راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت ۲ تا ۳ روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای ۲ تا ۳ روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب ۲ هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد. سپس مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه بیضه

 

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

 

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (27 امتیاز)
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۱ بهمن ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 193 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر بنده هنگاه تولد بیضه چپم نزول نکرده بود و این مشکل با عمل حل شد و از هنگام ۱۳ سالگی بیضه چپ بنده هیچ رشدی نداشت و با لمس کردن هیچ حسی ندارد.البته اندازه بیضه چپم مقدار نه چندان زیادی کوچکتر از بیضه راست است و دچار تغییر شکل شده است.ولی هیچ مشکل جنسی به غیر از زودانزالی نداشتم و از بعد عمل در هنگام تولد به دکتر مراجعه نکردم.اکنون ۲۱ ساله هستم و به علت ترس از بیماری و خجالت تا به حال به دکتر مراجعه نکردم.آیا من دچار ناباروری و مشکل جنسی در زندگی آینده ام می شوم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۱ بهمن ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      از نظر جنسی که مشکلی نخواهید داشت برای اطلاع از باروری هم می توانید آزمایش اسپرم بدهید
  • تصویر کاربر مسعود چهارشنبه ۲۱ بهمن ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 246 مشاهده پرسش
    سلام.39 سالمه.قد حدود 170 .وزن تقریبا 80 کیلو.12 سال پیش ازدواج کردم.تقریبا 4یا 5 ماه پیش دردی را در کشاله ران احساس میکردم.با گذشت زمان متوجه شدم که هر وقت به مدت نیم ساعت یا بیشتر سر پا می ایستم،در کشاله ران سمت چپ دچار سوزش و درد شدیدی میشوم که بعد از مدت کوتاهی به بیضه سمت چپ هم سرایت میکنه.به دلیل اختلافات عمل نزدیکی را خیلی دیر به دیر انجام میدهیم .تا جایی که حتی مواقعی بعد از پر شدن بیضه سمت چپ باز هم دچار این درد و این سوزش در همان نواحی میشوم..در صورتی که صلاح میدانید حضوری مراجعه نمایم.با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۱ بهمن ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم برای معاینه و بررسی حضورا مراجعه کنید
  • تصویر کاربر آذریان دوشنبه ۲۶ بهمن ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    با سلام
    احتراما به استحضار می رساند در 25 فروردین 94 تحت عمل ناموفق IVF در کلینک امید قرار گرفتم و بعد از 6 ماه مجددا با داشتن 7 عدد جنین فریز شده مجدد برای انتقال جنین اقدام شد که روز انتقال آزمایشگاه اعلام نمود بعد از باز شدن فریز جنین ها به دلیل عدم کیفیت کافی و وجود Fragment رشد ننموده اند لذا امکان انتقال آنها وجود ندارد .
    شایان ذکر است از بنده 19 عدد تخمک گرفته شده بود (در سن 35 سالگی)و در سونوگرافی قبل ار انتقال جنین اندومتر 3 خطی عالی ثبت شده بود لذا نسبت به بررسی اسپرم های همسرم اقدام شد که نتیجه آزمایش اسپرموگرام و DNA وی در فایل 1 پیوست تقدیم حضور می گردد که برای درمان آقای دکتر پویان پنتافیل 400 روزی 2 بار برای همسرم با ویتامینی حاوی زینک پلاس تجویز نمودند. که بعد از مصرف 5 ماه بصورت منظم با توجه با آزمایش انجام شده (فایل پیوست 2) نتیجه مطلوبی حاصل نگردیده است .
    شایان ذکر است طبق نظر آقای دکتر پویان همسرم واریکسول ندارد. ولی درجه حرارات بدن بسیار بالایی دارد به این صورت که همیشه از گرم بودن هوا و تعرق زیاد شکایت می کند.
    خواهشمندم نظرشریفتان را در مورد آزمایش های همسرم اعلام نمایید و اینکه آیا صلاح می دانید مجدد با شرایط فعلی برای عمل IVF اقدام نماییم یا خیر یا روند درمان همسرم می بایست ادامه/تغییر نماید. در صورت نیاز به مراجعه حضوری لطفا اعلام فرمایید.
    پیشاپیش از بذل عنایت جنابعالی کمال تشکر را دارد.
    با تقدیم احترام
    آذریان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۱ بهمن ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      من توصیه می کنم سونوگرافی در پژوهشکده ی رویان انجام دهند تا با دقت بالاتری از وضعیت داشتن یا نداشتن واریکوسل شان ارزیابی داشته باشیم. و بعدش مجدد برای ICSI اقدام کنید.
    2. تصویر کاربر آذریان چهارشنبه ۲۱ بهمن ۹۴( 9 سال پیش)
      سپاسگذارم.
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۶ بهمن ۹۴( 9 سال پیش)
      موفق باشید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۷ بهمن ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 179 مشاهده پرسش
    با سلام , متاسفانه چند وقتی هست که آلتم مشکل نعوذ داره . وقتی میخوام با همسرم همبستر شیم شل میشه و دیگه هر کاری که میکنم نمیتونم . البته از اول اینجوری نبود . تقریبا مشکل داشتم همیشه اما بعضی مواقع موفقیت آمیز بود ولی الان دیگه 3 ماهه کلا نمیتونم کاری کنم ... آیا از نظر شما منشا روانی داره ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۷ بهمن ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      ابتدا بایستی معاینه و آزمایشات هورمونی انجام دهید و اگر طبیعی بود به روناپزشک یا مشاور خانواده مراجعه کنید
  • تصویر کاربر احمد شنبه ۱۷ بهمن ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 204 مشاهده پرسش
    با سلام.خسته نباشید آقای دکتر.من حدود سه هفته پیش با یک سرنگ استفاده دستم زخمی شد.و بعد از گذشت دو هفته ی تبخال رو لبم زدم و چند روز بعد یک شب بعد از حمام و قرار گرفتن تو سرما سردرد شدیدی پیدا کردم ک تا روز بعد ادامه داشت و تمام شد و بعد هیچگونه دردی یا علامت دیگه ای نداشتم ولی دوستام گفتن نکنه ایدز باشه.منم ترسیدم و الان ب خاطر وجهه بد بیماری میترسم دکتر برم گفتم ببینم تشخیص شما چی هستش؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۷ بهمن ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      با یک متخصص عفونی مشورت کنید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی