اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت ۲ تا ۳ روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای ۲ تا ۳ روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب ۲ هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد.

معایته بیضه

 مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (28 امتیاز)
  • تصویر کاربر حسن پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    سلام خیلی ممنون از سایتی که درست کردین تا بتونیم اگ مشکلی هست زودتر مطلع شویم و اقدام کنیم.
    سوالم اینه بیضه سمت راست از چپی خدود 2 برابر بزرگتر است و می خواستم بدونم که مشکل خاصی هست یا خیر
    چون در پرسش های از دیگران میگن که مشکل وجئد دارد ولی خب شما در متنتون گفتین مشکلی نیست.اینکه توضیج بدین ممکن چه مشکلی باشه و اگه نیاز به مراجعه است بگید.چون حقیقتش سخته که در این مورد این جور مسائل راحت به پزشک مراجعه کرد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      هیدروسل، فتق شدید، تومور، کیست و .........می توانند باعث بزرگی بیضه شوند لذا حتما نیاز به معاینه هست
  • تصویر کاربر p.t. یکشنبه ۳۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 710 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما ...من 18 سال سن دارم طول التم هنگام نعوذ 15 سانته..چند وقت پیش شلوار لی تنگ پوشیده بودم و نشسته بودم و میل جنسیم شدید شد..موقع بلن شدن احساس درد بم دست داد یه حالتی مثل جا ب جا شدن غزروف...بعد از اون روز التم رو ب چپ از همون پایینش انحراف پیدا کرده و هر کاری ک میکنم خودم نمیتونم دوباه صافش کنم...باید چیکار کنم؟ایا برای نزدیکی کردن در اینده دچار مشکل میشم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۳۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      عکس بفرست
  • تصویر کاربر miladmoghadasi یکشنبه ۳۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    باسلام. من درچند سال پیش در خواب بیشتر انزال برام رخ میداد. اما حدود ۱سال هست که خیلی کم جنب میشم. ( هرماه یک بار) آیا مشکلی وجود داره وباید به پزشک مراجعه کنم. لطفا پاسخ دهید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۳۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      مشکلی نیست
  • تصویر کاربر رسول یکشنبه ۳۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکترمن یک ساله دچار مشکل شدم ونمیتونم بخاطرنغوظ لذت ببرم به بدبختی راست میشه در حین نزدیکی اگر رفت و برگشت نداشته باشم میخانه بعلت منژیت جراحی مغز داشتم ومیترسم دارو مصرف کنم لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۳۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      با جراح مغزتان مشورت نمائید و اگر منعی ندارد قرص تادلافیل 10 میلی 5 ساعت قبل از نزدیکی استفاده کنید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۳۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت اقای دکتر جباری.من 33سال سن دارم و مجردم.من بیصیه سمت چپم نسبت به بیصیه سمت راستم.برگتر است.وهمیشه از بیصیه سمت راستم اویزان تره.وهر چند وقت بیضیه سمت چپم با پایین شکم درد می کنه.و بیضیه سمت چیم چرجی جمع شده .وقتی لمس می کنی مشخصه.خواستم.بپرسم.من مشکلی دارم.به دکتر مراجعه کنم .یا نه.ممنون از لطفتون.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۳۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      توصیه می کنم برای اطمینان توسط ارولوژیست معاینه شوید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط