راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت ۲ تا ۳ روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای ۲ تا ۳ روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب ۲ هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد. سپس مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه بیضه

 

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

 

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4/5 - (26 امتیاز)
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    سلام من پنج سال است ازدواج کرده ام و بچه دار نمیشم حجم مایع منی وسرعت حرکت منی من کم است برای درمان باید چه داروی استفاده کنم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک مراجعه کنید
  • تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر - من 38 سالمه - یه مساله خیلی منو اذیت میکنه - واون بد ارضا شدنه - من سکس خوبی و با کنترل وطولانی دارم اما موقعی که میخوام ارضا بشم حالت خوبی نداره و حسش جالب نیست چند سال که اینجوری شدم - رو اینترنت سرچ کردم - نوشته بود که زمان ارضا شدن و زمان ارگاسم شما باهم تطابق نداره و به این خاطره که شما بد ارضا میشید- میخواستم ببینم نظر شما چیه ؟ ایا مشکل دیگه ای ممکنه وجودداشته باشه؟ ممنون ازشما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      فکر کنم این مشکل جنبه ی روانی داشته باشد و بهتر است با روانشناس مشورت نمائید
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر امیدوارم که حالتون خوب باشه
    دکتر مدت 1 سال و نیمه که ازدواج کردم و به دلیل مسله شغلی مدت 7 ماه با همسرم بودم البته در دو دوره 3 و 4 ماهه جدا تو این مدت برای نغوظ التم هممش از ویگرا اصلی استفاده میکردم و برای زود انزالی هم از کاندوم تاخیری پیش دکتر شهرمون هم رفتم برام قرص های تقویتی مثل ویتامین ب تادالتفیل و .... نوشت به مدت 1 ماه مصرف کردم که نتیجه ای نگرفته ام و بهم 2 پیشنهاد دادن که برم دکتر شیراز با تهران پیش متخصص و استفاده از عکس رنگی و غیره و یا پیش روانشناس برای روانشناسی .
    به نظر شما کدومش بهتره برای درمان قطعی
    بنده هیچ استرس و نگرانی ندارم. البته مسله دیگه که هست عفونت منی هست که اونم تا زمانی که قرص مصرف کردم خوب بود و به محض ترک کردن قرص همه چی برگشت جای اول

    لطفا راهنمایییم کنید

    اجرتون من الله
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      به نظر شما کدومش بهتره برای درمان قطعی ؟.................................روانشناس
  • تصویر کاربر اسماعیل یکشنبه ۲۶ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نیاشید
    اینجانب اقایی 31 ساله هستم مشکلی که دارم ترشحات قبل از انزالم خیلی زیاد هست در صورتی که هیچ گونه تحریک جنسی نیز در کار نیست یا حتی اگه بصورت عادی با نامزدم قدم بزنم یا حتی صحبت کنم این مایع شروع به ترشح کردن میکند در صورتی که هیچ گونه تحریک جنسی در کار نیست .آیا اینجانب مشکل خاصی دارم و باید به پزشک مراجعه کنم یا با مصرف دارو این مشکل حل میشود از شما کمل تشکر و قدردانی را دارم .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۶ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      اینحالت طبیعی است و نیازی به درمان ندارد
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۲۶ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 187 مشاهده پرسش
    با سلام - احتراما جواب ازمایش سمن خدمت شما ارسال میکنک خواهشمند است بفرمایید با این شرایط میتونم بچه دار بشم یا خیر؟ با تشکر از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۶ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      بله می توانید بچه دار شوید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی