راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت ۲ تا ۳ روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای ۲ تا ۳ روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب ۲ هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد. سپس مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه بیضه

 

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

 

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (27 امتیاز)
  • تصویر کاربر نیما پنجشنبه ۱۲ مرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 161 مشاهده پرسش
    سلام .بهنگام خودارضایی جهت ازمایش اسپرم به دلیل عدم تمرکز و نامناسب بودن محل نعوظ صورت نگرفت ودر کمال تعجب انزال صورت گرفت .میخواستم سوال کنم با توجه به اینکه اولین بار است با چنین پدیده ای مواجه شده ام:
    1-آیا موضوع طبیعیست؟
    2-آیا روی نتیجه آزمایش تاثیرگذار خواهد بود؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۲ مرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      1-آیا موضوع طبیعیست؟.....................گاهی رخ می دهد.
      2-آیا روی نتیجه آزمایش تاثیرگذار خواهد بود؟................معمولا خیر مگه روی حجم منی
  • تصویر کاربر behnam چهارشنبه ۱۱ مرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 138 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید.من ی مدتیه بیضه راستم کوچک شده و بیضه چپم بزرگ در واقع نصف بیشتر بیضه ی راستم چسبیده به بیضه ی چپم و الان بیضه ی چپ من خیلی بزرگتر از راستیه.بیضه ی راستم اندازه ی فندق بزرگ وبیضه ی چپ اندازه یه تخم مرغ بزرگ.میشه بگید من چمه؟دارم سکته می کنم خیلی خیلی هم خجالتیم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۱ مرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم حتما از بیضه ها سونوگرافی انجام دهید
  • تصویر کاربر خلیل چهارشنبه ۱۱ مرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 147 مشاهده پرسش
    سلام
    من در کودکی بیضه نزول نکرده داشتم که در سن 4 سالگی عمل کردم و الان از جایی که عمل شده درد دارم و به نا باروری هم دچار شدم می خواستم من رو راهنمایی کنین متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۱ مرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      برای درد سونوگرافی از محل عمل بدهید
      برای ناباروری هم بستگی به نتیجه آزمایش اسپرم دارد لذا نتیجه آزمایش اسپرم تان را ارسال کنید
  • تصویر کاربر يونس پنجشنبه ۱۲ مرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشيد مدتي هست كه احساس درد خفيف در ناحيه بيضه ها دارم و اين درد زماني كه مي نشينم روي صندلي و شلوار و شورتم فشار وارد مي كنند درد بيشتر هست اين درد ها رو بيشتر مي زنه به ميانه كمرم بيضه راست درد رو به كمر و بيضه چپ درد رو به كمر و نواحي سمت چپ مثانه و نافم مي زنه اين درد ها در هواي سرد بيشتر هست . به تازگي روي بيضه راست احساس مي كنم يك نقطه متورم دارم كه كمي سفت شده و به نظرم نسبت به قبل متورم شده آزمايش اسپرم رو دادم و همينطور آزمايش دوره اي خون و ادرار و مدفوع رو براي چك آپ شخصي دادم كه جوابشون آماده نشده اگر مقدور بود در اين خصوص راهنمايي بفرماييد از لطف شما سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۲ مرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم سونوگرافی از بیضه ها انجام دهید شاید کیست اپیدیدیم یا اسپرماتوسل باشد
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۱ مرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر وقتتان بخير.براي درمان فوردايس ظاهرا راهي جز ليزر وجود ندارد.خواستم بدانم آيا شما اين ليزر را انجام ميدهيد يا بايد به متخصص پوست مراجعه شود؟و اگر انجام ميدهيد تعداد جلسات و هزينه هر جلسه چه مقداري است و آيا بيمه متقبل ميشود يا خير؟
    با تشكر فراوان از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۱ مرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      بله من انجام می دهم برای بررسی تعداد جلسات و هزینه ابتدا بایستی معاینه شوید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی