راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت 2 تا 3 روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای 2 تا 3 روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب 2 هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد.

معایته بیضه

 مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (28 امتیاز)
  • تصویر کاربر اکرم شنبه ۲ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    اکرم سلطانی
    سلام آقای دکتر وقت بخیر سال نو مبارک
    سوال من این بود که من چندین سال است زود به زود به عفونت دچار می شوم (ماهی سه الی چهار بار) ودردهای شدید وبه حالت تیرکشیدن درناحیه تناسلی ومعقد وپهلو دارم به گونه ای که راه رفتن برایم مقدور نیست انگار یک گلوله درداخل است که دوست دارم با دست در آورمش تا راحت شوم سوزش ادرارهم دارم گاهی اوقات رنگ ادرار به رنگ قرمز می شود گاهی هم معمولی سفید است همش احساس ادرار دارم اما چیزی نیست وگاهی اوقات زور می زنم ودرد دارم ،ناحیه مثانه در پایین شکم را که فشار می دهم به داخل، پهلوم درد می گیرم به نظرشما علت چیست وباید چه کارکنم ؟،
    شما درجواب گفتید برای پیدا کردن علت این مشکل بایستی بررسی های متعدد و آزمایش مختلفی انجام دهید
    اکنون 3سوال من این است :
    اینکه شما گفتید باید بررسی بشه چه نوع بررسی باید انجام شود؟
    آِیا علایم بدی است ؟
    شما به عنوان دکتر متخصص در این زمینه با شنیدن این علایم چه حدسی می زنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      منظورم از بررسی در مورد علت یابی عفونت های مکرر ادراری در طول سال هست که شامل آزمایش و سونوگرافی و عکس رنگی و سیستوسکوپی بر اساس مورد و نیاز است. در مورد بقیه مشکلات و علائمی که فرمودید هیچکدام علامت اختصاصی بیماری خاصی نیستند و علائم بدی به حساب نمی آیند
  • تصویر کاربر Shahin جمعه ۱ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    Pas dr man bayad chekari bokonam lotfan ye rahe hale kam hazine moarefi konid dar zemn man 23 salame merC
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      خمیدگی آلت فقط وقتی نیاز به درمان دارد که مانع نزدیکی شود یا آزار دهنده باشد و درمان آن هم جراحی است
  • تصویر کاربر Shahin جمعه ۱ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    Ba arze salam khedmate Aghaye dr mikhastam bedunam dastgahaye larger box ya Viagra puls e darmanekhamidegie ru be paeene alat ro darman mikone???
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      اگر خمیدگی مادرزادی باشد تاثیری ندارد
  • تصویر کاربر اکرم جمعه ۱ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر پیشاپیش ؟عید را تبریک می گویم
    ببخشید مزاحمتون می شم/
    من هفته پیش علایمم رو گفتم وشما گفتید باید بررسی بشه آِیا علایم بدی است ؟شما به عنوان دکتر متخصص در این زمینه با شنیدن این علایم چه حدسی می زنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      من هم متقابلا عید را تبریک می گویم. با توجه به تعداد زیاد سوالات من حضور ذهن ندارم لذا بایستی سوال قبلی خود را هم ذکر بفرمائید تا بتوانم پاسخ دهم
  • تصویر کاربر marzieh جمعه ۱ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکد از سایت خوبتون. آقای دکتر من دختری 24 یاله هستم 2 سال پیش عمل کیسه صفرا داشتم یعد از اون هر 7-6 ماه یک بار درد شدید در ناحیه معده داستم که حتما یابد یه اورژانس مراجعه میکردم که اروم بشه که این درد همراه با کمر درد و پهلو درد شدید است MRI ار شکم و لگن و سونو چیزی رو نشون نداده ولی در جوای آزمایش پارسالم مقداری خون در ادرار مشاهده شده البته کم ولی چیزی که باعث نگرانی شد اینه که چند روز پیش هم که ازمایش دادم همچنان خون در ادرار بود ( در زمان هیج کدام از آزمایشها پریود نبودم ) به مظر شما من باید چکار کنم ؟در صودتی که پزشکم میگه تو عکس ها همه چیز عادیه . به نظر شما عادیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      در بررسی وجود خون در ادرار حتما بایستی بجز عکس برداری ، سیتولوژی ادرار و سیستوسکوپی هم انجام دهید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط