اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آیا واکسن گارداسیل باعث نازایی میشود؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

ابتلا به بیماری‌های مقاربتی تا چند سال پیش، یکی از دغدغه‌های اصلی مردم، به‌ خصوص خانم‌ها بود، اما امروزه به‌ دلیل طراحی تولید واکسن‌های مخصوص، احتمال ابتلا به این بیماری‌ها کاهش یافته و افراد می‌توانند یک زندگی جنسی خوب، در عین حفظ سلامتی را تجربه کنند. واکسن گارداسیل از جمله واکسن‌هایی است که در چند سال اخیر موردتوجه افراد قرار گرفته و آن‌ها در تلاش هستند که با تزریق این واکسن، بدن خود را از ابتلا به ویروس HPV یا زگیل تناسلی دور نگه دارند.

واکسن گارداسیل یا HPV چیست؟

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) یک ویروس بسیار خطرناک است که می‌تواند منجر به سرطان دهانه رحم شود. بنابراین باید سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد تا سرعت گسترش زگیل‌های تناسلی و به‌دنبال آن سرطان‌های ناشی از این ویروس کاهش یابد. از طرفی باید بدانید که عفونت‌های اچ پی وی، بدون هیچ علائمی ایجاد می‌شوند و بسیاری از افراد حتی متوجه ابتلا به این عارضه نخواهند شد. از همین رو تزریق به‌موقع گارداسیل می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

در حال حاضر در آمریکا، 3 دوز واکسن HPV در یک دوره زمانی 6 ماهه تجویز می شود، و دوز یادآور دیگری توصیه نمی شود. مانند همه واکسن ها، واکسن HPV بطور دائم پایش می شود تا از اثربخشی و بی خطر بودن آن اطمینان حاصل شود.

واکسن پاپیلوگارد

فاصله زمانی‌های مناسب برای تزریق واکسن گارداسیل

واکسن گارداسیل یا HPV به‌صورت یک دوره سه مرحله‌ای تجویز می‌شود، یعنی فرد باید سه دوز از این واکسن را استفاده کند تا متوجه تاثیرات آن شود. بهترین زمان برای دریافت این واکسن در مردان، 9 تا 21 سال است و آن‌ها باید پیش از آنکه سیستم ایمنی بدنشان ضعیف شود یا با شرکای جنسی مختلف ارتباط داشته باشند، این واکسن را تزریق کنند. در خانم‌ها نیز بهترین زمان برای تزریق واکسن گارداسیل، 9 تا 26 سال است. البته این بدان معنا نیست که بعد از سن 21 در مردان و 26 در زنان، دیگر نتوان واکسن را تزریق کرد، بلکه منظور این است که در بازه سنی مشخص شده، واکسن بیشترین و سریع‌ترین تاثیرگذاری را خواهد داشت.

در رابطه با فاصله تزریق واکسن گارداسیل باید گفت دوز اول درست زمانی که تصمیم به استفاده از این واکسن می‌گیرید تزریق می‌شود، اما زمان تزریق دوز دوم واکسن گارداسیل و دوز سوم متفاوت است. به طوری‌که دوز دوم باید یک ماه بعد از دوز اول تزریق شود و زمان تزریق دوز سوم واکسن گارداسیل سه ماه بعد از تزریق دوم است.

[patient_portal_form]

آیا تاخیر میان تزریق دوزهای واکسن، مشکل‌ساز است؟

گاهی‌اوقات شرایط به‌گونه‌ای پیش می‌رود که فرد نمی‌تواند واکسن را به موقع و در زمان تعیین‌شده تزریق کند؛ در چنین حالتی آیا مشکل پیش می‌آید؟ در رابطه با این موضوع باید گفت اگر تاخیر در دوز دوم واکسن گارداسیل به‌مدت یک الی دو هفته باشد، مشکلی پیش نمی‌آید و اثرگذاری واکسن کم نخواهد شد. تاخیر در دوز سوم واکسن گارداسیل نیز به همین شکل است، اما توصیه می‌شود زمان تاخیر طولانی نشود و شما در زمان‌های مناسب برای تزریق دوز بعدی اقدام کنید.

چطور بدانیم که واکسن زگیل تناسلی بی خطر و ایمن هست؟

 همه واکسن های مورد استفاده در آمریکا قبل از آنکه توسط اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) مجوز خود را دریافت کنند بایستی سال ها مورد آزمایشات وسیع ایمنی قرار گیرند. در زمان استفاده نیز بصورت دائم از نظر بی خطری و اثربخشی پایش می شوند. هر دو نوع واکسن HPV، گارداسیل و سرواریکس، در حال حاضر از نظر هرگونه واقعه ی ناخواسته پایش می شوند. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های آمریکا (CDC) از سه سامانه برای پایش و ارزیابی ایمنی واکسن بعد از دریافت مجوز استفاده می کند.

مطالعات متعددی برای تعیین ایمنی و بی خطر بودن واکسن HPV انجام شده است. با اینحال، هیچ نگرانی ایمنی جدی در این مطالعات به اثبات نرسیده است. یافته های مطالعات ایمنی واکسن HPV با مطالعات ایمنی دیگر واکسن ها، از جمله واکسن dap و واکسن مننگوکوک مشابه است. در سال هایی که مطالعات ایمنی واکسن HPV و پایش آن انجام شده است یعنی از زمانی که واکسن در سال 2006 مجوز گرفته است، هیچ نگرانی ایمنی جدی به دلیل استفاده از واکسن HPV مشاهده نشده است.

اگر به زگیل تناسلی مبتلا شدیم چه کنیم؟

درمان های مختلفی برای زگیل تناسلی ارائه می شوند. با این حال از دید دانشگاه علوم پزشکی، سریعترین درمان، لیزر زگیل تناسلی است.

عوارض واکسن زگیل تناسلی چیست؟

هر روش و داروی درمانی، در کنار مزایا و فوایدی که دارد، از عوارض جانبی و معایبی برخوردار است و واکسن گارداسیل نیز از چنین موضوعی نیز مستثنا نیست.  چندین عارضه ی خفیف تا متوسط در اثر تزریق با این واکسن شناخته شده است. این مشکلات طولانی مدت نبوده و خودبخود برطرف می شوند. این عوارض شامل موارد زیر است:

واکنش های ناحیه تزریق در دست شامل:

  • درد ( حدود 8 نفر از هر 10 نفر)
  • قرمزی و تورم (حدود 1 نفر از هر 4 نفر)

تب

  • تب خفیف (37.7 درجه سانتیگراد) (حدود 1 نفر از هر 10 نفر)
  • تب متوسط (38.8 درجه سانتیگراد) (حدود 1 نفر از هر 65 نفر)

دیگر عوارض

  • سردرد (حدود 1 نفر از هر 3 نفر)

بروز حالت غش و علائم مختصر و کوتاه مرتبط با آن (مثل حرکات لرزشی بدن) ممکن است بعد از هر اقدام و روش پزشکی از جمله واکسیناسیون رخ بدهد. اطلاعات جدید مطرح می کند که غش کردن بعد از واکسیناسیون در نوجوانان شایع تر است. نشستن یا درازکشیدن بعد از واکسیناسیون به مدت 15 دقیقه می تواند به پیشگیری از غش کردن و بروز صدمات ناشی از افتادن کمک کند. واکنش های آلرژیک تهدید کننده ی زندگی ناشی از واکسن خیلی نادر هستند. درصورت بروز، معمولا در عرض چند دقیقه تا چند ساعت بعد از تزریق واکسن رخ می دهد.

اگر این عوارض به‌مرورزمان بهبود پیدا نکردند و بدتر شدند، حتما به پزشک مراجعه کنید تا خطری سلامت شما را تهدید نکند.

چرا به زگیل تناسلی مبتلا می شویم؟

سوالات متداول

اگر بین نوبت های تزریق فاصله زیادی بیفتد آیا بایستی که زدن واکسن را مجددا از ابتدا شروع کرد؟

در رابطه با فاصله تزریق واکسن گارداسیل توصیه می شود که هر 3 دوز واکسن زگیل تناسلی در یک دوره ی 6 ماهه تزریق گردد، دوز دوم واکسن گارداسیل بایستی یک تا دو ماه بعد از دوز اول، و دوز سوم را شش ماه بعد از دوز اول تزریق کرد. با اینحال، اگر فاصله بین نوبت های تزریق بیش از این طول کشید، نیازی به شروع مجدد واکسیناسیون از ابتدا نیست. حتی اگر ماه ها یا سال ها از نوبت قبلی گذشته باشد، دوره واکسیناسیون بایستی تکمیل شود.

آیا واکسن باعث سرطان می شود؟

 واکسن زگیل تناسلی از یک پروتئین از ویروس ساخته شده است و نمی تواند باعث عفونت HPV یا سرطان شود.

آیا واکسن باعث ناباروری می شود؟

 اطلاعاتی وجود ندارد تا مطرح کند که واکسن زگیل تناسلی بر روی باروری در آینده تاثیر دارد. در حقیقت، دریافت واکسن و محافظت در برابر سرطان گردن رحم، می تواند زن را برای توان بارداری و داشتن فرزندان سالم محافظت کند. درمان سرطان گردن رحم احتمال دارد منجر به ناتوانی زن در بروز بارداری شود. همچنین احتمال دارد درمان ضایعات پیش بدخیمی باعث شود تا خطر مشکلات گردن رحم در زن افزایش یابد، که خود می تواند باعث زایمان زودرس یا مشکلات دیگری شود.

کلام آخر

طبق آمار، با دریافت واکسن گارداسیل می‌توان تا 70 درصد سرطان‌های مربوط به زگیل تناسلی را کاهش داد و حتی از بدتر شدن ضایعات ناحیه تناسلی جلوگیری کرد. بنابراین اگر به سلامت و زندگی جنسی خود اهمیت می‌دهید، این واکسن را در زمان مناسب و دوزهای به‌ موقع تزریق کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.2/5 - (43 امتیاز)
  • تصویر کاربر علیپور جمعه ۲۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلام و احترام و تشکر
    بنده 38ساله هستم و یک دختر ده ساله دارم و علیرغم اقدام به بارداری طی دو سال اخیر، موفق نشدیم.
    پس از مراجعه به دکتر زنان و تایید سلامت زوجه، به دکتر اورولوژیست ارجاع داده شدم.
    نتایج اسپرم حاکی از سرعت پایین (گرید A سه درصد و گرید B بیست و پنج درصد)و مورفولوژی پایین(3%) داشت. حجم نمونه 2cc و تعداد 60میلیون در واحد سی سی گزارش شد.
    سونوی کالر داپلر درخواست شد. علیرغم اینکه در معاینه بالینی در هیچ حالت واریکوسل مشهود نبود، گزارش واریکوسل دو طرفه در سونوی کالر داپلر داده شد.
    دکتر با توجه به نتایج، جراحی را پیشنهاد کردند و عمل جراحی واریکوسل دوطرفه تحت بزرگنمایی توسط ایشان انجام گردید.
    و پس از عمل محلول الکارنتین 10000هر 12ساعت و مکمل سلن پلاس روزی یک عدد تجویز شد.
    پس از گذشت 70روز که خودم آزمایش اسپرم را در همان محل آزمایش قبلی(بیمارستان عرفان) تکرار کردم، تغییری در بهبود آزواسپرمی ایجاد نگردید و علاوه بر نتایج قبل، غلظت نمونه هم گزارش شد.

    دکتر معتقد است عمل نتایج خود را دارد. نتایجی که شاید با آز اسپرم قابل رصدکردن نباشد. که این توجیه برای من قانع کننده نیست!

    حال سوالم این است که:

    1- دلیل آزو اسپرمی واریکوسل نبوده یا عمل موفق نبوده است؟

    2-آیا سایر دلایل کاندید بررسی نیست؟ مثلا تست هورمون یا....؟؟

    3- آیا علاوه بر داروهای تجویز شده داروهای دیگری (مثلا پنتا فیل یا...) نیاز نیست؟

    4-احتمال موفقیت در روش iui برای ما اگر همراه با تعیین جنسیت باشد چقدر است؟

    5- پیشنهاد شما در مقطع کنونی چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      1- دلیل آزو اسپرمی واریکوسل نبوده یا عمل موفق نبوده است؟
      نتیجه بخش نبودن نتیجه آزمایش اسپرم دلیل ناموفق بودن عمل نیست ضمن اینکه نتیجه عمل واریکوسل بین 3 تا 12 ماه بعد از عمل ارزیابی می شود نه 70 روز بعد از عمل
      2-آیا سایر دلایل کاندید بررسی نیست؟ مثلا تست هورمون یا....؟؟
      خیر چون تست هورمونی در مواردی توصیه می شود که تعداد اسپرم ها زیر 5 میلیون باشد
      3- آیا علاوه بر داروهای تجویز شده داروهای دیگری (مثلا پنتا فیل یا...) نیاز نیست؟
      داروها تنوع زیادی دارند و برای ارزیابی اثربخشی هر داور بایستی بمدت 3 ماه استفاده شوند
      4-احتمال موفقیت در روش iui برای ما اگر همراه با تعیین جنسیت باشد چقدر است؟
      حدود 20 تا 30 درصد
      5- پیشنهاد شما در مقطع کنونی چیست؟..................IUI و اگر نتیجه بخش نبود IVF
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر وقتتون بخير ببخشيد اقاي دكتر من هم واريكسل و هم هيدروسل شديد دارم دوبارم عمل كردم خوب نشدم الان هم داره بيضم كوچيك ميشه هم ميل جنسيم كم شده هم احساس ميكنم رو چهرم تاثير گذاشته اقاي دكتر من هم واريكسل و هم هيدروسل شديد دارم دوبارم عمل كردم خوب نشدم الان هم داره بيضم كوچيك ميشه هم ميل جنسيم كم شده هم احساس ميكنم رو چهرم تاثير گذاشته
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      سونوگرافی از بیضه ها و آزماش هورمون های جنسی انجام داده و برای من ارسال کنید
  • تصویر کاربر سید جمعه ۲۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    سلام، بنده بعلت درد بیضه سمت چپ و ادامه درد تا زیر شکم به دکتر مراجعه و بعداز انجام سونوگرافی گفته شده واریکوسل گرید 3 برای سمت چپ و گرید 1-2 برای سمت راست مشاهده شده، و حال جراح ارولوژیست برام عمل تعیین کرده، ولی وقتی روش عمل رو پرسیدم، گفت که به روش معمولی انجام میده، حالا با جستجو ومطالعه مطالب سایت شما ، تردید به انجام عمل معمولی دارم، و میخواستم بدونم هزینه عمل میکروسکوپیک چقدر میشه و اینکه بیمه تکمیلی البرز طرف قرارداتون هست یا نه. چون هزینه خیلی برام اهمیت داره، در ضمن بنده 34 سال سن دارم، متاهل و یک فرزند 6 ساله هم دارم و فعلا قصد بچه دار شدن ندارم ، ممنونم میشم اگر پاسخ بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      هر دردی الزاما منشاش واریکوسل نیست لذا ضمانتی وجود ندارد که بعد از عمل حتما دردتان بهبود یابد.
      بیمه طرف قراردادم نیستم و هزینه حدود 2 تا 2 میلیون 300 می باشد
  • تصویر کاربر م جمعه ۲۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    بنده واریکوسل 2 طرفه گرید 2 دارم ( نتیجه آزمایش سونوگرافي كالر داپلر )
    با توجه به نتیجه اسپرمو گرام در چند نوبت دکتر ها اعلام کردن که موردی برای اقدام برای بچه دار شدن ندارید و میتوانم بچه دار شوم .اما 1 سال و اندی هست تلاش میکنم اما نمیشه .
    حال برای محکم کاری میخواهم عمللاپروسکوپی یا میکروسرجری واریکوسل انجام بدهم .فقط قبل اش چند تا سوال کوچک داشتم .
    همسر بنده سن اش 35 سال است و زیاد زمان نداریم برای اقدام به بچه دار شدن .

    1- چند روز یا چند ماه بعد از عمل می توانم برای بچه دار شدن اقدام کنم ؟
    2- بنده بیمه سلامت هستم . آیا با این بیمه میتوانم عمل کنم یا به صورت آزاد است ؟
    3- برای قیمت با مطب تماس بگیرم ؟
    4- روش عمل شما کدام مورد هست ؟

    با تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      1- چند روز یا چند ماه بعد از عمل می توانم برای بچه دار شدن اقدام کنم ؟ ..........................نتایج عمل 3 تا 12 ماه زمان می برد تا ظاهر شود البته شما بعد از عمل می توانید اقدام به بچه دار شدن را شروع کنید
      2- بنده بیمه سلامت هستم . آیا با این بیمه میتوانم عمل کنم یا به صورت آزاد است ؟ ....................آزاد هست
      3- برای قیمت با مطب تماس بگیرم ؟ ............................حدود 2 میلیون 300
      4- روش عمل شما کدام مورد هست ؟.....................میکروسکوپیک
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 296 مشاهده پرسش
    با سلام.آقای دکتر من بعد از مواجهه شدن با درد بيضه، با مراجعه به یک دکتر اورولوژی، متوجه شدم که واریکوسل دارم.سونوگرافی کردم و مشخص شد واریکوسل درجه 2 در سمت چپ بیضه دارم.همچنین آزمایش اسپرم هم دادم که نتایج اون به همراه عکس های سونوگرافی به این پیام پیوست شده است.میخواستم بدونم که با توجه به برآورد شما از نتایج سونوگرافی و آزمایش اسپرم، آیا بنده نیاز به عمل دارم یا خیر؟ اگر نیاز نیست، باید چه زمانی دوباره آزمایش داد و چه ملاحظاتی را لحاظ کرد؟(با توجه به این که من مجرد هستم) و اين كه احتمال دارد علت درد، مورد ديگه اي باشد كه به واريكوسل ارتباطي نداشته باشد؟چون صرفاً بيضه اي كه واريكوسل دارد، درد نمي كند. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      آیا بنده نیاز به عمل دارم یا خیر؟...............................خیر
      اگر نیاز نیست، باید چه زمانی دوباره آزمایش داد؟....................سالانه
      و چه ملاحظاتی را لحاظ کرد؟...................................پرهیز از کارهایی که با زور زدن زیاد همراه هست مثل بدنسازی و وزنه زدن
      (با توجه به این که من مجرد هستم) و اين كه احتمال دارد علت درد، مورد ديگه اي باشد كه به واريكوسل ارتباطي نداشته باشد؟..............................بله احتمالش هست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر mahsa سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    سلام.دکتر تو رو خدا کمکم کنید روز و شب ندارم از استرس بخاطر یه لحظه حماقت ی عمر بدبخت شدم.راهی برای ریشه کردن این ویروس از بدنم هست؟همش استرس دارم ازدواج کنم منتقل بشه ابروم بره اخه تو ی خانواده مذهبی هم هستم دکتر دارم دیوونه میشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      راهی برای ریشه کنی نیست البته گاهی بدن خودش ویروس را از بین می برد
      ولی توصیه می شود ضایعات موجود را درمان کنید
  • تصویر کاربر hamid جمعه ۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    باسلام اقای دکتر. من مدتی هست که بالای الت تناسلیم این زگیلهارودیدم . راه درمان چیست ؟؟ دکتر پوست هم میتونم برم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      راه درمان که در مقاله نوشته شده است. بله به دکتر پوست هم می توانید مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط