راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت ۲ تا ۳ روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای ۲ تا ۳ روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب ۲ هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد. سپس مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه بیضه

 

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

 

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (27 امتیاز)
  • تصویر کاربر شاهرخ پنجشنبه ۱۵ بهمن ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 193 مشاهده پرسش
    اقای دکتر من خدمت رسیدم با وجود مصرف دارو من مشکلم برقراره من چکار باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۵ بهمن ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      ظاهرا مدتی درگیری فکری به دلیل مسایل اقتصادی داشتید. بدیهی است تا اون مشکلات و دیگر مسایل فکری که دامنه ی وسیعی دارد حل نشود از نظر جنسی هم به حالت اول بر نمی گردید
  • تصویر کاربر آزیتا سه شنبه ۱۳ بهمن ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 165 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما جناب آقای دکتر
    من زنی هستم 56 ساله که چندی پیش دچار خفگی شدم یعنی وقتی چیزی میخوردم در گلوم گیر میکرد و نفسم بند میومد یعنی دم و بازدمی نداشتم بعد در این حالت بی حال و بی جون میشم حتی آب هم نمیتونم بخورم تا اینکه انقدر بدنم مقاومت میکرد تا اون جسم توسط سرفه به بیرون پرت میشد به دکتر گوارش مراجعه کردم آندو کردم عفونت هلیکوباکتری شدید بود قرص بیسموت آموکسی سیلین دمپریدون امپرازول رانیتیدین مصرف کردم کمی بهتر شدم ولی باز چند روز پیش این اتفاق برام افتاد میخواستم ببینم علت این بیماری چیه؟ به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه بکنم؟ حتی دکتر گوارشم از بهترین دکترهاست ولی خیلی نگرانم خیلی حالم بد میشه وقتی احساس خفگی بهم دست میده از گلومم عکس انداختم در مری و جایه دیگه ام سوراخی دیده نشد
    بعد از 6 ماه هم آزمایش دادم عفونت بر طرف شده بود
    سونو کردم همه چیز در مجاری کلیه و صفرا خوب بود
    منهیه کیستی که در کلیه بود که اون هم دکتر چیزی خاصی نیست
    فقط میخواستم راجعه بیماریم کمکم کنید خیلی خودم و بچه هام نگرانن ممنون از وقتی که میزارید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۳ بهمن ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      بیماری شما در حیطه ی تخصصی اینجانب نیست
  • تصویر کاربر یاسر سه شنبه ۱۳ بهمن ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر گل و مهربان؛
    آقایی 27ساله هستم که اخیرا در انزال هایم درد و سوزش داشتم و احساس میکردم آلتم درحال کنده شدن است!همچنین پس از آن موقع ادرار کردنم نیز کمابیش درد و کمی سوزش داشتم.ضمنا باید بگویم که یکی دوبار نیز قبلا همین مشکل برایم پیش آمده؛ بعلاوه مایع منی ام بسیار غلیظ است و سابقا در آزمایشات اسپرموگرامم بین شش تا هفت گلبول سفید وجود داشته است.شایان ذکراست بنده داروهای افسردگی و اختلال خواب نیز مصرف میکنم.
    حال میخواستم ببینم نظر شما دکتر توانا چیست و من چه کنم؟
    ممنون و منتظرم...
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۳ بهمن ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      علائم شما به التهاب و یا عفونت پروستات می خورد البته بایستی معاینه شوید و بررسی های لازم در ابتدا صورت گیرد و بعد درمان مناسب شروع شود لذا بهتره حضورا به ارولوژیست مراجعه کنید
  • تصویر کاربر سالار چهارشنبه ۱۴ بهمن ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 204 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید به جناب دکتر
    اقایی هستم 32 ساله ساکن شیراز تقریبا بیشتر از یک ماهی هست که پوست بیضه و کمی از پایین الت مرتب خارش دارم که در روز و با فعالیت و مشغول بودن خارش ندارم یا خیلی کمتره ولی وقته خواب خیلی بیشتر میشه
    هیچ نشانی از مواردی که در مورد این مشکلات ذکر شده نیست
    به مدت یک هفته ای از کرم میکونازول استفاده کردم کمی باعث تسکین و کمتر شدن خارش میشد که باز هم خارش ادامه داشت و یه مدت خیلی کمی هم دارم کرم پرمترین استفاده میکنم که تاثیری زیادی نداشته و همچنان خارش دارم
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۳ بهمن ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      اگر فقط خارش دارید و مشکل دیگری نیست می توانید مدتی از لوسیون کلوتریمازول و پماد هیدروکورتیزون استفاده کنید روز ۲ بار بمدت یک ماه
    2. تصویر کاربر سالار سه شنبه ۱۳ بهمن ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      بله فقط خارش دارم
      ممنون جناب دکتر
    3. تصویر کاربر سالار سه شنبه ۱۳ بهمن ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام مجدد به جناب دکتر
      من این دو تا رو تهیه کردم
      طریقه مصرف هم لطف میفرمایید
      همزمان که نمیشه زد
      کدوم رو اول بزنم و چقدر بعد بعدی رو بزنم؟
      باید بعدش شسته بشه؟
      بازم ممنونم
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۴ بهمن ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      اول لوسیون رو بزن و نیم ساعت بعد ژماد بزن صبح و شب برای یک ماه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مجید سه شنبه ۱۳ بهمن ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 210 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام وقت شما بخیر دو سوال داشتم 1- فاصله زمانی مناسب بین دو انزال برای باروری چقدر است؟ 2- از نطر پزشکی چه موادغذایی و یا میوه هایی در باوری و کیفیت اسپرم تاثیر دارند؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۳ بهمن ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      در حوالی زمان تخمک گذاری هر شب یا یک شب در میان رابطه داشته باشید
      برای بهرهگیری از مواد غذایی مفید به متخصص طب سنتی مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی