راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت 2 تا 3 روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای 2 تا 3 روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب 2 هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد.

معایته بیضه

 مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (28 امتیاز)
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1167 مشاهده پرسش
    خدمت جناب آقای دکتر جباری سلام عرض میکنم . آقای دکتر بنده در سال 92 اگر یادتان باشد در بیمارستان خاتم الانبیا عمل باز تنگی شدید مجرا که زیر نظر دکتر حسینی بودم انجام دادم. و جنابعالی نیز قبل از عمل بنده داخل اتاق عمل بودید.از آن زمان خوشبختانه هیچ مشکلی از لحاظ ادرار نمودن ندارم . فقط هر چند وقتی سوزش ادرار دارم مبخواستم راهنماییم کنید چه درمانی انجام دهم در ضمن به پیوست آزمایش ادرار تقدیم میگردد. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام
      با توجه به غیر طبیعی بودن تعداد گلبول سفید در آزمایش ادرارتان توصیه می کنم کشت ادرار هم انجام دهید همچنین یوروفلومتری هم انجام دهید
  • تصویر کاربر ابوذرعابدی سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 236 مشاهده پرسش
    الت تناسلیم پنج سال هست اصلا نفوذ ندارد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام
      عکس در حالت عادی و نعوظ بفرستید
  • تصویر کاربر فرشاد دوشنبه ۲۸ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    رگ آلت تناسلیم خیلی ورم کرده خود به خود میخواستم ببینم که آیا باید سریعا درمان بشه؟ و چه عواملی باعث چنین چیزی میشه؟ ضمن اینکه هر روز هم خودارضایی دارم. آیا ربطی به خود ارضایی داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۸ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام
      نیازی به درمان نیست و ناشی از خودارضایی است و با ترک آن بهتر خواهید شد
  • تصویر کاربر Ali یکشنبه ۲۷ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر من ۲۷ سالم و مجرد و رابطه جنسی هم نداشتم هنگام شروع ادارم دوشاخه است و سپس به حالت عادی بر می گردد مشکل از چیست
    بعضی وقت ها هم هنگام شروع ادار دو شاخه نمیشه
    بعضی وقت ها هم وقتی ادرار تموم میشه با حالت دو شاخه تموم میشه
    مشکل از چی هست
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۷ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام
      اگر فقط گاهی اینطور هست و فشا ادرارتان طبیعی است و ادرار کامل تخلیه می شود مشکلی نیست و نگرانی ندارد
  • تصویر کاربر سجاداسماعیلی یکشنبه ۲۷ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 2326 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید اقای دکتر
    من خیلی وقته واریکسل دارم و الانم مشکلی ک واسم پیش اومده اینه ک وقتی ادرار میکنم بعد ادرار منی ب طور عادی خارج میشود هر 2 روز یک بار . و درضمن زود انزال هم شدم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۷ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام
      برای بررسی وضعیت واریکوسل بهتر است آزمایش اسپرم انجام دهید
      خروج منی بعد از ادرار بیماری محسوب نمی شود و ایرادی ندارد
      زودانزالی درمان قطعی ندارد ولی با درواروهایی مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت دائمی و روزانه یک عدد یا اینکه 6 ساعت قبل از نزدیکی)، می توان آن را کنترل کرد ولی تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود
      اسپری لیدوکائین 10% یا کرم زایلا-پی یکی از این داروهاست. 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید.
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط