آیا واکسن گارداسیل باعث نازایی میشود؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

ابتلا به بیماری‌های مقاربتی تا چند سال پیش، یکی از دغدغه‌های اصلی مردم، به‌ خصوص خانم‌ها بود، اما امروزه به‌ دلیل طراحی تولید واکسن‌های مخصوص، احتمال ابتلا به این بیماری‌ها کاهش یافته و افراد می‌توانند یک زندگی جنسی خوب، در عین حفظ سلامتی را تجربه کنند. واکسن گارداسیل از جمله واکسن‌هایی است که در چند سال اخیر موردتوجه افراد قرار گرفته و آن‌ها در تلاش هستند که با تزریق این واکسن، بدن خود را از ابتلا به ویروس HPV یا زگیل تناسلی دور نگه دارند.

واکسن گارداسیل یا HPV چیست؟

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) یک ویروس بسیار خطرناک است که می‌تواند منجر به سرطان دهانه رحم شود. بنابراین باید سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد تا سرعت گسترش زگیل‌های تناسلی و به‌دنبال آن سرطان‌های ناشی از این ویروس کاهش یابد. از طرفی باید بدانید که عفونت‌های اچ پی وی، بدون هیچ علائمی ایجاد می‌شوند و بسیاری از افراد حتی متوجه ابتلا به این عارضه نخواهند شد. از همین رو تزریق به‌موقع گارداسیل می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

در حال حاضر در آمریکا، 3 دوز واکسن HPV در یک دوره زمانی 6 ماهه تجویز می شود، و دوز یادآور دیگری توصیه نمی شود. مانند همه واکسن ها، واکسن HPV بطور دائم پایش می شود تا از اثربخشی و بی خطر بودن آن اطمینان حاصل شود.

واکسن پاپیلوگارد

فاصله زمانی‌های مناسب برای تزریق واکسن گارداسیل

واکسن گارداسیل یا HPV به‌صورت یک دوره سه مرحله‌ای تجویز می‌شود، یعنی فرد باید سه دوز از این واکسن را استفاده کند تا متوجه تاثیرات آن شود. بهترین زمان برای دریافت این واکسن در مردان، 9 تا 21 سال است و آن‌ها باید پیش از آنکه سیستم ایمنی بدنشان ضعیف شود یا با شرکای جنسی مختلف ارتباط داشته باشند، این واکسن را تزریق کنند. در خانم‌ها نیز بهترین زمان برای تزریق واکسن گارداسیل، 9 تا 26 سال است. البته این بدان معنا نیست که بعد از سن 21 در مردان و 26 در زنان، دیگر نتوان واکسن را تزریق کرد، بلکه منظور این است که در بازه سنی مشخص شده، واکسن بیشترین و سریع‌ترین تاثیرگذاری را خواهد داشت.

در رابطه با فاصله تزریق واکسن گارداسیل باید گفت دوز اول درست زمانی که تصمیم به استفاده از این واکسن می‌گیرید تزریق می‌شود، اما زمان تزریق دوز دوم واکسن گارداسیل و دوز سوم متفاوت است. به طوری‌که دوز دوم باید یک ماه بعد از دوز اول تزریق شود و زمان تزریق دوز سوم واکسن گارداسیل سه ماه بعد از تزریق دوم است.

تشخیص زگیل از روی تصویر

حداکثر ۵ تصویر (هر فایل تا ۱۰ مگابایت)

تایید شماره موبایل

لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید

ورود کد تایید

کد ۶ رقمی ارسال شده را وارد نمایید

ارسال موفق

تصاویر شما با موفقیت ارسال شد. نتیجه بررسی به زودی اطلاع‌رسانی می‌شود.

⏳ در حال پردازش...

آیا تاخیر میان تزریق دوزهای واکسن، مشکل‌ساز است؟

گاهی‌اوقات شرایط به‌گونه‌ای پیش می‌رود که فرد نمی‌تواند واکسن را به موقع و در زمان تعیین‌شده تزریق کند؛ در چنین حالتی آیا مشکل پیش می‌آید؟ در رابطه با این موضوع باید گفت اگر تاخیر در دوز دوم واکسن گارداسیل به‌مدت یک الی دو هفته باشد، مشکلی پیش نمی‌آید و اثرگذاری واکسن کم نخواهد شد. تاخیر در دوز سوم واکسن گارداسیل نیز به همین شکل است، اما توصیه می‌شود زمان تاخیر طولانی نشود و شما در زمان‌های مناسب برای تزریق دوز بعدی اقدام کنید.

چطور بدانیم که واکسن زگیل تناسلی بی خطر و ایمن هست؟

 همه واکسن های مورد استفاده در آمریکا قبل از آنکه توسط اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) مجوز خود را دریافت کنند بایستی سال ها مورد آزمایشات وسیع ایمنی قرار گیرند. در زمان استفاده نیز بصورت دائم از نظر بی خطری و اثربخشی پایش می شوند. هر دو نوع واکسن HPV، گارداسیل و سرواریکس، در حال حاضر از نظر هرگونه واقعه ی ناخواسته پایش می شوند. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های آمریکا (CDC) از سه سامانه برای پایش و ارزیابی ایمنی واکسن بعد از دریافت مجوز استفاده می کند.

مطالعات متعددی برای تعیین ایمنی و بی خطر بودن واکسن HPV انجام شده است. با اینحال، هیچ نگرانی ایمنی جدی در این مطالعات به اثبات نرسیده است. یافته های مطالعات ایمنی واکسن HPV با مطالعات ایمنی دیگر واکسن ها، از جمله واکسن dap و واکسن مننگوکوک مشابه است. در سال هایی که مطالعات ایمنی واکسن HPV و پایش آن انجام شده است یعنی از زمانی که واکسن در سال 2006 مجوز گرفته است، هیچ نگرانی ایمنی جدی به دلیل استفاده از واکسن HPV مشاهده نشده است.

اگر به زگیل تناسلی مبتلا شدیم چه کنیم؟

درمان های مختلفی برای زگیل تناسلی ارائه می شوند. با این حال از دید دانشگاه علوم پزشکی، سریعترین درمان، لیزر زگیل تناسلی است.

عوارض واکسن زگیل تناسلی چیست؟

هر روش و داروی درمانی، در کنار مزایا و فوایدی که دارد، از عوارض جانبی و معایبی برخوردار است و واکسن گارداسیل نیز از چنین موضوعی نیز مستثنا نیست.  چندین عارضه ی خفیف تا متوسط در اثر تزریق با این واکسن شناخته شده است. این مشکلات طولانی مدت نبوده و خودبخود برطرف می شوند. این عوارض شامل موارد زیر است:

واکنش های ناحیه تزریق در دست شامل:

  • درد ( حدود 8 نفر از هر 10 نفر)
  • قرمزی و تورم (حدود 1 نفر از هر 4 نفر)

تب

  • تب خفیف (37.7 درجه سانتیگراد) (حدود 1 نفر از هر 10 نفر)
  • تب متوسط (38.8 درجه سانتیگراد) (حدود 1 نفر از هر 65 نفر)

دیگر عوارض

  • سردرد (حدود 1 نفر از هر 3 نفر)

بروز حالت غش و علائم مختصر و کوتاه مرتبط با آن (مثل حرکات لرزشی بدن) ممکن است بعد از هر اقدام و روش پزشکی از جمله واکسیناسیون رخ بدهد. اطلاعات جدید مطرح می کند که غش کردن بعد از واکسیناسیون در نوجوانان شایع تر است. نشستن یا درازکشیدن بعد از واکسیناسیون به مدت 15 دقیقه می تواند به پیشگیری از غش کردن و بروز صدمات ناشی از افتادن کمک کند. واکنش های آلرژیک تهدید کننده ی زندگی ناشی از واکسن خیلی نادر هستند. درصورت بروز، معمولا در عرض چند دقیقه تا چند ساعت بعد از تزریق واکسن رخ می دهد.

اگر این عوارض به‌مرورزمان بهبود پیدا نکردند و بدتر شدند، حتما به پزشک مراجعه کنید تا خطری سلامت شما را تهدید نکند.

چرا به زگیل تناسلی مبتلا می شویم؟

سوالات متداول

اگر بین نوبت های تزریق فاصله زیادی بیفتد آیا بایستی که زدن واکسن را مجددا از ابتدا شروع کرد؟

در رابطه با فاصله تزریق واکسن گارداسیل توصیه می شود که هر 3 دوز واکسن زگیل تناسلی در یک دوره ی 6 ماهه تزریق گردد، دوز دوم واکسن گارداسیل بایستی یک تا دو ماه بعد از دوز اول، و دوز سوم را شش ماه بعد از دوز اول تزریق کرد. با اینحال، اگر فاصله بین نوبت های تزریق بیش از این طول کشید، نیازی به شروع مجدد واکسیناسیون از ابتدا نیست. حتی اگر ماه ها یا سال ها از نوبت قبلی گذشته باشد، دوره واکسیناسیون بایستی تکمیل شود.

آیا واکسن باعث سرطان می شود؟

 واکسن زگیل تناسلی از یک پروتئین از ویروس ساخته شده است و نمی تواند باعث عفونت HPV یا سرطان شود.

آیا واکسن باعث ناباروری می شود؟

 اطلاعاتی وجود ندارد تا مطرح کند که واکسن زگیل تناسلی بر روی باروری در آینده تاثیر دارد. در حقیقت، دریافت واکسن و محافظت در برابر سرطان گردن رحم، می تواند زن را برای توان بارداری و داشتن فرزندان سالم محافظت کند. درمان سرطان گردن رحم احتمال دارد منجر به ناتوانی زن در بروز بارداری شود. همچنین احتمال دارد درمان ضایعات پیش بدخیمی باعث شود تا خطر مشکلات گردن رحم در زن افزایش یابد، که خود می تواند باعث زایمان زودرس یا مشکلات دیگری شود.

کلام آخر

طبق آمار، با دریافت واکسن گارداسیل می‌توان تا 70 درصد سرطان‌های مربوط به زگیل تناسلی را کاهش داد و حتی از بدتر شدن ضایعات ناحیه تناسلی جلوگیری کرد. بنابراین اگر به سلامت و زندگی جنسی خود اهمیت می‌دهید، این واکسن را در زمان مناسب و دوزهای به‌ موقع تزریق کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.2/5 - (43 امتیاز)
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲۷ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 234 مشاهده پرسش
    بیضه سمت چپ‌من گوشت اضاقی اورد وچیزی ماند رگ است وقتی ان را فشار میدهم دردی مانند فشار دادن بیضه ها بهم دست میدهد ایا این سرطان بیضه است من 14سال سن دارم لطفا سریعتر جواب یدید خیلی میترسم لطفا در جمیل جوابمو بدین مرسیی؟!فقط به شمارم زنگ نزنید؟ چون اکثرا مدرسم مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۷ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      بعیده سرطان باشد با اینحال حتما به همراه یکی از والدین توسط ارولوژیست معاینه شوید
  • تصویر کاربر ashkan دوشنبه ۲۷ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.مجرد هستم.22 ساله.در طی 1 سال گذشته چندین بار ازمایش اسپرم دادم.حرکتش در بیشتره ازمیاش ها نرمال بوده اما تعدادش همیشه کمتر از حد نصاب بوده.9 ملیون 10 ملیون و 16 ملیون بوده. حجم هم نرمال بوده.میل جنسی خوبی دارم.
    سونو انجام داده بودم سایز و اکوی بیضه ها و اپدیدیم نرمال بوده.واریکسل هم در سونو داپلر دیده نشده.ازمایش هورمون های باروزی و تیروئی هم نرمال بوده. tsh fsh lh prolactin testron t4 t3 همه نرمال بوده.
    مشکل از کجاست که تعداد اسپرمم کمه؟البته ناگفته نمانه که در این چند ساله مشکلات روحی داشتم اظطراب خیلی شدید(بیماری قوبیای پزشکی دارم شدیدا اظطراب پیدا میکنم وقتی دکتر میرم از چند روز قبلش اظطراب میگیرم)
    نمیدونم این کم بوده اسپرمم به همین اظطراب ها برمیگرده یا اینکه مشکله دیگه ای دارم. مثلا همین پوشش لباس زیر باعث گرم شدن بیضهه ها و ناباروری شده باشه یا مشکله فیزیولوژیکی !!!!!!!چه کار کنم؟لطفا نظره خود رو بگیئد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۷ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      خیلی اوقات علت مشخص نیست و با توجه به اینکه تمام بررسی ها نرمال بوده و مجرد هستید در حال حاضر نیاز به اقدام درمانی ندارید
  • تصویر کاربر احسان جمعه ۲۴ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 413 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید. من سال های زیادی است که استمناء میکردم (شاید هفته ای 3یا 4 بار) چونکه تب بسیار گرمی دارم و شهوتم زیاد است. اما در عوض در خواب به ندرت محتلم میشوم و فکر میکنم زود انزال هستم. مدتی است که ریزش مو پیدا کردم و دکتر برای من قرص فیناستراید 1 میلی گرم تجویز کرده اند. سوال اینست که1- با توجه به شرایط مذکور آیا می توانم از این قرص روزانه یکعدد استفاده کنم ؟؟؟ و مشکلی در بچه دار شدنم بوجود نمی آید؟؟؟؟ 2- آیا عدم احتلام من در خواب بدلیل استمناء است و مشکلی پیش نمی آید؟؟
    لطفا مرا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۴ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      1- با توجه به شرایط مذکور آیا می توانم از این قرص روزانه یکعدد استفاده کنم ؟؟؟............................بله
      و مشکلی در بچه دار شدنم بوجود نمی آید؟؟؟؟.....................................خیر
      2- آیا عدم احتلام من در خواب بدلیل استمناء است.......................بله
      و مشکلی پیش نمی آید؟؟.......................خیر البته بهتره استمنا را به حداقل ممکن برسانید
  • تصویر کاربر مجتبی جمعه ۲۴ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من مشکل تحریک و نعوظ و زود نزالی ندارم مشکل من کمی میزان آب منی است که بعداز پایان نزدیکی. او لذت پایان کارو نمیده یعنی بدنم شل نمیشه مقدار آب منی من حدودا 1.5 سی سی میباشد . از لحاظ روحی و روانی در شرایط نرمان میباشم و با همسرم. هیچگونه مشکلی ندارم . فیلم و عکس های سکسی هم نگاه نمیکنم . ممنون میشم راهنمایم کنید. باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۴ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      چند سال دارید؟ سابقه بیماری مثل دیابت دارید و ایا داروی خاصی استفاده می کنید؟ و در آخر ینکه آزمایش منی دهید تا حجم دقیق آن مشخص شود.
    2. تصویر کاربر مجتبی جمعه ۲۴ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام.دکتر ببخشید که فراموش کردم سننم را ذکر کنم من 45 سال سن دارم دیابت ندارم تست گرفتم ناشتا 70 بعداز صبحانه 100 بود فشارخونم درحال حاضر 13روی 9 میباشد دارو فقط داروی کاهش فشار خون استفاد میکنم. Metoral. 50 و Coptopril 25 درهر 12 ساعت نصف مصرف میکنم من خوزستانم بندرماهشهر ما اینجا دکتر اورولوژی نداریم اگه لطف کنی دستور آمازیش را برایم بنویسی تا من انجام دهم ممنون میشم . باتشکر از پیگیریهای شما.
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۴ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      آزمایش اسپرم یا بعبارتی semen Analysis انجام دهید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ك جمعه ۲۴ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشيد
    پسري ٢٤ ساله هستم و عكل واريكوسل چپ و راست را انجام داده ام. از اخرين عمل حدود ٤ ماه ميگذرد ولي در حدود يك ماه است كه حجم مني به صورت محسوسي كم شده، تحريك پذيري ام به طور كلي كاهش يافته ، در روابط جنسي به سختي و پس از زمان خيلي طولاني ارضا ميشوم ( و در مواردي ارضا نميشوم) و حالت نعوذ در صورت تحريك نشدن نيز با سرعت بيشتري نسبت به قبل از بين ميرود.
    مشكل كجاست؟ چه كاري بايد كرد؟
    تصورم از نوع تغذيه و استراحت بود ولي با طولاني شدن اين روند نگران شده ام
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۴ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      اینحالات موقتی است و ربطی به خود عمل ندارد شاید آثار روانی ناشی از استرس عمل باشد و گذراست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر mahsa سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    سلام.دکتر تو رو خدا کمکم کنید روز و شب ندارم از استرس بخاطر یه لحظه حماقت ی عمر بدبخت شدم.راهی برای ریشه کردن این ویروس از بدنم هست؟همش استرس دارم ازدواج کنم منتقل بشه ابروم بره اخه تو ی خانواده مذهبی هم هستم دکتر دارم دیوونه میشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      راهی برای ریشه کنی نیست البته گاهی بدن خودش ویروس را از بین می برد
      ولی توصیه می شود ضایعات موجود را درمان کنید
  • تصویر کاربر hamid جمعه ۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    باسلام اقای دکتر. من مدتی هست که بالای الت تناسلیم این زگیلهارودیدم . راه درمان چیست ؟؟ دکتر پوست هم میتونم برم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      راه درمان که در مقاله نوشته شده است. بله به دکتر پوست هم می توانید مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط