راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت ۲ تا ۳ روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای ۲ تا ۳ روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب ۲ هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد. سپس مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه بیضه

 

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

 

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (27 امتیاز)
  • تصویر کاربر ashkan جمعه ۴ دی ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 2242 مشاهده پرسش
    سلام .پسر 24 ساله هستم.
    بنده در 18 سالگی به علت درد در بیضه سونو انجام دادم
    در سونو نوشته :بیضه ها در اکوی نسجی هموژن بدون میکرولیتازیس و بدون ندول و توده و کیست نمایان شدند.هیدروسل خفیف در ساک راس دارد.در پوزیشن ایستاده و با ماتوروالالوا نمایی از واریکوسل در سیستم وریدی دو طرف مشهود نیست.
    ساله قبل یک دانه ی ریز زیر عادی زیر پوست بیضه پیدا کردم.نصف یک دانه ی انار روی خوده بیضست.
    سونو داپلر انجام دادم نوشته:
    در حالت سوپلین و ایستاده با بدون مانور والساوا ریفلاکس وریدی بشرح زیر است
    در بررسی بیضه ها با سونوگرافی ابعاد بیضه ها و اکوی ان ها طبیعی است
    در کپسول بیضه ی چپ چند توده یکلسیفیه مشاهده شد که بزرگترین ان به قطر 3 میلیمتر میباشد به احتمال زیاد ضاعیعات عفونی یا گرانولوماتوز قدیمیه کلسیفیه میباشد.
    پی گیری با سونو کنترال توصیه میشود.
    اپیدیدم در دوطرف نمای طبیعی دارد.مایع هیدروسل دیده نشد.

    لطفا بگید این توده های کلسیفیه چه طور تشکیل شدن؟در سونو اول این ها نبودن.
    این توده های کلسیفیه ریسک سرطان بیضه رو بالا میبره؟
    بنده دیگر پیگیر نشدن در این 1 سال.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۴ دی ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      لطفا بگید این توده های کلسیفیه چه طور تشکیل شدن؟.........................معمولا به دنبال عفونت ها یا التهابات بیضه رخ می دهند
      این توده های کلسیفیه ریسک سرطان بیضه رو بالا میبره؟.................................خیر
  • تصویر کاربر اصغر جمعه ۴ دی ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 195 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر-من 27 سال سن دارم- از این مشکل که بیضه هام خیلی کوچیک هستند واقعا رنج میبرم-اندازه بیضه های من در حدود یک گردو هستند ودر داخل کیسه بیضه آویزان هستند چند وقت پیش رفتم دکتر که تست منی برایم نوشت با توجه به جواب آزمایش دکتر، گفت مشکلی برای ازدواج ندارم-اما من واقعا ترس دارم از کوچکی بیضه هام -تورو خدا جواب سوال منو بدین آیا من میتوانم ازدواجی موفق داشته باشم-در ضمن طول آلت من حدودا 16 الی 17 سانته با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۴ دی ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      با توضیحاتی که فرمودید مشکلی برای ازدواج و باروری ندارید
  • تصویر کاربر عقیل پنجشنبه ۳ دی ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 177 مشاهده پرسش
    سلام پسری 24 مجرد هستم که الان چندین سال هست هرشب در خواب جنب میشم و هر کار میکنم نمیتونم کنترلش کنم و باعث بروز مشکلات عدیده ای شده. چطور باید کنترلش کنم؟ و. از شرش خلاص. بشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۳ دی ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      هر شب جنب شدن علل متعددی می تواند داشته باشد مثل خوردن غذاهای با طبع گرم، عادت خوابیدن روی شکم، مشغله ی فکری به افکار تحریک آمیز، گرم بودن محل خواب و .................لذا بایستی با کنترل این موارد شرایط را بتدریج تغییر دهید تا بهتر شوید
  • تصویر کاربر اسما پنجشنبه ۳ دی ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 212 مشاهده پرسش
    با سلام بسيار متشكرم بخاطر پاسخ به سوال قبليم اقاي دكتر مادر من تازگي دچار بيماري زونا شده و ضايعات از فسمت لگن تا مچ پاي راست هست و درد بسيار شديدي داره و طوري كه سياتيكش را تهديد كرده نميتونه حركت كنه به دكتر مراجعه كردم و كلي قرص و امپول داده توي اين چند روز مادرم داارن استفاده ميكنن ميخواستم ببينم اين بيماري تا چه حد خطرناكه و واگير داره چون من از مادر نگهداري ميكنم .ممنون ميشم اگه سريع جواب بديد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۳ دی ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      بیماری خطر ناک نیست. ترشح ضایعاتی که تازه باشد عفونی است و قابل انتقال هست. اگر فردی در بچگی ابله مرغان گرفته باشد نسبت به این بیماری مصون هست
  • تصویر کاربر علی جمعه ۴ دی ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 187 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشی خدمت شما
    جوانی هستم 26 ساله که در اثر ضربه در کودکی یکی از بیضه هایم به ناحیه انگولینال جابجا شده است.میخواستم بدانم در صورت جراحی چه مدت دوره نقاهت این جراحی می باشد ؟ همچنین هزینه این عمل جراحی حدودا چقدر است؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۴ دی ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      در صورت جراحی چه مدت دوره نقاهت این جراحی می باشد ؟...........................حدود یک هفته
      همچنین هزینه این عمل جراحی حدودا چقدر است؟.......................آزادش حدو 2 میلیون
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی