آیا واکسن گارداسیل باعث نازایی میشود؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

ابتلا به بیماری‌های مقاربتی تا چند سال پیش، یکی از دغدغه‌های اصلی مردم، به‌ خصوص خانم‌ها بود، اما امروزه به‌ دلیل طراحی تولید واکسن‌های مخصوص، احتمال ابتلا به این بیماری‌ها کاهش یافته و افراد می‌توانند یک زندگی جنسی خوب، در عین حفظ سلامتی را تجربه کنند. واکسن گارداسیل از جمله واکسن‌هایی است که در چند سال اخیر موردتوجه افراد قرار گرفته و آن‌ها در تلاش هستند که با تزریق این واکسن، بدن خود را از ابتلا به ویروس HPV یا زگیل تناسلی دور نگه دارند.

واکسن گارداسیل یا HPV چیست؟

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) یک ویروس بسیار خطرناک است که می‌تواند منجر به سرطان دهانه رحم شود. بنابراین باید سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد تا سرعت گسترش زگیل‌های تناسلی و به‌دنبال آن سرطان‌های ناشی از این ویروس کاهش یابد. از طرفی باید بدانید که عفونت‌های اچ پی وی، بدون هیچ علائمی ایجاد می‌شوند و بسیاری از افراد حتی متوجه ابتلا به این عارضه نخواهند شد. از همین رو تزریق به‌موقع گارداسیل می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

در حال حاضر در آمریکا، 3 دوز واکسن HPV در یک دوره زمانی 6 ماهه تجویز می شود، و دوز یادآور دیگری توصیه نمی شود. مانند همه واکسن ها، واکسن HPV بطور دائم پایش می شود تا از اثربخشی و بی خطر بودن آن اطمینان حاصل شود.

واکسن پاپیلوگارد

فاصله زمانی‌های مناسب برای تزریق واکسن گارداسیل

واکسن گارداسیل یا HPV به‌صورت یک دوره سه مرحله‌ای تجویز می‌شود، یعنی فرد باید سه دوز از این واکسن را استفاده کند تا متوجه تاثیرات آن شود. بهترین زمان برای دریافت این واکسن در مردان، 9 تا 21 سال است و آن‌ها باید پیش از آنکه سیستم ایمنی بدنشان ضعیف شود یا با شرکای جنسی مختلف ارتباط داشته باشند، این واکسن را تزریق کنند. در خانم‌ها نیز بهترین زمان برای تزریق واکسن گارداسیل، 9 تا 26 سال است. البته این بدان معنا نیست که بعد از سن 21 در مردان و 26 در زنان، دیگر نتوان واکسن را تزریق کرد، بلکه منظور این است که در بازه سنی مشخص شده، واکسن بیشترین و سریع‌ترین تاثیرگذاری را خواهد داشت.

در رابطه با فاصله تزریق واکسن گارداسیل باید گفت دوز اول درست زمانی که تصمیم به استفاده از این واکسن می‌گیرید تزریق می‌شود، اما زمان تزریق دوز دوم واکسن گارداسیل و دوز سوم متفاوت است. به طوری‌که دوز دوم باید یک ماه بعد از دوز اول تزریق شود و زمان تزریق دوز سوم واکسن گارداسیل سه ماه بعد از تزریق دوم است.

تشخیص زگیل از روی تصویر

حداکثر ۵ تصویر (هر فایل تا ۱۰ مگابایت)

تایید شماره موبایل

لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید

ورود کد تایید

کد ۶ رقمی ارسال شده را وارد نمایید

ارسال موفق

تصاویر شما با موفقیت ارسال شد. نتیجه بررسی به زودی اطلاع‌رسانی می‌شود.

⏳ در حال پردازش...

آیا تاخیر میان تزریق دوزهای واکسن، مشکل‌ساز است؟

گاهی‌اوقات شرایط به‌گونه‌ای پیش می‌رود که فرد نمی‌تواند واکسن را به موقع و در زمان تعیین‌شده تزریق کند؛ در چنین حالتی آیا مشکل پیش می‌آید؟ در رابطه با این موضوع باید گفت اگر تاخیر در دوز دوم واکسن گارداسیل به‌مدت یک الی دو هفته باشد، مشکلی پیش نمی‌آید و اثرگذاری واکسن کم نخواهد شد. تاخیر در دوز سوم واکسن گارداسیل نیز به همین شکل است، اما توصیه می‌شود زمان تاخیر طولانی نشود و شما در زمان‌های مناسب برای تزریق دوز بعدی اقدام کنید.

چطور بدانیم که واکسن زگیل تناسلی بی خطر و ایمن هست؟

 همه واکسن های مورد استفاده در آمریکا قبل از آنکه توسط اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) مجوز خود را دریافت کنند بایستی سال ها مورد آزمایشات وسیع ایمنی قرار گیرند. در زمان استفاده نیز بصورت دائم از نظر بی خطری و اثربخشی پایش می شوند. هر دو نوع واکسن HPV، گارداسیل و سرواریکس، در حال حاضر از نظر هرگونه واقعه ی ناخواسته پایش می شوند. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های آمریکا (CDC) از سه سامانه برای پایش و ارزیابی ایمنی واکسن بعد از دریافت مجوز استفاده می کند.

مطالعات متعددی برای تعیین ایمنی و بی خطر بودن واکسن HPV انجام شده است. با اینحال، هیچ نگرانی ایمنی جدی در این مطالعات به اثبات نرسیده است. یافته های مطالعات ایمنی واکسن HPV با مطالعات ایمنی دیگر واکسن ها، از جمله واکسن dap و واکسن مننگوکوک مشابه است. در سال هایی که مطالعات ایمنی واکسن HPV و پایش آن انجام شده است یعنی از زمانی که واکسن در سال 2006 مجوز گرفته است، هیچ نگرانی ایمنی جدی به دلیل استفاده از واکسن HPV مشاهده نشده است.

اگر به زگیل تناسلی مبتلا شدیم چه کنیم؟

درمان های مختلفی برای زگیل تناسلی ارائه می شوند. با این حال از دید دانشگاه علوم پزشکی، سریعترین درمان، لیزر زگیل تناسلی است.

عوارض واکسن زگیل تناسلی چیست؟

هر روش و داروی درمانی، در کنار مزایا و فوایدی که دارد، از عوارض جانبی و معایبی برخوردار است و واکسن گارداسیل نیز از چنین موضوعی نیز مستثنا نیست.  چندین عارضه ی خفیف تا متوسط در اثر تزریق با این واکسن شناخته شده است. این مشکلات طولانی مدت نبوده و خودبخود برطرف می شوند. این عوارض شامل موارد زیر است:

واکنش های ناحیه تزریق در دست شامل:

  • درد ( حدود 8 نفر از هر 10 نفر)
  • قرمزی و تورم (حدود 1 نفر از هر 4 نفر)

تب

  • تب خفیف (37.7 درجه سانتیگراد) (حدود 1 نفر از هر 10 نفر)
  • تب متوسط (38.8 درجه سانتیگراد) (حدود 1 نفر از هر 65 نفر)

دیگر عوارض

  • سردرد (حدود 1 نفر از هر 3 نفر)

بروز حالت غش و علائم مختصر و کوتاه مرتبط با آن (مثل حرکات لرزشی بدن) ممکن است بعد از هر اقدام و روش پزشکی از جمله واکسیناسیون رخ بدهد. اطلاعات جدید مطرح می کند که غش کردن بعد از واکسیناسیون در نوجوانان شایع تر است. نشستن یا درازکشیدن بعد از واکسیناسیون به مدت 15 دقیقه می تواند به پیشگیری از غش کردن و بروز صدمات ناشی از افتادن کمک کند. واکنش های آلرژیک تهدید کننده ی زندگی ناشی از واکسن خیلی نادر هستند. درصورت بروز، معمولا در عرض چند دقیقه تا چند ساعت بعد از تزریق واکسن رخ می دهد.

اگر این عوارض به‌مرورزمان بهبود پیدا نکردند و بدتر شدند، حتما به پزشک مراجعه کنید تا خطری سلامت شما را تهدید نکند.

چرا به زگیل تناسلی مبتلا می شویم؟

سوالات متداول

اگر بین نوبت های تزریق فاصله زیادی بیفتد آیا بایستی که زدن واکسن را مجددا از ابتدا شروع کرد؟

در رابطه با فاصله تزریق واکسن گارداسیل توصیه می شود که هر 3 دوز واکسن زگیل تناسلی در یک دوره ی 6 ماهه تزریق گردد، دوز دوم واکسن گارداسیل بایستی یک تا دو ماه بعد از دوز اول، و دوز سوم را شش ماه بعد از دوز اول تزریق کرد. با اینحال، اگر فاصله بین نوبت های تزریق بیش از این طول کشید، نیازی به شروع مجدد واکسیناسیون از ابتدا نیست. حتی اگر ماه ها یا سال ها از نوبت قبلی گذشته باشد، دوره واکسیناسیون بایستی تکمیل شود.

آیا واکسن باعث سرطان می شود؟

 واکسن زگیل تناسلی از یک پروتئین از ویروس ساخته شده است و نمی تواند باعث عفونت HPV یا سرطان شود.

آیا واکسن باعث ناباروری می شود؟

 اطلاعاتی وجود ندارد تا مطرح کند که واکسن زگیل تناسلی بر روی باروری در آینده تاثیر دارد. در حقیقت، دریافت واکسن و محافظت در برابر سرطان گردن رحم، می تواند زن را برای توان بارداری و داشتن فرزندان سالم محافظت کند. درمان سرطان گردن رحم احتمال دارد منجر به ناتوانی زن در بروز بارداری شود. همچنین احتمال دارد درمان ضایعات پیش بدخیمی باعث شود تا خطر مشکلات گردن رحم در زن افزایش یابد، که خود می تواند باعث زایمان زودرس یا مشکلات دیگری شود.

کلام آخر

طبق آمار، با دریافت واکسن گارداسیل می‌توان تا 70 درصد سرطان‌های مربوط به زگیل تناسلی را کاهش داد و حتی از بدتر شدن ضایعات ناحیه تناسلی جلوگیری کرد. بنابراین اگر به سلامت و زندگی جنسی خود اهمیت می‌دهید، این واکسن را در زمان مناسب و دوزهای به‌ موقع تزریق کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.2/5 - (43 امتیاز)
  • تصویر کاربر نیما یکشنبه ۲۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2947 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    دکتر یه سوال داشتم از خدمتتون:
    پایین بودن FSH در آزمایش خون نشانه چیست و آیا نیاز به پیگیری دارد؟
    من پسری 23 ساله هستم که به علت کم پشتی ریش و سبیل به دکتر غدد مراجعه کردم و یک سری آزمایش خون کامل واسم نوشتن که خدارو شکر همه چیز نرمال بود و دکتر بعد از دیدن جواب آزمایش گفتن هیچ مشکلی نداری
    ولی من چون یکم وسواس دارم جواب آزمایش رو نگاه کردم همه چیز نرمال بود حتی دقیق وسط بازه ی نرمال بودن همه ی عددها به جر یکی که آن هم FSH بود
    تستسترون4.9 بود و LH هم 3.8 بود و پرولاکتین هم 10.96 بود و بقیه هم همه نرمال بودن به جز FSH که مقدارش 0.9 بود ولی بازه ی نرمال آن از 1 تا 14 بود یعنی تقریبا لب مرز بود میزان اف اس اچم
    حالا خواستم بدونم اصولا این FSH چی هست و به نظرتون من مشکلی دارم؟
    ممنون از زحماتتون جناب دکتر.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      FSH در تولید اسپرم تاثیر دارد و میزان آن به تنهایی ارزشی ندارد بهتر است آزمایش خود را یکبار دیگر تکرار کنید
  • تصویر کاربر عسل یکشنبه ۲۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    سلام میخواستم نظرتونو راجب آزمایش زیر بدونم. سمت راست1391.8.27 و سمت راست 1394.8.16. هردو بدون دارو. آیا با این تعداد امکان بچه دار شدن هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      آزمایشی ارسال نشده است
    2. تصویر کاربر عسل یکشنبه ۲۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      دوباره امتحان کردم ولی باز فایل ارسال نشد. میتونم ایمیل کنم؟
    3. تصویر کاربر عسل یکشنبه ۲۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      آز قبلی
      Liquefaction:30min at 37
      color and smel:gray;opaque,fishy smell
      viscidity:normal
      agglutination:none
      Aggregation:none
      Semen volume:7.00
      semen ph:7.40
      Sperm density:10.57
      Motile sperm:12.90
      Progressive sperms:11.29
      round cell:0.12
      Normal morphology:45.00
      آز جدید
      Volume:6.5
      Color:milky
      liquefaction:20 min
      Viscosity:moderate
      ph:7.6
      Total sperm count:2.6
      abnormal morphology:40
      W.b.c:1_2
      R.b.c:0_1
      Epithelial cells:0_1
      Fast forwardmotility:30
      Slow × ×:10
      No forward progression:5
      No motility:55
      ساکن یکی از شهرهای استان هرمزگان هستم. اینجا دکتر ارولوژی نداریم متاسفانه. محل کار همسر عسلویه در گرما متاسفانه. لطفا راهنمایی کنید . ممنونم
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      پاسخ را برایتان ارسال کردم
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مونا یکشنبه ۲۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 711 مشاهده پرسش
    سلام . استنت گذلری در مثانه برای دخترجوان ب دلیل وجوده توده شکمی باعث از بین رفتن بکارت میشود؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      هرکاری که به روش بسته و از طریقه مجرای ادراری و مثانه انجام شود باعث آسیب پرده بکارت نمی شود
  • تصویر کاربر سام یکشنبه ۲۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 219 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    33 ساله هستم. حدود 2 هفته پیش در هنگام رابطه من از انزال جلوگیری کردم و در آلتم درد شدید همراه با سوزش بوجود آمد. روز بعد متوجه شدم که کمی خون از التم خارج شده، و در رابطه های بعد از آن خون در منی مشاهده کردم. هیچ گونه دردی هم ندارم. من ایران زندگی نمی کنم و دکتر تا ماه دیگه نمی تونه من رو ویزیت کنه. اورژانس رفتم برای این مورد ، دکتر اورژانس گفتند که عفونت پروستات هست و به مدت یک ماه انتی بیوتیک Ciprofloxacin تجویز کردند. میخواستم قبل از مصرف دارو مطمئن بشم که با وجود اینکه هیچکدوم از علائم پروستات رو ندارم ایا این تشخیص درست بوده؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      عفونت بعیده ولی این کار می تواند باعث التهاب و ورم پروستات بشود
  • تصویر کاربر ایرج یکشنبه ۲۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 368 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر، حدود 14سال ازدواج کردم، از حدود 8 سال پیش بعد از ارتباط جنسی زیر پاها بسیار داغ میشود و مرا اذیت میکند، در ضمن گاهی زود ارضا میشوم و گاهی دیر، پارسال آزمایش خون برای احتمال دیابت دادم که دکتر گفت مشکل دیابت نداری راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۴ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      توصیه می کنم مدتی نصف قرص سرترالین 25 میلی روزاه ایتفاده کنید احتمال دارد مشکل تان حل شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر mahsa سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    سلام.دکتر تو رو خدا کمکم کنید روز و شب ندارم از استرس بخاطر یه لحظه حماقت ی عمر بدبخت شدم.راهی برای ریشه کردن این ویروس از بدنم هست؟همش استرس دارم ازدواج کنم منتقل بشه ابروم بره اخه تو ی خانواده مذهبی هم هستم دکتر دارم دیوونه میشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      راهی برای ریشه کنی نیست البته گاهی بدن خودش ویروس را از بین می برد
      ولی توصیه می شود ضایعات موجود را درمان کنید
  • تصویر کاربر hamid جمعه ۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    باسلام اقای دکتر. من مدتی هست که بالای الت تناسلیم این زگیلهارودیدم . راه درمان چیست ؟؟ دکتر پوست هم میتونم برم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      راه درمان که در مقاله نوشته شده است. بله به دکتر پوست هم می توانید مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط