راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت ۲ تا ۳ روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای ۲ تا ۳ روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب ۲ هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد. سپس مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه بیضه

 

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

 

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (27 امتیاز)
  • تصویر کاربر حسنی شنبه ۴ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 177 مشاهده پرسش
    عرض ادب
    آقای دکتر،جسارتا آیا استفاده از قرصهای تاخیری برای بنده که فاویسم دارم حساسیت زا هست یا خیر
    درصورتی که هست ممنون میشم نامهاشونو بفرمایید و همچنین روش جایگزین
    25 ساله هستم
    ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۴ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      در این مورد بهتر است از پزشک معالج تان سوال بفرمائید. داروهایی مثل پاروکستین و سرترالین
  • تصویر کاربر تقی پنجشنبه ۲ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    با عرض سلام واحترام....اینجانب 50ساله ...سال گذشته جهت بیماری اختلال نعوظ به دکتر ارولوژ مراجعه وپس از آزمایش کامل مشخص گردید به سبب جسمانی مشکلی نداشته و صرفا بسبب روانی اختلال نعوظ دارم وجهت کمک به اینجانب قرص تادافیل 10تجویز گردید که خیلی موثر واقع شد سوال اینکه آیا 1-میتوانم در موقع نیازهمیشه تادافیل مصرف کنم؟( مصرف آن عوارضی برای من ندارد)2- برای بالا بردن قوای جنسی ( باتوجه به سن) چه نوع مکمل ( مثلا ویگرکس یا چیز دیگر)یا مواد غذایی مصرف کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      ١) بله مي توانيد
      ٢) بهترين مكمل شاد زيستن، ورزش و غذاي سالم است
  • تصویر کاربر بهزاد پنجشنبه ۲ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 185 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید
    دکتر سوالی که دارم شاید درست نباشد ولی میخوام بدونم آیا بیضه رو میشه عوض کرد یا نه؟
    آیا میشه کمکم کنی من از نازایی رهایی یابم یا نه?
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      امكانپذير نيست
  • تصویر کاربر سامان شنبه ۴ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    با عرض سلام.آقای دکتر بنده مردی 25 ساله چیزی در حدود 1 ماه مبتلا به اختلال نعوظ شدید شدم البته روز چهار بعد از اینکه فهمیدم این اتفاق افتاده سریع به متخصص ارولوژی در تهران مراجعه کردم اما ایشون ماسفانه با بینش خیلی کم فقط قرص ویاگرا دادن و اصلا موثر نبود...چند روز پیش نزد یک ارولوژی دیگه رفتم اونهم باز ویاگرا دادن....
    مشکل بنده سه قسم هست:1- نعوظ دیر هنگام یعنی با دیدن بدن همسر باید تحریک و به نعوظ رسید اما الت من اصلا نعوظ نمیکنه و در ضمن نعوظ صبح گاهی ام از دست دادم 2- ناپایداری در نعوظ قدرت رسیدن به نعوظ بیش از 50 درصد اصلا ندارم و التم اصلا سفت نمیشه و خیلی التم شل هست 3- زود خوابیدن الت به طوریکه بیش از چند ثانیه بیشتر تو حالت نعوظ نیست و سریع آلتم میخوابه....من تا قبل هیچ مشکلی نداشتم....و سابقه ی هیچ بیماری قلبی یا دیابت یا هرچیز دیگه ای نداشتم و ندارم....ولی با مراجعه ب ارولوژی های تهران واقعا ناامید شدم قرص ویاگرایک داروی بسیار خطرناک و مهلک میتونه باشه و از طرفی هرگز درمان دائم نمیکنه...اقای دکتر خواهش میکنم منو کمک و رهنمایی کنید شیرازه ی زندگیم داره از هم میپاشه...آیا این مشکل رو من بطور ریشه و کامل میونم درمان کنم؟؟؟خواهشا لطف کنید بفرمایید نظرتونو...
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      با توجه به جوان بودن تان و نبود هيچ سابقه ي بيماري و ناگهانى بودن اين اتفاق به نظرم ميرسد مشكل شما جنبه رواني داشته و گذرا و موقت است و جاي نگراني نيست و در مدت كوتاهي برطرف مي شود
    2. تصویر کاربر سامان جمعه ۳ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام بسیار ممنونم از پاسخگویی سریع و صریح تون....اما مشکلاتی که پیش اومده به اعتقاد بنده نمیتشه بی تفاو از کنارش گذشت!!من قبلا از نظر جنسی هیچ مشکلی نداشتم...از نظر روانی هم در ارامش کامل هستم...اما این اختلال شدیدی که به وجود اومده و تحریک پذیری کامل کمرنگ شده و التم احساس میکنم مثل گذشته سخت و سفت اصلا نمیشه...در حال حاضر امکان نعوظ بیش از 50 درضد ندارم...خیلی زود التم شل میشه و میخوابه....قرص سیلد نافل دو ارولوژی دادن که چون خودم دانشجوی پزشکی هستم به هیچ عنوان مصرف نمیکنم...نظر جنابعالی برای درمان این مشکل میخام بدونم...آیا هورمون تستوسترون کم شده که تحریک پذیری ندارم؟؟؟آیا نشت وریدی بوجود اومده که خون کافی برای راست شدن الت حمع نمیشه و....ممنون میشم نظرتونو بدونم...
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۴ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      نظرم همان هست كه خدمتتان عرض كردم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۲ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 183 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بنده انحراف الت به سمت پایین دارم یک بار حضوری به مطب شما مراجعه کردم و با دیدن عکس گفتید احتیاج به جراحی نداره ولی من خودم از لحاظ روانی بهم میریزم و تصمیم گرفتم جراحی کنم و در سایت شما مطلبی هم در مورد الت تناسلی پرده دار خونده ام با توجه به عکسها ایا من الت تناسلی پرده دار دارم و میشود هر دو را باهم جراحی کرد و اینکه چند روز بعد از عمل میتونم سرکار برم؟
    تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      بله پرده دار هست
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی