اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت ۲ تا ۳ روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای ۲ تا ۳ روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب ۲ هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد.

معایته بیضه

 مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (28 امتیاز)
  • تصویر کاربر عليرضا جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    با سلام
    آيا راهي براي بزرگ تر شدن آلت تناسلي هست؟ اگر هست راههاي درمانشو بگيد. و وم اينكه براي زود انزالي درماني وجود داره؟ ممنون ميشم منو راهنمايي كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      برای آشنایی با نحوه ی اندازه گیری سایز آلت و روش جراحی افزایش سایز آلت و همچنین عوارض و میزان اثربخشی آن به لینک زیر مراجعه کنید
      https://drjabbari.com/1954
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      زودانزالی درمان قطعی ندارد ولی با درواروهایی مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت دائمی و روزانه یک عدد یا اینکه 6 ساعت قبل از نزدیکی)، می توان آن را کنترل کرد ولی تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود
      اسپری لیدوکائین 10% یا کرم زایلا-پی یکی از این داروهاست. 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید.
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    سلام.شامپو بدن استفاده کردم.چند نقطه از زیر حشفه و کنارِلبه ی حشفه تحریک شده و موقع برخورد با لباس زیر حالتِ سوزش داره و لی برجستگی نداره..کمی قرمزی داره..چطور مشکلو حل کنم...باشستشو حل نشده و 5 روزه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      پماد هیدروکورتیزون استفاده کنید
  • تصویر کاربر ابوذرعابدی جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    پنج سال هست که آلت تناسلیم مشکل نعوظ دارد.طبق راهنمایی شما آزمایش کامل انجام دادم نتیجه رابرای شمافرستادم گفدید طبق نتیجه ازمایش مشکل خاصی نداره وباید ریجی اسکن و سونوگرافی داپلرعروق کاورنوزال باتزریق پاپاورین انجام دهم.من ساکن بوشعرهستم واصلا ادرس های تهرات راخوب بلدنیستم.چون خانمم قم دانشجو هست و کامل انجارابلدهست .قم میتوانم ازمایش هایی که گفتید راانحام دهم.میخواستم بپرسم اگرقم این ازمایش ها راانجام دهم ازنظرشما قابل قبول هست؟؟ادرس سونوگرافی درقم اگه میشود که اینهاراانحام میدهدبی ژخمت بدهید؟؟یاحتماتهران بایداین ازمایش هاراانحام دهم تاشماقبول کنید؟؟باانجام این سونوگرافی و ریجی اسکن ایاخوب میشم یادلیل مریضیم مشخص میشود؟؟امیدی هست بااین ازمایش ها نتیجه بگیزم؟؟اگرهم حتما شما میفرمایید تهران این ازمایش ها راانجام ذهم بی زحمت ادرس جاییکه ازنظرشما مطمعن هست بفرستید تاتهران انجام دهم ؟؟بعذاینکه این ازمایش ها راانحام دادم حضوری حتما بایدبیایم و نتیجه رانشانتان دهم؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      در هرجایی که دوست داشته باشید می توانید انجام دهید. این ها اقدامات تشخیصی است نه درمانی و در جهت ریشه یابی مشکل شماست
  • تصویر کاربر متین جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۱۸ سالم هس به خاطر عکس هم عذر می خواهم ولی فقط چون خیلی نگران بودم مجبور شدم بفرستم به نظر شما این کجی الت هستش؟ من قبلا به مدت ۴ سال خود ارضایی داشتم یعنی میتونه از خود ارضایی باشه؟ و چون به نظر خودم قبلا اینطوری نبوده، البته الت من از اول هم کمی به سمت چپ بوده ولی الان فکر میکنم بیشتر شده در ضمن من اگه الان التم را به سمت چپ در همان حالت نعوض فشار بدم یا بچرخانم همان طوری در سمت چپ میماند در صورتی که اگه به طرف راست فشار بدم دوباره به وسط بر میگردد در عکس فشاری وارد نکردم و فرم طبیعی خودش است ولی من حس میکنم در حالت طبیعی هم کمی به چپ متمایل است. اینم بگم که من درد ندارم بعد یک چیز دیگر اگر پیرونی باشد درد حتمی است؟ و این که اول درد احساس میشود و بعد کجی اتفاق می افتد؟ چون من دردی نداشتم ولی الان حس میکنم که کجی اتفاق افتاده.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      شما پیرونی ندارید و کجی قابل توجه و نگران کننده ای هم ندارید که نیاز به درمان باشد
  • تصویر کاربر مسعود جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 96939 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من 40 سال سن دارم. آلت تناسلی‌ام به شکل بدی در زیر لباس جلب توجه میکنه که باعث خجالتم میشه (بدون حالت نعوظ و در حالت طبیعی)
    البته بنظر خودم دلیلش سفتی بیش از حد معمول کیسه بیضه‌ها‌ست. خیلی کم پیش میاد شل بشه(هوا سرد باشه یا گرم تقریبا همیشه سفته).
    حدود 10 ساله یکباره اینجوری شدم قبلا شکل کاملا عادی داشت.
    ممنون از لطفتون?
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      بعید می دونم کار چندانی بشه براش کرد ولی با اینحال شاید داروهای ارام بخش و ریلکسان کمک کننده باشند مثل دیازپام
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط