اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت ۲ تا ۳ روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای ۲ تا ۳ روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب ۲ هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد.

معایته بیضه

 مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (28 امتیاز)
  • تصویر کاربر حمید سه شنبه ۲۲ دی ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    با سلام خسته نباشید خدمت آقای دکتر،جوانی 28 ساله هستم که چند سالی هست که کیسه بیضه من به حالت غیر طبیعی بزرگ وآویزان شده در صورتی که اندازه بیضه هام تغییر نکرده و دائما"پاهایم عرق سوز می گردد ودچار قارچ پوستی می شود ،میخواستم بپرسم راهی برای کوچک تر شدن کیسه بیضه یا عمل جراحی وجود دارد.با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۲ دی ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      بله با جراحی می توان کیسه ی بیضه را کوچک کرد
  • تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۲۳ دی ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب خدمت آقای دکتر جباری
    جوانی 38 ساله و مجرد هستم.چندین ماه است که محتلم(جنب شدن در خواب)نشدم،تا آنجایی که خاطر دارم از 35 سالگی به بعد اینطوری شدم.در ضمن از رفتارهای پر خطر(آمیزش)به شدّت دوری میکنم،میخواستم بدانم این حالت طبیعی می باشد یا خیر؟

    با تشکر فراوان از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۳ دی ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      آیا خودارضایی دارید؟ و تحت هیچ شرایطی رابطه ی جنسی ندارید؟ آیا میل جنسی تان کم شده است؟
      اگر پاسخ موارد فوق منفی است بهتره آزمایش معاینه شده و آزمایش هورمونی انجام دهید
  • تصویر کاربر میرفرهادزهتاب چهارشنبه ۲۳ دی ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 226 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ضمن عرض سلام وخسته نباشید
    من ب مدت 24 ساعت بیضه راستم درد می کرد دیروز رفتم سونوگرافی گفتن ک کیست اپیدیدیم داری ب اندازه 8mm
    وبیضه چپم مقدار خیلی خفیفی واریکسل داره ک گفتن چیزی نیست پیش دکتر بیمارستان سینا هم رفتم نشون دادم گفتن چیزی نیست وقرص افلوکساسین تجویز کردن میخواستم بگم ک راهی برای ازبین بردن یا کوچک کردن کیست اپیدیدیم دارم یا نه میترسم برم سرکار بهش فشار بیاد دوباره درد بگیره
    ممنون میشم ک راهنماییم کنید خداخیرتون بده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۳ دی ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      کیست با دارو برطرف نمی شود و فقط با جراحی می توان آن را برطرف کرد اگر چه نیازی به این کار نیست . کیست ها بی خطر بوده و مشکلی ایجاد نمی کنند. توصیه می کنم اسپرماتوسل در آدرس زیر را مطالعه بفرمائید
      https://drjabbari.com/%D8%AA%D8%B4%D8%AE%DB%8C%D8%B5-%D8%A7%D8%B3%D9%BE%D8%B1%D9%85%D8%A7%D8%AA%D9%88%D8%B3%D9%84/
  • تصویر کاربر سیامک چهارشنبه ۲۳ دی ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 323 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من امروز صورتم رو با ماشین زد آرایشگر پایین های صورتم دو تا جوش بود ماشین اونجا زخمی کرد و چن تا خراش خورد منم اونجا الکل زدم بعد 5 دیقه آیا من متبلا به ایدز میشم قبلا اتفاق افتاده بود ماشین خراش بزاره یکم جوش خون بیاد نگرانم گفتن الکل بزنی میکروب رو میکشه واقیعت داره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۳ دی ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      احتمالشش بی نهایت ضعیف هست
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۲۳ دی ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من حدود 7سال پیش تغییر جنسیت دادم از دختر به پسر و الان 2ساله ازدواج کردم و میخوام برای بچه اقدام کنم با توجه به نداشتن اسپرم میتونیم از اسپرم اهدائی استفاده کنیم و کجا باید برم و آیا شما کلینیکتون در امر باروردی میتونه کمکون کنه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۳ دی ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      به مرکز ناباروری ابن سینا در قیطریه مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

021-91301782

نوبت دهی اینترنتی