راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت 2 تا 3 روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای 2 تا 3 روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب 2 هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد.

معایته بیضه

 مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (28 امتیاز)
  • تصویر کاربر سارا جمعه ۱۹ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    خون به اندازه ی ++++همیشه در ادرارم معلوم میشود مشکل چیست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۹ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۹ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    امروز سونو انجام شده کلیه راست داری کیست های مختلف می باشد .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۹ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    باسلام پسرم 7 ساله است گهگاهی سوزش داشت یبار هم رنگ ادرارش خونی شد سونو داد سالم بود آزمایش هم سالم بود بجز اگزالات کلسیم که تا188 نرمال بود مال پسر من 631 بود دکتر داروی ترکیبی پلی سیترات پتاسیم داد گفت هر روز 18 سیسی بخوره اگه صبح نخورد دوتا 9 سیسی بده با زور همون 9 سیسی رو با شربت میخوره چکار کنم خوردنش ضروری بعد یه دکتر گفت عوارض داره پتاسیمش یا فشارش بالا میره نده این نظر متخصص کودکان بود خواهش میکنم راهنماییم کنید و بگویید چه چیزهایی براش ضرر دارد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      در این خصوص بهتر است با متخصص نفرولوژی اطفال مشورت نمائید

  • تصویر کاربر عسل یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    سلام دختر ۸ ساله ام دچار عفونت ادراری است ضخامت مثانه ۶ میلی است و اسکن نشان داده کلیه چپ کمی تحلیل رفته چکار کنم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      فعلا بایستی آنتی بیوتیک پروفیلاکسی بگیرند و تحت نظر ارولوژی اطفال باشند و از نظر برگشت ادرار هم عکس بگیرند

  • تصویر کاربر ja دوشنبه ۸ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    سلام
    ضمن تشکر از آقای دکتر که بصورت مجازی پاسخگوی سوالات متعدد مردم هستند ، در سوال قبلی که در مورد پسرم پرسیدم با توجه به علایمی که بنده عرض کردم فرمودین ممکنه دیابن شیرین مبتلا شده باشه ، در این صورت میشه بفرمایید راه درمانی داره یا خیر و آیا استفاده از اسپری تا چه زمانی باید ادامه داشته باشد و نهایتا اینکه آیا استفاده از اسپری در بلند مدت عوارضی هم داره یانه ؟
    ممنون از وقتی که به صورت مجازی برای هموطنانتون میزارید ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۸ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      تنها کار همان استفاده از اسپری هست. بالاخره هیچ دارویی بدون عارضه نیست ولی عارضه ی جدی ندارد

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۳ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    با سلام
    از حدود دو هفته پيش در ناحيه كشاله ران ناحيه مفصل مربوط به قسمت تناسلي زنانه خارش داشتم. كه پوست پوست ميشد بعد رفتم دكتر زنان براي خارش بهم پماد كياميسنولون ان ان داد خارش بهتر شد ولي در همان ناحيه سمت راست يسري جوش يا نميدونم دقيقا شايدم زگيل زده طرف چپ هم همانطور. الان من نميدونم براي اين قسمت به چه دكتري بايد مراجعه كنم؟
    1. تصویر کاربر زهرا یکشنبه ۲ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      چرا دكتر جوابي ندادن؟!
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۳ تیر ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      البته عکس ها برای قضاوت مناسب نیستند ولی چون از ناحیه پا هم مشکل دارید بهتره به متخصص پوست مراجعه کنید

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۲۹ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 355 مشاهده پرسش
    واریکوسل سلام
    دکتر ببخشید باز سوال کردم
    میکروسکوپیک همون میکروسرجری هست یا فرق داره؟؟؟
    و نظرتون در مورد عمل لاپاراسکوپی چیه؟
    دکتر جان هزینه عمل واریکوسل چقد میشه با دفترچه تامیت اجتماعی پیش خودتون بخوام عمل کنم؟؟
    ممنون از پاسخگویی سریع شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۹ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      میکروسکوپیک همون میکروسرجری هست یا فرق داره؟؟؟.............................یکی هست
      و نظرتون در مورد عمل لاپاراسکوپی چیه؟.........................میزان موفقیت میکروسکوپیک بیشتره 
      دکتر جان هزینه عمل واریکوسل چقد میشه با دفترچه تامیت اجتماعی پیش خودتون بخوام عمل کنم؟؟.....................من آزاد عمل می کنم

  • تصویر کاربر نوری چهارشنبه ۲۹ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 362 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    من طبق سونوگرافی در بیضه سمت راست واریکوسل درجه ۱و واریکو سل ۱۵×۱۳ ودر بیضه سمت چپ واریکو سل درجه ۳و اسپرماتوسل 13×17 دارم بعد از یک ماه از سونوگرافی احساس می کنم واریکو سل سمت چپ بزرگتر شده و به حدود ۴ سانت رسیده است و در این سمت احساس درد آزار دهنده دارم .ایا درد ناشی از واریکوسل است یا از اسپرماتوسل و اینکه برای درمان باید چکار کنم ایا نیازبه جراحی است و در صورت جراحی چه مدت نیاز به بستری و استراحت است.
    با تشکر فراوان از وقت و حوصله ای برای بیماران می گذارید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۹ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      اسپرماتوسل نیازی به جراحی ندارد و برای واریکوسل هم ابتدا باید آزمایش اسپرم بدهید.

  • تصویر کاربر مهراب دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من چند وقته متوجه شدم یه شی گرد کوچک در بیضه سمت چپم وجود داره داخل بیضه نیست میشه گفت لایه ی بیرونی هستش و دردی احساس نمیکنم لطفا راهنمایی کنید که چه چیزی هست و چه کاری باید انجام بدم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      بهتره معاینه شوید و درصورت لزوم سونوگرافی انجام دهید تا ماهیت آن مشخص شود.

  • تصویر کاربر روح یکشنبه ۲۶ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 307 مشاهده پرسش
    با سلام.جناب من چند وقته در ناحیه بیضه راست احساس درد دارم.سونوگرافی کردم.پیش ارولوژ رفتم میگن کیست داری.و فقط ناپروکسن تجویز کردن برای کاهش درد.من مصتعصلم ازین درد.تا کی باید ناپروکسن مصرف کنم.ایا داروی دیگه ای وجود نداره.دکتر گفت فعلا بهش نباید دست زد .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۶ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      اگر درد ازار دهنده نیست نیازی به دارو نیست. اگر آزار دهنده هست به متخصص درد مراجعه تا در صورت امکان عصبش را از کار بیاندازند یا اگر قصد بچه دار شدن در آینده را ندارید و منشا درد کیست می باشد و بزرگ هم هست میشه عمل کرد.

درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط