راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت 2 تا 3 روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای 2 تا 3 روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب 2 هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد.

معایته بیضه

 مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (28 امتیاز)
  • تصویر کاربر بهداد جمعه ۱۳ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    جناب دكتر سلام و عرض ادب . سال نو راخدمتتان تبريك عرض ميكنم اميدوارم هميشه سلامت و پيروز باشيد. ممنون كه تا بحال جواب سوالات را داده ايد و راهنمايي كرده ايد. سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۳ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام
      سال نو بر شما نیز مبارک باشد با آرزوی سلامتی و شادکامی و ممنون از لطف شما
  • تصویر کاربر علیرضا یکشنبه ۸ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام
    مردی ۳۲ ساله و متاهل هستم
    اخیرا چندین بار شده که در هنگام یک خواب عمیق، خواب میبینم که مشغول تخلیه ادرار در دستشویی هستم
    بعد از چند لحظه و بیدار شدن از خواب متوجه می شوم که تشک خود را خیس نموده ام
    آیا این مشکل علت روانی دارد؟
    آیا این یک نوع بیماری خاص است؟
    ممنون از اینکه سوال بنده را مطالعه نموده و به آن پاسخ می‌دهید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۸ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      با سلام و تبریک سال نو و آرزوی سلامتی
      بله اینحالت غیر طبیعی است و غالبا علت روانی دارد البته ابتدا بایستی از نظر جسمی بررسی شوید و اگر از نظر سیستم ادراری مشکلی نداشتید سپس به روانپزشک مراجعه کنید
  • تصویر کاربر نصیری یکشنبه ۸ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    سلام، آقای دکتر عید شما مبارک، پدر بنده در تاریخ 7/11/94 در بیمارستان محب کوثر تحت عمل جراحی پروستاتکتومی رادیکال قرار گرفت لیکن تا این لحظه هنوز دارای بی اختباری ادرار می باشد و علی رغم اینکه فردی سنتی است با اصرار بنده از پوشک آماده استفاده میکند و همین امر باعث ناراحتی وی گردیده و روز به روز فرتوت می گردد. چه راهی برای ترمیم اسفکتر های مثانه نامبرده پیشنهاد میکنید تا زودتر بهبودی حاصل گردد البته ایشون دارای بیماری فشارخون و همچنین دیابت( با استفاده از دارو نه انسولین ) می باشد. ممنونم ساعات خوبی داشته باشید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۸ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      با سلام و تبریک سال نو و آرزوی سلامتی
      بی اختیاری ممکن است بتدریج و در یک بازه ی زمانی حداکثر یک ساله بهبود یابد البته دیابت خود می تواند عاملی برای طولانی شدن این فرآیند شود ولی شاید بهترین درمان انجام ورزش و تمرینات کگل باشد که عضلات کف لگن را تقویت می کند
  • تصویر کاربر فرهاد شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    با سلام و تبریک سال نو
    آقای دکتر بنده پسری مجرد 24 سال سن دارم.
    یک هفته پیش پس از ادرار متوجه شدم در مرحله استبرا یک قطره خون خارج شد(خیلی رقیق) متاسفانه امکان مراجعه به دکتر برایم نبود. از طرفی چون تکرار نشد نگران نشدم تا اینکه دیروز 3 مرتبه تکرار شد با همان حجم و اندازه و نگران شدم به بیمارستان لبافی نژاد که ارولوژی داره مراجعه کردم.
    هیچ درد یا سوزشی حین ادرار ندارم. هیچ دردی در پهلو و کلیه احساس نمیکنم. داروی خاصی مصرف نکرده و نمیکنم، رژیم غذایی ام عادی هست. ضمن اینکه خون پس از ادرار هست.
    نتایج آزمایشات خون و ادرار و سونوگرافی را برایتان پیوست نمودم، دکتری که در لبافی نژاد مراجعه کردم فرمودند نیاز به اقدام خاصی نیست ولی نگرانم چون طی مطالعاتی که خودم این مدت خواندم RBC عادی نیست . نگران هستم که دچار سرطان مثانه یا کلیه باشم
    ممنون میشوم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام
      اگر چه احتمال بدخیمی در سن شما بسیار بسیار کم هست ولی بررسی بیشتر را توصیه می کنم
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر.مردی 29 ساله هستم که چند ماهه پیش چندباری از جلوی مجرای ادارارم احساس خارش میکردم و الان چند وقتی هستش که متوجه شدم که ترشحات سفید مایل به زرد ی از آلتم بیرون میاد که صبحها بیشتر قابل مشاهده هستش.البته حدود یک سال هستش که هرازگاهی ابتدای ادارارم و گاهی بین ادارارم رنگ اداره به سفید شیری که فکر میکردم منی هستش تغییر میکنه که با این جریان فکر میکنم عفونت باشه.
    میخواستم بدونم مشکله من چیه؟ کالامیدیا میتونه باشه؟
    راه درمانش چیه؟
    پیش چه متخصصی باید برم؟
    ممنون میشم از راهنماییتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام و تبریک سال نو و آرزوی سلامتی
      به نظر میاد دچار عفونت شده باشید توصیه می کنم به ارولوژیست مراجعه و درمان شوید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط