اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت ۲ تا ۳ روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای ۲ تا ۳ روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب ۲ هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد.

معایته بیضه

 مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (28 امتیاز)
  • تصویر کاربر رجبي چهارشنبه ۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 288 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر من حدود٢٢سالمه ،دوسه هفته پيش بعد از معاينه بيضه سمت راست احساس يك برجستگي ريز توي بيضه كردم ،كه اين برجستگي به انداره سرسوزن يكم بزرگ تر است ،كه هميشه معلوم نيست وقتي معلوم ميشه كه كيسه بيضه كاملا سست باشه و در مواقعي بد از مدتي معاينه در همون محل (نزديك قسمت زيرين بيضه)مشخص ميشه و بعد از ي ربع كه معاينه ميكنم مشخص نميشه احساس مي كنم كه انگار تو ميرود البته بعد هرجور كه احساس ميكنم نيست در حقيقت فقط در ي موقع مشخص ميشه بعد ناپديد ميشه البته بايد بگم كه با كم كنكاش مشخص ميشه ، ،سوالم اينه كه ايا اين چيز خطرناكيه و بايد مراجع به پزشك بشود،ممنون ميشم اگه كمكم كنيد چونفكرم بسيار مشغول شده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      با توجه به توضیحات شما خیلی بعیده چیز مهم و خطرناک باشد با اینحال سونوگرافی بیضه ها را توصیه می کنم
  • تصویر کاربر امیرمحمدمرتضی چهارشنبه ۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من یکبار بهتون ایمیل زدم اما جواب درستی ب من ندادید خواهش میکنم کمکم کنید
    ۱.من التم کوچیکه وناراحت هستم شما قرصی چیزی نمیدونید ک بتونه ی چند سانتی بزرک بکنه اینهمه قرص هست شما ک دکترید لطفا شما بگید چیکارکنم
    ۲.شنیدم با پروتز میشه ی خورده بزرگ کرد درسته؟
    ۳.دکترارولوژیست خوب سراغ داری کارش خوب باشه کمکم کنه لطفا اسمشو بگید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      با دارو و پروتز نمی توان آلت را بزرگ کرد
  • تصویر کاربر جواد چهارشنبه ۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    با سلام . به طور اتفاقی از 8 سال پیش
    میل جنسی خوب. نعوذ کافی . عدم احساس روانی خاص. و یا مشکل ادراری نداشته ام . ولی حسی جنسی ندارم و در لحظه انزال نیز لذت جنسی نمی برم و لذت جنسی را حس نمی کنم . قبل از متاهل شدن این مشکل برایم درست شده است و تا به حال ادامه دارد. و مشکل غدد نیز نداشته ام.
    لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      متوجه منظورتان نمی شوم اگر همه چی خوبه پس حس جنسی ندارم یعنی چی؟ قابل درک نیست برامِ
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ،‌ یکی از دوستام که انحراف آلت داشت و از اکستندر استفاده می کرد قسم میخوره میگه که انحراف آلتش خیلی کم شده 1cm هم به طول آلتش اضافه شده؟ به نظر شما راس میگه و شدنیه؟؟منم مقداری انحراف آلت دارم اشکال نداره استفاده کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      من بعید میدونم تأثیر داشته باشه ولی اگر با احتیاط استفاده شود و کشش بیش از حد نداشته باشد امتحانش ضرری ندارد.
  • تصویر کاربر میر سه شنبه ۳۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشیدمشکلی در عکس وجود دارد یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۳۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      یک عدد کیست اپیدرموئید وجود دارد که مهم نیست خطری ندارد
    2. تصویر کاربر میر سه شنبه ۳۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      شل هم میشود موردی ندارد انگار ضعیفه
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط