راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت 2 تا 3 روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای 2 تا 3 روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب 2 هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد.

معایته بیضه

 مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (28 امتیاز)
  • تصویر کاربر حسن پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    میخواستم بدونم عمل یورتروتومی رو کدوم بیمارستان انجام میدید و هزینه آن چقدر میشه و آیا دفترچه بیمه همگانی قبول میکنن یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمدمهدی پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر جباری من۱۹سالمه مشکل شب ادراری دارم حالا میخوام به بیمارستان بقیه الله تهران برم پیش پزشک متخصص ارولوژی خوبه یا پزشک فلوشیپ کلیه برم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر صابر پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 379 مشاهده پرسش
    سلام آلتم مادرزادی به پایین کجه دوبار عمل کردم ۱۵سالگی خوب نشدم هرعمل بعد ۵سال بخاطر وضع مالی الان ۳ساله از خونه فرار کردم یه بار خودکشی کردم کمکم کنید بخدا دختر داییم میخاد منو باباش گفته برج ۷بیا خاستگاری دوراهی گیرم آیا خوب میشم بخدا زندگیمو میدم😢
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام
      عکس بفرست ببینم
  • تصویر کاربر فرهاد پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ۳۵ سالم حدود ۸ ماه پیش عمل تنگی مجرای اداری انجام دادم بالیز الان همچی خوبه فقط ماهیچه بین معقد بیضه ها خود بخودجمع میشه همه قرص های شل کننده عضله هم خوردم ولی فایده نداشت آیا این جمع شدن خود بخود باز باعث تنگی میشد ؟چه قرصی بخورم خوب شه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر A پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من ۳۴ سالمه حدودا دوسال بیشتر هست که عمل هایپوس انجام دادم ٫پروگزیمال آلت و خوشبختانه عمل خوبی داشتم ولی دیروز تا حالا توی آلتم مثل جوش زدن لک شده و ادرار هم سخت شده برام و البته سوزش هم دارم میخوام ببینم احتمال جوش زدن توی آلت هست با مشکلی دیگه هست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط