نشانه های تاخیر در انزال و انواع آن

در این مقاله مطالعه می کنید:

تاخیر در انزال (Delayed ejaculation) که گاهی به آن اختلال در انزال هم می گویند، حالتی است که در آن، مدت زمان تحریک جنسی مرد برای رسیدن به اوج لذت جنسی و ارگاسم طولانی می شود.

بعضی از مردان با اختلال در انزال هیچگاه قادر به انزال نیستند. انزال تاخیری می تواند موقتی بوده یا اینکه مشکلی مادام العمر باشد. علل احتمالی تاخیر در انزال شامل برخی بیماری های مزمن، داروها و یا جراحی باشد. درمان انزال تاخیری به علت آن بستگی دارد.

بروز تاخیر در انزال در برخی زمان ها طبیعی محسوب می شود و فقط زمانی بیماری تلقی می شود که دائمی باشد یا باعث استرس در مرد یا شریک جنسی وی شود.

 

ناتوانی جنسی در مردان

نشانه های تاخیر در انزال

بعضی مردان با تاخیر در انزال برای اینکه به اوج لذت جنسی و انزال برسند به نیم ساعت یا بیشتر تحریک جنسی نیاز دارند. یا اینکه ممکن است اصلا انزال رخ ندهد. با اینحال، زمان مشخصی وجود ندارد که نشان دهنده ی تاخیر در انزال باشد. به عبارتی، یک مرد زمانی تاخیر در انزال را تجربه می کند که تاخیر در انزال باعث اضطراب و درماندگی وی شود، یا اینکه مجبور به توقف فعالیت جنسی ناشی از خستگی، تحریک بدنی، از دست دادن نعوظ یا درخواست از طرف شریک جنسی خود شود.

اغلب ممکن است مرد در رسیدن به ارگاسم در طول رابطه جنسی یا دیگر انواع فعالیت های جنسی با یک شریک جنسی مشکل داشته باشد. بعضی از این مردان فقط قادر به انزال از طریق خودارضایی هستند.

انواع انزال تاخیری

تاخیر در انزال بر اساس علائم به دو نوع تقسیم می شوند:

-مادام العمر یا اکتسابی

در تاخیر در انزال مادام العمر، مشکل از ابتدای زمانی که مرد به بلوغ جنسی می رسد وجود دارد. ولی انزال تاخیری اکتسابی بعد از گذشت یک دوره از فعالیت جنسی طبیعی رخ می دهد.

-عمومی یا موقعیتی

در انزال تاخیری عمومی، تاخیر در انزال محدود به شریک جنسی خاصی یا نوع خاصی از تحریک جنسی نمی شود. اما انزال تاخیری موقعیتی فقط در شرایط و موقعیت خاصی رخ می دهد.

این تقسیم بندی به تشخیص علت زمینه ای و اینکه چه درمانی ممکن است موثرترین درمان باشد کمک می کند.

 

بیماری پیرونی

چه زمانی برای تاخیر در انزال به پزشک مراجعه کنید؟

 ☑️ وقتی که: انزال تاخیری به عنوان یک موضوع و معضل برای شما یا همسرتان مطرح باشد.

 ☑️ وقتی که: همزمان مشکل شناخته شده ی دیگری داشته باشید که ممکن است به تاخیر در انزال مرتبط باشد، یا داروهایی مصرف می کنید که ممکن است باعث بروز این مشکل شده باشد.

 ☑️ وقتی که: علائم دیگری همراه با تاخیر در انزال داشته باشید که ممکن است با آن مرتبط باشد یا نباشد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.8/5 - (13 امتیاز)
  • تصویر کاربر امیرشوشتری چهارشنبه ۲۲ آبان ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 288 مشاهده پرسش
    باسلام
    برای زود انزالی قرصی وجود داره که درمان بشه و تاخیر بندازد ؟ یا از طریق طبیعی میشه انجام شد. در ضمن این قرصهای تاخیری اعتیاد آور که نیستن؟ چون من شنیدم که بعضی قرصها مواد اعتیادآوری داخلشون هست که بعدا وابسته به مواد مخدر میشیم. ایا اینطوره. در ضمن اگر قرص تاخیری موجود است میشه برند و اسم قرص رو بهم بدید تا تهیه گردد. ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۲ آبان ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۳ آبان ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 338 مشاهده پرسش
    با سلام
    49 سال سن دارم و حدودا 6 ماه است که از مشکل عدم نعوظ و زود انزالی رنج میبرم لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۳ آبان ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام
      کم توانی جنسی علل متعددی دارد که بخشی جسمی و بخشی از آن عوامل فکری و روانی است. از علل جسمی می توان به اختلالات هورمونی و اختلالات عروق و اعصاب مربوط به آلت تناسلی اشاره کرد. بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، بالا بودن چربی خون و اختلالات عصبی در ناحیه کمر و داروها بویژه برخی از داروهای فشار خون و داروهای اعصاب و روان، رژیم های ناسالم مخصوصا رژیم پرچربی، سیگار، مواد مخدر و روانگردان، عدم تحرک و ورزش منظم، استرس و فشارهای روانی و عدم رضایت مندی از زندگی و شرایط موجود، بالا بودن ساعات کار و کم بودن زمان لازم برای استراحت و در کنار خانواده بودن همه بخشی از علل کم میلی و کم توانی جنسی است. لذا در ابتدا نیاز به معاینه و انجام تست های لازم توسط ارولوژیست هست. در صورت طبیعیی بودن ارزیابی های لازم توسط متخصص ارولوژی توصیه می شود برای مشاوره به روانشناسی که در زمینه روابط جنسی فعالیت می کند مراجعه کنید. یادتان باشد در خیلی از موارد کلید درمان در دستان خودتان هست و با تغییر سبک و شیوه ی زندگی می توانید فعالیت جنسی مطلوب و رضایت بخشی را داشته باشید. در آخر اگر بیماری قلبی یا فشار خون کنترل نشده ندارید گاهی هم می توانید از قرص های کمکی مثل سیلدنافیل ۵۰ میلی گرمی یکساعت قبل از رابطه استفاده کنید. از شایع ترین عوارض احتمالی این قرص سردرد، گرفتگی بینی و تاری دید می باشد و مصرف همزمان آن با برخی از داروهای قلبی ممنوع می باشد.
  • تصویر کاربر سیدعلی یکشنبه ۱۹ آبان ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 302 مشاهده پرسش
    مدتی است ازاسپری تاخیری استفاده کرده ولی تاثیری ندارد ایاحساسیتم بیش ازحد است برای درمان چه راه حلی پیشنهادمیکنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۹ آبان ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      کرم زایلاپی استفاده کنید

  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۱۹ آبان ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 267 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید!
    پسری۲۲ ساله هستم٬دارای زودانزالی شدید و بسیار خسته کننده (زیر۳۰ ثانیه)٬بیماری واریکوسل هم دارم که طبق تجویز دکتر فعلا به عمل نیازی نبود!مدت ۲ ماه هست که قبل رابطه داپوکستین میخورم٬انزالم بین ۳ تا ۴ دقه طول میکشه ولی باز هم اذیت کننده هست برام که قبل رابطه تنظیم کنم کی قرص بخورم!خواستم ببینم درمان به چه صورت هست و طریقه مصرف دارو ها و چگونگی قطع دارو!(جهت درمان و درگیر نبودن با این بیماری)
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۹ آبان ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      این بیماری درمان قطعی و دائمی ندارد و کنترلش همین مسیری هست که داری طی می کنی

  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲۰ آبان ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 328 مشاهده پرسش
    سلام و عرض احترام
    خواستم بدونم کسانی که مشکل زود انزالی دارند تا چه مدت باید از قرص های تادانافیل یا همگروه این قرص ها رو باید استفاده کنن ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۰ آبان ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      تادالافیل برای بهبود توان جنسی هست نه رفع زودانزالی. زودانزالی درمان قطعی و دائمی ندارد و فقط با داروها می توان آن را کنترل کرد یعنی وقتی که دارو استفاده می کنید مدت زمان وقوع انزال را طولانی کرد اما نمی توان این بیماری را تا آخر عمر ریشه کن کرد. مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت مصرف دائمی و روزانه یک عدد یا استفاده بصورت 6 ساعت قبل از نزدیکی)، یا قرص داپوکستین 30 یا 60 میلی گرمی 1 تا 3 ساعت قبل از نزدیکی. بدیهی است تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود. اسپری لیدوکائین 10 درصد یا کرم زایلا-پی داروهای موضعی برای کنترل زودانزالی هستند 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید. اگر با زدن بیحس کننده ی موضعی آلت نعوظ و سفتی خود را از دست می دهد می توانید از نصف قرص سیلدنافیل 50 میلی یک ساعت قبل از رابطه نیز استفاده کنید. از قرص ترامادول هم یک ساعت قبل از رابطه می توان استفاده کرد ولی استفاده از این قرص خطر اعتیاد در آینده را دارد و بهتر است به عنوان آخرین روش و در صورت عدم پاسخ به دیگر روش های درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی