راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت 2 تا 3 روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای 2 تا 3 روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب 2 هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد.

معایته بیضه

 مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (28 امتیاز)
  • تصویر کاربر نعیم جمعه ۲ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 317 مشاهده پرسش
    سلام
    دکتر عزیزمن تکررادرارشدید دارم.ازمایشام.وسونو سالم بودن حتی 60عددسولفیکس خوردم خوب
    نشدم.شما گفتین تولترودین بخورم خوردم ولی دردشدیدقفسه سینه دارم 8عددخوردم دیگه نمیتونم بخورم چون تپش قلب دارم الان فقط میخوام بدونم تنها راهم نوار مثانه است درسته?دکتر خیلی خستم24سالمه بیش از8ساله نه مهمونی نه مسافرت نه هیچی نمیتونم برم وحشتناک پریشونم چون درمان نمیشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      بله نوار مثانه و قبل از آن چارت ادراری 24 ساعته شامل دفعات ادرار، حجم هر بار ادرار کردم و حجم مایعات مصرفی
  • تصویر کاربر جواد جمعه ۲ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 277 مشاهده پرسش
    با سلام و تبریک بابت سایت مفیدتون
    من 28 سالمه توی چند سال اخیر هر از چند ماهی یکی دو روز در ادرارم خون میبینم شش ماه پیش آخرین بار بود.ولی امروز دوباره تکرار شد با شدت و غلظت بیشتری خون در آخر ادرارم مشاهده کردم لخته نبود خونم کاملن قرمز رنگ شده بود و آخر ادرارم همراه با سوزش بود.آزمایش خون و ادرارم دادم ولی چیز خاصی نشون نداد.چهار ساله ازدواج کردم و پدرم و دو تا از عمو هایم دچار سرطان شده اند.آیا میتونه چیز خطرناکی باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      توصیه می کنم از نظر علل وجود خون در ادرار چک آپ کاملی برایتان انجام شود
  • تصویر کاربر فاطمه جمعه ۲ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    با عرض سلام.من حدود دوسال و نیم است که مشکل بی اختیاری ادرار و تکرر ادرار دارم و دکتر گفته که مثانه عصبی و عفونت مثانه داری,اما هر مدل قرص خوردم کامل خوب نمی شوم.چند وقت خوب می شوم ولی دوباره شروع می شود .من قرصهای یوریناسین,وزیکر,اکسی بوتینین و تولترودین و ایمی پرامین مصرف کردم.ولی چند ماهی است که پس از تخلیه ادرار احساس می کنم که چند قطه ای می ریزد و یا هنگامی که اب به بدنم می خورد.می ریزد.خیلی اذیتم,لطفا کمک کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      سن؟ سابقه ی بیماری و زایمان؟ نتیجه ی معاینه تان و نوار مثانه؟ این ها در ارزیابی شما تاثیر می گذارد
  • تصویر کاربر محمدرضا جمعه ۲ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 317 مشاهده پرسش
    تنگي مجاري در زير مثانه دارم و سوزش شديد در حين ادرار.. از ١٥ سال پيش چند لخطه خون در ادرارم بود و طي زمان ادرارم باريك و دو سال است سوزش دارم در محل تنگي آيا شرايط معافيت دائم دارم يا خير
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      اطلاعی از قوانین معافیت ندارم. کیفیت عکس خیلی پائین هست و محل تنگی در عکس قابل قضاوت نیست
  • تصویر کاربر محمد.ياسري چهارشنبه ۳۰ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشيد
    من حدود يكماه پيش به علت شل بودن لوله حالب عمل جراحي كردم 80 درصد كليه چپ و 20 درصد كليه راست از بين رفته
    دو هفته بعد از عمل جراحي رفلاكس دوطرفه، ادرار كردنم به سختي شده. طوريكه احساس ميكنم جلو سوراخ لوله مجاري يه چيز مثل غده كوچك قرار گرفته است.
    ميخاستم بدونم چه مشكلي دارم و راه درمانش
    بعد عمل يك هفته سوند گذاشته بودند.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۳۰ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      توصیه می کنم حتما معاینه شوید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط