درمان سرطان بیضه

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

روش های درمان سرطان بیضه، به عوامل متعددی بستگی دارد که شامل نوع تومور، مرحله تومور، وضعیت کلی سلامت جسمانی شما، و ترجیح شما برای انتخاب روش درمان می باشد. در ادامه با راه های درمان سرطان بیضه آشنا شوید.

جراحی سرطان بیضه:

روش های جراحی که برای سرطان بیضه به کار می رود شامل:

  • جراحی برای برداشتن بیضه (رادیکال اینگوئینال ارکیکتومی) درمان اولیه و اصلی همه انواع سرطان بیضه در هر مرحله ای است. برای برداشتن بیضه، جراح یک برش در ناحیه کشاله ران ( که به آن ناحیه اینگوئینال می گویند ) ایجاد کرده و بیضه را از طریق شکاف بوجود آمده خارج می کند و در صورت تمایل شما می تواند یک بیضه مصنوعی جایگزین آن کند.
  • جراحی برای برداشتن غدد لنفاوی ( برداشتن غدد لنفاوی خلف صفاق یا RPLND ) از طریق ایجاد برشی بر روی شکم انجام می شود. در این روش جراحی، جراح مراقب است تا از آسیب به عصب های اطراف غدد لنفاوی پرهیز کند، اما در برخی موارد آسیب به اعصاب اجتناب ناپذیر است. آسیب عصبی می تواند باعث بروز اشکال در انزال شود، اما در ایجاد نعوظ مشکلی رخ نمی دهد.

جراحی پروستات

در مواردی که تومور در مرحله ی ابتدایی است، جراحی ممکن است تنها درمان مورد نیاز با شد. اگر جراحی تنها درمان سرطان بیضه برای شما در نظر گرفته شود، یک برنامه زمان بندی شده برای پیگیری بیماری از طرف پزشک به شما ارائه خواهد شد. این برنامه پیگیری زمانبندی شده، درچند سال اول هر چند ماه انجام می شود و در سال های بعد فواصل آن بیشتر خواهد شد و شامل آزمایش خون، سی تی اسکن و دیگر روش های تشخیصی برای پایش علائم عود احتمالی سرطان می باشد.

پرتو درمانی:

در پرتودرمانی از پرتوهای با انرژی بالا مانند اشعه ایکس استفاده می شود تا سلول های سرطانی را بکشد. در طول پرتودرمانی، شما بر روی یک تخت خوابیده و یک ماشین بزرگ اطراف بدن شما حرکت می کند، و اشعه پرانرژی به طور دقیق به سمت بافت مورد نظر هدف گذاری می شود. پرتو درمانی روشی است که در برخی بیماران با سرطان بیضه از نوع سمینوما انتخاب می شود. پرتو درمانی ممکن است بعد از برداشتن بیضه برای شما توصیه شود.

عوارض جانبی پرتو درمانی شامل خستگی، و قرمزی و التهاب پوست در ناحیه شکم یا کشاله ران باشد. پرتو درمانی همچنین ممکن است باعث ناباروری شود. با پزشک خود در مورد روش های ذخیره اسپرم قبل از شروع پرتو درمانی صحبت کنید.

شیمی درمانی:

در شیمی درمانی از داروها برای کشتن سلول های سرطانی استفاده می شود. داروهای شیمی درمانی در تمام بدن منتشر شده تا سلول های سرطانی را که ممکن است از تومور اصلی به دیگر نقاط بدن مهاجرت کرده باشند از بین ببرد. شیمی درمانی ممکن است تنها درمان انتخابی شما باشد یا اینکه ممکن است قبل یا بعد از جراحی برداشتن غدد لنفاوی ناحیه شکمی برای شما توصیه شود.

عوارض شیمی درمانی به نوع و مدت داروهایی که تجویز شده است بستگی دارد. آنچه را از پزشک خود انتظار دارید از او بپرسید. عوارض جانبی شایع شامل خستگی، تهوع، از دست دادن مو و افزایش خطر عفونت می باشد. داروها و درمان هایی برای کاهش عوارض شیمی درمانی دردسترس می باشد. شیمی درمانی نیز احتمالا باعث ناباروری می شود، که می تواند دائمی باشد. با پزشک خود در باره ی ذخیره اسپرم قبل از شروع شیمی درمانی صحبت کنید.

درمان واریکوسل

مقابله با استرس و پشتیبانی

هر انسانی که با سرطان بیضه مواجه می شود به روش خود احساساتی را متعاقب آن تجربه خواهد کرد. بعد از تشخیص سرطان، ممکن است دچار احساس ترس و عدم اطمینان از آینده خود شوید.

در حالی که ممکن است احساس اضطراب هرگز از بین نرود، شما می توانید برای کمک به مدیریت احساسات خود برنامه ریزی کنید. لذا سعی کنید تا :

به میزان کافی در مورد سرطان بیضه بیاموزید تا احساس راحتی برای تصمیم گیری درباره مراقبت از خود داشته باشید. سوالات خود را بنویسید تا در جلسه ی بعدی ملاقات با پزشک بپرسید. از پزشک خود یا دیگر اعضای تیم مراقبت های بهداشتی بخواهید تا منابع معتبری برای دست یابی به اطلاعات بیشتر به شما معرفی کند. از منابع خوب انجمن های علمی مرتبط با بیماری مثل انجمن علمی سرطان ایران و انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

از خودتان مراقبت کنید. انتخابات سالمی در زندگی روزمره خود داشته باشید تا برای درمان سرطان آماده باشید. یک رژیم غذایی سالم با انواع میوه ها و سبزیجات بخورید. مقدار کافی استراحت کنید طوری که وقتی هر روز صبح از خواب بیدار می شوید احساس نشاط و تازگی کنید. استرس های غیر ضروری را از بین ببرید به طوری که بتوانید بخوبی تمرکز کنید. سعی کنید تا بیشتر روزهای هفته را ورزش کنید. اگر سیگار می کشید ، متوقف شود. با دکتر خود در مورد داروها و استراتژی های دیگری که به شما برای متوقف کردن مصرف سیگار کمک می کند صحبت کنید .

با دیگر افرادی که سرطان بیضه دارند ارتباط داشته باشید. دیگر افراد مبتلا به سرطان را در جامعه خود بیابید یا بصور آنلاین با آن ها ارتباط برقرار کنید. با انجمن علمی سرطان ایران و انجمن علمی ارولوژی ایران برای ارتباط با گروه های حمایتی در منطقه ی محل سکونت تماس بگیرید.

ارتباط با عزیزان خود را ادامه دهید. خانواد و دوستان شما به همان اندازه ی شما برای سلامتی تان نگران هستند. آن ها می خواهند به شما کمک کنند، لذا پیشنهاد آن ها برای کمک به شما در رفت و آمد به قرارهای ملاقات و دیگر ماموریت ها را رد نکنید. دوستان نزدیک و خانواده شنوای صحبت های شما هستند وقتی که نیاز به حرف زدن با کسی را دارید یا زمانی که احساس خوبی ندارید و کسی را می خواهید تا حواس شما را از شرایط کنونی دور نماید.

ارتباط با دوستان

پیشگیری از سرطان بیضه:

راهی برای پیشگیری از بروز سرطان بیضه وجود ندارد. برخی پزشکان معاینه منظم بیضه ها توسط خود فرد را توصیه می کنند تا سرطان بیضه در زودهنگام ترین مرحله اش تشخیص داده شود. زمان مناسب برای معاینه بیضه توسط خود فرد بعد از یک حمام یا دوش آب گرم می باشد. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه بیضه شده و لمس بیضه و یافتن هر چیز غیر عادی در بیضه را آسان تر می کند.

معاینه بیضه:

برای معاینه بیضه مراحل زیر را دنبال کنید:

☑️ جلوی آینه بایستید. به دنبال هر گونه تورم بر روی پوست کیسه بیضه خود باشید.

☑️ هر بیضه را با دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی خود را زیر بیضه و انگشت شست خود را روی بیضه قرار دهید.

☑️ به آرامی بیضه را بین انگشتان و شست های خود بچرخانید. به یاد داشته باشید که بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. این که یکی از بیضه ها به میزان جزیی از بیضه دیگر بزرگ تر باشد و یا یکی کمی پائین تر از دیگری باشد یافته ای طبیعی است. همچنین، طنابی که از بالای بیضه ( اپیدیدیم ) به سمت بالا می رود بخش نرمالی از محتویات کیسه بیضه است. با انجام منظم این معاینه، با بافت و ساختار طبیعی بیضه بیشتر آشنا خواهید شد و تغییراتی که می تواند موجب نگرانی شود را بهتر متوجه خواهید شد.

اگر متوجه توده یا برجستگی را در معاینه بیضه شدید حتما برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید.

عکس سرطان بیضه:

عکس سرطان بیضه:

تعداد جلسات شیمی درمانی سرطان بیضه:

تومور بیضه بسته به مرحله سرطان، ممکن است با 1 تا 4 سیکل شیمی درمانی درمان شود. در طول درمان، بیمار ممکن است 1 دارو را در یک زمان دریافت کند یا ترکیبی از داروهای مختلف را به طور همزمان دریافت کند.

طول عمر سرطان بیضه

بسیار مهم است که بدانید سرطان بیضه یکی از درمان‌پذیرترین انواع سرطان‌هاست و نرخ بقا در آن بسیار بالاست. در واقع، اکثر مردانی که به این بیماری مبتلا می‌شوند، درمان شده و طول عمر طبیعی خواهند داشت.

طبق آمارهای معتبر پزشکی (مانند انجمن سرطان آمریکا):

۱. نرخ بقای کلی

نرخ بقای ۵ ساله برای تمام مراحل سرطان بیضه حدود ۹۵٪ است. این یعنی ۹۵ نفر از هر ۱۰۰ نفر، حداقل ۵ سال پس از تشخیص زنده می‌مانند و اکثر آن‌ها به‌طور کامل بهبود می‌یابند.

۲. طول عمر بر اساس مرحله بیماری

میزان موفقیت درمان بستگی زیادی به این دارد که سرطان چقدر پیشرفت کرده باشد:

مرحله سرطانتوضیحاتنرخ بقای ۵ ساله (تقریبی)
موضعی (Localized)سرطان فقط در بیضه است و پخش نشده.۹۹٪
منطقه‌ای (Regional)به غدد لنفاوی مجاور یا بافت‌های اطراف رسیده.۹۶٪
دور دست (Distant)به اندام‌های دور مثل ریه یا کبد رسیده.۷۳٪

 

پیشگیری از بیماری بیضه

۳. عوامل تأثیرگذار بر بهبودی

  • نوع سلول سرطانی: سرطان‌های بیضه معمولاً به دو دسته سمینوما و غیرسمینوما تقسیم می‌شوند که هر دو پاسخ بسیار خوبی به درمان (جراحی، شیمی‌درمانی یا پرتو‌درمانی) می‌دهند.

  • تشخیص زودرس: تشخیص سریع از طریق معاینه شخصی یا سونوگرافی، شانس درمان قطعی را به نزدیک ۱۰۰٪ می‌رساند.

  • پاسخ به درمان: حتی در مراحل پیشرفته که به ریه‌ها پخش شده، این سرطان همچنان با شیمی‌درمانی‌های مدرن بسیار خوب کنترل می‌شود.

نکات امیدوارکننده

برخلاف بسیاری از سرطان‌های دیگر، حتی اگر سرطان بیضه به سایر نقاط بدن سرایت کرده باشد، همچنان شانس بسیار بالایی برای درمان قطعی و بازگشت به زندگی عادی وجود دارد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.4/5 - (32 امتیاز)
  • تصویر کاربر EHSAN سه شنبه ۱۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 624 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من از من از 11 سالگی تا آلآن که 15سالمه دارم خود ارضایی میکنم مایع منی من کم رنگ شده آیا مشکلی دارم؟؟؟یه سوال دیگه هم داشتم روی بیضه هام و آلت تناسلی ام حالت جوش های چرکی وجود دارد آیا این بیماری بدی است لطفا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام

      توصیه می کنم خودارضایی را ترککنید تا با آسیبی از این بابت روبرو نشوید.
      بابت جوش های چرکی هم عکس بفرست ببینم.

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 674 مشاهده پرسش
    با سلام پسری سیزده ساله هستم میخواستم بدونم که ایا تپش قلب بعد از خودارضایی چیز بدیه یا طبیعیه؟
    و اینکه ایا خودارضایی با بزاق دهان مشکلی داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام
      پسری سیزده ساله هستم میخواستم بدونم که ایا تپش قلب بعد از خودارضایی چیز بدیه یا طبیعیه؟................اگر شدید و آزار دهنده باشه طبیعی نیست
      و اینکه ایا خودارضایی با بزاق دهان مشکلی داره؟............................خیر

  • تصویر کاربر مجید یکشنبه ۱۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 599 مشاهده پرسش
    سلام،دکترجان من 14ساله خودارضایی دارم اوایل لذت میبردم ولی الان ارضاک میشم اصلالذت نمیبرم این عدم لذت روحیه؟
    باترک خودارضایی ازبین میره؟
    واینکه ی داروبگیدک شهوت روکم کنه ولی توان جنسی رومختل نکنه چون بدون مصرف دارونمیتونم ترک کنم
    درآخربشدت ارادت دارم حضورتون وقتی ام ک ب هرشکل تحریک میشم ی ترشحاتی خارج میشه ازمجرا،این منیه؟طبیعیه جناب دکتراین؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام
      دکترجان من 14ساله خودارضایی دارم اوایل لذت میبردم ولی الان ارضاک میشم اصلالذت نمیبرم این عدم لذت روحیه؟..................بله روحیه
      باترک خودارضایی ازبین میره؟...................بتدریج
      واینکه ی داروبگیدک شهوت روکم کنه ولی توان جنسی رومختل نکنه چون بدون مصرف دارونمیتونم ترک کنم.......................نمیشه این دو به هم وابسته اند اگر میل کم بشه توان هم کم میشه
      درآخربشدت ارادت دارم حضورتون وقتی ام ک ب هرشکل تحریک میشم ی ترشحاتی خارج میشه ازمجرا،این منیه؟طبیعیه جناب دکتراین؟........................کاملا طبیعیه

    2. تصویر کاربر مجید یکشنبه ۱۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      چ دارویی مصرف کنم؟بدون دارونمیتونم ترک کنم،ی دارویی ک عوارض داءمی نداشته باشه خدای ناکرده
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      همه داروها می توانند عوارض دائمی داشته باشند

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 2808 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقا دکتر ببخشید من 4 سال یکی دو بار سکس از مقعد داشتم و خیلی وقته که دو انگشتم برا رفع شهوتم داخل مقعد خودم میکنم و هنوز هم همین کار رو میکنم میخواستم در آزمون استخدامی ارتش ثبت نام کنم ولی شنیدم که در تست های پزشکی به مقعد نگاه میکنن و اونایی که سکس داشتن رو استخدام نمیکنن میخواستم بدونم واقعیت داره و اگه نه برای چی به مقعد نگاه میکنن لطفا راهنماییم کنید خیلی برام مهمه اگه رد میشم حداقل بهم بگید که شرکت نکنم و آبروم نره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام
      خیر واقعیت ندارد

  • تصویر کاربر سینامنوری چهارشنبه ۱۳ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 943 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من پسری 16 ساله ام وقبل از 16 سالگی خودارزیایی زیاد داشتم و الان ترک کردم.
    آیا اسپرمم کم شده است؟
    آیا در آینده می توانم بچه دار شوم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام
      آقای دکتر من پسری 16 ساله ام وقبل از 16 سالگی خودارزیایی زیاد داشتم و الان ترک کردم.
      آیا اسپرمم کم شده است؟........................خیر
      آیا در آینده می توانم بچه دار شوم؟...........................بله

    2. تصویر کاربر سینامنوری دوشنبه ۱۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      یعنی آقای دکتر خودارزبایی مکرر ربطی به کم شدن اسپرم و بچه دار شدن ندارد؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      خیر ولی انجام ندهید بهتر است

    4. تصویر کاربر سینامنوری چهارشنبه ۱۳ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      آقای دکتر ببخشید دوباره مزاحم شدم من زمانی که به سرویس بهداشتی میروم وبعد که بیرون می آیم روخودم فشار می آورم یا هنگامی که تند راه میرم یا مینشینم مایعی به شکل منی خارج میشود.
      علت چیست؟
      آیا باعث کم شدن اسپرم میشود؟
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۳ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      اینحالت طبیعی است و ترشحات تناسلی بوده و باعث کم شدن اسپرم نمی شود

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مهیار یکشنبه ۳ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر،ببخشید من دو طرف بیضه هام بالاش چیزی به اندازه نخود زده بیرون و روی کلاهکم احساس ادرار و گرما دارم و روی کلاهکم یه لک قرمز داره علتش چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۳ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام بدون معاینه نمی توانم نظری بدهم و تشخیص یا درمانی را مطرح کنم. توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک ارولوژیست مراجعه کنید.

  • تصویر کاربر سجاد سه شنبه ۲۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید

    ایا پس از خالی کردن و برداشتن هر دو بیضه فرد باز هم قوای جنسی داره و میتونه رابطه چنسی برقرار کنه یا از بین میره این مورد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      از بین میره

  • تصویر کاربر ابوالفضل چهارشنبه ۱۶ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    با سلام درد در ناحیه زیر بیضه راست نوعی سوزش در زیر بیضه و درد در اطراف ناف بعذ از رانندگی اتفاق افتاده است چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۶ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر nader چهارشنبه ۱۶ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    چند وقتی هست در ناحیه زیرین بیضه و کناره ران دچار خارش شدیدی شدم خارش در شب زمان خواب خیلی بیشتر میشه با استفاده از کمپرس یخ و لباس نخی و حمام روزانه خارش کمتر شد ولی هنوز هست 2 روزی هم هست روی آلت تناسلیم نقطه های سفیدی مثل خشکی پوست بوجود اومده با شستشو میره ولی بعد 1 روز بازم سفیدی میزنه چیکار کنم ؟ممنون اگر به دکتر مراجعه کنم متخصص پوست یا اورولوژی ؟؟؟ من درحال حاضر در چین هستم و دسترسی به پزشک ندارم بیماری من جدید است و هیچگونه رابطهای نداشتهام لطفا دستورات پزشکی را ارسال کنید در صورت لزوم یک عکس ارسال میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۶ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      پماد تریامسینولون ان ان هر شب برای 2 تا 3 هفته بزنید

  • تصویر کاربر امیراحمدی دوشنبه ۱۴ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    اینجانب 31 سال سن دارم و دارای 2 فرزند دختر می باشم
    من از اول تولد تک بیضه بوده ام و بیضه چپ پایین نیامده است و در بالای الت حس میشود نیاز است جراحی کنم؟؟ ایا میتوانم فرزند پسر داشته باشم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۴ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام
      نیازی نیست
      پسر دار شدن ربطی به این قضیه ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط