اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت ۲ تا ۳ روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای ۲ تا ۳ روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب ۲ هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد.

معایته بیضه

 مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (28 امتیاز)
  • تصویر کاربر علی جمعه ۶ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 241 مشاهده پرسش
    سلام دکتر .
    من حدود 27سال سن دارم. اول بیضه چپم بزرگ وراست کوچک خیلی .
    دوم وقتی التم تحریک میشه بدون نزدیکی حتی یا غیره ابی بیرنگ از التم بیرون میاد مانند خیسی ایا منی هست یا مشکلی دارم .
    سوم خیلی زود ارضاع میشم .
    ممنون میشم دکتر در سه مورد توضیح بدین که زود تر ب پزشک مراجع کنم ممنون و خسته نباشید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۶ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      اول بیضه چپم بزرگ وراست کوچک خیلی .....................توصیه می کنم سونوگرافی کنید
      دوم وقتی التم تحریک میشه بدون نزدیکی حتی یا غیره ابی بیرنگ از التم بیرون میاد مانند خیسی ایا منی هست یا مشکلی دارم ..........خیر منی نیست بلکه ترشحات غدد مجرای ادراری است که در هنگام تحریک جنسی ترشح و باعث خیسی می شود و امری طبیعی است
      سوم خیلی زود ارضاع میشم...................زودانزالی درمان قطعی ندارد ولی با درواروهایی مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی 6 ساعت قبل از نزدیکی می توان آنرا کنترل کرد ولی تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود
      اسپری لیدوکائین 10% یا کرم زایلا-پی یکی از این داروهاست. 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت (بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). اگر از کاندوم استفاده نمی کنید بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید.
  • تصویر کاربر z.k جمعه ۶ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    سلام و خدا قوت
    همسر من آزو اسپرمی هستند. چند مرتبه با خود شما مشاوره کردیم فرمودید باید آزمایش ژنتیک و میکرو تست بدهد. دکتر بیمارستان رویان یزد فقط میکرو تست نوشت و آزمایش ژنتیک را با وجود اصرار ما ننوشت. اردیبهشت دکتر رفتیم هفته سوم آبان نوبت میکرو تست شده است. ما خیلی علاقمند هستیم که تحت درمان خود شما قرار بگیریم حال دو سؤال از خدمتتان دارم : الف) هزینه این دو آرمایش حدوداً چقدر می شود؟ ب) آیا در بیمارستان هایی که شما کار می کنید هم خیلی باید در نوبت بمانیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۶ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      برای میکرو تسه بهتره در همان یزد انجام دهید تا اگر هم اسپرمی بود همانجا برایتان فریز کنند. در بیمارستانی که من هستم امکان میکروتسه و فریز نیست. اطلاعی از هزینه آزمایشات ندارم. در گوگل آزمایشگاه ژنتیک را سرچ کنید و تلفنی بپرسید اسم آزمایشات کاریوتایپ و AZF microdeletion می باشد.
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۵ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 228 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر جباری
    با سلام
    احتراما : من 45 سالم هست . مدتی هست اصلا تمایل به اعمال جنسی ندارم . هر چه تلاش می کنم اصلا مایل به انجام زناشویی با همسرم نیستم
    لطفا راهکار به من ارائه فرمائید
    با تشکر فروغی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۵ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      کاهش میل جنسی می تواند به دلیل اختلالات جسمی یا روانی باشد لذا ابتدا بایستی آزمایشات لازم و هورمونی را انجام دهید و معاینه شوید اگر مشکلی داشت که آنرا رفع می کنیم و اگر طبیعی بود بایستی به روانپزشک مراجعه کنید
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۴ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 250 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    همسر اینجانب بنا به دلایلی ادعای عقیم بودن اینجانب را در دادگاه مطرح نموده است.با توجه به این که میزان اسپرم اینجانب حدود ۵میلیون می باشد ایا از نظر پزشکی قانونی اینجانب عقیم تشخیص داده می شوم؟و از انجایی که در کودکی به علت مشکل بیضه نا به جا عمل جراحی داشته ام ایا راه درمانی وجود دارد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۴ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      تا جایی که بنده می دانم عقیم به کسی می گویند که اصلا اسپرم نداشته باشد
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 222 مشاهده پرسش
    با سلام . پسری 24 ساله هستم که به ندرت دچار جنابت میشم و حتی طی چندین ماه بدون اینکه تخلیه منی داشته باشم این اتفاق نمیفته و گاهی اوقات هم با درد بیضه همراه میشه. معمولا منی از طریق ادرار دفع میشه. میخواستم بدونم مشکلی هست یا نه .؟ ممنون میشم راهنماییم کنین.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      به نظر نمیاد مشکل جدی باشد با اینحال برای اطمینان خاطر بهتر است معاینه توسط پزشک صورت گیرد
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

021-91301782

نوبت دهی اینترنتی