منگوله تناسلی چیست؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

شکل اسکین تگ تناسلی در مردان و تفاوت آن با زگیل تناسلیمنگوله تناسلی، زائده ای کوچک و غیرسرطانی ای است که وقتی پوست روی خود ساییده می‌شود، ایجاد می‌ شود. آن ها معمولاً نیازی به درمان ندارند اما اگر ظاهرشان برای فرد آزاردهنده باشد، می تواند با عمل، این منگوله ها را از بین ببرد. در این زمینه بهتر است از یک پزشک کمک گرفت و از انجام خوددرمانی اجتناب کرد.

منگوله تناسلی چیست؟

منگوله های تناسلی، زائده های کوچک و غیرسرطانی اند که تقریباً هم رنگ پوست بوده و اغلب به شکل دسته ای از بافت پوست هستند که از یک ساقه ی کوچک بیرون زده اند. این زائده ‌ها گاهی ممکن است رنگ تیره‌ ای داشته باشند و شبیه یک خال برجسته به نظر برسند. اندازه ی اکثر منگوله های تناسلی بین ۱ تا ۵ میلی ‌متر است اما بعضی از آن ها می‌توانند تا چند سانتی ‌متر نیز رشد کنند.

منگوله تناسلی

منگوله تناسلی چه تأثیری روی بدن می گذارد؟

منگوله های پوستی روی بدن اثری نمی گذارند اما می توانند ظاهر ناخوشایندی داشته باشند. وجود منگوله های پوستی روی قسمت هایی مانند صورت و گردن ممکن است افراد را نسبت به وضع ظاهری خود معذب کند. برای از بین بردن این زائده ها می توان از یک پزشک کمک گرفت.

نکته مهم: در بعضی موارد، زائده ی پوستی شبیه به منگوله تناسلی ممکن است چیز دیگری مانند زگیل، بیماری پوستی یا سرطان پوست باشد. بهتر است شخص برای گرفتن تشخیص دقیق، به متخصص پوست یا پزشک باتجربه مراجعه کند.

علت ایجاد منگوله تناسلی چیست؟

منگوله های تناسلی زمانی ایجاد می شوند که بدن، سلول هایی اضافی را در لایه های بالایی پوست تولید کند. این سلول ها در چین های پوست و قسمت هایی که حرکت طبیعی باعث می شود پوست به خود ساییده شود، شکل می گیرند. آکروکوردون ها اغلب در این نواحی رشد می کنند:

  • زیر بغل
  • پلک ها
  • ران و کشاله ی ران
  • گردن
  • زیر سینه ها
  • اندام های تناسلی.

چه کسانی بیشتر به منگوله تناسلی دچار می شوند؟

احتمال ایجاد منگوله های تناسلی با بالا رفتن سن افزایش می یابد. همچنین، افراد با داشتن موارد زیر، بیشتر در معرض خطر ابتلا قرار خواهند داشت:

  • داشتن سابقه ی خانوادگی در ابتلا به منگوله تناسلی
  • داشتن بیماری ها و مشکلات سلامتی مانند دیابت، چاقی یا اختلالات پوستی از جمله سندروم برت هاگ دوب
  • تجربه ی میزان بالایی از عوامل رشد (عوامل ارثی یا هورمونی و تغذیه ای که عدم وجودشان از رشد طبیعی جلوگیری می کند) که ممکن است در دوران بارداری رخ دهد.

علائم منگوله تناسلی چیست؟

منگوله های تناسلی معمولاً علائم و نشانه ای ندارند. در بعضی موارد، اصطکاک ناشی از مالش منگوله تناسلی به پوست، لباس یا زیورآلات می‌ تواند مایه ی رنج و درد یا باعث خونریزی شود.

منگوله تناسلی چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشکان عموماً بعد از یک ارزیابی کوتاه، منگوله های تناسلی را تشخیص می دهند. سابقه ی پزشکی شخص تأثیر بسیاری روی میزان خطر ابتلا به منگوله تناسلی دارد؛ از همین رو، پزشک سوال هایی در این زمینه از مراجعه کننده ی خود خواهد پرسید. در آخر نیز با معاینه ی زائده ها می تواند تشخیص دهد که آن ها منگوله تناسلی هستند یا بیماری و مشکلات دیگر.

مراجعه به پزشک برای مشکل انحنای آلت تناسلی

درمان منگوله تناسلی

در صورتی که منگوله تناسلی به خاطر ظاهر و درد خود، شخص را اذیت نکند احتمالاً نیازی به درمان هم نخواهد داشت. در واقع، بیشتر منگوله های تناسلی نیازی به درمان ندارند. حتی بعضی از آن ها ممکن است خود به خود از بین بروند. در صورت وجود شرایط زیر، بهتر است در مورد عمل برداشتن منگوله های تناسلی با پزشک خود مشورت نمود:

  • منگوله های تناسلی تحریک می شوند یا به راحتی خونریزی می کنند.
  • ظاهر آن ها برای شخص آزاردهنده است.

آیا محصولات خانگی درمان منگوله تناسلی بی خطر هستند؟

بسیاری از محصولات داروخانه ای بدون نسخه برای رفع منگوله های تناسلی موجود هستند. اما درمان های خانگی عاری از خطر نخواهند بود. این درمان ها با خطر عوارض بیشتری همراه هستند که عبارتند از:

  • ایجاد اسکار و جای زخم
  • خونریزی بیش از اندازه
  • عفونت
  • برداشتن ناقص منگوله تناسلی؛ که امکان عود کردن آن را بیشتر خواهد کرد.
  • استفاده ی نادرست از روش درمانی از بین بردن منگوله تناسلی روی چیزی که منگوله نیست و برای مثال ممکن است سرطان پوست باشد.
  • آسیب زدن به پوست سالم مجاور آن.

سوالات متداول:

درمان منگوله تناسلی

آیا بروز منگوله تناسلی امری متداول است؟

بله، به قدری رایج است که محققان تخمین می زنند که نیمی از بزرگسالان حداقل یک منگوله پوستی در طول عمر خود خواهند داشت.

آیا تشخیص منگوله تناسلی نیاز به آزمایش دارد؟

خیر، هیچ آزمایشی برای تأیید تشخیص منگوله تناسلی لازم نیست. در صورتی که پزشک به چیز دیگری مشکوک باشد، ممکن است نمونه ای (بیوپسی) از زائده گرفته و برای آزمایش آن را به آزمایشگاه بفرستد.

چه عارضه های دیگری ممکن است به منگوله تناسلی شباهت داشته باشند؟

این عارضه ها عبارتند از:

  • خال گوشتی
  • زگیل، از جمله زگیل تناسلی
  • سرطان پوست
  • بیماری های پوستی مانند کراتوز سبورئیک که باعث ایجاد خال هایی مانند زگیل می شوند.

آیا می توان برای از بین بردن منگوله تناسلی به پزشک مراجعه نمود؟

بهترین فردی که برای درمان منگوله تناسلی می توان به آن مراجعه کرد، متخصص پوست است. این متخصصان برای درمان مشکلات ظریفی مانند منگوله های روی پلک، مهارت و آموزش های لازم را کسب کرده اند. همچنین به راحتی می توانند جای زخمی کمتری روی پوست باقی بگذارند. متخصصان پوست زائده هایی که منگوله تناسلی نیستند را نیز به دقت تشخیص می دهند.

پزشک چگونه منگوله تناسلی را از بین می برد؟

روش های زیادی برای برداشتن منگوله های تناسلی وجود دارد. این روش های درمانی عموماً در مطب خود پزشک و با استفاده از موارد زیر انجام می شود:

  • ابزاری تیز مانند چاقوی جراحی برای تراشیدن یا بریدن منگوله تناسلی
  • لیزر CO2 برای از بین بردن منگوله های پوستی با کمترین آسیب
  • گاز بسیار سرد (نیتروژن مایع) برای منجمد کردن آن
  • گرما و حرارت دادن (کوتریزاسیون) برای سوزاندن منگوله ها یا بند آوردن خونریزی آن ها.

آیا عمل از بین بردن منگوله تناسلی درد دارد؟

عمل برداشتن منگوله تناسلی ممکن است با کمی درد و احساسی ناخوشایند خفیف همراه باشد. به همین منظور، داروهایی برای راحتی بیمار تجویز خواهد شد.

بعد از برداشتن منگوله تناسلی، ناحیه ی تحت درمان به چه صورت خواهد بود؟   

ناحیه ی تحت درمان احتمالاً در روزهای بعد از عمل زخم می ‌شود. پس از افتادن دلمه ی زخم، ممکن است شخص متوجه ایراداتی جزئی در پوست شود که البته دیگران تقریباً اصلاً متوجه آن نخواهند شد.

برای پیشگیری از ایجاد منگوله پوستی چه کارهایی می توان انجام داد؟

اقداماتی که برای جلوگیری از بروز این عارضه می توان انجام داد، عبارتند از:

  • حفظ وزن در محدوده ی سالم
  • ورزش منظم
  • استفاده نکردن از زیورآلات و لباس هایی که ممکن است به پوست ساییده شوند.

آیا ممکن است منگوله تناسلی بعد از درمان عود کند؟

در صورتی که پزشک کل منگوله ها را بردارد، به احتمال زیاد دوباره رشد نخواهند کرد اما هم چنان امکان ایجاد منگوله های جدید وجود دارد.

برای افراد مبتلا به منگوله تناسلی چه اتفاقی رخ می دهد؟

منگوله های تناسلی غیر سرطانی بوده و خطر بروز مشکلات سلامتی دیگر را افزایش نخواهد داد.

زندگی با منگوله تناسلی چگونه است؟

زندگی با منگوله تناسلی تفاوتی با زندگی عادی ندارد. اکثر آن ها نیازی به درمان ندارند و بر سلامت افراد تأثیری نمی گذارند. در صورت آزاردهنده شدن آن، می توان به پزشک مراجعه کرد.

سخن پایانی

منگوله های تناسلی، عارضه ی رایجی هستند و احتمالاً هر شخصی در طول زندگی خود آن را تجربه می کند. با این که ممکن است از نظر ظاهری ناخوشایند باشند اما زائده هایی غیر سرطانی هستند که نیازی به درمان ندارند. با این حال اگر ظاهر منگوله ها شما را آزار می دهد یا به پوست، زیورآلات یا لباس هایتان ساییده می شود، می توانید آن ها را با عمل از بین ببرید. در صورتی که این عمل توسط یک پزشک ماهر و باتجربه انجام شود، علاوه بر کاهش خطر عوارض، جای زخم را نیز به حداقل می رساند.


دکتر محمد جباری متخصص اورولوژی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.2/5 - (10 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر