اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت ۲ تا ۳ روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای ۲ تا ۳ روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب ۲ هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد.

معایته بیضه

 مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (28 امتیاز)
  • تصویر کاربر طاها دوشنبه ۳ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 712 مشاهده پرسش
    پیرو معاینات شما از بیماری فرزندم، با توجه به شرح مشکل در متن سوال، آیا نیاز به عمل جراحی هست؟
    با سلام سونوگرافی از کلیه های فرزندم که در روز 21 آبان 93 توسط جنابعالی به دلیل مشکل هیپوسپادیاس ویزیت شده بود ضمیمه این سوال می باشد. و در ضمن فرمودید که دقت شود ادرار از کدام سوراخ بیرون می آید. ایستی عرض کنم که از سوراخی که پایین تر است خارج می گردد. البته سوراخ زیاد هم پایین نیست. آیا با توجه به مطالب فوق نیاز به عمل جراحی به خاطر اینکه سوراخ در محل طبیعی قرار ندارد، هست؟ و باز هم فرمودید که دقت شود به خاطر احتمال تنگی سوراخ آلت، آیا ادرار به صورت سوزنی خارج می گردد یا نه؟ در جواب عرض کنم که حجم ادراری که خارج می گردد طبیعی به نظر می رسد. در پایان با عرض پوزش به علت دوری مسافت ( ساکن شهرستان) امکان مراجعه حضوری در مطب را ندارم. سلامتی شما را از درگاه خداوند متعال خواهانم. با تشکر ملکی 09183381958
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۳ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      نتیجه سونوگرافی طبیعی است با توجه به توضیحات شما نیازی به عمل نیست
  • تصویر کاربر آرمو دوشنبه ۳ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید جناب اقای دکتر جباری.با عرض شرمندگی و خجالت فراوان .چندین سالی هست که آلتم در حالت نعوذ از وسط به سمت چپ کج شده و این موضوع خیلی من را اذیت می کنه. ایا این امکان وجود دارد که من چند عکس در زوایای مختلف از الت تناسلی خود بگیرم و برای شما از طریق ایمیل ارسال کنم ؟ که اگر نیاز به درمان و معاینه داشته باشد حضوری خدمت برسم...؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۳ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      از همین بخش بفرستید
  • تصویر کاربر ناشناس یکشنبه ۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    من 24 سال دارم حدود یکسال قبل دردهای شدیدی در بیضه سمت چپ و کشاله ران احساس می کردم حال بعد از گذشت یکسال دیگر دردی ندارم باید به پزشک مراجعه نمایم؟ضمنا احساس میکنم اندازه بیضه هایم کوچک مانده که میانگین طول آنها بین 3-4 سانتیمتر می باشد و بیضه سمت چپ ام نسبت به سمت راستی مقداری کوچکتر است.
    ممنون می شم راهنمایی ام کنید.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      احتیاط شرط عقل است. معاینه و چکاپ ضرری به شما نخواهد رساند.
  • تصویر کاربر مسعود یکشنبه ۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    درود وخدا قوت مجدد
    از توجه وصرف وقت حضرتعالی سپاسگذارم
    چند سوال داشتم
    1-بنده بادرد بیضه به پزشک مراجعه کردم ودر طی چند آزمایش تشخیص واریگوسل بود
    عمل کردم اما بعد از گذشت یکماه از عمل هنوز هم درد دارم آیا این درد همچنان با بنده خواهد بود؟

    2-حدود6سال پیش در دوران مجردی بادوست دخترم هفته ای یکبار وبه دفعات4تا 5مرتبه در هر وعده نزدیکی داشتم وتوی اون دوران ورزش سنگین هم انجام میدادم(بدنسازی)
    (اون روزاییکه نزدیکی به دفعات داشتیم به علت شرایت تغذیه زیاد برام مهم نبود یا بهتر بگم اصلا تو فکرش نبودم)
    میخواستم بدونم تعدد نزدیکی در یک روز چقدر میتونه مضر باشه؟ اگه مطلب یا مقاله ای در این زمینه دارید دوست دارم مطالعه کنم،و اینکه درد بیضه به این موضوع مربوطه؟
    3-بنده تویکی از شهرهای محروم گیلان زندگی میکنم واومدن به تهران برام خیلی سخته
    میخواستم بزرگواری بفرمایید ویکی از همکارای خوبتون تو گیلان رو بهم معرفی کنید تا برای انجام معاینه کلی برم
    پیشاپیش از راهنماییهای حضرتعالی کمال امتنان رو دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      1) امکانش هست
      2) من جایی مطلبی ندیدم که گفته باشه مضر هست ولی اف اط در هر چیزی توصیه نمی شود
      3) دکتر حمیدی مدنی
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 365 مشاهده پرسش
    سلام یکی از سایت ها نوشته بود که سه راه قطعی برای افزایش طول آلت وجود داره
    1تغذیه مناسب مخصوصا مصرف عسل
    2ماساژ آلت با ژل ایموشن کانفیدنس، روغن خراطین و روغن زالو به همراه استفاده از واکیوم اکستندر پرو
    3ورزش
    به نظر شما این حرف ها چقدر درست و ثمر بخشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      روش های کششی به میزان کمی ممکن است موثر باشند ولی رضایت بخش نیست
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط