راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت 2 تا 3 روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای 2 تا 3 روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب 2 هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد.

معایته بیضه

 مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (28 امتیاز)
  • تصویر کاربر رحیمی یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقای دکتر
    تقریبا چهار سال پیش در حین مسابقات فوتسال از ناحیه کشاله ران احساس درد میکردم لذا مانع از دویدن میشد سنوگرافی گرفتم گقتن که باد فتق دارید.بعد از اون عمل کردم الحمدلله خوب شد اما از دوستان ما زیاد بد و بیراه میگن که یک بیضه رو از دست دادید آیا همین جوریه که میگن؟وبرای تشخیص سالم بودن هر دو بیضه چکار باید کرد؟
    پیشاپیش ممنون از پاسخ شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      آیا همین جوریه که میگن؟.................................خیر غالبا عمل فتق برای بیضه ها مشکلی ایجاد نمی کند؟
      برای تشخیص سالم بودن هر دو بیضه چکار باید کرد؟....................سونوگرافی از بیضه ها انجام دهید یا اینکه توسط جراحی که عمل تان کرده است مجددا معاینه شوید
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    با سلام،

    من پسری 27 ساله هستم.چندین سال (حدود 5 سال) است که دچار تکرر ادرار شده ام. بار­ها هم به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و تست­های مختلفی از قبیل آزمایش ادرار، نوار مثانه و عکس، سنوگرافی و فکر میکنم سیتوسکوپی رو انجام دادم ولی به نتیجه­ای نرسیدم و دیگه از ادامه روند درمان ناامید شدم.

    من هیچ گونه سوزش ادرار، بدبو بودن ادرار و درد ندارم فقط و فقط احساس نیاز به دفع ادرار دارم و وقتی هم میرم دستشویی و دفع انجام می­گیره و برمیگردم باز هم این احساس پس از مدت کوتاهی ایجاد میشه. بی اختیاری ادراری ندارم و خود به خود ادرارم سرازیر نمیشه حتی در موقع سرفه و عطسه مشکلی ندارم.

    میزان دفع ادرارم در هر دفعه، بستگی به مصرف مایعات داره یعنی اگر زیاد مایعات خورده باشم دفع ادرارم هم زیاده.

    قرص­های مختلفی از جمله باکلوفن و امنیک و ... رو دکتر تجویز کردند ولی بازم فایده نداشت.

    گویا تست­ها و آزمایشات نشون داده بود که مشکل خاصی ندارم و در آخر سر دکتر گفت که شاید مشکل عصبی باشه و یا شاید عضلات مثانه ضعیف شدند و بازم یه سری دارو تجویز کرد و من هم مصرف کردم ولی بازم افاقه نکرد و لذا دیگه خیلی وقته از درمان خسته شدم و  قید مراجعه به پزشکم رو زدم.

    سابقه همچین بیماری در فامیل وجود نداره. در ضمن من دچار یبوست جزیی نیز هستم.

    از نظر استرس و اضطراب هم باید بگم شاید در مواقع استرس این حالت تشدید بشه ولی در مواقعی هم که هیچ استرس و اضطرابی هم وجود نداره باز این مشکل با من هست.

    لطفا من رو راهنمایی کنید.
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      با توجه به تمام توضیحاتی که دادید به نظر نمیاد مشکل جسمانی داشته باشید با توجه به ازمان بیماری تان چیزی نیست که در این مدت کوتاه بتوان پاسخ داد ولی اولین توصیه من تهیه تقویم ادراری است تا دفعات و حجم مایعات مصرفی و ادرار دقیق مشخص شود این کار به تشخیص خیلی کمک می کند
  • تصویر کاربر عبدالله پنجشنبه ۵ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر بنده چند وقت پیش دارای مشکل دفع ادرار شدم و تقربیاً دو هفته کپسول تامسولوسین مصرف کردم و الان مشکلی از لحاظ دفع ادرار ندارم اما مشکل من دیر انزالی است که بخاطر مصرف این قرص به من دست داده سوال من از شما این است که تاثیر این دارو از زمان قطع مصرف تا کی در بدن فعال میباشد خواهشمندم در این خصوص بنده را راهنمایی بفرمائید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۵ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      البته این دارو باعث دیرانزالی نمی شود بکه باعث انزال رو به عقب می گردد و حداکثر یک هفته بعد از قطع دارو برطرف می شود
  • تصویر کاربر الی دوشنبه ۲ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 358 مشاهده پرسش
    سلام
    28 ساله و متاهلم
    3ساله دایما عفونت دارم و هیچ دارویی اثر نکرده. خسته شدم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      اگر خانم هستید بایستی با متخصص زنان مشورت کنید البته همسرتان نیز بایستی همزمان با شما درمان شوند حتی اگر علامتی ندارند
  • تصویر کاربر رامین پنجشنبه ۲۹ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    با سلام خسته نباشی

    دکتر جان مادرم 59 سالش است و 7 فرزند
    زایمان کرد و قبلا سابقه جراحی افتادگی متانه
    هم داشته متانه پایین بود جراحی کرد
    الان مدتی است که تو خودش مرتب ادار میکنه یعنی جوری هست که به سرویس بهداشتی نمیرسه
    در روز چندین بار این مشکل پیش میاد
    نظر شما در مورد چیه به پزشک زنان مراجعه کنم یا پزشک مجاری اداری
    یا درمان این نوع مریضی چی است
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۹ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      به متخصص ارولوژی که همان پزشک مجاری ادراری است مراجعه کنید می تواند افتادگی مثانه عود کرده باشد یا مثانه تحریک پذیر شده باشد باید اول علت مشخص و بعد درمان مناسب پیشنهاد شود
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط