اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت ۲ تا ۳ روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای ۲ تا ۳ روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب ۲ هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد.

معایته بیضه

 مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (28 امتیاز)
  • تصویر کاربر amir شنبه ۱۴ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    الان چند وقتی هستی الت و بیضه ها به رنگ سفید در میان و الت پوست پوست میشه گاهی اوقات هم رنگ الت سفید رنگ میشه کشاله رانم هم یه نقاط قرمز مثل جوش دراومده گاهی وقت ها هم خارش دارم خیلی کم به پزشک مراجعه کردم خشکلی پوست و حساسیت تشخیص داد این دو دارو داد کرم مرطوب کننده سیو کیووی مخصوص بدن و برای کشاله ران قرص لتیزن 18 روزی میشه مصرف میکنم ولی بیماری برطرف نشده درمان این بیماری همین هست؟( کم تر شده ولی کامل خوب نشده) یا بیماری قارچی هستش و دارو های دیگری دارد؟ بنده تقریبا روزانه حمام میرم و تقریبا همیشه از ژل بهداشتی استفاده میکنم امکان داره این بیماری از ژل باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۴ دی ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      مشکل قارچی نیست

      پوست شما خشک هست و مادام العمر بایستی پوست را چرب نگهدارید

  • تصویر کاربر افشین دوشنبه ۹ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر. راستش بعلت کوچیکی الت و کج بودن ان چنسالی هس ک گوشه گیر شدم. بخاطر همین چنبار هورمون تستسترون خریدم و خاستم خودم به الت تزریق کنم بعد فک کردم ک از طریق دکتر انجام بشه بهتره. ازتون وقت گرفتم فقط میخام لطف کنید برام هورمون درمانی بنویسید و همزمان استفاده از کرم dht. خاستم بپرسم تزریق هورمون توسط خودم خطری نداره؟ و اینکه ژل تستسترون هم استفاده کنم برای الت؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۹ دی ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام نزریق کلا خطر داره و‌مهم تر از اون تاثیری ندارد
      ژل هم تاثیری ندارد
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۱۴ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 1184 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من در بچگی عمل هیپوسپادیاس کردم ولی ناموفق بود الان ۲۷سال دارم و بغیر از سوراخ اصلی یه سوراخ فیستول درست زیر کلاهک است که ادار و مایع منی از آنجا ترشح میشود واز سوراخ اصلی ذره ذره ادرار می اید میخاستم بدونم این مشکلی برای ازدواج وباروری ایجاد میکند یا نه بازم نیاز به جراحی هست یا اینطور بماند مشکلی ندارد ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۴ دی ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      خیر مشکلی ایجاد نمی کنه و عمل الزامی نیست

  • تصویر کاربر احمد شنبه ۱۴ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    بنده مدتی هست که زائده های شبیه تبخال تناسلی یا زگیل روی کلاهک آلت تناسلیم هست که چند بار تو همدان به دکتر مراجعه کردم که آخرین دکتر تهران بود گفت چیز خاصی نیست یه نوع پماد استفاده میکنم با سه عدد قرص میترو نیدازول در روز که اگه قرص مصرف نکنم سوزش زیاد دارم دکتر گفت به هیچ وجه زگیل یا تبخال نیست اما واقعا اذیتم میکنه چون از همدان میخوام بیام چکار کنم الان دو سال هست که دارو مصرف میکنم دکتر گفت باید باهاش کنار بیام اسم بیماری هم گفت اما یادم نمونده لطفا راهنمایی کنید متاهل هستم و دو بچه دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۴ دی ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      تبخال تناسلی بیماری خطرناکی نیست ولی تا آخر عمر با شما خواهد ماند و نیازی به مراجعه به تهران نیست و در همان همدان پیگیری نمائید

  • تصویر کاربر احمد شنبه ۱۴ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    بنده برای افزایش سایز آلت تناسلی خیلی جستجو کردم و شما هم که راه هایی جز عمل جراحی پیشنهاد نکردید
    خواستم بدونم استفاده از روغن خراطین و زالو و.... که این همه تبلیغ میکنن تاثیری داره برای افزایش سایز یا خیر.
    ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۴ دی ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      متاسفانه خیر

درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط