راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت ۲ تا ۳ روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای ۲ تا ۳ روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب ۲ هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد. سپس مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه بیضه

 

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

 

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4/5 - (26 امتیاز)
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۴ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 5795 مشاهده پرسش
    با سلام بنده پسری 27 ساله هستم که دچار اکتوپی بیضه سمت راست هستم بعد از انجام سونوگرافی و ازمایش های اسپرم ، LDH، AFP، BETA HCGنتایج این ازمایش ها به شرح زیر می باشد:
    ازمایش خون:
    LDH:269U/L
    AFP:4.96IU/ML
    BETA HCG:<2MIU/ML
    ازمایش اسپرم:
    SEMEN VOLUME(ML):2.5
    SEMEN PH:7.80
    SPERM COUNT(MILL/ML):40.42
    MOTLIE SPERMS(%):57.75
    PROGRESSIVE SPERMS(%):48.84
    ROUND CELL(MILL/ML):0.29
    WBC(/HPF):1-2
    NORMAL MORPHOLOGY(%):50
    CLASS A:14.73
    CLASS B:34.11
    CLASS C:8.91
    CLASS D:42.25
    ازمایش اسپرم تقریبا بعد از 2.5 روز از اخرین احتلام شبانه انجام شده است و در هفته قبل از ازمایش 2 یا 3 بار در خواب دچار احتلام شده ام(ایا در نتیجه ازمایش تاثیر دارد یا خیر؟).میخواستم بدانم نتایج ازمایش چه تفسیری دارند و رنج نرمال AFPدر مردان چقدر می باشد ؟(در برگه ازمایش رنج ان بین 0 تا2 بود اما در اینترنت رنج نرمال ان را 0.85 تا9.40 برای مردان بود)ایا بیضه باید خارج شود و یا پایین اورده شود؟واقعا خیلی نگرانم چون تو سایتها خوندم افزایشAFPدر مردان میتواند به دلیل سرطان کبد یا تومور بیضه باشد.خواهش میکنم بنده را از نگرانی در بیاورید.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      اين آزمايش اسپرم طبيعي است و در فاصله ي مناسبي از آخرين احتلام انجام شده است و با توجه نرمال بودن بافت بيضه ي نزول نكرده در سونوگرافي و نيز عدد آلفا فتو پروتئين موضوع سرطان بيضه در حال حاضر براي شما مطرح نمي باشد
    2. تصویر کاربر علی دوشنبه ۲ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
      با تشکر از پاسخ شما
    3. تصویر کاربر علی سه شنبه ۳ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
      با سلام مجدد خدمت شما
      جناب دکتر میخواستم بپرسم به نظر شما بیضه ای که پایین نیامده با توجه به نتایج آزمایش و سونوگرافی ذکر شده ، بهتر است پایین آورده شود ؟ در صورتی که از بدن خارج نشود آیا خطری برای آینده وجود دارد یا خیر؟
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۴ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
      میزان خطر سرطان در بیضه ی نزول نکرده کمی بیشتر از بیضه ی نزول کرده و طبیعی است و با پایین آوردن آن این میزان خطر کم نمی شود بلکه بیضه دم دست قرار گرفته و معاینه ی دوره ای آن توسط خود فرد امکانپذیرتر می شود تا احیانا اگر رشد غیر طبیعی داشت زودتر تشخیص داده شود. به نظر من بهتر است پایین آورده شود و اگر حین عمل به دلیل کوتاهی طناب بیضه امکان پایین آوردنش نبود برداشته شود گرچه برخی مخالف هستند و توصیه می کنند عمل نشود.
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر احمدی یکشنبه ۱ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 288 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقای دکتر.خسته نباشید.من و همسرم دو سال و نیم است که ازدواج کرده ایم.از ابتدای زندگی در رابطه زناشویی دچارمشکل بودیم اما همسرم پیگیر نیست و من مجبورم از شما خواهش کنم به من کمک کنید.از اینکه اینقدر بی پروا صحبتم رو عرض میکنم شرمنده ام.همسر من خونسرد هست البته خستگی کارش هم هست ولی هفته ای یکبار هم من تحریکش میکنم .و گرنه هفته ها میل نداره.از نظر نعوظ مشکلی نداره ولی لحظه رابطه اصلا توان اینکه تلاش کنه برای ارگاسم نداره.و با کمترین فعالیت به انزال میرسه .بخاطر همین همیشه من خودم سعی میکنم عامل اصلی باشم.اصلا هم چاق نیست ولی نمیتونه فعالیت کنه.من دوسال قرص ضدبارداری مصرف کردم تا راحت باشه .چند ماه که مصرف نکردم و قصد بارداری داشتم در ماه اخیر دچاربارداری پوچ شدم ومجبور به سقط شدم.دیگه تحمل این موضوع که نمیتونه درست فعالیت در رابطه داشته باشه و چه برسه جلوگیری طبیعی که دکتر من گفته اصلا قرص مصرف نکنم.واقعا برام سخت شده و زندگیمون رو دچار مشکل کرده.از طرفی هم انقدر خونسرده که تا شش ماه که دکتر من گفته نباید باردار بشم حاضره اصلا رابطه نداشته باشیم.خواهش میکنم کمکم کنید.سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      بي ميلي جنسي و متعاقب آن كم تواني جنسي يا علل هورموني دارد يا علل رواني. اگرچه غالبا علت آن در سنين جواني رواني مي باشد و نياز به جلسات متعدد مشاوره روانسناسي و سكسولوژي دارد با اينحال ابتدا توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به ارولوژيست مراجعه کنید
  • تصویر کاربر Maysam جمعه ۲۹ بهمن ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 201 مشاهده پرسش
    از طریق فایل
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۹ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      ٣٣ ميليون تعداد مناسبي اسپرم هست اگر از نظر حركت و شكل اسپرم هم قابل قبول باشد شانس باروري هست
      براي انجام اسكروتوپلاستي ابتدا بايستي معاينه شويد تا بتوانم نظر مناسب و دقيقي بدهم
  • تصویر کاربر سعيد دوشنبه ۲ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 166 مشاهده پرسش
    سلام و عرض خسته نباشيد آقاي دكتر من چند وقتي هستش ميل به رابطه جنسي با همسرم ندارم و كلا سرد شدم و دلم رابطه نمي خواد دليلشو مي خواستم بدونم!
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳۰ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      بي ميلي جنسي هم مي تواند علل هورموني داشته باشد و علل رواني لذا ابتدا بايستي از نظر هورموني بررسي شويد
    2. تصویر کاربر سعيد دوشنبه ۲ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
      پس حضوري بايد خدمت برسم لطفا يك وقت به من بدهيد جهت مراجعه ممنون.
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
      آدرس مطب:خ میرزای شیرازی , نرسیده به خ شهید بهشتی, کوچه شهدا , پلاک 22 , طبقه 4, واحد 20 :
      تلفن:88713632
      09109819050
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۳۰ بهمن ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما
    پسری هستم 27 ساله که بیضه راستم به دلیل ضربه خوردن(در ورزش) در کودکی در ناحیه اینگونینال قرار گرفت ولی تا چند سال پیش متوجه این موضوع نبودم حال قصد دارم برای پایین اوردن ان عمل جراحی انجام بدهم.ایا امکان پایین اوردن ان وجود دارد یا باید از بدن خارج شود؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳۰ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      احتمال پايين آوردن آن هست البته اين احتمال در هنگام عمل قطعي مي شود كه امكانپذير هست يا خير در واقع بطول طناب بيضه دارد
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی