آیا واکسن گارداسیل باعث نازایی میشود؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

ابتلا به بیماری‌های مقاربتی تا چند سال پیش، یکی از دغدغه‌های اصلی مردم، به‌ خصوص خانم‌ها بود، اما امروزه به‌ دلیل طراحی تولید واکسن‌های مخصوص، احتمال ابتلا به این بیماری‌ها کاهش یافته و افراد می‌توانند یک زندگی جنسی خوب، در عین حفظ سلامتی را تجربه کنند. واکسن گارداسیل از جمله واکسن‌هایی است که در چند سال اخیر موردتوجه افراد قرار گرفته و آن‌ها در تلاش هستند که با تزریق این واکسن، بدن خود را از ابتلا به ویروس HPV یا زگیل تناسلی دور نگه دارند.

واکسن گارداسیل یا HPV چیست؟

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) یک ویروس بسیار خطرناک است که می‌تواند منجر به سرطان دهانه رحم شود. بنابراین باید سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد تا سرعت گسترش زگیل‌های تناسلی و به‌دنبال آن سرطان‌های ناشی از این ویروس کاهش یابد. از طرفی باید بدانید که عفونت‌های اچ پی وی، بدون هیچ علائمی ایجاد می‌شوند و بسیاری از افراد حتی متوجه ابتلا به این عارضه نخواهند شد. از همین رو تزریق به‌موقع گارداسیل می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

در حال حاضر در آمریکا، 3 دوز واکسن HPV در یک دوره زمانی 6 ماهه تجویز می شود، و دوز یادآور دیگری توصیه نمی شود. مانند همه واکسن ها، واکسن HPV بطور دائم پایش می شود تا از اثربخشی و بی خطر بودن آن اطمینان حاصل شود.

واکسن پاپیلوگارد

فاصله زمانی‌های مناسب برای تزریق واکسن گارداسیل

واکسن گارداسیل یا HPV به‌صورت یک دوره سه مرحله‌ای تجویز می‌شود، یعنی فرد باید سه دوز از این واکسن را استفاده کند تا متوجه تاثیرات آن شود. بهترین زمان برای دریافت این واکسن در مردان، 9 تا 21 سال است و آن‌ها باید پیش از آنکه سیستم ایمنی بدنشان ضعیف شود یا با شرکای جنسی مختلف ارتباط داشته باشند، این واکسن را تزریق کنند. در خانم‌ها نیز بهترین زمان برای تزریق واکسن گارداسیل، 9 تا 26 سال است. البته این بدان معنا نیست که بعد از سن 21 در مردان و 26 در زنان، دیگر نتوان واکسن را تزریق کرد، بلکه منظور این است که در بازه سنی مشخص شده، واکسن بیشترین و سریع‌ترین تاثیرگذاری را خواهد داشت.

در رابطه با فاصله تزریق واکسن گارداسیل باید گفت دوز اول درست زمانی که تصمیم به استفاده از این واکسن می‌گیرید تزریق می‌شود، اما زمان تزریق دوز دوم واکسن گارداسیل و دوز سوم متفاوت است. به طوری‌که دوز دوم باید یک ماه بعد از دوز اول تزریق شود و زمان تزریق دوز سوم واکسن گارداسیل سه ماه بعد از تزریق دوم است.

تشخیص زگیل از روی تصویر

حداکثر ۵ تصویر (هر فایل تا ۱۰ مگابایت)

تایید شماره موبایل

لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید

ورود کد تایید

کد ۶ رقمی ارسال شده را وارد نمایید

ارسال موفق

تصاویر شما با موفقیت ارسال شد. نتیجه بررسی به زودی اطلاع‌رسانی می‌شود.

⏳ در حال پردازش...

آیا تاخیر میان تزریق دوزهای واکسن، مشکل‌ساز است؟

گاهی‌اوقات شرایط به‌گونه‌ای پیش می‌رود که فرد نمی‌تواند واکسن را به موقع و در زمان تعیین‌شده تزریق کند؛ در چنین حالتی آیا مشکل پیش می‌آید؟ در رابطه با این موضوع باید گفت اگر تاخیر در دوز دوم واکسن گارداسیل به‌مدت یک الی دو هفته باشد، مشکلی پیش نمی‌آید و اثرگذاری واکسن کم نخواهد شد. تاخیر در دوز سوم واکسن گارداسیل نیز به همین شکل است، اما توصیه می‌شود زمان تاخیر طولانی نشود و شما در زمان‌های مناسب برای تزریق دوز بعدی اقدام کنید.

چطور بدانیم که واکسن زگیل تناسلی بی خطر و ایمن هست؟

 همه واکسن های مورد استفاده در آمریکا قبل از آنکه توسط اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) مجوز خود را دریافت کنند بایستی سال ها مورد آزمایشات وسیع ایمنی قرار گیرند. در زمان استفاده نیز بصورت دائم از نظر بی خطری و اثربخشی پایش می شوند. هر دو نوع واکسن HPV، گارداسیل و سرواریکس، در حال حاضر از نظر هرگونه واقعه ی ناخواسته پایش می شوند. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های آمریکا (CDC) از سه سامانه برای پایش و ارزیابی ایمنی واکسن بعد از دریافت مجوز استفاده می کند.

مطالعات متعددی برای تعیین ایمنی و بی خطر بودن واکسن HPV انجام شده است. با اینحال، هیچ نگرانی ایمنی جدی در این مطالعات به اثبات نرسیده است. یافته های مطالعات ایمنی واکسن HPV با مطالعات ایمنی دیگر واکسن ها، از جمله واکسن dap و واکسن مننگوکوک مشابه است. در سال هایی که مطالعات ایمنی واکسن HPV و پایش آن انجام شده است یعنی از زمانی که واکسن در سال 2006 مجوز گرفته است، هیچ نگرانی ایمنی جدی به دلیل استفاده از واکسن HPV مشاهده نشده است.

اگر به زگیل تناسلی مبتلا شدیم چه کنیم؟

درمان های مختلفی برای زگیل تناسلی ارائه می شوند. با این حال از دید دانشگاه علوم پزشکی، سریعترین درمان، لیزر زگیل تناسلی است.

عوارض واکسن زگیل تناسلی چیست؟

هر روش و داروی درمانی، در کنار مزایا و فوایدی که دارد، از عوارض جانبی و معایبی برخوردار است و واکسن گارداسیل نیز از چنین موضوعی نیز مستثنا نیست.  چندین عارضه ی خفیف تا متوسط در اثر تزریق با این واکسن شناخته شده است. این مشکلات طولانی مدت نبوده و خودبخود برطرف می شوند. این عوارض شامل موارد زیر است:

واکنش های ناحیه تزریق در دست شامل:

  • درد ( حدود 8 نفر از هر 10 نفر)
  • قرمزی و تورم (حدود 1 نفر از هر 4 نفر)

تب

  • تب خفیف (37.7 درجه سانتیگراد) (حدود 1 نفر از هر 10 نفر)
  • تب متوسط (38.8 درجه سانتیگراد) (حدود 1 نفر از هر 65 نفر)

دیگر عوارض

  • سردرد (حدود 1 نفر از هر 3 نفر)

بروز حالت غش و علائم مختصر و کوتاه مرتبط با آن (مثل حرکات لرزشی بدن) ممکن است بعد از هر اقدام و روش پزشکی از جمله واکسیناسیون رخ بدهد. اطلاعات جدید مطرح می کند که غش کردن بعد از واکسیناسیون در نوجوانان شایع تر است. نشستن یا درازکشیدن بعد از واکسیناسیون به مدت 15 دقیقه می تواند به پیشگیری از غش کردن و بروز صدمات ناشی از افتادن کمک کند. واکنش های آلرژیک تهدید کننده ی زندگی ناشی از واکسن خیلی نادر هستند. درصورت بروز، معمولا در عرض چند دقیقه تا چند ساعت بعد از تزریق واکسن رخ می دهد.

اگر این عوارض به‌مرورزمان بهبود پیدا نکردند و بدتر شدند، حتما به پزشک مراجعه کنید تا خطری سلامت شما را تهدید نکند.

چرا به زگیل تناسلی مبتلا می شویم؟

سوالات متداول

اگر بین نوبت های تزریق فاصله زیادی بیفتد آیا بایستی که زدن واکسن را مجددا از ابتدا شروع کرد؟

در رابطه با فاصله تزریق واکسن گارداسیل توصیه می شود که هر 3 دوز واکسن زگیل تناسلی در یک دوره ی 6 ماهه تزریق گردد، دوز دوم واکسن گارداسیل بایستی یک تا دو ماه بعد از دوز اول، و دوز سوم را شش ماه بعد از دوز اول تزریق کرد. با اینحال، اگر فاصله بین نوبت های تزریق بیش از این طول کشید، نیازی به شروع مجدد واکسیناسیون از ابتدا نیست. حتی اگر ماه ها یا سال ها از نوبت قبلی گذشته باشد، دوره واکسیناسیون بایستی تکمیل شود.

آیا واکسن باعث سرطان می شود؟

 واکسن زگیل تناسلی از یک پروتئین از ویروس ساخته شده است و نمی تواند باعث عفونت HPV یا سرطان شود.

آیا واکسن باعث ناباروری می شود؟

 اطلاعاتی وجود ندارد تا مطرح کند که واکسن زگیل تناسلی بر روی باروری در آینده تاثیر دارد. در حقیقت، دریافت واکسن و محافظت در برابر سرطان گردن رحم، می تواند زن را برای توان بارداری و داشتن فرزندان سالم محافظت کند. درمان سرطان گردن رحم احتمال دارد منجر به ناتوانی زن در بروز بارداری شود. همچنین احتمال دارد درمان ضایعات پیش بدخیمی باعث شود تا خطر مشکلات گردن رحم در زن افزایش یابد، که خود می تواند باعث زایمان زودرس یا مشکلات دیگری شود.

کلام آخر

طبق آمار، با دریافت واکسن گارداسیل می‌توان تا 70 درصد سرطان‌های مربوط به زگیل تناسلی را کاهش داد و حتی از بدتر شدن ضایعات ناحیه تناسلی جلوگیری کرد. بنابراین اگر به سلامت و زندگی جنسی خود اهمیت می‌دهید، این واکسن را در زمان مناسب و دوزهای به‌ موقع تزریق کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.2/5 - (43 امتیاز)
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 633 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر
    پسر 22 ساله هستم.علائم تنگی مجرای ادراری را 10 ساله که داشتم تاکنون ولی دکتر نرفتم.علائم من : زور زدن در ادرارکردن به خصوص ابتدای شروع ادرار،عدم تخلیه کامل ادرار،اکثر اوقات چند قطره ادرار بعد از اتمام ادرارم به صورت غیرارادی چکه می کند.ولی سابقه عفونت ادراری یا خون ریزی نداشته ام تاکنون.جدیدا که متخصص ارولوژیست مراجعه کردم آزمایش VCUG و یورتوگرفی انجام دادم.نتیجش این بود که همه چیز نرمال بوده ولی کالیبر یورترای خلفی در قسمت مامبرانوس و بولبر در هر دو کلیشه کمتر از نرمال است.(کاهش کالیبر مجرای خلفی)
    می ترسم دیگه به دکتر مراجعه کنم واسه درمان.مشکل من چیه؟ آیا درمان غیر جراحی وجود داره ؟اگه جراحی کنم یا روش غیر جراحی رو برای درمان انجام بدم در آینده چه عوارضی برای من در پی خواهد داشت؟آیا مشکلات نعوظ و دیگر مشکلات جنسی درآینده پس از ازدواج نخواهم داشت؟؟ میشه خواهش کنم هزینه تخمینی درمانش رو با جراحی یا غیر جراحی بگید؟ و اینکه اگه بخوام شما جراحی کنید،نوبت من واسه چند ماه دیگه میشه؟
    دستتون درد نکنه
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      این عکس نرمال هست و تنگی در آن مشاهده نمی شود
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۱۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دکتر

    بنده 27 ساله و مجرد هستم و در شيراز زندگي ميکنم.از سنين کودکي متوجه شدم که سر الت تناسلي من بخصوص در حالت erection حدود دو سه ميليمتر بزرگتر (در واقع پهن تر) از حالت طبيعي هست. درواقع کمي بيش از حد باز بودن و کمي پايينتر قرار گرفتن سوراخ مجاري ادرار باعث اين موضوع شده است. با بالارفتن سنم و رشد فيزيکي اندامهاي بدن اين موضوع بيشتر به چشم مي آمد. البته تقريبا هيچوقت اين قضيه باعث ناراحتي بنده چه از لحاظ فيزيکي و چه از لحاظ روحي نشده بود و دفع ادرار و مني به راحتي صورت ميگرفت. پارسال که موضوع را با مادرم مطرح کردم متوجه شدم که با هيپوسپادياس مينور (minor) متولد شدم و در زمان ختنه يک جراحي کوچک براي حل اين مشکل صورت گرفته است. اينکه چقدر اين جراحي موفقيت اميز بوده يا نه، نميدانم. ولي اين را خوب ميدانم که اکنون در حالت erection وقتي که لباس زير به تن دارم، تماس سوراخ مجاري ادرارم با لباس زير کمي اذيت کننده است. آقاي دکتر سوراخ مجاري ادرارم باز تر از حد معمول است و دامنه طولي آن از نوک سر الت تا هفت هشت ميليمتر پايين تر يعني جايي که بايد خط زيرين ختنه گاه باشد هست.( همانطور که ميدانيد اين قسمت حساس ترين نقطه جنسي مرد است). همانطور که گفتم در حالت erection اين "شکاف" بيشتر نمايان هست و برافروختگي و کشيده شدن لبه زيرين سوراخ را راحت مشاهده ميکنم و به چشم خودم و همينطور همسر اينده ام فکر ميکنم صحنه جالبي نباشد! علاوه بر اين، لمس کردن اين قسمت توسط خودم اصلا برايم احساس خوشايندي نيست و فکر ميکنم در زمان intercourse و بخصوص لمس آن توسط همسر اينده ام هم خوشايند نباشد. و در آخر "فکر ميکنم" که لذت ejaculation در من(به دليل بزرگ بورن سوراخ) کمتر از حد معمول هست. البته تجربه سکس نداشته ام ولي متاسفانه masturbation زياد. ميخواستم نظر شما رو در اين رابطه بدونم. ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      نسبت به احساسات و تفکرات شما نظر ندارم ولی درکل این موضوع خیلی در کیفیت سکس شما دخیل نیست گرچه این موضوع با جراحی قابل حل می باشد ولی بهتره تا بعد از ازدواج صبر کنید و اگر مشکل جدی بود اقدام به جراحی کنید
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 23099 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من با شروع ماه رمضان و گرفتن روزه در این ماه دچار تکرر ادرار شدم بطوریکه وقتی صبح از خواب بلند میشدم تا بعد از ظهر تقریبا" سه تا چهار بار ادرار میکردم و مقدار و فرم ادرارم هم طبیعی و مثل همیشه بود ولی به محض اینکه به افطار نزدیک میشدم و آب بدنم رو به اتمام بود تعداد ادرار های من بطور چشمگیری افزایش پیدا میکرد و گاهی اوقات نزدیک به بیست بار ادرار میکردم ! البته مقدار ادرارم فوق العاده کم بود و به محض اینکه از دستشویی بیرون میومدم دوباره احساس میکردم ادرار دارم و همیشه مقداری ادرار رو توی مجرای ادرارم احساس میکردم دارم ! با اتمام ماه رمضان هم هنوز مشکلم برطرف نشده ! ممنون میشم اگه راهنمایی کنید بنده رو
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      بهتره از با آزمایش و سونوگرافی ارزیابی شوید اگر همه چیز نرمال باشد معمولا بتدریج برطرف خواهد شد
  • تصویر کاربر جعفر یکشنبه ۱۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    با سلام اینجانب وقتی میرم ادرار بعد ادرار زیر ناحیه رو که فشار میدم چندین مرتبه باز ادرار میاد در ضمن بعد ادار که میام بیرون وقتی دست یا شلوارم به آلت میخوره احساس میکنم ادرار میاد یا وقتی خم و راست میشم ذره ای ادرار میاد و آزمایش ادرار هم دادم مشکلی نداشت سونوگرافی هم دادم همه چی سالم بود فقط چن وقت پیش یه بار پروستات با 28 گرم مشاهده شد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      استبراء کنید
  • تصویر کاربر امیردهقانی پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    سلام آقی دکترخسته نباشید
    آیاکمرنگ شدن منی نشانه ی ناباروریه؟من منیم کمرنگ شده آیادرست میشه درضمن واریکوسل دارم
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      آیاکمرنگ شدن منی نشانه ی ناباروریه؟..........الزاما ارتباطی نیست و ملاک قطعی نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر mahsa سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    سلام.دکتر تو رو خدا کمکم کنید روز و شب ندارم از استرس بخاطر یه لحظه حماقت ی عمر بدبخت شدم.راهی برای ریشه کردن این ویروس از بدنم هست؟همش استرس دارم ازدواج کنم منتقل بشه ابروم بره اخه تو ی خانواده مذهبی هم هستم دکتر دارم دیوونه میشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      راهی برای ریشه کنی نیست البته گاهی بدن خودش ویروس را از بین می برد
      ولی توصیه می شود ضایعات موجود را درمان کنید
  • تصویر کاربر hamid جمعه ۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    باسلام اقای دکتر. من مدتی هست که بالای الت تناسلیم این زگیلهارودیدم . راه درمان چیست ؟؟ دکتر پوست هم میتونم برم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      راه درمان که در مقاله نوشته شده است. بله به دکتر پوست هم می توانید مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط