اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت ۲ تا ۳ روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای ۲ تا ۳ روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب ۲ هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد.

معایته بیضه

 مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (28 امتیاز)
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۹ اردیبهشت ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    من زیر کلاهک التم 2 چیز اندازه نوک سوزن به رنگ پوست وجود داره و در اون ناحیه احساس خارش میکنم
    این 2 چیز به رنگ پوست هست و یک حالت بیرون زدگی اندازه نوک سوزن هستن
    میشه راهنمایی کنید لطفا
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۹ اردیبهشت ۳( 1 سال پیش)

      سلام

      بافت طبیعی هستند و خطری ندارند و درمان نیاز نیست

  • تصویر کاربر مختاری یکشنبه ۹ اردیبهشت ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 250 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید پسرم به بیماری میکروپتیس دچار است الان ۶سال هست که قرص وامپول مصرف می‌کند زیر نظر دکتر اوروِزی خوب هست. ولی هیچ تاثیری نکرده با دست میگیرم اندازه سر انگشت میاد بیرون. ۱۲ سال دارد چه کنیم دکتر آیا جوان بشود جراحی می‌شود
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۹ اردیبهشت ۳( 1 سال پیش)

      سلام در صورت صلاحدید عکس واضح بفرستید تا در حد امکان بتوانم کمک تان کنم.

  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۹ اردیبهشت ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقتتون بخیر
    چند وقته یک ضایعه روی الت و دورتا دور سر الت تعداد زیادی ضایعه جوش مانند مشاهده کردم و همچنین نوک الت لطفا راهنمایی کنید که اینا چی هستن و راه درمانشون چیه؟
    ممکنه زگیل باشن اینا؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۹ اردیبهشت ۳( 1 سال پیش)

      سلام در صورت صلاحدید عکس واضح بفرستید تا در حد امکان بتوانم کمک تان کنم.

  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید!!
    ببخشید قسمت گردن آلت تناسلی من هر از گاهی شروع به خارش و سوزش میکنه.
    برای اولین بار بهار 1401
    دومین بار پاییز 1402
    و برای سومین الان یعنی بهار 1403
    دوبار اول بدون هیچ دردی و هیچ دارویی رفع شد خود به خود
    ولی این سری سوزش و خارشش بیشتر شده و روز به روز بدتر میشه و حالت زخم به خودش گرفته و یه لکه های مایع سفید رنگ روش ایجاد میشه که بعد از پاکسازی با دستمال مجدد ظاهر میشن
    خواستم بدونم دلیلش چیه و چیکار باید کنم؟ ممنون میشم راهنماییم کنین🙏🙏
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۳( 1 سال پیش)

      سلام این دراگ اراپشن یا بعبارتی حساسیت دارویی است و قدم اول حذف داروهای جدیدی است که اخیرا استفاده کرده یا می کنید مثل قرص مسکن یا آنتی بیوتیک. شب ها پماد کالندولا بزنید و صبح ها کرم زینک اکساید برای یک ماه می توانید در طی روز روی آن را با گاز وازلینه و سپس با گاز استریل بپوشانید و شب ها باز بگذارید. قبل از زدن پماد یا کرم، زخم را با سرم شستشو بشورید و ترجیحا با سشوار از راه دور خشک کنید. دوره بهبودی معمولا یک تا یک و نیم ماه زمان می برد لذا صبور باشید. طی این مدت بهتر است فعالیت جنسی نداشته باشید.

  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 324 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    امروز متوجه شدم در ناحیه ختنه‌گاه، در هر دو طرف برآمدگی وجود داره که مثل غضروف یا رگ (ولی بی‌رنگ) وجود داره، بخصوص سمت چپ که در حالت عادی خیلی بیشتر از سمت راست باد کرده و سمت راست در حین نعوذ به‌صورت یک برآمدگی غضروف مانند درمیاد که با دست حرکت می‌کنه، می‌خواستم ببینم آیا این خطرناک هست؟ نیاز به مراجعه به دکتر داره؟ یا با کیسه یخ و به مرور زمان از بین میره؟
    سابقه طولانی مدت عفونت مجاری ادراری هم دارم، همچنین سابقه دیابت در خانواده (بر اساس چیزی که خوندم این دو هم ممکنه همچین مشکلی ایجاد کنن) آیا ممکنه از این موارد باشه؟
    ممنون میشم پاسخ بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۳( 1 سال پیش)

      سلام اینحالت احتمالا فلبیت هست یعنی خون داخل وریدهای سطحی آلت لخته شده که باعث سفت شدن رگ زیر پوستی آلت تناسلی و بعضا درد می شود. علتش معمولا نعوظ های طولانی و احیانا خشن در خودارضایی یا سکس می باشد. مشکل جدی و خطرناکی نیست. درمانی نمی خواهد و بتدریج بعد از چند ماه برطرف می شود.

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    باعرض سلام خسته نباشیدخدمت اقای دکترمن34ساله دارای کیست اسپرماتوسل به سایز تقریبی 30×17×38م م درسمت راست وکیست مشابه کوچیکتر3/5×5میلیمتری درسمت چپ بیضه ام دارم یک بارعمل شدم قابل درمان با طب سنتی هستم یانه.5سال ازدواج کردم بچه دارنشدیم چمتشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر پیمان پنجشنبه ۲۲ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید.
    متادون و سیلدنافیل هم زمان خطر داره؟ چون یکی خون و غلیظ و یکی رقیق؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۲ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      خیر
  • تصویر کاربر کامیاب پنجشنبه ۲۲ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 646 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من ترنس هستم...ولی مجوز تغییر جنسیت ندارم 23 سالمه و با انتخاب خودم نمیخوام عمل تغییر جنسیت انجام بدم فقط میخوام ارکیدکتومی انجام بدم یعنی بیضه هارو بردارم....میخواستم بدونم اگه با رضایت کتبی همه جوره خودم باشه...بدون مجوز این عمل و انجام میدید یا خیر؟؟؟اگه انجام نمیدید و معتقدید کلا هیچ ارولوژیستی نیست که این کارو بکنه میشه حداقل یکی که چه میدونم پروانه پزشکیش باطل شده یا هرچی معرفی کنید...من دیگه نمیتونم با بدنی که هورمون مردانه ترشح کنه زندگی کنم.
    .لطفا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۲ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر علب پنجشنبه ۲۲ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 321 مشاهده پرسش
    سکس اورال یعنی چی ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۲ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      سکس دهانی
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۲۲ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    سلام آقاى دكتر ارادت خسته نباشين
    من تقريبا ٢ ماهى هست درد بيضه چپ دارم به خاطر همين مراجعه كردم به دكتر سونوگرافى تشخيض واريكوسل چپ داد آز اسپرم هم دادم هم تعداد خوب بود هم حركت فقط مورفولوژى ١ بود ، بخاطر همين دكتر گفت جراحى كن.
    حدود يك ماهى ميشه كه جراحى كردم اما هنوز اون درد بيضه چپ رو دارم كه بعضى اوقات كم ميشه بعضى اوقات زياد و بسيار دردناك. دكتر گفت چيز خاصى نيس اگه زياد شد درد شياف ديكلو بزن اما متاسفانه درد بسيار آزاردهنده هست ، علت درد چيه به نظرتون؟ يه دنيا ممنون كه جواب ميدين .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۲ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      درد بیضه همیشه از بیضه نیست گاهی از کمر هم میتونه باشه
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط