اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت ۲ تا ۳ روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای ۲ تا ۳ روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب ۲ هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد.

معایته بیضه

 مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (28 امتیاز)
  • تصویر کاربر محمدرضا دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر
    من بعداز رابطه جنسی محافظت نشده ای که داشتم اونم سه بار در یک روز اونم فقط با یک نفر....بعداز ارضا شدنم دستشویی نرفتم و دیر رفتم دستشویی....بعد فردای اون روز یه کم آلتم درد داشت ولی چیزه خاصی نبود...تا بعداز گذشته یک هفته و نیم...یهو دیدم سر آلتم درد داره و دور ختنه گاه باد کرده و دو طرف زیر شکمم نزدیک آلتم درد داره...بعد یهو تب و لرز گرفتم ولی نه گلو درد نه سرماخوردگی هیچی نداشتم...فقط لرز گرفتم...رفتم دکتر گفت عفونت تو بدنت هست....البته ناگفته نماند که اون طرف مقابل رو هم برا تست اچ ای وی بردم و جوابش منفی بود....ولی دلیل این عفونت رو نمیدونم...نگرانم بخدااا یه وقت اچ آی وی نباشه...با اینکه جواب اچ آی وی طرف مقابلم منفی بود
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      این علائم ارتباطی با اچ آی وی ندارد و اختصاصی برای این بیماری نیست بویژه اینکه تست شریک جنسی تان هم منفی بوده است لذا ار این بایت جای نگرانی ندارد با اینحال ۶ و ۱۲ هفته بعد از رابطه تست دهید.
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۸ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 206 مشاهده پرسش
    سلام ممنون بابت پاسخ شما
    بله اقای دکتر بر روی پوست کیسه بیضه هستش
    گفتید اگر اینجوره عکس بفرستم
    ولی جوش نیست دانه چرکی هم نیست
    هم با دست قابل حس کردن هست هم با چشم قابل دیدن هستش
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۸ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      این کیست اپیدرموئید هست و در برخی افراد با علت نامشخص بروز می کند و خطری هم ندارد و نیازی به درمان نیست گرچه با لیزر قابل برطرف کردن هست.
  • تصویر کاربر Hamidrezaheidari جمعه ۲۸ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    در بندنه الت تناسلی من یک چیز صفت مانند تاول تقریبا همرنگ پوست کمی صورتی بوجود امده لطفا کمک کنید تا یک ماه اینده شرایط دکتر رفتن ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۸ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      به نظرم بیشتر عفونی به نظر می رسد پماد موپیروسن صبح و شب برای 10 روز بزنید.
  • تصویر کاربر محسن جمعه ۲۸ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 191 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر قبلن خیلی داغ بودم و منی زیاد که هفته ای یکبار جنوب میشدم . حالا نزدیک به ۷ ماه است که احساس میکنم منی کم شده و کمتر نعوذ دارم کارمند هستم ۲۷ ساله علت چیست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۸ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      کم توانی جنسی علل متعددی دارد که بخشی جسمی و بخشی از آن عوامل فکری و روانی است. از علل جسمی می توان به اختلالات هورمونی و اختلالات عروق و اعصاب مربوط به آلت تناسلی اشاره کرد. بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، بالا بودن چربی خون و اختلالات عصبی در ناحیه کمر و داروها بویژه برخی از داروهای فشار خون و داروهای اعصاب و روان، رژیم های ناسالم مخصوصا رژیم پرچربی، سیگار، مواد مخدر و روانگردان، عدم تحرک و ورزش منظم، استرس و فشارهای روانی و عدم رضایت مندی از زندگی و شرایط موجود، بالا بودن ساعات کار و کم بودن زمان لازم برای استراحت و در کنار خانواده بودن همه بخشی از علل کم میلی و کم توانی جنسی است. لذا در ابتدا نیاز به معاینه و انجام تست های لازم توسط ارولوژیست هست. در صورت طبیعیی بودن ارزیابی های لازم توسط متخصص ارولوژی توصیه می شود برای مشاوره به روانشناسی که در زمینه روابط جنسی فعالیت می کند مراجعه کنید. یادتان باشد در خیلی از موارد کلید درمان در دستان خودتان هست و با تغییر سبک و شیوه ی زندگی می توانید فعالیت جنسی مطلوب و رضایت بخشی را داشته باشید.
  • تصویر کاربر امیرحسین پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 251 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز
    من به مدته دو الی سه ماه تستسرون ۱۰۰ مصرف میکردم در بدنسازی و هفته ای دو عدد میزدم و بعدش یه قرص که مربیم گفت مصرف کردم به مدته بیست روز تا تستسرون بدنم بصورت طبیعی دوباره تولید بشه الان سه ماهه میگذره ازاخرین هورمونی که زدم مدته دو سه هفتس احساس میکنم که میله جنسیم کم شده و آلته تناسلیم راست نمیشه و احساس خستگی میکنم کمی نسبت به قبل البته بیضه هام مشکلی نداره ولی الته تناسلیم راست نمیشه با تحریک اینم بگم افسردگی دارم و بیخوابی شدید و بد خوابی بنظرتون چیکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      آزمایش هورمون های جنسی بویژه تستوسترون و LH و پرولامتین بدهید اکر نرمال باشد مشکل به افسردگی و دیگر مسایل روانی شما مرتبط است و بایستی با پزشک معالج روانپزشک تان مشاوره نمایید.
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط