. وقتی شما سیگار می کشید مواد شیمیایی در دود سیگار در بدن تغییراتی ایجاد کرده و بخشی از آن در ادرار دفع می شود. این مواد شیمیایی مضر ممکن است باعث آسیب سلول های پوششی مثانه شده، که می تواند خطر بروز سرطان را در شما افزایش دهد.

# افزایش سن

 خطر سرطان مثانه با افزایش سن در شما افزایش می یابد. سرطان مثانه در هر سنی می تواند رخ دهد، اما ندرتا در افراد جوان تر از ۴۰ سال بروز می کند.

# سفید پوست بودن

 خطر بروز سرطان مثانه در سفیدپوستان بیشتر از دیگر نژادها می باشد.

# جنس مذکر

 احتمال بروز سرطان مثانه در مردان بیشتر از زنان است.

بیماری های مردانه بیضه

# قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی

 کلیه نقش کلیدی در تصفیه مواد شیمیایی مضر از جریان خون شما و انتقال آن به مثانه بازی می کند. به همین خاطر، تصور می شود بعضی مواد شیمیایی خاص ممکن است باعث افزایش خطر سرطان مثانه شوند. مواد شیمیای که خطر سرطان مثانه را افزایش مس دهند شامل آرسنیک و مواد شیمیایی به کار رفته در تولید رنگ، لاستیک، چرم، پارچه ها و محصولات رنگی می باشند.

# سابقه درمان سرطان

 درمان با داروی ضد سرطان سیکلوفسفامید باعث افزایش خطر سرطان مثانه در شما می شود. افرادی که تحت درمان رادیوتراپی (پرتو درمانی) در ناحیه لگن برای سرطان قبلی خود قرار می گیرند در معرض خطر بیشتری برای بروز سرطان مثانه هستند.

# مصرف یک داروی خاص دیابت

افرادی که داروی دیابت pioglitazone (Actos) برای بیشتر از یکسال قرار می گیرند خطر بیشتری برای سرطان مثانه دارند. دیگر داروهای دیابت حاوی pioglitazone شامل ترکیب pioglitazone و متفورمین با نام تجاری (Actoplus Met) و ترکیب pioglitazone و glimepiride با نام تجاری (Duetact) می باشند.

# التهاب مزمن مثانه

 عفونت ها یا التهابات (سیستیت) مزمن یا مکرر مثانه، مانند آن چیزی که ممکن است در استفاده طولانی مدت از سوند ادراری رخ دهد، ممکن است خطر سرطان سلول های سنگفرشی مثانه را افزایش دهد.. در بعضی از مناطق جهان، سرطان سلول سنگفرشی با التهاب مزمن مثانه ناشی از عفونت انگلی شیستوزومیازیس ارتباط دارد.

# سابقه شخصی یا خانوادگی سرطان

 اگر شما قبلا سرطان مثانه داشته اید، احتمال بیشتری دارد تا مجدد مبتلا شوید. اگر یک یا بیشتر از خویشاوندان بی واسطه شما سابقه سرطان مثانه دارند، خطر بروز بیماری در شما افزایش می یابد، اگرچه پخش شدن سرطان مثانه در خانواده ها نادر است. سابقه خانوادگی سرطان غیر پولیپوز کولورکتال (نوعی سرطان روده بزرگ)، که سندروم لینچ Lynch syndrome نیز نامیده می شود، می تواند خطر سرطان سیستم ادراری را علاوه بر روده بزرگ، رحم، تخمدان ها و دیگر اعضای بدن در شما افزایش دهد.

آیا التهاب مثانه خطرناک است؟

در اکثر موارد التهاب، ناشی از یک عفونت باکتریایی است که به آن عفونت دستگاه ادراری (UTI) می گویند. عفونت مثانه می‌تواند دردناک و آزار دهنده باشد و اگر عفونت به کلیه‌ ها سرایت کند، می‌تواند به یک مشکل جدی سلامت تبدیل شود.

عوارض سرطان مثانه

۱) سرطان مثانه اغلب عود می کند. به همین دلیل، افراد با سرطان مثانه اغلب بایستی سال ها بعد از درمان موفقیت آمیز نیز تحت پیگیری باشند. نوع آزمایشات و دفعات آن به نوع سرطان مثانه شما و نوع درمان بستگی دارد.

۲) از پزشک خود بخواهید که طرح و جدول پیگیری شما را برای تان ترسیم کند. عموما پزشک توصیه می کند داخل پیشابراه و مثانه شما هر سه تا شش ماه برای چند سال اول بعد از درمان توسط دستگاه مخصوصی دیده شود (سیستوسکوپی). بعد از آن ممکن است هر سال یک بار سیستوسکپی شوید. پزشک ممکن است آزمایشات دیگری در فواصل مختلف به شما توصیه کند.

۳) بیماران با سرطان های پیشرونده ممکن است آزمایشات را با فواصل کم تری انجام دهند. و در آن هایی که سرطان پیشروی کمتری دارد ممکن است فواصل بین آزمایشات طولانی تر باشد.

درمان تبخال تناسلی

آمادگی برای ملاقات با پزشک

اگر علائم و نشانه هایی داشتید که شما را نگران کرده، حتما به پزشک خانوادگی خود مراجعه کنید. پزشک معالج شما ممکن است آزمایشات و اقداماتی را برای بررسی علت علائم و نشانه های شما درخواست کند. اگر پزشک خانوادگی تان شک کرد که شما مبتلا به سرطان مثانه هستید، شما را به ارولوژیست ارجاع خواهد داد. گاهی اوقات هم نیاز به مراجعه به بعضی متخصص های دیگر مثل اونکولوژیست هست.

از آنجائی که وقت ویزیت شما با پزشک محدود است، و از آنجائی که مطالبی زیادی در این ملاقات بایستی مطرح شود، لذا آمادگی قبلی برای این ملاقات ایده ی خوبی است. در اینجا بعضی اطلاعات که به آمادگی شما کمک می کند و آن چیزی که می بایستی از پزشک تان انتظار داشته باشید ارائه می شود.

آنچه شما می توانید انجام دهید:

✔️ هر علامتی را که تجربه کرده اید یادداشت کنید، حتی علائمی که به نظر می رسد به انگیزه مراجعه شما برای مراجعه به پزشک ارتباط ندارد.

✔️ اطلاعات کلیدی شخصی خود را یادداشت کنید، شامل استرس های شدید و تغییرات اخیر در زندگی.

✔️ فهرستی از داروهایی که مصرف می کنید را تهیه کنید، از جمله فهرستی از ویتامین ها و مکمل هایی که مصرف می کنید.

✔️ یکی از اعضای خانواده یا دوستان را همراه خود ببرید، گاهی اوقات به یاد آوردن همه اطلاعات در زمان ملاقات مشکل می باشد. فردی که همراه شما هست ممکن است بعضی مطالبی را که شما فراموش کرده اید به یاد شما بیاورد.

✔️ سوالاتی را که می خواهید از پزشک بپرسید یادداشت کنید.

زمان ملاقات شما با پزشک محدود است لذا تهیه فهرستی از سوالات می تواند به شما در استفاده بهینه از زمان کمک کند. سوالات را براساس میزان اهمیت اولویت بندی کنید.

بعضی از سوالات اساسی در مورد سرطان مثانه شامل موارد زیر است:

  • آیا من سرطان مثانه دارم؟
  • سرطان من در چه مرحله ای است؟
  • آیا من نیاز به آزمایشات بیشتری دارم؟
  • چه روش های درمانی برای من وجود دارد؟
  • آیا درمان ها می توانند سرطان مثانه من را بطور کامل بهبود بخشند؟
  • خطرات بالقوه هر روش درمانی چیست؟
  • به نظر شما بهترین روش درمانی برای من چیست؟
  • آیا من به ملاقات با متخصص دیگری هم نیاز دارم؟
  • برنامه درمانی من در آینده چگونه خواهد بود؟
  • هزینه های درمانی من به چه میزان است و آیا تحت پوشش بیمه هست؟

علاوه بر سوالاتی که برای پرسش از پزشک آماده کرده اید، از بیان هر سوال دیگری که در طول ملاقات به ذهنتان می رسد تردید نکنید.

از پزشک خود چه انتظاری داشته باشید؟

پزشک احتمالا سوالاتی از شما خواهد پرسید. آمادگی برای پاسخ به سوالات این فرصت را در اختیار شما خواهد گذاشت تا نقطه نظرات جدیدی را مطرح کنید. سوالاتی که از شما پرسیده خواهد شد:

  • علائم شما از چه زمانی شروع شده است؟
  • علائم دائمی است یا گاهی بروز می کند؟
  • شدت علائم شما چقدر است؟
  • چه چیزهایی علائم شما را بهبود می بخشد؟
  • چه چیزهایی علائم شما را بدتر می کند؟

در ادامه با تشخیص و درمان سرطان مثانه آشنا شوید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.6/5 - (70 امتیاز)
  • تصویر کاربر حمید جمعه ۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1725 مشاهده پرسش
    باسلام.دکتر جون من 25سال دارم واز مشکل کوچکی آلت رنج میبرم چرا کسی به داد ما نمیرسه.چرا علم پزشکی در این مورد راه حلی ندارد.هر جا مراجعه کردم نا امیدم کردن.با تشکر.حمید از مشهد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      به خاطر اینکه آلت یک عضو دارای عملکرد است و هیچ بافتی نمی توان به آن اضافه کرد و پیوند زد که از طبیعت بافت نعوظی آلت پیروی کند لذا تا الان اقداماتی که در این زیمنه شده موفقیت آمیز نبوده است
  • تصویر کاربر ايوب پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1774 مشاهده پرسش
    براي نزديكي باهمسر طول الت تناسلي بايدچه اندازه باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      من جایی ندیدم عددی را ذکر کرده باشد و بعیده که اندازه خاصی را مطرح کرده باشد چیزی که مسلم است در افراد مختلف زن و مرد این عدد متفاوت است و بدیهی است هر چه بزرگ تر باشد (البته تا یک حدی که برا زن آزار دهنده نباشد) بهتر است
  • تصویر کاربر غ چهارشنبه ۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1187 مشاهده پرسش
    من حدود 15 روز متوجه شدم زگیل تناسلی دارم خیلی نگران شدم به پزشک متخصص پوست مراجعه کرده ام دوتا سوال دارم 1- ایا درمان قطعی وجود ارد 2- مدت درمان چقدر است 3-ایادرمان لیزرا راتوصیه می فرمایید یانجماد خیلی خیلی متکرم از لطف تان اقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      1- برای ضایعات احتمالی پنهان درمانی نیست.
      2- درمان ضایعات موجود بستگی به انتخاب روش درمان دارد.
      3- هر دو روش مناسب هستند لیزر در یک جلسه درمان می شوند ولی انجماد گاهی نیاز به بیش از یک جلسه درمان دارد
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش)

      برای توضیحات بیشتر پیشنهاد می شود لینک زیر را نیز مطالعه نمائید :
      تنها درمان زگیل تناسلی در زنان و دختران باکره + هزینه?
      ?https://drjabbari.com/2261

      بهترین درمان زگیل تناسلی (GENITAL WARTS)?
      ?https://drjabbari.com/378
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر زینی جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1044 مشاهده پرسش
    سلاام اقای دکتر . چندین سال پیش بیضه سمت چپم ضربه خورد . و با یخ گذاشتن ودارو از بیمارستان مرخص شدم . و پس از مدتی تنگی مجرا و دو بار سیستوسکوپی و مجرا رو باز کردن و دیگه خوب نشدم . در حا ل حاضر تنگی مجرا و درد در بیضه و بیضه چپم یک چهارم سمت راست شده . و همیشه عفونت مثانه دارم . و باید سوند بزنم . چکار باید بکنم . با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      تنگی های مجرا متاسفانه معمولا عود کننده هستند و با سوند زدن منجر به باز ماندن مسیر می شود. شما می توانید از همین طرق آخرین عکس رنگی از مجرا را بندازید تا بتوانم نظر دقیق تری بدهم
  • تصویر کاربر ش جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1107 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر جباری
    با سلام
    بنده 33 سال سن دارم و از دو موضوع واقعا رنج میبرم مورد اول کوچک بودن آلت تناسلی و مورد دوم ارزاء زودهنگام است. تا حدودی در مورد این دو موضوع مطالعه کرده ام اما نسبت به صحت مطالب درج شده در سایتها اعم از داروهای افزایش سایز و تاخیر در انزال اطمینان ندارم لذا خواهشمندم راهنمایی بفرمایید آیا بلحاظ پزشکی دارویی برای رفع این دو نقسصه وجود دارد یا خیر و همچنین آیا نیازی به مراجعه حضوری هست یا خیر ...

    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      هیچ دارویی روی افزایش سایز آلت تاثیر ندارد ضمن اینکه راه مطلوب و رضایت بخش و قطعی و همچنین بدون عارضه ای برای افزایش سایز آلت وجود ندارد روش های کششی مثل وکیوم و روش های جراحی وجود دارند اما هر کدام معایب و بعضا عوارضی دارند و در نهایت رضایت فرد را جلب نمی کنند. لذا این روش ها برا ی افرادی که سایز نرمالی دارند توصیه نمی شود.
      زودانزالی درمان قطعی ندارد ولی با درواروهایی مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین می توان آنرا کنترل کرد ولی تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر شهرزاد پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان؛ وقت ب خیر
    مادرم مدت ۸ ماهه ک التهاب مثانه داره
    اوایل فقط سوزش ادرار بود ولی بعد از ی مدت تکرر ادرار و درد هم بهش اضافه شد؛ و حجم ادرارش هم کم شده.
    توی ادرارش ی چیزایی شبیه به عفونت هس؛ دوبار بستری شده هربار ۲۰ روز ولی متاسفانه نتیجه ای نگرفتیم
    سونو انجام داده ک گفتن دیواره مثانه ضخیمه و توی آزمایش ادرارش همwbc منی هستش.
    دو سه ماه پیش آزمایش سرطان مثانه هم داده ک منفی بوده.
    دیگه واقعا نمیدونیم باید چیکار کنیم؛ چندین مرتبه هم آنتی بیوتیک یا داروهای مثانه مثل ویسول یوریناسین و اکسی بوتنین هم مصرف کرده ولی بی فایده بوده.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      عفونت ادراری علل زیادی میتونه داشته باشه و گاه پیدا کردن علت راحت نیست و البته گاهی هم که علت مشخص می شود براحتی قابل برطرف کردن نیست. با این اطلاعات ناقص هم نمیشه توصیه ی خاصی کرد. بهتره با پزشک معالج شان در ارتباط باشید

  • تصویر کاربر شاهین جمعه ۱۹ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    با سلام
    سرطان مثانه با گرید ۱ به ابعاد ٫۵ در ٫۵ سانت تشخیص و خارج گردید تعداد ۶ مرحله BCG دریافت کردم
    بنا به دلایلی مجبور به تعویض دکترم شدم و تحت درمان پیگیری دکتر دیگری قرار گرفتم
    در تست سونو و تست ادرار و سیسوسکوپی مرحله اول همه چیز سالم تشخیص داده شد
    در تست سه ماه دوم سونو سالم ولی در سیسوسکوپی وجود ضایعه غیر جای عمل تشخیص داده شده
    که در مراجعه و سوال که اگر ضایعه همان رشد سرطان بوده چرا تخلیه نشده  دکتر به نگران نباش و عادیه بسنده کردند. و جواب ندادند و براس ۳ ماه بعد جهت سیسوسکوپی بهم وقت دادند.منظور از ضایعه همان سرطان است.و اگر جواب مثبت هست. با توجه به بد خیم بودن نوع سرطان من امکان درگیر کردن ان در طول سه ماه وجود دارد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۹ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهرسانا سه شنبه ۹ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 349 مشاهده پرسش
    کیست تخمدان ترکیده شود و قاطی خون شود و اون کیست باعث زخم بزرگ در مثانه بشود نشانه چیست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۹ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۸ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 2091 مشاهده پرسش
    سلام.لومن حالب چیست؟با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۸ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۶ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    سلام دکتر .پدرم ۷۴ سال دارن. دوسال و نیم پیش توده مثانه گرید یک و با درجه بدخیمی پایین داشتن که توده رو تراش دادن و دیگه هیچ اقدامی نکردن . فقط تحت کنترل بودن که آخرین سونو نوشته تصویر یک ضخیم شدن دیواره گره به طول ۱۸ میلیمتر در جدار لترال چپ به همراه یک ضایعه پولیپوئید با حاشیه لبوله به اباد ۹ در ۱۱ میلیمتر. آقای دکتر این یعنی دو تا تومور ؟ دکتر پدرم اصلن خونریزی نداره حتی در آزمایش ادرار هم خون نبوده . آقای دکتر به نظرتون این بدخیم تر اولیه است ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۶ مهر ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      باید مجدد سیستوسکوپی و تراش داده بشه و براساس پاتولوژی نطر داد

درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی