اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت ۲ تا ۳ روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای ۲ تا ۳ روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب ۲ هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد.

معایته بیضه

 مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (28 امتیاز)
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۵ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 251 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    اینجانب یک فرد 24 ساله هستم که میخواستم بپرسم من در چه صورتی می تونم انحراف آلت تناسلی رو برطرف کنم . چون این انحراف به اندازه ای هست که مشکلاتی رو به همراه داشته باشه و اگر فرض کنیم که نیاز به عمل جراحی باشه می خواستم در مورد این عمل توضیحی بدید.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۵ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      در مورد عمل در سایت توضیح داده ام در صورتنیاز به توضیح بیشتر باستی بصورت حضوری به ارولوژیست شهرتان مراجعه کنید
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۲۵ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    با سلام
    من یک برادر دارم متولد 68 در حال حاضر یکی از بیضه های ایشون که معلوم نیست در سن چند سالگی این اتفاق برای ایشون افتاده است ناپدید شده و طی ازمایشاتی که انجام داده دکتر درجواب گفته که بیضه شما به حالت تومور درآمده و خیلی سخت وحتی غیر ممکن دانسته و از عمل برادرم صرف نظر نموده است ...خواهشمند است راهنمایی کنید که چه باید کرد ممنون از شما .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۵ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      بدون اطلاعات کامل و معاینه و عکس ها نمی توانم نظری بدهم
  • تصویر کاربر سعید سه شنبه ۲۵ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 199 مشاهده پرسش
    سلام با عرض خسته نباشی . اقایه دکتر من بیماریه تبخال تناسلی دارم .مادرم سرطان داره و شیمی درمانی میشه من میترسم این بیماری رو از من بگیره . ایا امکانش هست مریض شه یا نه .ممنون میشم ج بدین با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۵ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      خیر تبخال تناسلی از راه ارتباطات معمولی قابل انتقال نیست
  • تصویر کاربر اکبر سه شنبه ۲۵ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 317 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر با عرض خسته نباشید خدمت شما و تشکر از این که وقت گرانبهاتون رو در اختیارم میزارید . اما بعد . من دچار زود انزلی هستم به طوری که زیر سی سانیه میاد هنوز ازدواج نکردم . ببخشید راهی هست واسه درمان طبیعی اش و ایا تقویت ماهیچه. Pcبه اصطلاح گیگل باعث درمان زود انزلی میشه . با تشکر از شما اگه میشه زود راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۵ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      تقویت عضلات شرایط را بهتر می کند
      زودانزالی درمان قطعی ندارد ولی با درواروهایی مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت دائمی و روزانه یک عدد یا اینکه 6 ساعت قبل از نزدیکی)، می توان آن را کنترل کرد ولی تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود
      اسپری لیدوکائین 10% یا کرم زایلا-پی یکی از این داروهاست. 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید.
  • تصویر کاربر احسان سه شنبه ۲۵ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    با سلام
    من متوجه شدم ك زمان زياديه بيماري پاپول مرواريدي دارم با توجه به اينكه رابطه ي جنسي نداشتم
    ميخواستم بدونم چرا دچار اين بيماري شدم ؟
    اصلا اين بيماري از راه رابطه ي جنسي انتقال پيدا ميكنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۵ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      این موضوع علت مشخصی ندارد و ربطی هم به زگیل تناسلی ندارد
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط