اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت 2 تا 3 روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای 2 تا 3 روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب 2 هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد.

معایته بیضه

 مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (28 امتیاز)
  • تصویر کاربر رامین جمعه ۲۲ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    باعرض سلام خسته نباشی
    دکتر جان من مدتی هست که خودارضایی یا همان جق میزنم و مجرد هم هستم
    وقتی که جق میزنم خیلی زود اب منی خارج میشه حتی به 2 تاینه نمیرسه
    خیلی دوست این عادت را ترک کنم
    ایا درمانی یا داروی هست که من را کمک کند
    بعد دکتر چرا قطر التم کوچیک است التم زمان سفت شدن 12 سانت است ولی قطرش خیلی کمه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۲ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      خودارضایی را ترک کنید و تا بعد از ازدواج برای دمان خودارضایی صبر کنید. برای افزایش قطر کاری نمی توان کرد
    2. تصویر کاربر رامین جمعه ۲۲ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      مرسی تشکر
      واسه تقویت اب منی غیر از غیر قرص ویتامین e چی هست مصرف کنیم که اب منی زیاد شود
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۲ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر دفعات خودارضایی را کم کنید زیاد می شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فرهاد پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    من 36 سال سن دارم و دچار زودانزالي هستم . هنگامي كه از اسپري براي درمان زودانزالي استفاده ميكنم بدليل بي حسي كه ايجاد ميكند همسرم هم دچار بي حسي ميشه و بعد از چند بار استفاده از اسپري نتيجه دلخواه حاصل نشد. لطفا راهنمايي كنيد.
    در ضمن يك زائده كوچك روي الت (جاي ختنه) وجود دارد. ممكنه علت زود انزاليم باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      اگر قبل از نزدیکی خودتان را خوب بشورید و یا از کاندوم استفاده کنید همسرتان بیحس نمی شود. نمی توان 100 در 100 گفت علتش زائده مذکور است ولی با اینحال به امتحانش می ارزد
  • تصویر کاربر مجید چهارشنبه ۲۰ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    کاندوم های تاخیری چقدر میتونن در جلوگیری از زود انزالی مفید واقع بشن؟
    با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۰ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      معمولا تاثیر خوب و قابل قبولی دارد البته به شدت زودانزالی هم بستگی دارد
  • تصویر کاربر مجتبی یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من مشکل زود انزالی دارم که برام داره مشکل ساز میشه لطفآ دارویی به من معرفی کنید چون یه سری کارها رو تمرین کردم نشده از جمله فکرم رو ببرم جای دیگه حتی قبلش یک بار ارضاع بشم ودر ضمن التمم متوسطه راهی برای حجیم تر یا بزرگ تر کردنش هست ممنون ان شالله که زنده باشید .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      از بی حس کننده‌های موضعی استفاده کنید
  • تصویر کاربر احمد جمعه ۱۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 334 مشاهده پرسش
    سلام خدمت جناب آقای دکتر جباری عزیز
    چند دونه سوال داشتم:
    1- 19 سال سن دارم آلتم 16 سانت است فکر میکنم اطراف آلتم به اندازه دو سانتی چربی است آیا طبعیی است ؟
    2- از خیلی وقت ها روی تخمک بیضه چپ من به اندازه یه دونه نخود میباشه طبیعه؟
    3- تا حال با کسی ( س ک س) نداشتم حتا آلت خانم ها رو ندیدم، هفته یه بار خود ارضایی میکنم
    گاهی وقت که شهوتی میشم اگه همینجوری روی آلتم دست بزنم آبم میاد چی کنم لطفاً رهنمایم کنید، فقط بجز ترک خودارضایی دیگه راه حلش را بگویید جناب دکتر ارزشمند؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      1- 19 سال سن دارم آلتم 16 سانت است فکر میکنم اطراف آلتم به اندازه دو سانتی چربی است آیا طبعیی است ؟..........بله طبیعی است
      2- از خیلی وقت ها روی تخمک بیضه چپ من به اندازه یه دونه نخود میباشه طبیعه؟...................بدون معاینه نمی توانم نظری بدهم
      3- تا حال با کسی ( س ک س) نداشتم حتا آلت خانم ها رو ندیدم، هفته یه بار خود ارضایی میکنم
      گاهی وقت که شهوتی میشم اگه همینجوری روی آلتم دست بزنم آبم میاد چی کنم لطفاً رهنمایم کنید، فقط بجز ترک خودارضایی دیگه راه حلش را بگویید جناب دکتر ارزشمند؟؟؟...............................راه حلش ازدواج است
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط