لکه ها و خال های سیاه روی آلت تناسلی مردان ممکن است نشان دهنده طیف وسیعی از بیماریهای پوستی باشند. این لکه ها میتوانند از نظر اندازه متفاوت باشند و ممکن است به صورت جداگانه یا به صورت خوشهای ظاهر شوند.
درست مانند سایر لکههای رنگی روی آلت تناسلی، خال های سیاه روی آلت تناسلی مردان میتوانند در نتیجه یک بیماری مقاربتی و جنسی، عفونت قارچی یا واکنش آلرژیک باشند. همچنین خال های سیاه روی آلت تناسلی مردان میتوانند موضوع جدیتری باشند.
انواع لکه ها و خال های سیاه روی آلت تناسلی مردان
اگر متوجه لکهها و خال های سیاه روی بدن خود شدید، توجه به علائم همراه و هر عاملی که ممکن است باعث ایجاد لکهها شده باشد، اهمیت دارد. این اطلاعات می تواند به شما در تعیین علت لکه های سیاه و انجام اقدامات مناسب کمک کند. در صورت وجود هر گونه شک و نگرانی توصیه می شود به پزشک مراجعه کنید.
خال:
تقریباً در هر جای بدن، از جمله آلت تناسلی، میتوانید خالهای پوست تیره رنگ داشته باشید. خال ها توده های معمولی و خوشخیم روی پوست هستند که ممکن است سیاه، قهوه ای یا رنگهای دیگری باشند. خال به دلیل تولید ملانین بیش از حد سلول های پوست (رنگدانه ای که رنگ پوست شما را تشکیل میدهد)، در یک ناحیه کوچک و نه در سراسر پوست ایجاد میشود.
خالها بیضرر هستند و ارزش نگرانی ندارند. حتی ممکن است در طول زندگی خود بین ۱۰ تا ۴۰ خال روی بدن خود داشته باشید که بیشتر روی صورت، بازوها، پاها و سایر نواحی که زیاد در معرض نور خورشید هستند بروز میکند. در حالی که بیشتر خالها بی ضرر هستند، مهم است که از هرگونه تغییر در اندازه، شکل یا رنگ آگاه باشید، زیرا ممکن است نشانه یک بیماری جدیتر باشد. خالها نیازی به برداشتن ندارند. سعی نکنید آنها را در خانه بردارید، زیرا بسیاری از درمان های خانگی خال در واقع میتوانند مضر باشند.
کیست:
کیستها برآمدگی های سفت یا سخت پر از مایع هستند که میتوانند روی آلت تناسلی شما ظاهر شوند. این کیستها معمولا همرنگ بافت پوست اطراف است و در لمس احساس درد ندارد، اما ممکن است کمی حساس باشند، تغییر شکل نمیدهند، اما با گذشت زمان ممکن است بزرگتر شوند، ناحیه اطراف کیست احتمال دارد زخمی یا عفونی شود.
خیلی اوقات کیستها نیازی به درمان ندارند و ممکن است در عرض چند هفته خود به خود از بین بروند ولی اگر ماندگار شوند یا باعث ایجاد آزار و اذیت گردند یا ظاهری نامناسب ایجاد کنند، به راحتی میشود توسط پزشک درمان شوند.
جوش:
جوشها زمانی اتفاق میافتند که چربی یا کثیفی در منافذ پوست به دام میافتد و باعث ایجاد چرک و رشد باکتری شود. آنها ممکن است با یک ماده سفید یا سیاه پوشانده شوند. غالبا نیازی به درمان ندارند و معمولاً در عرض چند هفته یا کمتر خود به خود از بین می روند، درست مانند جوش های روی صورت. گاه برای بهبود سریع تر می توان از پمادهای آنتیبیوتیکی موضعی استفاده کرد.
برگشت مو به داخل پوست:
گاهی یک موی کوتاه (اغلب اخیراً تراشیده شده) هنگام رشد به داخل فولیکول خود خم میشود و باعث علائمی میشود مانند بروز نقطه سیاهی که مو در آن قرار دارد و بعضا حاوی مایع یا چرک میباشد و میتواند باعث خارش یا سوزش شود. موهای رشد کرده معمولاً نیازی به درمان ندارند و در عرض چند هفته یا کمتر از بین میروند. اما ممکن است عفونی شده و نیاز به آنتی بیوتیک یا برداشتن موهای رشد کرده با موچین باشد.
آنژیوکراتوم:
آنژیوکراتوم ها برجستگی های ریز و قرمز روشنی هستند که وقتی مویرگهای زیر پوستی و عروق خونی نزدیک پوست شما بزرگ یا متسع میشوند، به صورت دسته های کوچک ظاهر می شوند. آنها در لمس خشن هستند و ممکن است با گذشت زمان ضخیمتر شوند. مشخص نیست که دقیقاً چه چیزی باعث ایجاد آنها میشود، اما شایعترین علت ممکن است شامل فشار خون بالا یا شرایطی باشد که بر عروق خونی نزدیک آلت تناسلی شما تأثیر میگذارد، مانند شرایطی که در بروز هموروئید (بواسیر) یا واریکوسل (وریدهای گشاد شده در کیسه بیضه) نقش دارد.
آنژیوکراتوم ها معمولاً از بین نمیروند و بیضرر هستند و فقط ممکن است در اثر ضربه در حین اصلاح موهای ناحیه تناسلی، خاراندن یا فعالیت جنسی خونریزی کنند. در صورتی که از ظاهر این تودههای قرمز احساس خوبی ندارید، برای حذف آنها میتوانید به پزشک مراجعه و توسط لیزر آنها را برطرف کنید.
زگیل تناسلی:
زگیل تناسلی تودههای ناهموار، گنبدی شکل، گل کلمی یا بعضا مسطح به رنگ سیاه، قهوهای، صورتی و بعضا همرنگ پوست هستند که بدلیل ابتلا به ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) حین رابطه جنسی بوجود میآید. برای داشتن اطلاعات بیشتر در مورد این بیماری و نحوه درمان آن به بخشهای دیگر این سایت مراجعه کنید تا اطلاعات کاملی در این خصوص بهدست بیاورید.
کراتوز سبورئیک:
کراتوز سبورئیک یک ضایعه خوش خیم پوست است که با افزایش سن بیشتر میشود. ضایعات کراتوز سبورئیک معمولاً قهوهای، سیاه یا برنزه روشن هستند. ضایعات مومی یا پوسته پوسته و کمی برجسته به نظر میرسند. آنها به تدریج و معمولا در صورت، گردن، سینه، پشت یا ناحیه تناسلی ظاهر میشوند. کراتوزهای سبورئیک بیضرر بوده و مسری نیستند. نیازی به درمان ندارند، اما اگر لباس آنها را تحریک میکند یا ظاهر آنها را دوست نداشتید، ممکن است تصمیم بگیرید که آنها را بردارید که به راحتی با لیزر برطرف میشود.
لنتیگو:
لنتیگو آلت تناسلی بصورت یک ضایعه لک رنگدانه با رنگهای متنوع و حاشیههای نامنظم است که معمولا در بزرگسالان ظاهر میشود. بدون علامت است و ممکن است به تدریج بزرگ شود. این ضایعه غالبا خوشخیم است و نیازی به درمان ندارد و با افزایش سن، تعداد و اندازه آن ممکن است بیشتر شود. در صورت شک به ملانوما و بدخیمی، توصیه به انجام بیوپسی و نمونه برداری میشود.
ملانوما:
ملانوما نوعی سرطان پوست است که میتواند در هر قسمتی از بدن از جمله آلت تناسلی ایجاد شود.