راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت ۲ تا ۳ روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای ۲ تا ۳ روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب ۲ هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد. سپس مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه بیضه

 

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

 

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4/5 - (26 امتیاز)
  • تصویر کاربر بهنام شنبه ۱۲ فروردین ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 191 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده 36 ساله هستم و تک بیضه بوده دارای فرزند با توجه به مطالبی که در سایت در مورد سرطان بیضه وجود دارد میخواستم بدان راه درمان چیبست و چه کار باید کنم از شهر نکا
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۲ فروردین ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      اگر منظورتان از تك بيضه بودن مادرزادي بودن آن هست ابتدا بايستي سونوگرافي انجام دهيد تا محل و سايز بيضه نزول نكرده تان مشخص شود.
  • تصویر کاربر سعید یکشنبه ۱۳ فروردین ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 183 مشاهده پرسش
    سلام خوبید ازمایش الایزا ۵ماه بعد از رابطه چقدر میتونه درست باشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۳ فروردین ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      بعد از ٥ ماه قابل اعتماد است و جاي نگراني نيست.
  • تصویر کاربر عباس دوشنبه ۱۴ فروردین ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 218 مشاهده پرسش
    آیا قرص ویگارکس پلاس می تواند مشکل نعوذ و زود انزالی را حل کند؟ راه حل درست کدام است؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۴ فروردین ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      ویگارکس تاثیر چندانی ندارد. برای نعوظ از تادالافیل 10 میلی یک ساعت قبل از رابطه می توانید استفاده کنید. برای زودانزالی هم بایستی بدانید که زودانزالی درمان قطعی ندارد ولی با درواروهایی مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت دائمی و روزانه یک عدد یا اینکه 6 ساعت قبل از نزدیکی)، می توان آن را کنترل کرد ولی تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود
      اسپری لیدوکائین 10% یا کرم زایلا-پی یکی از این داروهاست. 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید.
  • تصویر کاربر حمیدرضا پنجشنبه ۱۰ فروردین ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 210 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب بنده سال هاست ک به دلیلی که چند سال پیش بود استرس بهم وارد شد و برام شرطی شد که هرموقع در شرایطی قرار بگیرم ک نتونم برم دستشویی یا تحت فشار روانی باشم تکرر ادرار یا به نحوی باعث فشاری ک منو مجاب به دستشویی رفتن میکنه سالهاست با این داستان دستو پنجه نرم میکنم و الان ک 28 سالمه واقعا برام تعجبه ک چرا نتونستم این معضل رو حل کنم خواهش دارم راهی رو بهم نشون بدین چون هرموقع تحت فشار و استرس قرار میگیرم به این شکل میشم و واقعا تحمل اینکه تو یه شرایطی باشی و نتونی دستشویی بری واقعا سخته
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۰ فروردین ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      توصيه مي كنم با مراجعه به روانشناس ببشر در زمينه كنترل استرس اقدام كنيد با اينحال مي توانيد در زمان هايي كه احتمال استرس هست از داروهايي كه احساس ادرار را كمتر مي كنند مصرف كنيد مثل قرص تولترودين يك يا دو ميلي.
  • تصویر کاربر سعید سه شنبه ۸ فروردین ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    سلام خیلی ممنون از راهنماییهاتون سوالی که من دارم اینه که فردی که فرضا اچ ای ویش مثبت باشه امکان داره بعد چن سال که اچ ای وی در حال تبدیل شدن به ایدزه و علایمش دارن خودشو نشون بدن ازمایش اچ ای ویش منفی باشه به عبارت ساده کسی که مبتلا باشه تا اخر ازمایشش مثبت نشون میده یا امکان منفی شدن داره در حالیکه ایدز داره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۸ فروردین ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      خير امكان نداره
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی