راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت ۲ تا ۳ روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای ۲ تا ۳ روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب ۲ هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد. سپس مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه بیضه

 

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

 

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (27 امتیاز)
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۵ فروردین ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر از آقای دکتر
    پاپول مرواریدی چطور بوجود میاد و قابل سرایت هست یا خیر.آیا نیاز به لیزر دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۵ فروردین ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      پاپول مرواریدی در خیلی از مردان وجود دارد و بیماری محسوب نمی شود و قابل انتقال هم نیست
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۵ فروردین ۹۵( 9 سال پیش)
      نیاز به درمان و لیزر ندارد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ز.ز یکشنبه ۱۵ فروردین ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    همسرم میگه آبم کامل خارج نمیشه برمیگرده توبدنم. اسم این بیماری روبه من گفتن تاندرولوزیس یعنی به عمل سکس بیشتروابسته است تاخودسکس یعنی آزارجنسی. بعدهم میگن شایدشماکه زنش هستی مشکل جنسی داری ک ازظاهررحم فهمیده میشه.میشه راهنمایی کنین؟ممنون.خیلی نگرانم چون سکسمون روبقیه رفتارهاش خیلی تاثیربدداره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۵ فروردین ۹۵( 9 سال پیش)
      متاسفانه من این بیماری را نمی شناسم و نمی توانم کمکی کنم البته به نظر من اسم بیمری را صحیح بیان نمی کنید در نهایت توصیه می کنم با روانپزشک مشورت کنید
  • تصویر کاربر ز.ز جمعه ۱۳ فروردین ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    باسلام.حدود دوماهه ک عقدشدم.بااینکه شوهرم ازعقب دخول داشته واز وازن هم باسرآلتش دخول داشته اما میگه من هیچوقت ارضانشدم.چه طورمیشه که آبش میادولی ارضانمیشه؟ سوال بعداینکه خودش بامالش آلتش رونعوظ میده آیااین تحریک طبیعی هست یانه؟ میگن درگیربیماری تاندرولوزیس هست.آیادرسته؟ درضمن این بیماری ارتباطی باروحیات فرد داره یانه؟ممنون میشم اگه هرچه زودترجوابم بدین تاتکلیف خودم بدونم.ی درخواستی هم داره ک وقتی عروسی کردیم بعدارضاآلتش تاصبح توواژن من بمونه این نشونه چی هست؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۳ فروردین ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      هر ترشح و آبی که از مرد خارج می شود منی نیست. منی بصورت جهشی تز مرد خارج می شود و خیلی غلیظ تر از ترشحات معمولی است. مالش با دست برای به نعوظ رسیدن در برخی افراد نوعی عادت است و نمی توان گفت که الزاما غیر طبیعی است ولی معمول هم نیست. من این بیماری را نمی شناسم احتمالا اسمش را صحیح بیان نکرده اید. بعد از ارضا شدن آلت تناسلی مردان شل می شود و داخل واژن نمی ماند
  • تصویر کاربر فرزاد جمعه ۱۳ فروردین ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت دکتر جباری
    بنده 26 سالمه و حداقل 7.8 سالی ک یادمه بیضه های من در اکثر ساعات شبانه روز بصورت بالا و پایین در حال حرکت میباشند و تا حالا هیچگونه دردی از ناحیه بیضه و دیگر جاها نداشتم.
    تو رو خدا از نگرانی در بیارین منو ک ایا این امر طبیعیه یا دچار بیماریه خاصی امثال واریکوسل و... میباشم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۳ فروردین ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      بالا و پائین رفتن بیضه ها بخودی خود نشانه ی بیماری نیست و نگران کننده نیست و الزاما نشانه ی واریکوسل هم نیست
  • تصویر کاربر زهرا پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 222 مشاهده پرسش
    باسلام وتبریک سال نو.من حدود یکسال عقدم .شوهرم از ابتدا خواستگاری دارای زگیل تناسلی بود ولی به من نگفت تا اینکه با پیگیری متعدد خودم تا بهمن 94 متوجه شدم شوهرم این بیماری دارد رابطه من با شوهرم به صورت سطحی وبدون دخول بوده ورابطه دهانی داشتم اما ابی قورت ندادم وقصد جدایی از همسرم داشتم واز واکسن گارداسیل 1از ان ترزیق کردم ودوماه دیگه باید بعدی تزریق کنم ویکماه پیش دکتر متخصص معاینه کردم وزگیل نداشتم می خواستم ببینم 1_ایا ازمایش هست که بدهم ببینم من دارای ان ویروس هستم لطفا نام دقیق ان ازمایش بیان کنید .2_ان بازدن واکسن ها اگر قصد عروسی داشته باشم بیماری به من نمی رسه و3_ایا جدایی از همسرم بهتره و4_ایا همسر من هم باید واکسن بزنه ؟لازم بذکر که بگم همسرم طبق جواب ازمایش از نوع کم خطر ان را داشته لطفا مراراهنمایی کنید باتشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 9 سال پیش)
      با سلام و تبریک سال نو
      1_ایا ازمایش هست که بدهم ببینم من دارای ان ویروس هستم لطفا نام دقیق ان ازمایش بیان کنید ..................آزمایش HPV PCR از نواحی که در تماس جنسی بوده است
      2_ان بازدن واکسن ها اگر قصد عروسی داشته باشم بیماری به من نمی رسه؟..............................این واکسن فقط 4 نو از شایع ترین ویروس ها را که البته دو نوع کم خطر و دو نوع دیگر پر خطر می باشد پوشش می دهد لذا اگر نوع ویروس همسرتان یکی از این 4 نوع باشد بعد از تزریق واکسن به شما منتقل نخواهد شد ولی اگر یکی از این 4 نوع نباشد امکان ابتلا هست
      3_ایا جدایی از همسرم بهتره؟ ................................من در این مورد نمی توانم نظری بدهم
      4_ایا همسر من هم باید واکسن بزنه ؟.........................خیر نیازی نیست
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی